| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 97
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
VIZUALNO IN SLUŠNO SODELOVANJE PRI RAZUMEVANJU FOTOGRAFIJE
Tomo Vrešak, 2009, diplomsko delo

Opis: Fotografija in glasba sta medija, ki se nas dotakneta v skoraj vseh aspektih našega življenja. Vsak na svoj edinstven način vpliva na naše dojemanje okolja ter posledično tudi definirata naš odnos do okolja. V našem digitalnem času je komponiranje teh dveh medijev v neko zaokroženo celoto vedno bolj prisotno, nas pa je zanimalo, na kakšen način, preko katerih kanalov, zakaj in v kakšnem obsegu lahko glasba vpliva na naše branje fotografije. Različnim skupinam ljudi smo vrteli različni čustveno obarvani glasbeni podlagi, nato pa analizirali njihov odnos do fotografije in fotografskega ciklusa. Glasba je narekovala čustveno doživljanje ter posledično tudi razumsko odzivanje naših anketirancev, vse dokler že fotografija sama ni ponudila nedvomljivega in očitnega branja.
Ključne besede: • FOTOGRAFIJA • GLASBA • DOJEMANJE • ČUSTVA • ČUTILA
Objavljeno: 22.07.2009; Ogledov: 1979; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

8.
REPERSONALIZACIJA AKTA
Maja Pegan, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Repersonalizacija akta vsebuje predstavitev ustvarjalnih izkušenj povezanih z novimi mediji in grafiko. Del vsebine zajema kratek pregled akta skozi umetnostno zgodovino vključuje tudi kratek pregled zgodovine umetniške fotografije akta na Slovenskem. Zajema še pregled zgodovinskih obdobij in v njih ustvarjenih aktov. Drugi del vsebine opisuje prehod iz tehnik, izkušnjo poseganja v podobo in opredelitev repersonalizacije akta. Nastanek diplomskega dela je povezan z željo po predstavitvi lastnega dojemanja akta in ustvarjalne izkušnje ob njegovi stvaritvi.
Ključne besede: Ključne besede: - akt; - umetniška fotografija akta; - digitalna fotografija in grafika; - poseg v podobo; - repersonalizacija akta.
Objavljeno: 08.07.2009; Ogledov: 2428; Prenosov: 234
.pdf Celotno besedilo (60,98 MB)

9.
DIGITALNA FOTOGRAFIJA PRI POUKU ASTRONOMIJE V OSNOVNI ŠOLI
Branko Pongrac, 2009, diplomsko delo

Opis: Izdelali smo navodila za fotografiranje nebesnih objektov in nakazali možnost uporabe pri pouku. Osnovni namen diplomskega dela je uporabnost gradiva za učitelje astronomije v osnovni šoli, ki se s fotografijo v astronomiji šele seznanjajo in kot pomoč pri samostojnem delu učencev. Gradivo bo pomagalo pri pouku učence seznaniti s primerno opremo za zajem astro fotografije, CCD senzorji, njihovo zgodovino in delovanjem, montažo aparata za zajem svetlobe na teleskop, metodami fotografiranja in obdelavo posnetih fotografij. V nadaljevanju smo prikazali, kako s pomočjo digitalne fotografije izmerimo premer in višino kraterja na Luni.
Ključne besede: Digitalna astro fotografija, astronomija v osnovni šoli, CCD senzor, DSLR aparat, CCD kamera, WEB kamera.
Objavljeno: 13.08.2009; Ogledov: 2215; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (3,76 MB)

10.
MANIPULACIJA FOTOGRAFIJE V TISKANIH MEDIJIH
Maja Modrinjak, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga vsebuje primerjavo možnosti in realizacije manipulacije v obdobju analogne fotografije z razmahom in izpopolnjevanjem manipulacije v času digitalizacije. V nalogi navedena dognanja in primeri podkrepijo moja razmišljanja in dokazujejo raziskane navedbe in trditve. Le-te predstavljajo dejstvo, da je manipulacija v sodobnih medijih, oz. prav zavoljo možnosti uporabe mnogih in raznolikih medijev, obsežnejša, bolj kompleksna in bolj dovršena, kakor so bile možnosti za to kadarkoli prej.
Ključne besede: fotografija, manipulacija, digitalizacija
Objavljeno: 28.09.2009; Ogledov: 12491; Prenosov: 397
.pdf Celotno besedilo (9,10 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici