| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
ODLOČANJE MED FINANCIRANJEM S KREDITOM IN LEASINGOM NA PRIMERU NAKUPA NEPREMIČNINE
Renata Grajfoner, 2009, diplomsko delo

Opis: Nepremičnina predstavlja danes eno izmed pomembnejših ekonomskih dobrin za posameznika. Je ena tistih investicij, ki jih opravimo zgolj enkrat v življenju, zato je treba to odločitev o financiranju nepremičnine opraviti zelo premišljeno. Za nakup nepremičnine potrebujemo določen znesek denarja. Nekateri ga imajo dovolj, drugi, manj premožni, pa si morajo tukaj pomagati z najemom kredita ali leasinga. Ker je bolj malo tistih, ki imajo na voljo dovolj denarja za takšno investicijo, sem se odločila podrobneje predstaviti financiranje s kreditom in leasingom. Moja diplomska naloga obravnava torej temo z naslovom Odločanje med nakupom nepremičnine s kreditom in leasingom, kjer sem ugotavljala prednosti ene in druge oblike, v čem se razlikujeta ter kaj imata skupnega. Na koncu sem naredila še računsko primerjavo na primeru Banke Koper. V tem delu naloge sem ugotovila, da je financiranje s kreditom za posameznika bolj varno in ugodno, saj postanejo s podpisom pogodbe pravni in ekonomski lastniki predmeta financiranja, hkrati pa imajo tudi manjše stroške kot pri financiranju z leasingom. Odločitev vsakega posameznika pa je, za kakšen način financiranja se bo odločil, ter kaj mu več pomeni. Če je to lastništvo nad predmetom financiranja ter s tem tudi njegova varnost, se bo odločil za kredit, v nasprotnem primeru, če mu lastništvo ni toliko pomembno, pa za leasing ali katerokoli drugo obliko.
Ključne besede: financiranje, kredit, leasing, leasingojemalec, leasingodajalec, banka, nepremičnine, zavarovanje kredita, finančni leasing, operativni leasing, stanovanjska problematika
Objavljeno: 24.05.2010; Ogledov: 1697; Prenosov: 298
.pdf Celotno besedilo (570,46 KB)

9.
OBLIKE KREDITIRANJA IN LEASINGA ZA OSEBNA VOZILA Z VIDIKA IZKUŠENJ PODJETJA X
Boštjan Šuntner, 2010, diplomsko delo

Opis: Finančne institucije ponujajo različne oblike in vrste financiranja osebnih vozil, med katerimi so osnovne kredit, finančni in operativni leasing. Vsaka izmed oblik ima svoje značilnosti, prednosti in slabosti, ki se odražajo v pravnem, davčnem ali računovodskem vidiku. Pred sklenitvijo pogodbe o financiranju morajo vsi udeleženci preučiti klavzule pomembne za sklenitev pogodbe. Kredito- in leasingojemalci morajo biti seznanjeni z značilnostmi posamezne oblike financiranja. Kredito- in leasingodajalci pa morajo na drugi strani pravilno oceniti bonitetno sposobnost stranke, s katero sklenejo pogodbo o financiranju. Na ta način se lahko izognemo morebitnim nevšečnostim, ki bi se lahko pojavile v času financiranja.
Ključne besede: kredit, finančni leasing, operativni leasing, bonitetna sposobnost, plačilna nedisciplina, opomin, odvzem vozila, tožba.
Objavljeno: 12.10.2010; Ogledov: 1591; Prenosov: 206
.pdf Celotno besedilo (446,04 KB)

10.
PRIMERJAVA LEASINGA IN BANČNEGA KREDITA KOT VIRA FINANCIRANJA
Maša Sitar, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Diplomski seminar obravnava dve najpogosteje uporabljeni obliki financiranja, to sta leasing in bančni kredit. Namen diplomskega seminarja je podrobneje predstaviti značilnosti leasinga in kredita, njune prednosti in slabosti ter s tem bodočim najemnikom leasinga ali kredita olajšati izbiro, za katero od ponujenih oblik financiranja se odločiti. Fizične in pravne osebe se odločijo za eno od omenjenih oblik financiranja na podlagi obrestne mere, stroškov, enostavnosti postopka ter odplačilne dobe. Leasing lahko definiramo kot posebno obliko najema, pri kateri lastnik opreme — leasingodajalec predaja njenemu uporabniku — leasingojemalcu pravico uporabe predmeta leasinga proti plačilu določene najemnine, ponavadi enakih mesečnih obrokov, za pogodbeno časovno obdobje. Pri kreditu pa gre za kreditno razmerje med upnikom — kreditodajalcem ter dolžnikom — kreditojemalcem, kjer upnik za določen čas in pod določenimi pogoji odstopa dolžniku pravico razpolaganja z denarjem.
Ključne besede: financiranje, leasing, finančni leasing, leasingojemalec, leasingodajalec, kredit, bančni kredit, kreditojemalec, kreditodajalec, banka
Objavljeno: 23.12.2010; Ogledov: 2975; Prenosov: 439
.pdf Celotno besedilo (510,46 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici