| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 104
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Pravni vidiki Facebook-a : diplomsko delo
Ksenija Ekselenski, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: facebook, internet, avtorsko pravo, varstvo osebnih podatkov, socialno omrežje, diplomska dela
Objavljeno: 20.07.2009; Ogledov: 4112; Prenosov: 716
.pdf Celotno besedilo (363,20 KB)

2.
Volilna kampanja za volitve v Evropski parlament 2009: Uporaba interneta v namene političnega komuniciranja
Monika Hlevnjak, 2009, diplomsko delo

Opis: Uporaba interneta je postala eno najpomembnejših orodij političnega komuniciranja med politično in volilno kampanjo. V nalogi so predstavljeni teoretična izhodišča in obstoječe študije, ki se navezujejo na politično komuniciranje, najpogosteje uporabljene internetne tehnologije in storitve za namene politične kampanje ter značilnosti volitev v Evropski parlament, ki so imele potencialni vpliv na potek spletnega političnega komuniciranja med slovensko volilno kampanjo za Evropske volitve 2009. Slednjo smo preučevali z vidika spletne razširjenosti in izpolnjevanja spletnih političnih funkcij informiranja, dvosmerne komunikacije ter samopromocije in mobilizacije volivcev. Na podlagi pridobljenih podatkov smo ugotovili, da so volilna spletna mesta političnih strank in kandidatov v času kampanje za Evropski parlament delovala kot dodatna informacijsko-komunikacijska platforma s sicer raznoliko ponudbo, vendar brez dejanskih potencialov za vplivanje na uspešnost strank in njihovih kandidatov na volitvah.
Ključne besede: politično komuniciranje, volilna kampanja, internet, evropske volitve, spletna stran, Facebook
Objavljeno: 17.11.2009; Ogledov: 2203; Prenosov: 384
.pdf Celotno besedilo (995,56 KB)

3.
UPORABA SOCIALNIH OMREŽIJ ZA POVEČANJE OBISKA SPLETNE STRANI
Valerija Kepnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava uporabo socialnih omrežij za povečanje obiska spletne strani podjetja Tridens. Predstavljeno je podjetje, njihova spletna stran in socialna omrežja, ki jih uporabljajo. Za potrebe naloge so podrobno opisani: Facebook, blog, Twitter, Flickr, SlideShare, LinkedIn in YouTube. Predstavljene so tudi nekatere prednosti za podjetja, ki jih ponujajo socialna omrežja. V eksperimentalnem delu naloge je bila izvedena analiza obiskov na spletni strani in sicer pred uporabo socialnih omrežij za obdobje od 1.1.2009 do 1.7. 2009 in po uporabi socialnih omrežij za obdobje od 1.1. 2010 do 1.7. 2010. Meritve, ki so bile izvedene so pokazale, da se je obisk spletne strani po uporabi socialnih omrežij povečal za 4 krat. Raziskava ni samo pokazala, da se je po uporabi socialnih omrežij povečal obisk spletne strani, ampak tudi povpraševanje po izdelkih in storitvah.
Ključne besede: Socialna omrežja, internet, Facebook, Google Analytics
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 2509; Prenosov: 329
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

4.
VZPOSTAVLJANJE ČUSTVENEGA ODNOSA MED BLAGOVNO ZNAMKO IN UPORABNIKOM S POMOČJO SOCIALNIH MREŽ IN INTERNETA
Anja Molan, 2010, diplomsko delo

Opis: Socialne mreže so dokazale, da niso le muhe enodnevnice. Skozi preteklo desetletje so se trdno zasidrale v vsakdan več kot polovice uporabnikov internetna po vsem svetu. S tem se ne spreminja zgolj način druženja, komunikacije med ljudmi in zbiranja informacij, socialne mreže so prinesle nove priložnosti tudi podjetjem in njihovim blagovnim znamkam. Marketinško komuniciranje se tako prilagaja razvoju novih medijev in njihovem glavnem adutu — omogočanju dialoga med uporabniki in blagovnimi znamkami. Radikalna sprememba je tako tržnike prisilila v dialog z uporabniki, saj danes vse težje dosegajo svoje cilje zgolj z enosmernim sporočanjem skozi tradicionalne medije. Vedno večja ponudba in homogenost izdelkov je botrovala k potrebi po drugačnem pozicioniranju in predvsem k navezovanju čustvenega odnosa z uporabniki. Prav socialne mreže so to delo tržnikom nekoliko olajšale, saj lahko z njihovo uporabo lažje dostopajo do ciljnih skupin. Vendar pa se posamezniki med seboj razlikujejo, tudi v virtualnem okolju. Generacija Y je tista, ki je prva prevzela nov način povezovanja in komunikacije z uporabo socialnih mrež in prav ta generacija je v tem trenutku glavna ciljna skupina tržnikov, ki se lotevajo marketinškega komuniciranje skozi socialne mreže. Kako mladi uporabljajo socialne mreže, kdaj in zakaj se vključujejo v aktivnosti podjetji in kaj jim je všeč, ko govorimo o vzpostavljanju odnosa med njimi in blagovnimi znamkami?
Ključne besede: Socialne mreže, socialni mediji, internet, Facebook, Genercija Y, blagovne znamke, vključevanje
Objavljeno: 31.01.2011; Ogledov: 1393; Prenosov: 243
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

5.
Načrtovanje sistema e-obveščanja
Davorin Kvar, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo »Načrtovanje sistema e-obveščanja« zajema možne rešitve za direktno obveščanje potencialnih gledalcev predstav za društvo MUKI. V teoretičnem delu so opisane različne možnosti za vnašanje ter shranjevanje podatkov (zbirke podatkov, skladišča), sistemi za posredovanje informacij (e-pošta, RSS, Facebook) ter sistemi za usmerjeno obveščanje. V drugem delu diplomskega seminarja je opisano društvo MUKI, sedanji način obveščanja in kakšne zahteve imajo za nov način obveščanja svojih gledalcev. Tretji del diplomskega seminarja vsebuje moje predloge za rešitev problema društva MUKI. Osredotočil sem se na dva načina obveščanja: obveščanje s pomočjo zbirke podatkov in s pomočjo socialnega omrežja Facebook. Ugotovil sem, da je za društvo MUKI najprimernejši način za obveščanje svojih gledalcev obveščanje s pomočjo zbirke podatkov. Ta rešitev je sicer težja za uporabo, vendar jo lahko razvijejo strokovnjaki, kar jo poenostavi.
Ključne besede: usmerjeno obveščanje, usmerjeno oglaševanje, e-obveščanje, e-pošta, RSS, Facebook, zbirke podatkov, podatki
Objavljeno: 24.05.2011; Ogledov: 1729; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (972,52 KB)

6.
VPLIV SOCIALNEGA OMREŽJA FACEBOOK NA MODERNO POLITIČNO KOMUNICIRANJE
Miha Jurgec, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Osrednja tema naloge je vpliv socialnega omrežja Facebook na moderno politično komuniciranje. Diplomska naloga podaja opredelitev sistema političnega komuniciranja in opise različnih elementov, ki ga sestavljajo. Opisane so vloge političnih kampanj, političnih svetovalcev in nepredvidljiva naravo odnosov z mediji. Razložena je politika tržno naravnanega medija in njene glavne značilnosti. Del diplomske naloge se ukvarja z razlago Facebooka ter razlago uporabe v modernem političnem komuniciranju. Analiza se ukvarja z uporabo in vplivom, ki ga je Facebook imel na akcijo »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«.
Ključne besede: Facebook, politično komuniciranje, politika, kampanje, splet
Objavljeno: 30.03.2011; Ogledov: 8728; Prenosov: 466
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

7.
OGLAŠEVANJE NA SOCIALNEM OMREŽJU FACEBOOK, NA PRIMERU SPLETICNA.SI
Nina Reisman, 2011, diplomsko delo

Opis: Internet je od svojega razvoja dolgo časa obstajal kot prostor za enostransko komunikacijo. Isto se je dogajalo na televiziji, radiu in časopisih, kjer je javnost sprejemala informacije, ki jih je nekdo pripravil. Tradicionalni mediji so hitro doumeli, da takšna vrsta komunikacije ni naravna in ne predstavlja najboljšega ohranjanja gledalcev in poslušalcev. Začela se je uporabljati dvosmerna komunikacija. Trenutno v svetu najbolje poznan primer dvosmerne komunikacije je socialno omrežje Facebook, katerega ustanovitelj je Mark Zuckerberg. Socialna omrežja so spletni portali, ki omogočajo druženje s sebi podobnimi, prijatelji, znanci in neznanci. Facebook, kot omrežje, , ljudje uporabljajo za zabavo, komunikacijo s prijatelji, objavljanje fotografij, komentiranje in splošno brskanje. Slovenci smo po številu uporabnikov Facebooka na triinosemdesetem mestu in smo za primerjavo pred Kitajci. Od socialnega omrežja Facebook imajo veliko korist tudi podjetja, ki na njem oglašujejo. Facebook jim namreč omogoča oglaševanje preko oglasov in oglaševanje na svoji strani na Facebooku. Oglaševanje s pomočjo oglasov je plačljiva oblika oglaševanja, oglaševanje na Facebook strani pa je brezplačna. Dobro oglaševanje ima tudi Spleticna.si, ki kombinira s klasičnim in spletnim oglaševanjem. Govorimo o podjetju, ki se ukvarja s spletno trgovino, kar pomeni, da nima osebnega stika z odjemalci. Facebook je prvi medij, ki jim je to omogočil. Preko Facebooka lahko komunicirajo s svojimi privrženci in tako gradijo na zaupanju ljudi do njihovega podjetja.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: Dvosmerna komunikacija, socialno omrežje Facebook, klasično in spletno oglaševanje, oglas, Facebook stran.
Objavljeno: 27.07.2011; Ogledov: 2661; Prenosov: 591
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

8.
PREISKOVANJE POVEZANIH ODPRTIH SEMANTIČNIH PODATKOV IN SOCIALNIH OMREŽIJ
Sašo Karakatič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo definirali pojem socialna omrežja in pregledali njihovo zgodovino. Natančneje bomo spoznali eno izmed teh socialnih omrežij, Facebook, in njegov vmesnik za razvijalce. Sledi opis semantičnih podatkovnih baz, njihova razširjenost in podrobnejši vpogled v Freebase-semantično podatkovno bazo. V praktičnem delu smo preiskali možnost povezave med socialnim omrežjem in prosto semantično podatkovno bazo. Naredili smo storitev priporočanja in pri tem uporabili algoritem k najbližjih sosedov, ki ga tudi podrobneje opisujemo v teoretičnem delu naloge. Storitev smo preizkusili na testnih in realnih podatki ter na koncu še preučili možnosti nadgradnje storitve.
Ključne besede: Socialno omrežje, Facebook, Semantična podatkovna baza, Freebase, k najbližjih sosedov
Objavljeno: 20.06.2011; Ogledov: 1632; Prenosov: 306
.pdf Celotno besedilo (2,99 MB)

9.
SPLETNO OGLAŠEVANJE IN OGLAŠEVANJE PREKO SOCIALNIH OMREŽIJ V PODJETJU SPLETNE NOVICE D.O.O.
Samanta Šrot, 2011, diplomsko delo

Opis: Spletno oglaševanje je v tem času najbolj razširjeno orodje, ki ga podjetja uporabljajo za oglaševanje svojih izdelkov in storitev. Zahvaljujoč socialnim omrežjem imajo podjetja veliko lažjo pot do ciljnih javnosti, kakor so jo imela v preteklosti. Oblik spletnega oglaševanja je kar nekaj in se konstantno, brez zadržkov razvijajo. Poznamo primere, kot so video oglasi, tekstovni oglasi in slikovni oglasi. Te oglase lahko poleg prikazovanja na socialnih omrežjih, prikazujemo tudi na različnih iskalnikih, kot je npr. Google, s pomočjo sponzoriranih povezav, s pošiljanjem e-mile kampanj in z zakupi oglasnega prostora oz. pozicije na drugih spletnih portalih. Google ponuja več različnih aplikacij, ki merijo obiskanost spletnih strani, in jih mora vsak dober tržnih znati uporabljati in iz njih razbrati prave podatke.
Ključne besede: spletno oglaševanje, spletni oglas, Facebook, Google AdWords, Google Analytics, merjenje učinkovitosti spletnega oglaševanja.
Objavljeno: 18.01.2012; Ogledov: 2868; Prenosov: 391
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

10.
KONSTRUKCIJA IDENTITETE V VIRTUALNEM PROSTORU SPLETNIH MEDIJEV
Martina Voga, 2011, diplomsko delo

Opis: Orodja za komuniciranje prek spleta, ki so bila uporabnikom nekoč na voljo, so zagotavljala predvsem konstrukcijo spletne identitete in povezovanje z drugimi uporabniki na podlagi besedila. S prihodom Web 2.0 tehnologij pa so se ti načini umaknili novim možnostim samopredstavljanja in povezovanja. Danes aplikacije svetovnega spleta omogočajo, da njihovi uporabniki ustvarijo »digitalno telo«, ki se sooča s potencialnimi neznanci. To telo pa je omejeno tudi z vnaprej določenimi modeli, ki jih ustvarijo strukture teh aplikacij. Diplomsko delo raziskuje področje razvoja identitete v okolju računalniško posredovane komunikacije ter ugotavlja, s kakšnimi omejitvami se uporabnik pri razvoju le-te srečuje. V raziskovalnem delu smo poskušali z opravljeno anketo in analizo uporabniških profilov na Facebooku ugotoviti, koliko se identiteta v spletnem okolju razlikuje od tiste v vsakdanjem življenju, ter koliko ustvarjalnosti si uporabniki dopuščajo pri konstrukciji le-te.
Ključne besede: identiteta, splet 2.0, socialni mediji, Facebook
Objavljeno: 21.09.2011; Ogledov: 10355; Prenosov: 313
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici