| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Potek razvoja namizne aplikacije za obdelavo podatkov o transformatorjih in njihovih meritvah
Rok Amon, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je po korakih predstavljen potek razvoja namizne aplikacije za obdelavo podatkov o transformatorjih in njihovih meritvah. Na začetku so opisane uporabljene tehnologije ter okolja in postopek prenosa podatkov iz starega, že obstoječega sistema v novi podatkovni model. V nadaljevanju je predstavljen sam razvoj aplikacije in uporaba posameznih knjižnic. Sledi opis različnih načinov sinhronizacije in težave, na katere smo pri posamezni rešitvi naleteli. Na koncu je predstavljen nov sistem in njegove funkcionalnosti.
Ključne besede: razvoj, aplikacija, entiteta, podatki
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 233; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

2.
Funkcionalne specifikacije materialnega poslovanja za proizvodnjo in servisiranje letal
Aljoša Sekulič, 2018, magistrsko delo/naloga

Opis: Manjša podjetja pogosto nimajo veliko interesa, časa ali sredstev za vlaganje v svojo informacijsko tehnologijo. Podjetje MAG letalstvo, d. o. o., nima ustreznega programa za spremljanje in vodenje materialnih zalog. Trenutno zaloge vodijo v programu Microsoft Excel, saj na trgu ni primerne programske opreme, ki bi jim ustrezala. Potrebujejo preprost program z osnovnimi funkcionalnostmi, ki jih finančno ne bi preveč obremenil. Cilj magistrskega dela je bil razviti lasten program za materialno poslovanje, ki bi ustrezal zahtevam proučevanega podjetja. Na osnovi teoretičnega znanja, pridobljenega iz baz podatkov in materialnega poslovanja, ter raziskave problemskega stanja v podjetju smo s pomočjo programa Microsoft Access razvili prototipno rešitev. Predstavili smo jo vodstvu in se pogovorili o možnostih za njeno vpeljavo. Določili smo testno obdobje, ki bo prineslo povratne informacije uporabnika. Do konca leta bomo odpravili še morebitne napake in pomanjkljivosti, s čimer bo program pripravljen za uporabo z začetkom novega leta. Namen magistrske naloge ni bil le izpostaviti probleme podjetja, temveč tudi predstaviti naš novi sistem kot funkcionalno orodje za pomoč podjetjem, ki so se srečala s podobnimi težavami.
Ključne besede: atribut, entiteta, materialno poslovanje, baze podatkov, Microsoft Access
Objavljeno: 04.12.2018; Ogledov: 470; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

3.
VODENJE JAVNIH NAROČIL
Karmen Debevec, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Vodenje naročil postaja v sodobnem načinu vodenja podjetja vse pomembnejši del poslovanja, saj je eden ključnih elementov v procesu zniževanja stroškov. Ker je v sodobnem poslovanju ročno evidentiranje naročil preveč zamudno, smo se odločili, da v diplomskem delu predstavimo razvoj programske rešitve za vodenje procesa od izdaje naročilnice prek dobavnice, njene kontrole in vse do preverjanja računa. V uvodnem delu so v nalogi predstavljene uporabljene metode, tehnike in orodja, kot je MS Access 2010, saj ga stroka priporoča za manjša podjetja ter obvladovanje manjših in srednje velikih podatkovnih baz. Poleg tega je Microsoft Access že nameščen na računalnikih kot sestavni del Microsoft Officea. Glavni del naloge opisuje zasnovo, razvoj in vsebino aplikacije ter izvedbo rešitve, s katero smo skrajšali čas obdelave podatkov od izvora do končnih poročil ter zmanjšali število napak, ki so pogosti spremljevalec ročne obdelave podatkov. V zaključku analiziramo rezultate, ki so kmalu pokazali pozitivne učinke predvsem v točnosti podatkov in zadovoljstvu uporabnikov.
Ključne besede: naročila v javnih zavodih, Access 2010, informacijski sistem, podatkovni model, entiteta.
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 618; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

4.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA SLEDENJE MATERIALA
Stojan Erker, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Programsko rešitev za sledenje materiala smo razvili zaradi funkcionalne neustreznosti obstoječih aplikacij. Uvedli smo jo v proces izdelave aluminijastih folij in s tem informacijsko podprli operacije od prevzema materiala do pakiranja. Razvoj smo začeli s skrbno izbiro članov razvojne skupine in po sestavi takoj začeli intervjuvati uporabnike. Na ta način smo podrobno spoznali delovni proces in se seznanili z njihovimi željami in pričakovanji. Na osnovi zbranih informacij smo določili glavne usmeritve in omejitve ter izdelali osnovne analitske opise. Istočasno smo gradili tudi podatkovni model. Za izmenjavo podatkov s stroji smo izdelali spletne storitve (web servise), za zapisovanje podatkov v podatkovno bazo pa smo izdelali shranjene procedure. Poslovno logiko in spletne strani smo izdelali z razvojnim orodjem IBM EGL, ki temelji na programskem jeziku Java. Programsko rešitev smo gradili po etapah in delovanje vsake verzije preverili v testnem okolju. Po uspešnem testiranju smo verzijo namestili na produkcijski aplikativni in bazni strežnik, kjer je na razpolago vsem uporabnikom z ustrezno avtorizacijo.
Ključne besede: • informacijski sistem, • metodologija, • entiteta, • podatkovni model, • transportna enota.
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 539; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

5.
6.
SPLETNA APLIKACIJA ZA INTERAKTIVNO PREVERJANJE ZNANJA
Danijel Novak, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bom izdelal in predstavil didaktični pripomoček za učitelje – aplikacijo, ki omogoča izdelavo testov znanja z nalogami objektivnega tipa. Aplikacija mora omogočati preverjanje znanja učencev preko spleta. Diplomsko nalogo bom izvedel v treh delih. V prvem delu naloge bom opisal komponente vseh grafičnih vmesnikov, ki sem jih uporabil v aplikaciji, v drugem delu pa bom pozornost posvetil odprtokodni tehnologiji Hibernate, ki omogoča upravljanje trajnih podatkov v Javi. Na primeru aplikacije bom razložil preslikavo javanskih objektov v tabele relacijske podatkovne baze MySQL z uporabo knjižnjice JPA. Razložil bom tudi, kako se Hibernate namesti in zažene v okolju Java in opisal vse osnovne vmesnike, ki so potrebni za delo z entitetami. V tretjem delu naloge bom predstavil porazdeljeni objektni sistem RMI, ki je vgrajen v jedro okolja Java in nam omogoča komuniciranje z objekti, ki se izvajajo v navideznih strojih na oddaljenih gostiteljih. Diplomsko nalogo bom zaključil s prikazom implementacij vseh ključnih razredov, ki sem jih uporabil pri izdelavi aplikacije.
Ključne besede: didatika, Java, spletna aplikacija, interaktivno preverjanje znanja, objektno-relacijska preslikava, entiteta, trajnost, Hibernate, JPA, RMI
Objavljeno: 21.12.2011; Ogledov: 2203; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (5,28 MB)

7.
8.
Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici