| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ODVODNJA ODPADNIH VODA V DELU NASELJA DOBROVCE
Boštjan Belšak, 2013, diplomsko delo

Opis: Za predvideno kanalizacijsko omrežje v naseljih Skoke in Dobrovce, ki je v fazi izdelave projektne dokumentacije PGD in PZI, ter bo delno sofinancirano iz Kohezijskega sklada Evropske Unije, sem v diplomski nalogi obdelal in prikazal kako potekajo dela v fazi projektiranja in kakšni so postopki pridobivanja nepovratnih sredstev iz Kohezijskega sklada.. Diplomska naloga obsega le del predvidenega kanalizacijskega omrežja v naselju Dobrovce. Razlika med projektno dokumentacijo, ki je v fazi izdelave in diplomsko nalogo je v tem, da sem v diplomski nalogi izdelal rešitev za ločen sistem kanalizacijskega omrežja, v projektni dokumentaciji in dejanski izvedbi, pa bo kanalizacijsko omrežje v mešanem sistemu.
Ključne besede: kanalizacijsko omrežje, padavinske odpadna voda, sanitarna odpadna voda, čistilna naprava, zadrževalni bazen, razbremenilnik, črpališče, dušilka
Objavljeno: 08.05.2013; Ogledov: 1504; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (2,62 MB)

2.
3.
DUŠILKA ZA VELIKE KRATKOSTIČNE TOKOVE
Danijel Glušič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obravnavana zračna dušilka, ki se znotraj laboratorija ICEM-TC uporablja pri preskusih z velikimi tokovi. Dušilka je sestavljena iz šestih enakih tuljav, ki jih lahko poljubno povežemo v tokokroge, kar predstavlja izredno veliko število kombinacij vezav dušilke. Za določitev parametrov vseh kombinacij dušilke je bil izdelan analitični model. Rezultati analitičnega izračuna so, za naključno izbrane kombinacije, primerjani tako z numeričnim izračunom kakor z meritvami.
Ključne besede: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, dušilka, induktivnost
Objavljeno: 21.03.2012; Ogledov: 2057; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (4,08 MB)

4.
DVOSMERNI DC/DC PRETVORNIK
Primož Fišer, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen dvosmerni stikalni DC/DC pretvornik, ki se uporablja za dvosmerni prenos energije v sklopu elektromotornega pogona v hibridnih ali električnih vozilih. Pretvornik lahko deluje v načinu navzdol (Buck), kadar s presežno energijo pri zaviranju ali vožnji navzdol polnimo hranilnik energije, ali pa v načinu navzgor (Boost), kjer z akumulirano energijo v hranilniku poganjamo elektromotor. S simulacijo delovanja je bila preverjena in potrjena izbrana topologija pretvornika, rezultati simulacije pa so nam tudi pomagali pri načrtovanju in izbiri komponent, kjer smo največ pozornosti namenili načrtovanju močnostne dušilke. Izmerjen je tudi izkoristek pretvornika v obeh načinih delovanja.
Ključne besede: stikalni DC/DC pretvornik, hibridna vozila, električna vozila, močnostna dušilka, pulznoširinska modulacija, simulacije, vodenje, meritev izkoristka
Objavljeno: 02.11.2011; Ogledov: 3045; Prenosov: 277 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (3,15 MB)

5.
MOŽNOST VGRADNJE PETERSENOVE DUŠILKE V OMREŽJE ELEKTRA CELJE D.D.
Arnej Savinek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so opisani različni načini ozemljitve nevtralne točke transformatorja. Podrobno je predstavljeno resonančno obratovanje preko Petersenove dušilke. Obdelani so pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za zanesljivo in varno obratovanje transformatorja ozemljenega preko Petersenove dušilke. Določeni so kriteriji in izbrane razdelilne transformatorske postaje, ki so najbolj primerne za vgradnjo Petersenove dušilke v elektroenergetskem omrežju Elektra Celje d.d.. Predstavljeno ju tudi delovanje že vgrajene Petersenove dušilke v razdelilni transformatorski postaji Krško.
Ključne besede: Elektroenergetsko omrežje, naprave, transformator, Petersenova dušilka, resonančno ozemljeno omrežje
Objavljeno: 11.03.2011; Ogledov: 2842; Prenosov: 519
.pdf Celotno besedilo (4,01 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici