| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Motiv družine v izbrani sodobni slovenski realistični prozi za bralce na razredni stopnji
Glorija Gačnik, 2020, magistrsko delo

Opis: V teoretičnem delu magistrske naloge je definiran pojem družine ter razloženi tipi družin v Sloveniji. Tipi družin so opisani in razčlenjeni na dvostarševsko, enoroditeljsko ter enostarševsko, razširjeno, adoptivno, reorganizirano, reformirano, skrbniško in istospolno družino. Že od rojstva je otroku najbližja družina, med odraščanjem pa družinski člani pomembno vplivajo na otrokovo vzgojo, razvoj in osebnost. Znotraj vsake družine so tudi pestri medsebojni odnosi, prav zato je v književnih delih za bralce na razredni stopnji motiv družine tako pogosto zastopan. Glavni del magistrske naloge tvori literarna analiza izbranih sodobnih slovenskih proznih besedil, ki so primerna za bralce na razredni stopnji. K vsakemu tipu družine je uvrščeno vsaj eno literarno delo, znotraj katerega je podrobneje analiziran tip družine ter odnosi znotraj nje. Izbrana so dela naslednjih sodobnih slovenskih avtorjev: Dese Muck, Cvetke Sokolov, Miha Mazzinija, Majde Koren, Nataše Konc Lorenzutti, Janje Vidmar, Vinka Möderndorferja, Ane Kalin, Dima Zupana, Neli Kodrič Filipič, Franja Frančiča, Matjaža Pikala, Barbare Habič in Toneta Partljiča.
Ključne besede: Družina, družinski odnosi, tipi družin, realistična proza, mladinska književnost.
Objavljeno: 28.10.2020; Ogledov: 92; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (831,99 KB)

2.
Družinsko podjetje in prenos nasledstva
Nika Vodovnik, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu smo s pomočjo raziskave domače in tuje literature podrobneje predstavili družinsko podjetje. Navedli smo tipične značilnosti in lastnosti, po katerih se družinsko podjetje razlikuje od nedružinskega. Predstavili smo prednosti in slabosti družinskih podjetij ter kako družinska podjetja vplivajo na gospodarstvo in družbo. V družinskem podjetju je v ospredju družina, zato smo predstavili, kakšna je njena vloga v tej vrsti podjetja ter kako lahko družinski odnosi vplivajo na družinsko podjetje. V nadaljevanju teoretičnega dela smo se osredotočili na največji problem, s katerim se soočajo družinska podjetja, to je nasledstvo. Opredelili smo, kdo vse ima na splošno možnost naslediti družinsko podjetje ter kako poteka nasledstveni proces. Nato smo navedli še možne vplive in težave, ki lahko nastanejo pri izbiri naslednika ali v procesu nasledstva. V praktičnem delu diplomskega projekta smo teoretična izhodišča povezali z izbranim raziskovanim družinskim podjetjem PM, s. p. Predstavili smo zgodovino podjetja PM, s. p., in kako se je skozi čas razvijalo. Opredelili smo tudi značilnosti družinskega podjetja PM, s. p., njegove prednosti in slabosti. Nato smo podrobneje predstavili člane družine, njihove vloge v podjetju in družinske odnose med člani družine. Opredelili smo podjetniško naravnanost članov preučevane družine. Navedli smo, kako v družinskem podjetju PM, s. p., planirajo nasledstvo, kakšne možnosti izbire naslednika ima lastnik podjetja, ki razmišlja o svoji upokojitvi, pa tudi kaj vpliva na njegovo izbiro. Za zaključek smo podali še predloge za prenos podjetja, ki bi lahko koristili družinskemu podjetju PM, s. p.
Ključne besede: družinsko podjetje, prednosti in slabosti družinskega podjetja, družina in družinski odnosi, podjetnost v družinskem podjetju, nasledstvo, nasledstveni proces.
Objavljeno: 05.11.2019; Ogledov: 421; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (863,53 KB)

3.
Vpliv bipolarne motnje na odnose v družini
Anja Bevc, 2019, diplomsko delo

Opis: Bipolarna motnja je pogosto, zapleteno in ponavljajoče se hudo duševno stanje s progresivnimi motnjami socialne in kognitivne funkcije. Raziskave kažejo, da ta motnja vpliva na 1,5 % populacije. Za bipolarno motnjo je značilna manija z epizodami depresije. Bipolarna motnja je huda bolezen, ki resno vpliva na življenja prizadetih in na njihove družine. V diplomskem delu smo raziskali, kako se z bipolarno motnjo spopadajo pacientovi svojci in kakšen je vpliv bolezni na njihove medsebojne odnose.Uporabljena je bila deskriptivna metoda dela. Temo diplomskega dela smo raziskali z analiziranjem relevantne literature, katero smo preučili s pomočjo virov najdenih v podatkovnih bazah ScienceDirect, Web of Science, CINAHL in PubMed. Kakovost življenja osebe z bipolarno motnjo je slabša in te osebe potrebujejo veliko pomoči s strani družine. Prav tako pa mora družina svojcu nuditi veliko podpore in sočutja. Svojci morajo biti poučeni o bolezni in ukrepih, s katerimi pacientu nudijo dodatno podporo in lažji potek bolezni. Družina se velikokrat spopada s čustveno izgorelostjo in krizo. Velik pomen imajo tudi medicinske sestre, ki morajo svojce poučiti o bipolarni motnji in ukrepih.Bipolarna motnja močno vpliva na kakovost življenja prizadetega in odnose med družinskimi člani. Menimo, da bi bil pri pacientu potreben intenzivnejši individualni pristop. Potrebno bi bilo tudi večje informiranje svojcev o bipolarni motnji, svetovanje in zdravstveno vzgojo bolezni.
Ključne besede: depresija, manija, družinski odnosi, duševna motnja, pacient z bipolarno motnjo, analiza literature.
Objavljeno: 13.02.2019; Ogledov: 696; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (338,61 KB)

4.
Prednosti in slabosti družinskega podjetja na primeru podjetja Železnina Hudovernik, d. o. o.
Nika Holzknecht, 2018, diplomsko delo

Opis: Osrednja tema diplomskega projekta so prednosti in slabosti družinskega podjetja. Posamezne prednosti in slabosti, ki jih različni avtorji pripisujejo družinskim podjetjem, smo najprej raziskali v teoriji, nato pa smo na podlagi informacij, ki smo jih pridobili s pogovorom s člani družine Hudovernik, posamezne prednosti in slabosti iz teorije preverili na primeru družinskega podjetja Železnina Hudovernik, d. o. o. Zapisane ugotovitve bo lahko uporabilo podjetje v svoji poslovni praksi: poskušalo prednosti izboljšati in izkoristiti, slabosti pa zmanjšati ali celo odpraviti. V prvem delu dela diplomskega projekta smo opredelili značilnosti družinskih podjetij. Opredelili smo pojem družinskega podjetja, vloge članov družine v družinskem podjetju, možne konflikte ter vzroke za njihov nastanek. Zapisano v prvem, teoretičnem delu dela diplomskega projekta, smo v drugem, praktičnem delu dela diplomskega projekta, preverjali na primeru podjetja Železnina Hudovernik, d. o. o. Z raziskanim smo imeli zadostna izhodišča za določitev prednosti in slabosti podjetja, ki smo jih obravnavali v drugem delu diplomskega projekta. Družinsko podjetje predstavlja dva sistema – družinskega in poslovnega, ki ju je potrebno medsebojno usklajevati. Družinsko podjetje gospodarstvu prinaša mnoge prednosti: omogoča visoko transparentnost poslovanja glede prihodkov, stroškov, dobička in delitve le-tega, spodbuja k odgovornosti in razvijanju delovnih navad vseh članov družine ter nudi identiteto in možnost motiviranja za člane in nečlane družine, v njihovi predanosti za doseganje skupnih ciljev. Soočajo pa se tudi s slabostmi, kot so to na primer nasprotje med željami otrok in staršev, omejitev finančnih virov sredstev, pomanjkanje časa za normalno družinsko življenje, prenos težav članov družine, ki so vključeni v družinski posel, v oba sistema, ki ju družinsko podjetje predstavlja. Zaradi navedenega, je za vsako družinsko podjetje še toliko bolj pomembno, da svoje prednosti in slabost dobro pozna.
Ključne besede: družinsko podjetje, prednosti in slabosti družinskih podjetij, vloge članov družine v družinskem podjetju, družinski odnosi, družinski konflikti, vzroki za konflikte v družinskem podjetju
Objavljeno: 29.11.2018; Ogledov: 443; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

5.
Uspešnost prenosa nasledstva na primeru družinskega podjetja Vivapen d.o.o.
Pija Šilec, 2017, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je prikazati značilnosti družinskih podjetij, odnose med člani družine in načrtovanje procesa nasledstva. Številne posebnosti delajo to vrsto podjetja zanimivo in vredno raziskovanja. S pomočjo primera iz prakse smo ugotavljali odnose med člani družine ter kako prenos nasledstva izgleda na resničnem primeru. Potrdili smo zastavljene teze, da je podjetje uspešno izvedlo prenos nasledstva ter da je po prenosu še uspešnejše. Ugotovili smo, da je za uspeh družinskega podjetja potrebno poznavanje vseh funkcij v podjetju, saj je podjetnik močno vpet v vsako izmed njih. Prav tako pa je potrebno z družinskimi člani imeti dobre in spoštljive odnose, saj so le-ti temeljni kamen in moralna podpora takrat, ko jih najbolj potrebuješ, ne le v zasebnem ampak tudi v poslovnem življenju. Ustanovitelj mora vedeti, kdaj napoči njegov čas za umik iz podjetja, saj je le tako lahko nasledstvo uspešno preneseno.
Ključne besede: družinsko podjetje, podjetje, družinski člani, nasledstvo, družinski odnosi
Objavljeno: 28.11.2017; Ogledov: 688; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (890,72 KB)

6.
Problem Nasledstva v družinskem podjetju ter vpliv na družinske odnose
Suzana Zakšek, 2016, diplomsko delo

Opis: Družinska podjetja imajo izjemno velik pomen v gospodarstvu in prispevajo zelo pomemben del k nacionalnemu gospodarstvu, saj zaposlujejo veliko število ljudi in prispevajo k uspešnosti našega gospodarstva. Predstavljajo pomemben del v strukturi vseh podjetij, po mnogih raziskavah pa celo prevladujejo. Družinska podjetja so lahko vseh velikosti, vendar po ocenah kar nekaj raziskovalcev prevladujejo mala in srednje velika podjetja. Za ti dve vrsti podjetij lahko rečemo, da so prevladujoča oblika podjetij v svetu. V diplomskem projektu smo v prvih poglavjih na podlagi teorije opisali in predstavili družinsko podjetništvo, njegove značilnosti, prednosti ter slabosti. Osredotočili smo se predvsem na nasledstvo v družinskem podjetništvu, planiranje in probleme nasledstva, ki v današnjem času predstavljajo veliko težavo večini družinskih podjetij z dolgoletno tradicijo. Prav nasledstvo oz. prenos podjetja v naslednjo generacijo prinaša problem. Takšne vrste podjetij imajo veliko vprašanj in malo izkušenj, saj večina družinskih podjetij še vedno vodijo ustanovitelji. V diplomskem projektu smo opisali tudi družinske odnose ter konflikte, ki najpogosteje nastanejo v fazi prenosa lastništva, opredelili smo družinske odnose na splošno ter opisali, kako prenos lastništva na naslednjo generacijo vpliva na družinske odnose znotraj podjetja. V teoretičnem delu smo torej opisali izhodišča, ki smo jih v praktičnem delu primerjali s konkretnim podjetjem, ki je v bližnji preteklosti šlo skozi fazo prenosa lastništva na drugo generacijo. Za praktičen primer smo si izbrali podjetje, ki je šlo skozi proces nasledstva in tako smo lahko na primeru takega podjetja dobili podatke iz prve roke ter dejstva, ki so opredeljena v teoriji, tudi primerjali in odgovorili na postavljene hipoteze.
Ključne besede: podjetje, družina, družinsko podjetje, družinsko podjetništvo, nasledstvo, družinski odnosi.
Objavljeno: 21.12.2016; Ogledov: 920; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (882,92 KB)

7.
ZASVOJENOST V DVEH AMERIŠKIH DRAMAH: DOLGEGA DNE POTOVANJE V NOČ EUGENA O`NEILLA IN AVGUST V OKROŽJU OSAGE TRACY LETTS
Danijela Fratnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na zasvojenost v dveh ameriških dramah: Dolgega dne potovanje v noč Eugena O’Neilla in Avgust v okrožju Osage Tracy Letts. Družina Tyrone v Dolgega dne potovanje v noč kot tudi Westonovi v Avgust v okrožju Osage so zasvojeni z alkoholom in tabletami. Zanimalo nas bo, kako pride do zasvojenosti in kaj jo povzroči. Z glavno hipotezo bomo preučili možnost, da je zasvojenost z alkoholom, morfijem in tabletami glavni razlog za motene družinske odnose, tako družine Tyrone kot Weston. Glavna ženska lika prispevata k večji negotovosti in razdvojenosti znotraj družine, kar bomo tudi dokazali. Pri argumentiranju, da so simptomi zasvojenosti realistično prikazani v obeh dramah, smo uporabili komparativno metodo. V glavnem delu diplomskega dela se ukvarjamo z zasvojenostjo družin Weston in Tyrone, pri čemer so podobnosti in razlike med njima podrobno razložene.
Ključne besede: Dolgega dne potovanje v noč, Avgust v okrožju Osage, zasvojenost, moteni družinski odnosi, napetost, simptomi zasvojenosti
Objavljeno: 29.07.2016; Ogledov: 607; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (1008,86 KB)

8.
Poizvedovanje za imenom
Florjan Lipuš, 2014

Opis: Osnovno iskanje Lipuševega junaka v romanu je iskanje načina, če ta sploh obstaja, kako poimenovati grozodejstva, bedo in izoliranost, ki se je med vojno zgodila Koroškim Slovencem. Tako junak denimo hodi po pokopališčih in išče nagrobnik, na katerem bi prebral materino ime, da bi lahko končno poimenoval kraj, kjer je pokopana, išče ime očetove partizanske čete, zaradi katere so odpeljali mamo v taborišče in jo zažgali in nenazadnje, junak išče tudi ime cirkusa okrog krajevnih tabel na Koroškem danes, kjer je tuj jezik napisan nad slovenskim, ter skuša to poimenovati zgornji in spodnji jezik.
Ključne besede: zamejski Slovenci, narodnostno vprašanje, družinski odnosi, vzgojno-izobraževalni zavodi, elektronske knjige
Objavljeno: 30.12.2015; Ogledov: 404; Prenosov: 30
URL Povezava na celotno besedilo

9.
DRUŽINSKI ODNOSI IN MOŽNI KONFLIKTI TER NJIHOV VPLIV NA RAZVOJ DRUŽINSKEGA PODJETJA
Katja Medved, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu smo obravnavali družinske odnose in možne konflikte ter njihov vpliv na razvoj družinskega podjetja. Opredelili smo družinske odnose, družino samo in pa konflikte, ki so v takšnem okolju največkrat prisotni. Za razliko od nedružinskih podjetij, so v družinskih podjetjih v poslovanje vpletena čustva. Ker gre v primeru družinskega podjetja za prepletanje dveh sistemov, tudi člani družine delujejo hkrati v različnih vlogah. Za uspeh je tako pomembno medsebojno komuniciranje in zaupanje. V diplomskem delu smo opisali ovire, ki nastajajo pri reševanju konfliktov, hkrati pa tudi strategije s katerimi se zaposleni soočajo ob reševanju konfliktov. Za konec pa smo še predstavili družinsko podjetje Mizarstvo Medved in opisali odnose med družinskimi člani, ki so zaposleni v tem podjetju.
Ključne besede: družina, podjetje, družinsko podjetje, družinski odnosi, konflikti
Objavljeno: 26.11.2015; Ogledov: 903; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (369,22 KB)

10.
IZZIV PRENOSA DRUŽINSKEGA PODJETJA NA NASLEDNJO GENERACIJO NA PRIMERU ENMA D.O.O.
Katja Maučec, 2013, diplomsko delo

Opis: V Sloveniji imamo 85 % družinskih podjetij, ki so še vedno v rokah prve generacije. Dolgoletne izkušnje so pokazale, da prenos na naslednjo generacijo preživi le tretjina družinskih podjetij. V družinskem podjetju ENMA, d. o. o., je ustanovitelj še vedno vodja podjetja, zato do prenosa nasledstva še ni prišlo. Raziskave so potrdile, da je v družinskem podjetju prisotno veliko potrpežljivosti, usklajevanja interesov in medsebojnega razumevanja družinskih in nedružinskih članov. Veliko energije in talentov, ki jih posamezniki dokazujejo v podjetju, potrebujejo, da bi bili vsi enotni in bi jih obravnavali enako, vendar to ni mogoče. Do sporov v družinskem podjetju večkrat prihaja zaradi različnega razmišljanja generacij in tako se tudi v podjetju ENMA, d. o. o., srečujejo s takimi posledicami. Ker sta v podjetju prisotni dve generaciji, je toliko težje izpostaviti mnenja in določena pravila, ki jih je pozneje pomembno združiti v družinsko ustavo. Ustanovitelj podjetja ENMA, d. o. o., se ne obremenjuje z razmišljanjem o nasledstvu podjetja, ker je naslednik v podjetju že določen, ampak razmišlja o tem, kaj je dobro za prihodnost družinskega podjetja. V teoretičnem delu smo predstavili definicijo družinskega podjetja, njegove prednosti in slabosti ter odnose med družinskimi člani. Zanimalo nas je, kdo so lahko ključni ljudje v družinskem podjetju in kako različni avtorji proučujejo probleme izziva prenosa nasledstva na naslednjo generacijo. Praktični del smo razdelili na dve izhodiščni točki. V prvi izhodiščni točki smo se osredotočili na začetno delovanje podjetja, kjer smo skušali predstaviti, kako je ustanovitelj s svojimi prvimi izkušnjami s podjetjem uspel. V drugi izhodiščni točki pa smo se osredotočili na današnje delovanje podjetja in predstavili vključitev družinskih članov v podjetje ter opisali njihove funkcije dela v podjetju. Opisali smo družinske odnose in medsebojne konflikte v družinskem podjetju ter na primeru faze družinskega podjetja, kot sta jo opredelila Churchill in Hatten, predstavili izziv prenosa družinskega podjetja na naslednjo generacijo »oče–sin« na primeru ENMA, d. o. o.
Ključne besede: družinsko podjetje, družinski odnosi, izziv prenosa nasledstva na naslednjo generacijo, podjetje ENMA, d. o. o.
Objavljeno: 20.11.2013; Ogledov: 1375; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (967,24 KB)

Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici