| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Napajalno vezje za dvofazno napajano električno napravo : diplomsko delo
Jaša Vrečko, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisano načrtovanje in izdelava napajalnega vezja za dvofazno napajano električno napravo, ki ga bomo uporabljali za napajanje indukcijske naprave. Napajalno vezje sestavljajo EMI filter, usmerniško vezje, dušilno (snubber) vezje in povratna vezava. Pomemben del naprave je tako tudi transformator, ki mora biti ustrezno dimenzioniran, zato smo izbrali tudi transformator in nato z meritvami potrdili ustreznost delovanja načrtanega vezja in izbranega transformatorja. Na podlagi rezultatov opravljenih meritev na prototipu napajalnega vezja smo pripravili dokončni predlog vezja in ga prilagodili načrtovalskim zahtevam.
Ključne besede: napajalnik, stikalni transformator, elektronsko vezje, zaporni pretvornik, testiranje
Objavljeno v DKUM: 03.07.2020; Ogledov: 1124; Prenosov: 218
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

2.
Polnilec baterije za gozdarski voziček : diplomsko delo
Rok Arnšek, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem predstavil polnilec baterije za gozdarski voziček. Nato sem, vezano na temo diplomske naloge, predstavil gozdarski voziček žičnice Savoy 2500HS premium, njegove komponente, delovanje, predstavil 3D model in se osredotočil na problem polnjenja baterije. V nadaljevanju sem opisal postopek načrtovanja in izdelave tiskanega vezja v programu Eagle, izvedbo elektronske karte, potopnega spajkanja in programske opreme za krmiljenje vozička žičnice.
Ključne besede: polnilec baterije, elektronsko vezje, programska oprema
Objavljeno v DKUM: 06.09.2019; Ogledov: 1487; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
4.
Elektronika kot interesna dejavnost
Daniel Krapša, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu želimo predstaviti napotke za izvajanje interesne dejavnosti iz elektronike, učiteljem, ki z elektroniko nimajo veliko izkušenj. Napotki so predvideni za izvajanje v obliki neformalnega pouka, vendar bi lahko tudi redni pouk dopolnili s tematiko obravnavano v diplomskem delu.
Ključne besede: neformalno izobraževanje, interesna dejavnost, osnove elektrotehnike, električni tok in napetost, elektronsko vezje, elektronski elementi
Objavljeno v DKUM: 12.09.2016; Ogledov: 901; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

5.
MOŽNOST KOMUNIKACIJE PLATFORME ANDROID Z ZUNANJIMI NAPRAVAMI
Damjan Vantur, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo povezljivost platforme Android z zunanjimi napravami. Natančno bomo spoznali možnosti komunikacije med posameznimi načini povezav – vmesnikov, kot so USB, Bluetooth, Wi-Fi in NFC, ter to podprli s primeri izvorne kode, pripravljene za izvajanje na platformi Android. Predstavili in praktično izvedli bomo komunikacijo med prototipnim vezjem Arduino in platformo Android s pomočjo vmesnika Bluetooth. V ta namen bomo implementirali preprosti protokol komunikacije na nivoju vhodnih in izhodnih tokov za prenos sporočil med napravama. Varnost parametrov – ukazov –, ki jih vezje izvede, bo kodirana z MD5. Vezje bo krmililo lestenec za spreminjanje barv svetilk. Barvo bo določil algoritem povprečne barve na mobilni napravi, napisan v jeziku C++, ki se izvaja kot native izvorna koda na platformi Android. Za zajemanje in računanje povprečne barve matrike nam bo v pomoč odprta knjižnica OpenCV.
Ključne besede: Android, Arduino, zunanje naprave, mobilne aplikacije, USB, NFC, Wi-Fi, Bluetooth, elektronsko prototipno vezje, Android Open Accessory Development Kit, ADK, NDK, Android Accessory Protocol
Objavljeno v DKUM: 27.02.2013; Ogledov: 1666; Prenosov: 245
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

6.
ELEKTRONSKI SISTEM ZA VODENJE IZMENIČNIH MOTORJEV - PRETVORNIŠKO VEZJE
Vid Črešnik, 2011, diplomsko delo

Opis: Diploma predstavlja elektronski sistem za vodenje izmeničnih motorjev. Cilj naloge je bil na osnovi obstoječe opreme izdelati sistem krmiljen z mikrokrmilnikom ter z njim prek elektronskega vezja voditi elektromotor. Naloga se osredotoča predvsem na močnostni del in pretvorniško vezje. Opisuje pripravo močnostnih modulov, modifikacijo povezovalnega vezja ter izdelavo ohišja. Vsebuje tudi opis posameznih segmentov sistema. V zaključku so predstavljeni in obrazloženi rezultati opravljenih testiranj.
Ključne besede: Vodenje elektromotorja, pretvorniško vezje, mikrokrmilnik, elektronsko vezje
Objavljeno v DKUM: 02.11.2011; Ogledov: 1261; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

7.
RAZVOJNI MODUL ZA BREZŽIČNO KOMUNIKACIJO Z BREZPILOTNIM LETALOM
Robert Pisar, 2009, diplomsko delo

Opis: V nalogi smo predstavili razvojni modul za brezžični prenos podatkov iz brezpilotnega letala, pri čemer smo morali upoštevati splošni akt o načrtu uporabe radijskih frekvenc, ki je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, številki 10/2006 in 17/2006, ter v Uredbi o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bila objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije, številka 107/04. Podali smo pregled različnih frekvenčnih pasov in utemeljili izbiro na frekvenčnem območju 868 MHz. Za prenos podatkov uporabljamo brezžično komunikacijo. Merilni in komunikacijski sistem, ki se uporabljata v brezpilotnem letalu, morata imeti predvsem majhne dimenzije, težo ter porabo. Brezpilotno letalo vodi pilot z Zemlje, zato je razdalja med letalom in pilotom omejena z vidljivostjo; za komunikacijo zadostuje domet okrog 2 km. Temeljito smo proučili modul RC1280HP in protokol RC232. Glede na domet modulov smo določili potrebne elemente vezja. Kreirali smo lastno knjižnico in predstavili programsko orodje Altium Designer. Preverili smo komunikacijo in testiranje dometa razvojnega modula.
Ključne besede: Ključne besede: radijska frekvenca, brezpilotno letalo, brezžična komunikacija, komunikacijski sistem, razvojni modul, elektronsko vezje, demonstracijska plošča.
Objavljeno v DKUM: 25.03.2009; Ogledov: 2791; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

8.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici