| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Digitalna transformacija družinskih podjetij
Isidora Dragnić, 2023, diplomsko delo

Opis: Poslovanje v današnjih razmerah in okolju, ki je zelo dinamično in podvrženo vsakodnevnim spremembam, ne pušča prostora tistim, ki pri svojem delu niso predani in vztrajni. Družinska podjetja se zato morajo preoblikovati, da lahko obdržijo svojo dejavnost in ostanejo konkurenčna. Če želimo izkoristiti potencial družinskih oblik organiziranosti, je sprememba načina poslovanja neizogibna in predstavlja izziv za tiste, ki se ukvarjajo z družinskim podjetništvom ali se bodo v ta način poslovanja podali v prihodnje. V teoretičnem delu smo opisali družinsko podjetništvo, značilnosti uspešnega podjetja in izzive, s katerimi se srečujejo v neusmiljenem okolju, ki zahteva hitre odločitve. Opisali smo, kakšne prednosti ima lahko uvedba digitalne tehnologije in inovativnih procesov za podjetje, po drugi strani pa izpostavili številne težave in strahove, s katerimi se soočajo v procesu transformacije. Pokazali smo, da je dobro poznavanje in zavedanje, kaj digitalno pomeni za podjetja, saj je to zelo pomemben dejavnik pri odločitvah o digitalni transformaciji. V praktičnem delu smo predstavili podjetje, na primeru opisali vse probleme vodenja družinskega podjetja in vse dejavnike, ki so vplivali na neuspešno uvajanje digitalne tehnologije v podjetje. Našteli smo tudi vse težave, s katerimi se je srečevalo zaradi neuspešnega uvajanja digitalne tehnologije. Omenili smo tudi, kako so lahko slabe in nepremišljene odločitve včasih usodne za poslovanje podjetja in ga vodijo v stečaj. Dejstva, ki smo jih usvojili iz teorije, smo primerjali s cilji na konkretnem primeru. Podatke, ki smo jih zbrali, smo primerjali z dejstvi, ki smo jih prejeli v teoriji. Vse to smo primerjali s postavljenimi hipotezami in nanje odgovorili.
Ključne besede: družinsko podjetništvo, transformacija, digitalne tehnologije, inovativnost, družinski odnosi.
Objavljeno v DKUM: 19.07.2023; Ogledov: 285; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

2.
Čebelarstvo - dopolnilna dejavnost na kmetiji ali podjetniški izziv?
Valentina Marinič, 2023, magistrsko delo

Opis: Čebelarstvo je kmetijska panoga, ki se na trgu vse bolj uveljavlja in postaja vedno bolj zanimivo tudi z vidika podjetniške priložnosti. Slovensko čebelarstvo je znano po bogati zgodovini in tradiciji, zato menimo, da se opravljanje dejavnosti čebelarstva lahko obravnava kot obliko družinskega podjetništva. V magistrskem delu smo raziskali zakonsko podlago čebelarske dejavnosti ter predstavili vse možne oblike in načine za njeno opravljanje. Pri tem smo analizirali obdavčitev čebelarske dejavnosti v Sloveniji in finančne spodbude, ki so namenjene čebelarjem. Opredelili smo podjetništvo, podjetje in podjetnika. Pri tem smo se osredotočili predvsem na družinsko podjetništvo, nasledstvo in nasledstvene možnosti, načrtovanje in proces. Opredelili smo prednosti in slabosti družinskega podjetništva in predstavili organizacije, ki sestavljajo podporno okolje za podjetništvo. V empiričnem delu smo raziskali dejavnost čebelarstva v pomurski regiji, pri čemer smo s pomočjo anketnega vprašalnika in desktop analize ugotavljali poslovne izzive dejavnosti. Ugotovili smo, da je čebelarjem najpomembnejša kakovost izdelkov, ki predstavlja najpomembnejšo konkurenčno prednost na trgu. Za doseganje visoke kakovosti čebeljih pridelkov in izdelkov pa je pomembno znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo, kar kaže na to, da je nasledstvo pomemben dejavnik za obstoj in nadaljevanje opravljanja dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Pri tem je spodbudna ugotovitev, da se število mladih v čebelarstvu v pomurski regiji povečuje. Med raziskavo smo ugotovili, da panoga čebelarstva predstavlja dobro podjetniško priložnost, saj se večina čebelarjev s čebelarstvom še vedno ukvarja pretežno ljubiteljsko, kar pomeni, da obstaja velik potencial za ustanovitev podjetja, ki bi se ukvarjalo s čebelarstvom. Na trgu je torej dovolj prostora za razvoj in širjenje poslovanja na tem področju, ob hkratnem prispevku k razvoju in napredku panoge.
Ključne besede: čebelarstvo, dopolnilna dejavnost na kmetiji, podjetništvo, družinsko podjetništvo, konkurenčna prednost
Objavljeno v DKUM: 25.05.2023; Ogledov: 499; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (3,62 MB)

3.
Družinsko podjetništvo in prenos družinskega podjetja x na drugo generacijo
Sergej Černčič, 2022, magistrsko delo

Opis: Družinsko podjetništvo postaja vedno bolj priljubljeno pri nas, zato smo se v magistrskem delu odločili analizirati odnose znotraj njega in prenos lastništva na drugo generacijo s pomočjo študije primera Podjetja X. V magistrskem delu smo znotraj teoretičnih izhodišč opredelili družinsko podjetje, preučilo prednosti in slabosti družinskega podjetja ter problematiko prenosa družinskega podjetja na naslednjo generacijo. Znotraj empiričnega dela smo na študiji primera predstaviti družinsko podjetje X, opredelili prednosti in slabosti v njem ter pravili intervju z direktorjem družinskega podjetja X in z družinskim članom na katerega, se je prenos družinskega podjetja X izvršil. Na koncu smo analizirati prenos podjetja na drugega družinskega člana. Ugotovili smo tudi, da je mnogo družinskih podjetij (večinoma jih vodi 1. generacija) , ki razmišljajo v smeri nadaljevanja družinske tradicije in prenosu lastništva na 2. generacijo. V podjetju so dobro seznanjeni o vseh značilnostih družinskega podjetništva, kot so vodenje družinskega podjetja, upravljanje s kapitalom, odgovornost, uravnoteženost tveganj, načrtovanje prenosa lastništva, učinkovito davčno upravljanje. Zavedajo se, da bo poučenost vseh članov družinskih podjetij o značilnostih družinskega podjetništva, dobro vpliva na boljšo uspešnost podjetja v prihodnje. V podjetju X so že opravili prenos lastništva na mlajšo generacijo in mlajše družinske člane vključili v poslovanje podjetja.
Ključne besede: družinsko podjetništvo, prenos lastništva, družinski član, nasledstvo, vizija
Objavljeno v DKUM: 20.12.2022; Ogledov: 687; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

4.
Analiza strategije rasti družinskega podjetja
Julija Kotnik, 2022, diplomsko delo

Opis: Podjetništvo opredelimo kot dejavnost ustvarjanja podjetja oziroma več podjetij ob prevzemanju vseh možnih tveganj na tej poti z upanjem na dobiček (Oberlo.com, 2022). Med eno izmed najbolj pomembnih vrst podjetništva spada družinsko podjetništvo. Družinsko podjetje povezuje dve pomembni besedi; družino in posel. To je tudi najpomembnejša oblika poslovanja na svetu, ta se pa od drugih razlikuje po lastništvu v družini, družinskih članih z vplivnimi poslovnimi vlogami in poslovnem potencialu. Družinska podjetja so danes najstarejša in imajo najvišjo tradicijo (Jeraj, 2020). V družinskem podjetništvu obstajajo tako prednosti kot tudi slabosti. Ena izmed največjih prednosti je zagotovo predanost družinskih članov poslu in organizaciji. Kot največjo slabost pa bi izpostavili predvsem vpliv čustev v poslu. V diplomski nalogi smo pojasnili tudi pomen podjetništva nasploh in družinskega podjetništva za nacionalno gospodarstvo. Opredelili smo rast in razvoj podjetja in opisali probleme na poti rasti ter pogoje za rast podjetja. V nadaljevanju smo podrobno predstavile možne strategije rasti ter uvrstili izbrano podjetje v generično strategijo rasti. Prikazali smo tudi finančne kazalnike za izbrano podjetje, ki so pomembni za rast podjetja in sicer prihodke, dobiček, sredstva, dodano vrednost na zaposlenega in povprečno število zaposlenih. Osredotočili smo se na podjetje Satler okna in vrata d. o. o. in ga primerjali s tremi konkurenti v panogi C 22.230 PROIZVODNJA IZDELKOV IZ PLASTIČNIH MAS ZA GRADBENIŠTVO. Za primerjavo smo izbrali konkurenčna podjetja: Cugelj PVC in ALU okna d. o. o., Hancman d. o. o. in Roletarstvo Bayer d. o. o..
Ključne besede: podjetništvo, družinsko podjetništvo, družina, rast, razvoj.
Objavljeno v DKUM: 04.11.2022; Ogledov: 550; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

5.
Izzivi družinskega podjetja pri planiranju nasledstva s primerom
Alen Feuš, 2021, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je zajeto proučevanje področja podjetništva, osrednji fokus je na družinskem podjetništvu. V tem sklopu so opredeljeni in med seboj kohezivno povezani pojmi, kot so družina, podjetje in podjetništvo. Ta tri izpostavljena področja so temelj, na katerem sloni celotno družinsko podjetje in njegovo delovanje. Ker gre za prepletanje dveh sistemov, tj. družinskega in poslovnega sistema, je toliko bolj pomembno, da njihovo delovanje osnuje poslovna kultura z vrednotami, ki omogoča podjetju, da preživi tudi turbulentna obdobja, obenem pa se poskrbi za prenos tradicije in ohranitev podjetja v lasti družine, tudi ko pride čas nasledstvenega procesa. Naloga se osredotoča na vprašanje uspešnega prehoda nasledstva na naslednje generacije v družinskem podjetju ter izzive, s katerimi se družinsko podjetje mora soočati, v kolikor želi doseči uspešno izpeljan prehod.
Ključne besede: družina, podjetje, podjetnik, družinsko podjetništvo, družinski in poslovni sistem, nasledstvo, izzivi pri prehodu nasledstva
Objavljeno v DKUM: 23.12.2021; Ogledov: 830; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (1,86 MB)

6.
Proces nasledstva v družinskih podjetjih
Matej Fekonja Skok, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali proces nasledstva na naslednike v družinskih podjetjih. Osredotočili smo se na slovenska družinska podjetja in raziskali problematiko pri procesu nasledstva. Primerjalno smo raziskali proces nasledstva družinskih podjetij v EU in ZDA. V diplomski nalogi smo predstavili osnovna dejstva v družinskih podjetjih, pojasnili razlike med družinskimi in nedružinskimi podjetji, njihove prednosti in slabosti. V empiričnem delu smo opravili razgovor z izbranim slovenskim družinskim podjetjem. S tem smo preučevali prisotnost načrtovanja prenosa procesa nasledstva na drugo generacijo. Preučili smo probleme, ki so v tem procesu potekali.
Ključne besede: družinsko podjetništvo, problematika nasledstva, proces prenosa nasledstva, družinska ustava
Objavljeno v DKUM: 09.12.2021; Ogledov: 1155; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,06 MB)

7.
Izzivi in načrtovanje nasledstva v družinskem podjetju Lorbek & CO. d. o. o.
Gregor Lorbek, 2021, diplomsko delo

Opis: Družinska podjetja so ključen del vsakega gospodarstva in se srečujejo z edinstvenimi, njim specifičnimi izzivi. V diplomskem projektu smo te izzive podrobneje predstavili in posvetili posebno pozornost problematiki nasledstva, saj ga številni avtorji opredeljujejo kot enega največjih in ključnih strateških izzivov družinskega podjetništva, ki se mu je potrebno začeti posvečati že zgodaj. Pregled vseh možnih načinov prenosa podjetja in pravočasen proces uvajanja naslednika sta za uspešno izvedbo nasledstva. Veliko prednosti, ki jih imajo družinska podjetja, izhaja iz družine same. Odnosi v družini tudi močno vplivajo na uspeh poslovanja družinskega podjetja, zato smo jih v tem diplomskem projektu podrobno obdelali in predstavili. V empiričnem delu smo podrobneje predstavili družinsko podjetje Lorbek & CO. d. o. o., njegove probleme, odnose znotraj družine in prihodnje načrte za prenos podjetja. Ugotovili smo, da se je podjetje že začelo ukvarjati z uvajanjem naslednika in ima dobre možnosti za uspeh.
Ključne besede: družinsko podjetništvo, odnosi v družini, nasledstvo, prenos podjetja
Objavljeno v DKUM: 09.11.2021; Ogledov: 790; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

8.
Prenos lastništva in vodenja družinskega podjetja na drugo generacijo
Vesna Čakš, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu smo najprej proučili družinsko podjetništvo, ki je najpogostejša oblika podjetništva v slovenskem in tudi evropskem gospodarstvu. Raziskovalci si kljub temu še vedno niso povsem enotni glede opredelitve oziroma definicije družinskega podjetništva, predvsem zaradi njene obširnosti ter različnih meril. Prednost družinskih podjetij je zagotovo ta, da so družinski člani dnevno vključeni v poslovanje podjetja, kar omogoča naslednji generaciji lažji prevzem in boljše poznavanje podjetja. Zaradi velike povezanosti družinskih članov v zasebnem in službenem času pa lahko pride tudi do trenj, različnega mišljenja ter s tem do konfliktov. Tesno povezano z družinskim podjetjem je nasledstvo. Strokovnjaki s tega področja priporočajo, naj se začne prenos podjetja načrtovati vsaj deset let prej oz. preden se podjetnik/podjetnica odloči za upokojitev, skratka dovolj zgodaj. Nasledstvo delimo na prenos lastništva in/ali vodenja. Znotraj prenosa podjetja so dodatne delitve, in sicer glede na to, ali se lastnik odloči za prenos podjetja na družinskega člana, strokovnjaka iz podjetja ali na tretjo osebo izven podjetja. Obenem se lahko le-ta odloči, ali prenos lastništva in vodenja steče istočasno, zaporedno ali lastnik preda samo vodstveno funkcijo. Pridobljeno znanje iz teoretičnega dela smo uporabili in poglobili v empiričnem delu diplomskega projekta. Proučili smo prenos lastništva in vodenja družinskega podjetja na drugo generacijo, in sicer na primeru trgovskega podjetja Jagros, d.o.o. Po predstavitvi podjetja smo z metodo študija primera analizirali potek prenosa lastništva in vodenja podjetja. Manjkajoče informacije o poteku prenosa smo pridobili od ustanovitelja podjetja s pomočjo intervjuja.
Ključne besede: Družinsko podjetje, družinsko podjetništvo, prenos lastništva in vodenja, nasledstvo.
Objavljeno v DKUM: 16.06.2021; Ogledov: 1066; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (1011,21 KB)

9.
Problematika nasledstva v družinskem podjetništvu
Aleš Kobolt, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo najprej opredelili družinsko podjetništvo, kjer smo pojasnili, katere definicije družinskega podjetništva poznamo in kaj so te definicije. Nato smo pojasnili razlike med družinskimi in nedružinskimi podjetji ter prednosti in slabosti družinskega podjetja. Predstavili smo tudi, koliko je družinskih podjetij v Sloveniji, Evropski Uniji in ZDA. Ker pa je pri družinskih podjetjih ena izmed večjih težav nasledstvo, smo to bolj podrobno predstavili. Predstavili smo, kako poteka nasledstvo v družinskih podjetjih in kako se obravnava. Nato smo pojasnili, kako poteka načrtovanje nasledstva v družinskem podjetju in kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da je nasledstvo uspešno. Razložimo tudi, kako poteka in zakaj poteka nasledstvo zunaj družine. Prav tako obravnavamo najpogostejše probleme, ki se pojavijo pri prenosu lastništva v družinskih podjetjih ter priporočila strokovnjakov, kako rešiti te probleme oz. kako se jim izogniti. Potem smo predstavili podporne ukrepe in priporočila članicam EU v zvezi z nasledstvom in prenosom poslovanja družinskih podjetij ter kakšno podporo oz. pomoč dobivajo podjetja v Sloveniji. V zadnjem delu diplomske naloge smo predstavili praktičen primer na podlagi izbranega podjetja ter s kakšnimi težavami so se srečevali v tem podjetju pri prenosu podjetja na naslednika. Podatke smo pridobili tako, da smo stopili v kontakt z lastnikom podjetja ter mu zastavili nekaj vprašanj v zvezi z nasledstvom in problemi, ki so se pojavljali v zvezi s tem.
Ključne besede: Družinsko podjetništvo, problematika nasledstva, prenos nasledstva v družinskem podjetju.
Objavljeno v DKUM: 27.10.2020; Ogledov: 1077; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

10.
Družinsko podjetništvo prednosti in slabosti
Sindi Zorec, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu smo opredelili prednosti, s katerimi se srečujejo družinska podjetja, kot so predanost poslu in družini, nasledstvo, uspeh managementa, dobičkonosnost družinskih podjetij ter rast s tradicijo in usklajenostjo vizije, kakor tudi slabosti, kot so nasledstvo, poslanstvo, čustveni vplivi, konflikti. S pomočjo intervjuja podjetnice, ki vodi družinsko podjetje, smo dobljene podatke potrdili in izvedeli več o dogajanju v notranjosti družinskega podjetja. Cilji diplomskega projekta so teoretični kot empirični. V teoretičnem delu smo opredelili prednosti in slabosti v družinskem podjetju. V empiričnem delu pa smo izvedli intervju s podjetnico, kjer smo dobili odgovore na zastavljena vprašanja. Dobljeni rezultati niso bili presenetljivi, saj smo pričakovali take izide. Vemo, da so družinska podjetja velik del gospodarstva. Zavedamo se, da je prednost, če so ljudje med seboj povezani, saj tako hitreje pridemo do želenih oziroma zadanih ciljev. Pomembno pa je poudariti, da predstavlja veliko težavo nasledstvo v družinskih podjetjih, ki je povezano tudi s čustvi, poslanstvom, kar privede tudi do konfliktov v družinskih podjetjih.
Ključne besede: družinsko podjetništvo, družinska podjetja, prednosti, slabosti, nasledstvo.
Objavljeno v DKUM: 25.09.2020; Ogledov: 1560; Prenosov: 310
.pdf Celotno besedilo (713,63 KB)

Iskanje izvedeno v 1.76 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici