| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Numerična analiza pretočne zmogljivosti elevatorja s korci z uporabo metode DEM
Niko Banfi, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljene osnove in lastnosti elevatorja s korci. Elevator je eden izmed ključnih sestavnih delov v gospodarstvu, ki se uporablja za transport sipkega ali kosovnega materiala na izbrano višino. Po preučitvi transporterja (elevatorja) smo elevator skonstruirali v programu SolidWorks, katerega model smo nato uporabili v programskem paketu EDEM. V nadaljevanju diplomskega dela smo s pomočjo programskega paketa EDEM izvedli numerično analizo presipa delcev pod različnimi pogoji (različne hitrosti, posledično tudi različne stopnje polnjenja ipd.).
Ključne besede: Transportni sistemi, elevator s korci, sipki material, analitični preračun zmogljivosti, numerična analiza DEM, analiza presipa delcev z EDEM.
Objavljeno: 24.09.2020; Ogledov: 125; Prenosov: 30
.pdf Celotno besedilo (2,84 MB)

2.
Zamenjava z-elevatorja s polžnim transporterjem
Tadej Gorenak, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo »Zamenjava Z-elevatorja s polžnim transporterjem« vsebuje zasnovo in preračun polžnega transporterja. Polžni transporter je namenjen za transportiranje titanovega dioksida (TiO2) in bo zamenjal obstoječi elevator, ki je že obrabljen in dotrajan. Pri njegovem načrtovanju smo upoštevali, da material ne sme priti v stik z umazanijo, kot na primer olja in maščobe. Zaradi velike transportne dolžine smo se odločili, da bomo uporabili dva krajša transporterja z zunanjim uležajenjem. Transporter bo izdelan iz materialov, ki se lahko uporabljajo v živilski industriji. V diplomskem delu je najprej naveden kratek opis transporterjev, analitični preračun, 3D model in opisan predviden potek vzdrževanja ter varstvo pri delu.
Ključne besede: transportne naprave, polžni transporter, elevator
Objavljeno: 17.09.2020; Ogledov: 162; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

3.
Konstruiranje elevatorja kot podpora transportnemu sistemu uplinjevalca
Damijan Javornik, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prikazati na kakšen način smo se v našem podjetju spoprijeli z nastalo situacijo.Po odkritju vzroka problema smo se soočili z izzivom kako spremeniti problematični del transportnega procesa,kateri bo ustrezal projektnim zahtevam.Projektni pogoji so bili usmerjeni predvsem v zagotavljanje ustrezne količine tehnično posušene biomase v obliki sekancev. Na začetku diplomskega dela je opisana situacija v kateri se je znašlo naše podjetje nato so opisane za projekt važnejše lastnosti biomase po katerih se skonstruira modificiran način transporta. Diplomsko delo se nadaljuje z predstavitvijo za naše podjetje optimalnega načina transporta. Predstavljen bo pristop k konstruiranju sistema,preučitev važnejših sklopov,trdnostni preračun nekaterih najbolj obremenjenih elementov,načinom varovanja, upoštevanjem varnostnih predpisov, zahtevam vzdrževanja in zaključek.
Ključne besede: Elevator, korec, stensko trenje, nasipni kot, nasipna gostota
Objavljeno: 11.12.2014; Ogledov: 844; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

4.
»ELEVATOR PITCH« KOT NAČIN POGAJANJA NA DELOVNI PRAKSI V PODJETJU
Grega Farkaš, 2012, diplomsko delo

Opis: V pričujočem diplomskem seminarju smo obravnavali pomen pogajanj v poslovnem svetu. Kot izhodišče smo spoznali tehniko pogajanja, t.i. »elevator pitch«, delovno prakso v podjetju, pogajanje in zaposlitveni razgovor. Opredelili smo delovno prakso v podjetju. S pomočjo anketnega vprašalnika smo želeli ugotoviti zadovoljstvo študentov Ekonomsko-poslovne fakultete VS programa, ki so opravljali delovno prakso v izbranih podjetjih. Spoznali smo, da je delovna praksa koristen in nujen del študijskega procesa, saj študentom omogoča, da spoznajo kako poteka delo v podjetjih in delo z ljudmi v timu. Delovne prakse so krasen način privabljanja, saj prinašajo vrsto prednosti tako študentom kot podjetjem. Pogoj obojestranskega zadovoljstva je dobro zastavljen program delovnih praks. Tudi tukaj se lahko veliko naučimo od tujih podjetij, ki v to področje vlagajo veliko sredstev. Delovne izkušnje danes niso več najpomembnejša postavka, temveč sta to talent in splošna razgledanost. Podjetja verjamejo v prednost internega razvijanja ljudi s temi lastnostmi in zato agresivno tekmujejo med seboj za najboljše mlade talente že v času njihovega študija.
Ključne besede: praksa, komunikacija, pogajanje, elevator pitch
Objavljeno: 20.11.2012; Ogledov: 1064; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici