| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
DIZAJN IN ERGONOMIJA SOBNEGA LEŽEČEGA KOLESA
Lenart Pušnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se osredotoča na izdelavo konceptne rešitve sobnega ležečega kolesa, to je sobno kolo, na katerem se uporabnik nahaja v ležečem položaju. Predstavljeni so ključni ergonomski problemi, ki jih prinaša ležeč položaj ter prikazane ustrezne rešitve teh problemov. Ergonomske rešitve so vključene v všečno obliko sobnega ležečega kolesa, katerega virtualni model je narejen z računalniškim trirazsežnim modelirnim orodjem. Prikazani so ključni sestavni deli ter njihove tehnične in ergonomske rešitve. Prav tako so prikazane barvne rešitve, vizualni predstavitveni modeli ter tehnike hitre proizvodnje in izdelava fizičnega predstavitvenega modela s postopkom selektivnega laserskega sintranja.
Ključne besede: ergonomija, dizajn, sobno kolo, fitnes, Rhinoceros, antropometrija
Objavljeno: 22.06.2009; Ogledov: 2373; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (3,75 MB)

2.
EVALVACIJA STROKOVNEGA ZNANJA IN USPOSOBLJENOSTI TRENERJEV FITNESA NA OBMOČJU DOMŽAL
Marjetka Pavlič, 2010, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Ljudje zaradi prehitrega tempa življenja nimajo časa za rekreiranje v naravi, zato jih vedno več obiskuje fitnes centre, ki poskrbijo za kondicijo in sprostitev. Namen raziskave je bil ugotoviti, kakšen pomen imajo danes fitnes centri, kako le-ti skrbijo za promocijo oziroma kako vpliva cena na obisk fitnes centrov. Hkrati je cilj ugotoviti, kako so usposobljeni trenerji in kako so zadovoljni člani fitnes centrov. Raziskali smo tudi pomanjkljivosti in našli možnosti za spremembe. Vsebina diplomskega dela je v osnovi razdeljena na tri dele. Prvi del zajema teoretična izhodišča, kjer smo predstavili izvor fitnesa, evalvacijo izobraževanja ter merjenje sprememb v znanju. Drugi del predstavlja empirični del, kjer smo s pomočjo anketne metode poskušali ugotoviti učinke strokovno usposobljenih trenerjev na območju Domžal. Uporabili pa smo tudi metodo intervjuja z licenciranim trenerjem fitnesa. Tretji del predstavlja zaključek raziskave s predlogi in ugotovitvami. V okviru raziskave smo odgovore pridobili s pomočjo rezultatov anketnega vprašalnika z opisno metodo ter medsebojno primerjavo dobljenih podatkov. Ugotovitve raziskave kažejo, da so fitnes trenerji na območju Domžal strokovno usposobljeni, kar se kaže v zadovoljstvu in visokem obisku članov fitnes centrov. Večina trenerjev se izobražuje tudi v tujini in nato vsa nova znanja prenašajo na stranke. Ugotovljeno je bilo, da bi morala Fitnes zveza Slovenija več sodelovati in preverjati, kdo dela v fitnes centrih in na kakšen način. Večina fitnes centrov pa že vključuje tudi razne seminarje, kot so Zdrava prehrana, Tehnike teka, Šport v nosečnosti, kar se zdi pravi pristop do problema.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: fitnes, evalvacija, izobraževanje, usposobljenost, trenirati, trenerji
Objavljeno: 20.08.2010; Ogledov: 1789; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

3.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO SKUPINSKE VADBE V FITNES CENTRU
Petra Bremec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem predstavila skupinsko vadbo v Fitnes centru Moč v Kranjski Gori, ki bo zapolnila dvorano v fitnes centru z obiskovalci v ožjem in širšem okolišu z minimalnimi dodatnimi stroški. Izbiro smo opravili med tremi skupinskimi vadbami, ki so na tem kraju še popolna neznanka in sicer: Pilates/Bodybalance, Aerobika z elementi borilnih veščin in Spinning - vodena vadba na stacionarnih kolesih. S pomočjo uporabe ekspertnega sistema, orodja za pomoč pri odločanju smo zmanjšali možnost sprejetja napačne odločitve, ki lahko pripelje fitnes do prenehanja obratovanja.
Ključne besede: fitnes center, skupinska vadba, večparametrski odločitveni model, DEXi
Objavljeno: 13.01.2011; Ogledov: 1664; Prenosov: 259
.pdf Celotno besedilo (646,65 KB)

4.
SISTEM ZA AVTOMATSKO SELEKCIJO FILMOV S POMOČJO EVOLUCIJSKEGA PRISTOPA
Dejan Finkšt, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili program, ki nam s pomočjo evolucijskega pristopa pomaga poiskati film, ki si ga glede na podane parametre želimo ogledati. Pred izbiro podamo v program omejitve, ki jim mora izbrani film zadostovati. Opisali smo vse funkcionalnosti programa, ki smo jih razvili s pomočjo orodij za razvijanje programske opreme. Na kratko smo predstavili zgradbo podatkovne baze videoteka, ki vsebuje podatke o filmih in uporabnikih. Kot rezultat smo podali opis primera uporabe programa ter prikaz rezultatov funkcionalnosti programa, ki smo jih razvili.
Ključne besede: Evolucijski algoritem, genetski algoritem, fitnes funkcija, predlaganje filmov, videoteka, spletna videoteka
Objavljeno: 06.12.2010; Ogledov: 1575; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (1,86 MB)

5.
VLOGA IN POMEN ŠPORTNE REKREACIJE V TURISTIČNIH PROGRAMIH ZDRAVSTVENE PREVENTIVE
Boštjan Buhin, 2011, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Diplomsko delo obravnava pomen telesnih aktivnosti, predvsem vadbe v fitnes centru, pri oblikovanju turističnih preventivnih zdravstvenih programov. Telesna aktivnost in zdrav način življenja postajata čedalje bolj pomembna pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja tudi v pozni starosti. V diplomskem delu so najprej predstavljene vrste telesnih aktivnosti, pomen vadbe v fitnesu in njenih zvrsti (individualna in skupinska vadba) ter se osredotoči na vadbo v fitnesu v turističnih programih. Individualna in skupinska vadba v fitnesu sta prisotni že daljše obdobje v različnih fitnes centrih ter studiih. Fitnes vadba, kot primarna aktivnost turističnih programov zdravstvene preventive, je na turističnem trgu relativno nov pojav. V primarni raziskavi smo med zdraviliškimi gosti ugotavljali, kolikšen pomen ima fitnes za udeležence turističnih programov, kateri dejavniki vplivajo na turiste, da se odločajo za turistične programe, ki vključujejo fitnes vadbo. Ugotovili sem, da koriščenje turističnih programov, ki vključujejo fitnes ni tako odzivno kot bi pričakovali in si želeli.
Ključne besede: telesna aktivnost, vadba v fitnes centrih, zdrav način življenja, wellness, wellness turizem, aktivne počitnice, turistični program
Objavljeno: 21.07.2011; Ogledov: 2538; Prenosov: 180
.pdf Celotno besedilo (779,76 KB)

6.
Uporaba nedovoljenih snovi v fitnes centrih : diplomsko delo
Admir Midžan, 2011, diplomsko delo

Ključne besede: šport, fitnes, droge, nedovoljene snovi, doping, diplomske naloge
Objavljeno: 04.08.2011; Ogledov: 1622; Prenosov: 434
.pdf Celotno besedilo (485,57 KB)

7.
TRŽENJE FITNES STORITEV
Elma Omeradžić, 2012, diplomsko delo

Opis: Pred leti je bila v Sloveniji zelo skromna ponudba fitnes centrov. Ljudje niso bili dovolj poučeni o zdravju škodljivih dejavnikih, povezanih z negibanjem in s pasivnim življenjem, ter o potrebi po telesni dejavnosti. Ob povečanju števila fitnes centrov in njihovih dodatnih storitev pa morajo lastniki narediti svojo ponudbo bolj privlačno oziroma konkurenčno, da bi privabili nove potrošnike. Pri trženju teh storitev je zelo pomemben dejavnik čas, saj povpraševanje zelo niha glede na uro, dan v tednu ali sezono. Zato bomo v raziskovalnem delu poskusili izvedeti, kako zapolniti mrtvo sezono, s katero se srečujejo v večini fitnes centrov. Diplomsko delo bo sestavljeno iz teorije ter raziskovalnega dela, slednji bo opravljen v centru Prošport. Namen diplomskega dela je ugotoviti, ali so stranke zadovoljne s ponudbo; katere dejavnosti še izvajati, da bi zapolnili poletno obdobje, ko fitnes ni več tako aktualen; ter kako oglaševati, da bi privabili nove potrošnike in z njimi ustvarili dolgoročen odnos.
Ključne besede: -Trženje, fitnes storitve, uporabniki, zadovoljstvo
Objavljeno: 20.08.2012; Ogledov: 1359; Prenosov: 272
.pdf Celotno besedilo (928,60 KB)

8.
Razvoj interaktivne mobilne aplikacije za mentalni fitnes
Nik Prodanović, 2019, diplomsko delo

Opis: Mentalni fitnes je skupek vaj za trening kognitivnih sposobnosti, katerih namen je ohraniti ali izboljšati te sposobnosti, saj se s staranjem možganov zmanjšajo. Cilj diplomskega dela je bil izdelati interaktivno mobilno aplikacijo za mentalni fitnes, ki omogoča vaje za treniranje kognitivnih sposobnosti. V diplomskem delu so predstavljena nekatera priljubljena ogrodja za medplatformski razvoj aplikacij, analizirane obstoječe aplikacije za mentalni fitnes in predstavljena uporabljeno ogrodje in uporabljene knjižnice pri razvoju rešitve. Iz analize anketiranja in rezultatov vaj je bilo ugotovljeno, da bi uporabniki aplikacijo priporočili drugim, da je uporabniški vmesnik premalo originalen in da so uporabniki pri večini vaj izboljšali rezultate.
Ključne besede: mentalni fitnes, Xamarin, razvoj mobilne rešitve, kognitivne sposobnosti
Objavljeno: 13.11.2019; Ogledov: 161; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

9.
RAZVOJ PROGRAMA ZA OSEBNI FITNES
Nejc Lončar, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje postopek izdelave programske rešitve za osebni fitnes program. Program je namenjen ljudem, ki s fitnes vadbo nimajo izkušenj in bi radi spremljali svoj napredek pri vadbi. Problem fitnes vadbe je, da ljudje brez izkušenj ne trenirajo vseh mišic pravilno, zato velikokrat pride do poškodb in s tem prenehanje vadbe. Cilj programske rešitve je, da uporabniki brez izkušenj pridobijo osnovno znanje o fitnes treningih in pravilni izvedbi vaj ter pravilnem prehranjevanju v času treniranja. Program je namenjen več uporabnikom, zato ima vsak uporabnik svoje uporabniško ime ter geslo, kar omogoča, da si lahko vsak uporabnik sam zasnuje programe treninga ter izbere jedi po svojem okusu. Program omogoča dodajanje novih vaj in receptov ter spremljanje napredka, ki ga uporabnik naredi v času treniranja. Mnenja prijateljev, ki so program preizkusili, so bila pozitivna, saj s programom lahko bolj enostavno spremljajo količino dnevno zaužite hrane ter spremljajo napredek pri teži posameznih vaj.
Ključne besede: osebni fitnes program, programska rešitev, podatkovna zbirka
Objavljeno: 23.09.2013; Ogledov: 956; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

10.
POTOVALNE NAVADE OBISKOVALCEV FITNES CENTROV
Mitja Duh, 2013, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi so s spletno anketo pridobljeni podatki o potovalnih navadah obiskovalcev fitnes centrov. S pomočjo teh podatkov smo ugotavljali, ali so anketiranci bolj osveščeni, kar se tiče varovanja okolja z uporabo drugih, bolj ekoloških oblik prevoza, kot so javni potniški prevoz, kolo in hoja.
Ključne besede: potovalne navade, anketiranje, fitnes center
Objavljeno: 05.09.2013; Ogledov: 820; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici