| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
USPOSABLJANJE ZA DELO S PROGRAMI ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE V DRUŽBI MERCATOR D.D.
Helena Krivec, 2009, diplomsko delo

Opis: Skupina Mercator je vodilna trgovska veriga v Sloveniji in ena od največjih in najuspešnejših trgovskih verig v jugovzhodni Evropi. Naša najpomembnejša dejavnost je trgovina na drobno in debelo. Značilnost Mercatorja je široka razvejanost prodajne mreže s številnimi prodajnimi formati, kot so nakupovalni centri, hipermarketi, supermarketi, samopostrežne in specializirane prodajalne. Zaradi razvejanosti lokacij je elektronsko poslovanje v tako velikem podjetju izrednega pomena, saj omogoča stalno povezanost, hiter in kvaliteten prenos podatkov in posredovanje navodil. V preteklem letu smo v vseh maloprodajnih enotah uvedli elektronsko pošto in razvili lasten spletni portal. Učinkovita uporaba pa je seveda vezana na znanje in veščine zaposlenih v prodajalnah. Zato sem želela v diplomski nalogi ugotoviti usposobljenost uporabnikov na tem področju. V teoretičnem delu sem predstavila nekaj splošnih pojmov o izobraževanju, ugotavljanju potreb po izobraževanju, o izobraževanju odraslih, motivaciji za izobraževanje, potrebi po vseživljenskem izobraževanju in predstavila teorijo kurikuluma. Predstavila sem osnovno uporabnost programov Open Office Wreiter, Calc, elektronsko pošto Thunderbird ter področje našega portala. V nadaljevanju naloge predstavljam Skupino Mercator, vodilno trgovsko verigo v Sloveniji in eno od največjih in najuspešnejših trgovskih verig v jugovzhodni Evropi, katere del sem tudi sama. V raziskovalnem delu sem predstavila skupine dejavnosti kurikuluma, sodobne oblike pomoči za pripravo izobraževanja. Pridobljeno znanje sem uporabila za praktičen prikaz izobraževanja na področju e-poslovanja po opisanih skupinah. Drugi del raziskave temelji na anketnem vprašalniku, ki je bil posredovan poslovodjem v Mercator d.d. na maloprodajnem območju 3, ki ga sestavlja 50 poslovalnic na severovzhodnem delu Slovenije. Ugotovila sem, da so izobraževanja v Mercatorju organizirana v skladu s potrebami poslovanja in so dosegljiva zaposlenim. Pridobljeno znanje zaposleni prenašajo na sodelavce in razpolagajo z ustrezno strokovno literaturo, ki je dosegljiva tudi na Mercatorjevem spletnem portalu. Zavedajo se, da je e-poslovanje dejstvo, od katerega je danes in bo jutri v celoti odvisen razvoj in učinkovitost podjetij. Uvedbo e-pošte so sprejeli zelo pozitivno, saj jim olajšuje poslovanje.
Ključne besede: - izobraževanje - usposabljanje - vseživljensko izobraževanje - računalniški programi - elektronsko poslovanje - kurikulum
Objavljeno: 17.07.2009; Ogledov: 2283; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (826,45 KB)

5.
6.
IZGRADNJA E-GRADIVA ZA REDNE LETNE RAZGOVORE
Primož Jeralič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazana izdelava elektronskega gradiva, ki naj bi pripomoglo študentom h kvalitetnejšemu izobraževanju na daljavo. To je danes, zaradi vse hitrejšega tempa življenja in veliki razširjenosti multimedijske opreme, nujno. V diplomskem delu so opisani elektronsko izobraževanje, redni letni razgovor med vodjo in sodelavcem ter predstavitev programa CourseLab. Ta omogoča izdelavo animacij in celostne podobe elektronskega gradiva. Elektronsko gradivo o rednih letnih razgovorih je oblikovano tako, da omogoča kvaliteten študij vsakemu, znanja željnemu posamezniku. Zato je tudi oblikovano na način, ki omogoča tako podajanje znanja kot tudi preverjanje njegovo preverjanje. Da sta celotna vsebina in podoba zanimivejša, smo v elektronskem gradivu poskrbeli za animiranega profesorja Ivana, ki pomaga študentom pri učenju.
Ključne besede: - izobraževanje na daljavo, - elektronsko izobraževanje, - redni letni razgovor, - izgradnja elektronskega gradiva.
Objavljeno: 19.01.2011; Ogledov: 1356; Prenosov: 230
.pdf Celotno besedilo (7,73 MB)

7.
UVAJANJE SPLETNE REŠITVE ePORTFOLIO ZA PODPORO IZOBRAŽEVALNEMU PROCESU
Maja Jurjevčič, 2011, diplomsko delo

Opis: Center RS za poklicno izobraževanje je za podporo pri svetovanju in delu s kandidati Nacionalnih poklicnih kvalifikacij, ob vključenosti partnerjev, razvil spletno rešitev ePortfolio. Projekt je odprl nove možnosti svetovanja in dela s kandidati, hkrati pa povečal kakovost in transparentnost portfolija. Kljub začetnemu načrtovanju je bilo kmalu po zagonu spletne rešitve ePortfolio jasno, da bi bilo za optimalno uporabo potrebno rešitev dopolniti in nadgraditi. Zato smo v diplomskem delu proučili obstoječo rešitev, s testnimi uporabniki smo ugotovili dodatne potrebe le-teh in analizirali podobne rešitve v svetu. Dobili smo spisek novih in dopolnjenih obstoječih funkcionalnosti ter na osnovi le-teh razvili prototipno rešitev. Podali smo tudi okviren terminski plan in stroškovno oceno za nadgradnje spletne rešitve ePortfolio.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, elektronski portfolio, izobraževanje, spletna rešitev, hranjenje dokumentov
Objavljeno: 09.08.2011; Ogledov: 1420; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici