| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj podstavka za zunanje enote toplotnih črpalk zrak-voda : magistrsko delo
Andrej Oprčkal, 2020, magistrsko delo

Opis: V nalogi je predstavljen razvoj podstavka za zunanje enote toplotnih črpalk zrak-voda. Prikazan je celoten proces od osnovne ideje do končnega produkta pripravljenega za prodajo. Glavni cilj razvoja je bil ustvariti izdelek, ki je lahek, nosi težo naprave, učinkovito odvaja kondenzat, je enostaven za vgradnjo in estetsko privlačen. Poleg praktičnega prikaza vseh faz razvoja so predstavljene tudi teoretične osnove. Vključene so teme analize trga, iskanja idej, konstruiranja ter proizvodnje izdelka, kontrole kakovosti, oblikovanja pakiranja, priprave dokumentacije, avtorske zaščite in ekonomike izdelka. Do končnega cilja smo prišli z uporabo metod, kot so brainstorming, SWOT, FMEA ter izvedbo benchmarking analize in analize življenjskega cikla. Razvit izdelek ustreza zastavljenim ciljem in podanim tezam.
Ključne besede: razvoj izdelka, projekt, toplotne črpalke, HVAC, konstruiranje, prodajna cena, pakiranje izdelka, avtorska zaščita, dokumentacija izdelka, ekonomika izdelka, kakovost
Objavljeno v DKUM: 20.10.2020; Ogledov: 1005; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (7,49 MB)

2.
Uporaba vrednostne analize pri razvoju ščitnika okvirja kolesa
Katja Koren, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen koncept in začetki vrednostne analize, predstavljene so tudi metode in postopki vrednostnega inženiringa, s katerimi optimiziramo vrednost izdelka, pri čemer se zavzemamo za čim manjše stroške ob čim večji koristi za svojega potencialnega kupca. Na podlagi ščitnika okvirja kolesa je predstavljena metoda razvoja novega izdelka z uporabo vrednostne analize, kjer smo določili in ovrednotili pomembnost funkcij izdelka, izvedli stroškovno-funkcijsko analizo, iskali rešitve za izbrane funkcije ter s pomočjo COMBINEX metode izbrali končno variantno rešitev ščitnika gorskega kolesa. Pri razvoju izdelka smo upoštevali tudi zbrane tržne podatke in izsledke izvedene ankete. Za izbran izdelek je v delu predstavljena tudi ekonomika poslovanja in finančni kazalci.
Ključne besede: vrednostna analiza, ščitnik okvirja kolesa, funkcijsko-stroškovna analiza, Combinex metoda, ekonomika izdelka
Objavljeno v DKUM: 16.10.2014; Ogledov: 1861; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (2,58 MB)

3.
Projekt razvoja samonosilnega stikalnega gumba pečice
David Starovasnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomske naloge je razvoj novega izdelka z metodami in tehnikami menedžmenta vrednosti. Metodologijo smo praktično uporabili v podjetju Eurel, pri izdelku »Samonosilni stikalni gumb pečice«, ki je krmilni gumb pečic in kuhalnih plošč. Izdelek je razvit na pobudo podjetja Gorenje, na voljo pa bo tudi drugim branžnim proizvajalcem. V praktičnem delu diplomske naloge sem prikazal rabo tehnik vrednostne analize v procesu razvoja novega izdelka. Najprej smo definirali funkcije izdelka, nato delne rešitve funkcij, s kombinacijo teh pa več predlogov izvedbe izdelka. Predloge smo nato ovrednotili in izbrali najboljši predlog izdelka. Nazadnje sem izdelal še stroškovno kalkulacijo, določil prodajno ceno izdelka, projektni plan in naredil pripravo za zagon izvajanja projekta razvoja izdelka v podjetju Eurel.
Ključne besede: Razvoj izdelka, vrednostna analiza, management vrednosti, organizacija projektov, ekonomika izdelka.
Objavljeno v DKUM: 18.10.2013; Ogledov: 1809; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (3,05 MB)

4.
Dejavniki tveganja pri razvoju novega izdelka
Davor Golec, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje pomen vrednostne analize in menedžmenta vrednosti na primeru razvoja novega izdelka – mizice za na posteljo. Razvoj izdelka je potekal vzporedno z odzivom potencialnih uporabnikov, katerega smo spremljali skozi dva anketna vprašalnika. Sledili smo mnenju trga, ter izdelek zasnovali tako, da bo koristil uporabnikom. Izbrano varianto izdelka smo stroškovno ovrednotili ter preko kalkulacij stroškov na vseh ravneh razvoja določili prodajno ceno.
Ključne besede: vrednostna analiza, vrednostni inženiring, razvoj izdelkov, tveganje, ekonomika izdelka
Objavljeno v DKUM: 17.10.2013; Ogledov: 1952; Prenosov: 170
.pdf Celotno besedilo (3,99 MB)

5.
Vrednostna analiza kot integralni del razvoja držala za Smart telefone na kolesih
Marko Mavrič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo prikazali pomen vrednostne analize in vrednostnega inženiringa na primeru razvoja novega izdelka - držala za smart telefone na kolesih. V postopek razvoja izdelka smo vključili tudi potencialne uporabnike, ter na podlagi rezultatov metode QFD in conjoint analize priredili funkcionalnost in s tem dodali k vrednosti končne variante izdelka, ki jo z njim uporabniki prejmejo. Konstrukcijsko najboljši izdelek smo stroškovno optimizirali, ter določili prodajno ceno, za katero mislimo, da je najprimernejša in po kateri bi se novi izdelek prodajal v kar največjem obsegu.
Ključne besede: vrednostna analiza, vrednostni inženiring, razvoj izdelkov, conjoint analiza, uvajanje kakovosti in funkcionalnosti, ekonomika izdelka
Objavljeno v DKUM: 11.12.2012; Ogledov: 2097; Prenosov: 233
.pdf Celotno besedilo (18,22 MB)

6.
Vrednostni menedžment v proizvodni dejavnosti
Rok Bračič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem podrobneje predstavil vrednostni menedžment v proizvodni dejavnosti. Poudarek je na planu dela in opisu posameznih faz plana dela. Podal sem najpomembnejše tehnike za dosego večje vrednosti proizvoda. Izvedel sem tudi anketo s katero sem dobil vpogled v razširjenost uporabe vrednostne analize v malih in srednje velikih podjetjih. S tem diplomskim delom sem želel prispevati k boljšemu razumevanju in povečanju interesa uporabe vrednostne analize v malih in srednje velikih podjetjih.
Ključne besede: ekonomika izdelka, vrednostna analiza, vrednostni inženiring, vrednostni menedžment, analiza funkcij, proizvodna dejavnost
Objavljeno v DKUM: 20.11.2012; Ogledov: 1493; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

7.
VREDNOSTNA ANALIZA NOSILCA SILICIJEVE REZINE
Igor Utroša, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem predstavil management vrednosti ter metodo in tehnike vrednostne analize. Vsebinski del se nanaša na dejanski projekt, s katerim podjetje želi izboljšati proizvodni proces. Predstavil sem, kako s pomočjo metode vrednostne analize obravnavamo nosilec silicijeve rezine. V praktičnem delu je prikazana aplikacija metod vrednostne analize na sistemu odpiranja in zapiranja nosilca silicijeve rezine, kjer smo analizirali in ovrednotili funkcije izdelka. Izdelali smo 4 alternativne rešitve, ki smo jih stroškovno ocenili. Na koncu smo izvedli še ekonomiko izdelka, kjer smo prikazali stroške sistema odpiranja in zapiranja ter celotnega izdelka. Prikazan je še koncept uvedbe izdelka v proizvodni proces, ki da temelje podjetju za nadaljevanje projekta.
Ključne besede: management vrednosti, vrednostna analiza, nosilec silicijeve rezine, ekonomika izdelka
Objavljeno v DKUM: 14.08.2012; Ogledov: 1223; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (3,37 MB)

8.
VREDNOSTNA ANALIZA KOT INTEGRALNI DEL RAZVOJA IZDELKA INVISIMAX
Emilija Mateja Lakičević, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili proces razvoja novih izdelkov ter metode in tehnike menedžmenta vrednosti. Vsebine smo praktično uporabili na izdelku Invisimax, ki je podajalnik toaletnega papirja. Razvoj izdelka Invisimax je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Paloma in Ključavničarstvom Ajd. V praktičnem delu smo prikazali aplikacijo metod vrednostne analize v procesu razvoja novega izdelka Invisimax, pri čemer smo definirali funkcije izdelka, izvedli vrednostno analizo izdelka in izbrali najboljšo varianto izdelka. Na koncu smo še izvedli ekonomiko izdelka, stroškovno kalkulacijo in določitev lastne in prodajne cene izdelka.
Ključne besede: vrednostna analiza, razvoj izdelka, menedžment vrednosti, ekonomika izdelka
Objavljeno v DKUM: 11.10.2010; Ogledov: 2834; Prenosov: 283
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici