| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
ELEKTRONSKI UČBENIK O VPLIVIH TELEVIZIJE NA JAVNOST IN POTROŠNIKE
Gordan Kljajić, 2009, diplomsko delo

Opis: Kljub temu da se vedno večji razvoj tehnologije občuti na vseh področjih življenja, se zdi, da izobraževanje zaostaja za ostalimi področji. Računalniki so se razvili do te mere, da jih lahko uporabljamo za prenos videa, slik, besedila in zvoka. Zato bomo v diplomskem delu pregledali načine uporabe e-izobraževanja, ki povezuje računalnik in klasično izobraževanje, s čimer bi uporabnikom omogočili kvalitetnejši, hitrejši in bolj samostojen način izobraževanja.
Ključne besede: izobraževanje na daljavo, večpredstavnost, vplivi televizije, elektronski učbenik
Objavljeno: 24.09.2009; Ogledov: 1546; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (4,96 MB)

4.
ELEKTRONSKI UČBENIK O RAZVOJU RAČUNALNIŠTVA
Aljoša Kavčič, 2009, diplomsko delo

Opis: Veliko ljudi se ne zaveda, kako skromni so bili začetki računalništva, vseeno pa brez njih ne bi bilo stopnje razvoja, kot ga poznamo danes. Zdi se nam, da gre za zelo zanimivo področje, zato smo se za diplomsko nalogo odločili izdelati elektronski učbenik o tej temi. S pomočjo multimedije, ki nam jo elektronski učbeniki nudijo, je lahko snov predstavljena bolj zanimivo, kot smo je vajeni v klasičnih učbenikih. Naš elektronski učbenik tako preprosto, zanimivo in nazorno predstavlja zgodovino računalništva, ki pa ne vključuje samo razvoja strojne opreme, ampak tudi programsko opremo. Poudarek v učbeniku temelji na strojni opremi, a smo en del namenili tudi predstavitvi zgodovine programiranja in priljubljenih operacijskih sistemov. V diplomski nalogi si bomo ogledali tudi e-izobraževanje ter razlago, kako je naš elektronski učbenik nastajal. Za lažje predstavljanje si bo možno ogledati številne slike. Za konec pa bo tu še anketa o elektronskih učbenikih s pripadajočo analizo.
Ključne besede: Elektronski učbenik, razvoj računalništva, CourseLab, e-izobraževanje
Objavljeno: 22.10.2009; Ogledov: 1993; Prenosov: 307
.pdf Celotno besedilo (2,74 MB)

5.
POSTOPEK IZDELAVE ELEKTRONSKEGA UČBENIKA
Tadej Križaj, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu se bomo osredotočili predvsem na elektronski učbenik, in sicer kaj elektronski učbenik pravzaprav je, kaj naj bi vseboval in kako ter s katerimi programskimi orodji ga je mogoče izdelati. Posebno pozornost bomo namenili postopku priprave elektronskega učbenika. Predstavili bomo kaj moramo oz. kaj je smiselno upoštevati pri njegovi izdelavi. Zanimala nas bo tudi njegova uporaba, predvsem z vidika e-izobraževanja in izobraževanja na daljavo. Na kratko bomo poskušali predstaviti tudi prednosti in slabosti elektronskega učbenika v primerjavi s klasičnim učbenikom. Predstavili bomo vpliv multimedije oziroma večpredstavnosti na izobraževanje in kakšna je njena vloga v e-učbeniku. Nekaj besed pa bomo namenili tudi temi uporabe računalnika v izobraževanju.
Ključne besede: Elektronski učbenik, E-izobraževanje, Izobraževanje na daljavo, Multimedija, Avtorska orodja
Objavljeno: 13.09.2010; Ogledov: 1735; Prenosov: 352
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

6.
ELEKTRONSKI UČBENIK ZA POUČEVANJE SORAZMERJA IN PODOBNOSTI PRI MATEMATIKI V OSNOVNI ŠOLI
Barbka Mahnič, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja elektronski učbenik za matematiko — sklop Razmerje in podobnost. Didaktika poučevanja se z leti spreminja. Z vse večjim razvojem informacijske tehnologije se v osnovnih šolah povečuje uporaba računalnikov pri pouku. Učenci so za delo z računalniki motivirani pri vseh predmetih. Tudi pri matematiki imamo različne možnosti za uporabo te tehnologije. Pripravljen elektronski učbenik naj bi omogočil učencem samostojno učenje določene snovi. Zato mora vsebovati tako razlago, kot primere reševanja oz. uporabe te snovi, pa tudi preverjanje naučenega. Tako je v nalogi krajši pregled didaktike pouka, didaktike matematike, opisan je pomen izobraževalno-komunikacijske tehnologije. Elektronski učbenik je pripravljen s pomočjo programa Macromedia Dreamweaver 8 in Macromedia Flash8. Preizkus znanja je narejen s programom Hot Potatoes — naloge so pripravljene glede na nivoje, v katere se vključujejo učenci 9. razreda, in glede na smotre, ki so določeni v Učnem načrtu za matematiko. Ob koncu je še mnenje učencev in profesorice, ki so elektronski učbenik uporabljali pri pouku.
Ključne besede: didaktika, matematika, osnovna šola, elektronski učbenik
Objavljeno: 15.03.2011; Ogledov: 3014; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (15,97 MB)

7.
ELEKTRONSKI UČBENIK O UREJANJU FOTOGRAFIJ IN VIDEA ZA MLADOSTNIKE ZAVODA JANEZA LEVCA
Hermina Zec, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja dva elektronska učbenika, in sicer o urejanju fotografij in o urejanju videa. Oba učbenika sta namenjena in prilagojena posebni populaciji, mladostnikom z lažjimi motnjami v duševnem razvoju Zavoda Janeza Levca. Vsebina je predstavljena enostavno za lažje spremljanje, hitrejše pridobivanje informacij in motivacijo pri učenju. V diplomski nalogi predstavim Zavod Janeza Levca, učbenik o urejanju fotografij (s pomočjo programa Picasa) in e-učbenik o urejanju posnetkov (s pomočjo programa Windows Movie Maker) ter potek izdelave s pomočjo programov Camtasia Studio in Adobe Audition.
Ključne besede: Elektronski učbenik, Picasa, Windows Movie Maker, Camtasia Studio, Adobe Audition
Objavljeno: 16.08.2011; Ogledov: 1498; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

8.
RAZVOJ IN EVALVACIJA USPOSABLJANJA BOMBNIH OPERATERJEV Z E-UČENJEM
Matevž Gladek, 2012, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu bomo predstavili teoretična izhodišča za izgradnjo elektronskega učbenika. Namen je predstaviti potek izgradnje elektronskega učbenika za program izobraževanja bombni operater. Predstavljen bo celoten postopek od zasnove preko končne izvedbe in nazadnje do evalvacije. Pogledali si bomo programsko orodje CourseLab, s katerim bomo učbenik izdelali. Predstavili bomo, kaj je smiselno upoštevati pri njegovi izdelavi in na kaj moramo biti pozorni. Pri evalvaciji učbenika bomo najprej pogledali teoretična izhodišča za evalvacijo, nato pa bomo izvedli analizo uporabe elektronskih gradiv in na koncu opravili testiranje oziroma primerjali uspeh na izpitu med tečajniki, ki bodo imeli dostop, in tečajniki, ki dostopa ne bodo imeli. V ta namen bomo uporabili učno okolje Moodle.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE - Elektronski učbenik - E-izobraževanje - CourseLab - Evalvacija - Moodle
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 1253; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (10,12 MB)

9.
ELEKTRONSKI UČBENIK ZA PREDMET TEORIJA IZOBRAŽEVANJA
Matejka Poljanec, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili izgradnjo elektronskega učbenika, s katerim smo želeli prispevati h kvalitetnejšemu učenju na daljavo. Učbenik smo naredili z namenom, da se bo uporabljal kot pripomoček na predavanjih iz predmeta Teorija izobraževanja in kot dopolnilo k osvežitvi znanja s pomočjo testov, ki jih elektronski učbenik vsebuje. V diplomskem delu smo predstavili tudi programska orodja CourseLab ter FreeMind, s katerima smo naredili elektronski učbenik. Podali smo tudi nekaj praktičnih nasvetov glede priprave besedila, urejanja grafike in priprave instrumentov za samoocenjevanje. Predstavili smo tudi pojma elektronsko izobraževanje ter multimedijo, ki navsezadnje omogoča, da elektronski učbeniki sploh nastanejo in so drugačni, bolj zanimivi od klasičnih učbenikov, ki smo jih bili vajeni do sedaj. V učbeniku je poudarek na animiranih podobah, slikah, videih, in številnih drugi zanimivostih, ki bodo navedene kasneje v diplomski nalogi. Za lažje predstavljanje, kako je učbenik nastajal, si bo možno ogledati številne slike.
Ključne besede: elektronski učbenik, CourseLab, FreeMind, izobraževanje na daljavo.
Objavljeno: 08.08.2012; Ogledov: 1348; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici