| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Povezave med karakteristikami fotovoltaičnih celic in proizvodnjo električne energije fotovoltaičnega sistema
Ana Turk, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projekt je posvečen analizi obnašanja različnih vrst fotovoltaičnih modulov, v danem primeru monokristalnih in polikristalnih modulov proizvajalca Bisol. Razložen bo fotoelektrični pojav in tudi predstavljene karakteristike fotovoltaičnih modulov. Opisana bo programska oprema, kot tudi naprave uporabljene za meritve karakteristik modulov. Najpomembnejši del bo analiza rezultatov meritev in obnašanje različnih modulov v dveh različnih časovnih obdobjih.
Ključne besede: PV, modul, fotovoltaični, polikristalni, monokristalni, izhodna moč, standardi, STC, OPC, celice, napetost, tok, sistem, I-U karakteristika
Objavljeno v DKUM: 21.03.2017; Ogledov: 995; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

2.
INTEGRACIJA PELTIERJEVIH TEG ELEMENTOV V FOTOVOLTAIČNI PANEL
Tomaž Grešak, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno delovanje peltierjevih TEG elementov v kombinaciji s fotovoltaičnim panelom Opisano je delovanje fotovoltaičnega panela in peltierjevih elementov v njihovi osnovi. Podana je razlaga za vpeljavo mehanskega sistema za pričvrstitev hladilnikov s TEG elementi na zadnjo stran panela. Za potrebe meritve in obdelavo so uporabljeni temperaturni, napetostni in tokovni senzorji. Predstavljena je obdelava signalov in priprava le teh za analogno - digitalno pretvorbo. Na koncu je opisana še analogno - digitalna pretvorba za analogne signale.
Ključne besede: Peltierjev element, fotovoltaični panel, mehanski sistem, AD pretvorba
Objavljeno v DKUM: 30.10.2015; Ogledov: 1126; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

3.
ANALIZA IN NAČRTOVANJE SONČNE ELEKTRARNE
Andrej Gjura, 2012, diplomsko delo

Opis: Povzetek Znan je rek, da imamo okolje, naravo v posodo od svojih zanamcev. Zato ves razvoj stremi k razvijanju novih, obnovljivih virov energije, k razvijanju pridobivanja le-te iz okolja. Ti viri so relativno dosegljivi, potrebno je le znanje, drznost in zadostna podpora za to pristojnih institucij, da peljemo razvoj v željeno smer in odkrivamo nove dimenzije pridobivanja energije, kar bi posledično zmanjšalo izpust toplogrednih plinov, ohranilo in varovalo naravo ter zmanjšalo vsakodnevne življenjske stroške na račun stroškov ogrevanja in hlajenja. Namen diplomske naloge je izdelati solarni sistem, ki bo služil za pridobivanje enosmerne napetosti, ki se s trifaznim razsmernikom pretvori v izmenično napetost in pošlje v omrežje in pokazati, da je iz okolja mogoče pridobiti električno energijo za lastne potrebe in industrijske namene. Sistem bo deloval na principu fotocelic, ki bodo pridobile električno energijo iz okolja s foto napetostnimi moduli. S takim načinom pridobivanja električne energije bomo pripomogli k ohranjanju in obnavljanju narave, ki smo jo z nepravilnim izkoriščanjem sovražnih energetskih fosilnih virov že skoraj uničili.
Ključne besede: Ključne besede: fotonapetostne celice, fotonapetostni modul, fotovoltaični sistem, maximalna delovna točka sledenje, trifazni inverter, oblikovanje in analiza elektrarne
Objavljeno v DKUM: 03.07.2012; Ogledov: 2437; Prenosov: 283
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

4.
OPTIMIRANJE ENERGETSKIH INSTALACIJ V SPLOŠNI BOLNIŠNICI CELJE
Jernej Ferjanc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje primere uporabe novih tehnologij optimiziranja energetskih instalacij na primeru javnega zavoda Splošne bolnišnice Celje. Opisana sta sistema soproizvodnje in fotovoltaike, trenutno bolj zastopanih tehnologij na trgu. Investicija v sistem soproizvodnje, kot ena izmed energetskih tehnologij z najvišjim izkoristkom, se na primeru Splošne bolnišnice Celje povrne v dveh letih in pol, ter ključno pripomore k energetski samozadostnosti ustanove ter znižanjem stroškov za energijo. Fotovoltaični sistem, trenutno najhitreje rastoča energetska tehnologija, se na primeru Splošne bolnišnice Celje izplača med 8-11 letom subvencionirane odkupne pogodbe z Agencijo Republike Slovenije za energijo. Investicija v fotovoltaični sistem predstavlja dodaten dohodek ustanove.
Ključne besede: kogeneracija, soproizvodnja elektrike in toplote, fotovoltaični sistem, Splošna bolnišnica Celje
Objavljeno v DKUM: 11.10.2010; Ogledov: 1842; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (12,00 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici