SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjava klasičnega in digitalnega poslovanja v glasbeni industriji
Jakob Bizjak, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo primerjali klasično poslovanje v glasbeni industriji z digitalnim. Najprej smo teoretično predstavili okolje obeh oblik poslovanja. Nato smo preučili posamezne korake v procesu obeh načinov poslovanja ter analizirali logistiko, ki stoji za obema procesoma. Sledila je analiza materialne učinkovitosti, ki smo jo izmerili preko metode MIPS. Sledila je še analiza obeh načinov poslovanja z vidika CO2 emisij. Nato smo preučili še digitalno promoviranje izvajalcev preko glasbenega portala YouTube. Potem smo se lotili lastnega raziskovanja. Začeli smo s primerjavo logistike in ekološkega vidika, nato pa smo s pomočjo korelacije raziskovali še vpliv digitalnega promoviranja na raziskovanje. Skozi raziskavo smo ugotovili, da logistika digitalnega poslovanja zajema manj procesov. Prav tako je digitalno poslovanje veliko bolj materialno učinkovito kot klasično poslovanje. Tudi CO2 emisije digitalnega poslovanja so veliko manjše. Ugotovili smo tudi, da se digitalno promoviranje že uveljavljenim izvajalcem ne splača, je pa takšno promoviranje učinkovito v začetni fazi uveljavljanja glasbenega izvajalca.
Ključne besede: digitalno poslovanje, logistika, ekološki vidik, YouTube
Objavljeno: 24.09.2015; Ogledov: 434; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (662,71 KB)

2.
Primerjalna alnaliza opreme igralnic z vizualnega in ekološkega vidika
Loti Viktorija Dolinar, 2017, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo najprej nekaj besed namenili Kurikulumu za vrtce, v nadaljevanju pa smo se posvetili postopkom, načinom načrtovanja likovne dejavnosti v vrtcu in vsem segmentom, ki so pri tem pomembni. Sledilo je poglavje o estetiki, v katerem smo začeli predstavitev razvoja estetike, raziskali pomen estetsko urejenega okolja in razvoj estetskega občutka pri otroku. Nato smo predstavili še področje ekologije, umeščeno v vrtčevsko okolje, pomen trajnostnega razvoja in projekt Ekovrtec. Za konec smo nekaj povedi namenili še predstavitvi Vrtca Ivana Glinška Maribor in Vrtca Trbovlje. V empiričnem delu smo želeli ugotoviti, ali obstajajo morebitne razlike v dekoraciji igralnic (z materialnega, estetskega in z ekološkega vidika) enot manjšega mestnega vrtca, tj. Vrtca Trbovlje, in enot večjega mestnega vrtca, tj. Vrtca Ivana Glinška Maribor, ter omeniti, katere so pozitivne in negativne strani dekoracij igralnic obeh vrtcev. Potrebne informacije smo pridobili s pomočjo deskriptivne metode – anketnega vprašalnika, ki smo ga razdelili vzgojiteljicam obeh vrtcev; vzorec je bil neslučajnostni in iz konkretne populacije. Rezultate smo izrazili v absolutnih in odstotnih frekvencah ter jih tabelarično in ponekod tudi grafično prikazali ter interpretirali.
Ključne besede: predšolska vzgoja, likovne dejavnosti, dekoracija igralnice, ekološki in estetski vidik dekoracije, Vrtec Ivana Glinška Maribor, Vrtec Trbovlje
Objavljeno: 22.02.2017; Ogledov: 460; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici