| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 65
Na začetekNa prejšnjo stran1234567Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Varnostna politika v elektronskem poslovanju na primeru banke
Tomaž Krajnc, 2009, diplomsko delo

Opis: Za banke je ključnega pomena pri elektronskem poslovanju, da omogočijo svojim uporabnikom varno poslovanje na vsakem koraku, saj se z razvojem predvsem internetnega bančništva pojavljajo na trgu nove oblike zlorab. V ta namen morajo banke uvajati nove aplikacije za zaščito, varnost in zaupnost prenesenih podatkov ter s tem nenehno posodabljati in skrbeti za svojo varnostno politiko pri elektronskem poslovanju. Prav tako pa mora za varnost poskrbeti tudi uporabnik sam s pravilno uporabo in varovanjem svojih osebnih podatkov, da bodo tako preprečili zlorabe, ki onemogočajo varno poslovanje med banko in uporabniki.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, elektronsko bančništvo, varnost, varnostna politika banke, računalniški virusi, digitalni podpis, kriptografija, zaščita v banki
Objavljeno: 24.06.2009; Ogledov: 2068; Prenosov: 285
.pdf Celotno besedilo (947,04 KB)

8.
ELEKTRONSKO BANČNIŠTVO KREDITIRANJA FIZIČNIH OSEB V NOVI KBM, D.D
Kristina Ravnak, 2009, diplomsko delo

Opis: Izziv, s katerim se danes soočajo banke, je vzpostaviti takšno elektronsko bančništvo, ki bo zagotavljalo visok nivo storitvene in informacijske celovitosti. Banke morajo zaradi tega spreminjati način poslovanja, ker bi tako postale bolj učinkovite in fleksibilne. S tem bi povečale zadovoljstvo komitentov in svoj tržni delež. Problem diplomske naloge je omejen na elektronsko poslovanje in del aktivnih poslov Nove KBM, d. d., – področje stanovanjskih kreditov. Preučeni sta dve možni obliki ponudbe, ki se ju banke na slovenskem bančnem trgu poslužujejo (osebna ponudba in ponudba na spletnih straneh). S pomočjo ankete med naključnimi kreditojemalci smo izluščili prednosti in pomanjkljivosti obeh ponudb v Novi KBM, d. d. Analiza obstoječih ponudb je pokazala, da je osebna ponudba stanovanjskih kreditov na visoki ravni, medtem ko je ponudba na spletnih straneh potrebna nadgradnje. Iz rezultatov ankete izhaja, da je za kreditojemalce pomembna tako osebna kot internetna ponudba, saj se za pridobivanje informacij poslužujejo obeh razpoložljivih možnosti. Elektronsko kreditiranje je v Novi KBM, d. d., podprto le deloma. Manjkajoče storitve, za katere so tehnološke rešitve že poznane, bi bilo treba dograditi. Elektronskemu naročilu za kredit takoj, bi bilo treba dodati še možnost naročila za stanovanjski kredit. Ob dograditvi elektronskega naročila z elektronskim podpisovanjem in elektronskim pošiljanjem kreditne pogodbe bi bila to za komitente zelo dobra rešitev, ker bi se lahko tako kredit v celoti uredil na elektronski način. Pri bolj zapletenem postopku kreditiranja (npr. zavarovanje kreditov z zastavo nepremičnine) bi bilo najbolje elektronski način dopolnjevati z osebnim finančnim svetovanjem izbranega bančnega komercialista. K
Ključne besede: elektronsko bančništvo, elektronsko kreditiranje, elektronsko naročilo kredita, elektronski podpis, elektronsko pošiljanje kreditne pogodbe
Objavljeno: 04.12.2009; Ogledov: 1790; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

9.
SPLETNO INTERNETNO BANČNIŠTVO NA PRIMERU REŠITVE BANKE IN
David Skralovnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so na kratko predstavljeni vsi elementi elektronskega bančništva s poudarkom na spletnem oziroma internetnem bančništvu. Ker elektronsko bančništvo prinaša določene prednosti in slabosti tako za komitente kot tudi za banko, so v samem delu predstavljene tudi vse bistvene prednosti in slabosti za obe strani. V nadaljevanju je prostor v diplomskem delu namenjen predvsem spletni rešitvi Banka IN. Delo nam predstavi celoten koncept Banke IN, njeno ponudbo in predstavi samo delovanje Banke IN. Ker so kot je že bilo povedano prednosti pomemben faktor za komitenta, nam delo predstavi tudi prednosti oziroma posebne ugodnosti ki si jih zagotovijo komitenti ob prenosu poslovanja na Banko IN. V zadnjem delu so predstavljene tudi varnostne komponente, ki komitentom oziroma uporabikom spletnega bančništva ponujajo maksimalno varnost poslovanja.
Ključne besede: Elektronsko bančništvo, spletno bančništvo, elektronski podpis, digitalno potrdilo, požarni zid, šifriranje, pametne kartice, Banka IN, osebni bančnik.
Objavljeno: 21.10.2009; Ogledov: 1706; Prenosov: 206
.pdf Celotno besedilo (893,78 KB)

10.
VARNOST ELEKTRONSKIH PLAČILNIH SISTEMOV
Lucija Buser, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili pojem elektronsko bančništvo, njegov razvoj in delovanje, ter opredelili prednosti in slabosti, ki so za uporabnike takšnega načina poslovanja pomembne. Vsako podjetje oziroma posameznik, ki uporablja takšen način poslovanja mora poskrbeti za varnost le tega, saj se z razvojem predvsem internetnega bančništva, pojavljajo različni načini škodljivih programov kot so: virusi, črvi, trojanski konji, logične bombe. Zato smo podrobneje predstavili varnostne mehanizme kot so: šifriranje, elektronski podpis, požarni zid, pametne kartice, protokoli za varni prenos, ki jih banke uporabljajo, da ustrezno zaščitijo računalniške sisteme. Na koncu same naloge pa smo še podrobneje opredelili management varnosti elektronskega plačilnega sistema in njegova tveganja. Kljub učinkoviti zaščiti in varnostni elektronskega plačilnega sistema, se moramo zavedati, da ne glede na vse, še vedno obstaja možnost, da pride do zlorab, zato je zelo pomembno, da smo pri uporabi e-bančništva kar se da previdni.
Ključne besede: elektronsko bančništvo, računalniški virusi, črvi, varnost, varnostni mehanizmi, šifriranje, digitalni podpis, digitalno potrdilo, požarni zid, varnostni protokoli, elektronski plačilni sistem.
Objavljeno: 30.11.2009; Ogledov: 1962; Prenosov: 202
.pdf Celotno besedilo (600,04 KB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici