| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 22
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Izzivi vodenja družinskega podjetja
Dijana Simončič, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je vsebinsko razdeljeno na teoretični in empirični del. Skozi teoretični del smo ugotovili, da se avtorji glede definicije družinskega podjetja še vedno niso poenotili. Preučili smo različne definicije družinskega podjetja ter se osredotočili predvsem na izzive, ki vplivajo na vodenje družinskega podjetja. Konflikti po mnenju mnogih avtorjev predstavljajo velike ovire pri poslovanju in so tako najpogostejši razlog za propad družinskega malega in srednje velikega podjetja. V teoretičnem delu diplomske naloge smo se s pomočjo spoznanj strokovnjakov in avtorjev osredotočili na različne definicije družinskega podjetja, na nastanek konfliktov, ki se pojavljajo znotraj podjetja, in na različne metode reševanja teh konfliktov. Ugotovili smo, da so odnosi v družinskem podjetju zelo kompleksni, saj se znotraj teh odnosov prepletata družinski in poslovni sistem. Preučili smo povezavo med družino in podjetjem ter vpliv obeh sistemov na nastajanje neizogibnih konfliktnih situacij. Nadalje smo analizirali možne odnose znotraj družinskega podjetja ter konflikte, ki iz njih izhajajo. V naslednjem poglavju smo preučili možne načine spopadanja s konflikti ter načine za njihovo rešitev. V zadnjem poglavju smo se dotaknili problematike nasledstva, ki pogosto privede do razdorov v družini. Preučili smo proces nasledstva, nasledstvene možnosti in ovire, s katerimi se družinsko podjetje najpogosteje srečuje pri procesu predaje podjetja na naslednjo generacijo. Empirični del diplomske naloge vključuje študijo primera izbranega družinskega podjetja Sporti, d. o. o. S pomočjo intervjuja smo raziskali izzive vodenja, s katerimi se sooča izbrano podjetje, ugotavljali smo, kakšni so odnosi med ustanoviteljem in sinovoma naslednikoma ter v kakšnih odnosih sta sorojenca, ki sedaj vodita podjetje. Ugotovili smo, da sta odprta komunikacija in pravočasno načrtovanje prenosa podjetja pomembna dejavnika za uspešno vodenje podjetja. Ob tem je eden največjih izzivov dosledno usklajevanje in določanje ciljev med lastnikoma. Nazadnje smo ugotovili, da se lastniki podjetja Sporti, d. o. o., zavedajo pomena pravočasnega načrtovanja prenosa znanja na naslednjo, že tretjo, generacijo, kar je pomembno za uspešno izvedbo nasledstva ter kontinuirano in stabilno poslovanje v krogu družine.
Ključne besede: Vodenje, družinsko podjetje, družinski odnosi, konflikti, reševanje konfliktov, komunikacija, nasledstvo.
Objavljeno v DKUM: 19.07.2023; Ogledov: 349; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

2.
Digitalna transformacija družinskih podjetij
Isidora Dragnić, 2023, diplomsko delo

Opis: Poslovanje v današnjih razmerah in okolju, ki je zelo dinamično in podvrženo vsakodnevnim spremembam, ne pušča prostora tistim, ki pri svojem delu niso predani in vztrajni. Družinska podjetja se zato morajo preoblikovati, da lahko obdržijo svojo dejavnost in ostanejo konkurenčna. Če želimo izkoristiti potencial družinskih oblik organiziranosti, je sprememba načina poslovanja neizogibna in predstavlja izziv za tiste, ki se ukvarjajo z družinskim podjetništvom ali se bodo v ta način poslovanja podali v prihodnje. V teoretičnem delu smo opisali družinsko podjetništvo, značilnosti uspešnega podjetja in izzive, s katerimi se srečujejo v neusmiljenem okolju, ki zahteva hitre odločitve. Opisali smo, kakšne prednosti ima lahko uvedba digitalne tehnologije in inovativnih procesov za podjetje, po drugi strani pa izpostavili številne težave in strahove, s katerimi se soočajo v procesu transformacije. Pokazali smo, da je dobro poznavanje in zavedanje, kaj digitalno pomeni za podjetja, saj je to zelo pomemben dejavnik pri odločitvah o digitalni transformaciji. V praktičnem delu smo predstavili podjetje, na primeru opisali vse probleme vodenja družinskega podjetja in vse dejavnike, ki so vplivali na neuspešno uvajanje digitalne tehnologije v podjetje. Našteli smo tudi vse težave, s katerimi se je srečevalo zaradi neuspešnega uvajanja digitalne tehnologije. Omenili smo tudi, kako so lahko slabe in nepremišljene odločitve včasih usodne za poslovanje podjetja in ga vodijo v stečaj. Dejstva, ki smo jih usvojili iz teorije, smo primerjali s cilji na konkretnem primeru. Podatke, ki smo jih zbrali, smo primerjali z dejstvi, ki smo jih prejeli v teoriji. Vse to smo primerjali s postavljenimi hipotezami in nanje odgovorili.
Ključne besede: družinsko podjetništvo, transformacija, digitalne tehnologije, inovativnost, družinski odnosi.
Objavljeno v DKUM: 19.07.2023; Ogledov: 291; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

3.
Planiranje nasledstva v družinskem podjetju Biro svet, d. o. o.
Sara Kocjančič, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo s pomočjo raziskave tuje in domače literature natančneje predstavili pojem družinskega podjetja. Definirali smo tipične značilnosti in lastnosti družinskega podjetja, prednosti in slabosti le-tega ter vpliv družinskih podjetij na družbo in gospodarstvo v Sloveniji. Glavna značilnost družinskega podjetja je, da je v ospredju družina, zato smo prikazali vlogo družine, kako ta vpliva na poslovanje in delovanje družinskega podjetja, predstavili smo družinske odnose in navsezadnje tudi proces prenosa nasledstva družinskega podjetja. S pomočjo predelane literature smo prepoznali največja problema, s katerim se soočajo družinska podjetja, in to sta nasledstvo in planiranje le-tega. V magistrski nalogi smo podrobno predstavili potek procesa prenosa nasledstva. V praktičnem delu magistrske naloge smo predstavljena teoretična izhodišča povezali z izbranim raziskovanim družinskim podjetjem Biro svet, d. o. o. Predstavili smo razvoj podjetja vse od same ustanovitve pa do danes. Na podlagi poglobljenega intervjuja z lastnikom in zaposlenimi smo lahko spoznali in prikazali glavne prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti za podjetje Biro svet, d. o. o. Podrobno smo predstavili tudi člane družine, njihove vloge in družinske odnose. Naredili smo pregled, ali imajo v podjetju planirano nasledstvo in kakšne možnosti izbire naslednika ima trenutni lastnik podjetja. Za zaključek smo podali še predloge in časovnico za lažje in bolj pregledno planiranje prenosa nasledstva.
Ključne besede: Družinsko podjetje, družinski odnosi, nasledstvo, nasledstveni proces.
Objavljeno v DKUM: 05.05.2023; Ogledov: 479; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

4.
Družinski odnosi in možni konflikti ter njihov vpliv na razvoj družinskega podjetja
Urška Bencak, 2022, diplomsko delo

Opis: Družinska podjetja so pomemben del slovenskega gospodarstva. Dva različna sistema družina in podjetje sta neločljivo povezana med seboj. Na delovnem mestu se vsakodnevno srečujejo ljudje z različnimi talenti, interesi in idejami. Zaradi te zaprtosti so konflikti neizogibni. V diplomski nalogi so bili proučeni družinski odnosi, možni konflikti in njihov vpliv na razvoj družinskega podjetja.V diplomskem delu so bili analizirani družinski odnosi in možni konflikti ter njihov vpliv na razvoj družinskega podjetja. Opredelili smo družinsko podjetje ter odnose in konflikte, ki jih pogosto zaznavamo v teh podjetjih. V družinskih podjetjih se prepletata dva sistema in sicer tako družina kot podjetje in tako so tudi člani družine nosilci različnih vlog hkrati. Močno prepletanje privede do različnih razlogov za nastanek konfliktov v podjetju na katere se osredotočamo tekom diplomskega dela, kakor tudi na reševanje in morebitne ovire pri reševanju le-teh. Krizna obdobja so v večini primerov povod za napeto ozračje, zato je smiselno da smo se dotaknili tudi načinov kako se družinska podjetja soočajo s finančnimi krizami, bodisi svetovnimi kot tudi manjšimi finančnimi krizami podjetja. V empiričnem delu naloge bo predstavljeno družinsko podjetje Tlakovanje Gomboc in analizirali odnose med družinskimi člani ter konflikte v podjetju.
Ključne besede: Družinski odnosi, konflikti, podjetje, družina, družinsko podjetje.
Objavljeno v DKUM: 16.01.2023; Ogledov: 686; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

5.
Motiv družine v izbrani sodobni slovenski realistični prozi za bralce na razredni stopnji
Glorija Gačnik, 2020, magistrsko delo

Opis: V teoretičnem delu magistrske naloge je definiran pojem družine ter razloženi tipi družin v Sloveniji. Tipi družin so opisani in razčlenjeni na dvostarševsko, enoroditeljsko ter enostarševsko, razširjeno, adoptivno, reorganizirano, reformirano, skrbniško in istospolno družino. Že od rojstva je otroku najbližja družina, med odraščanjem pa družinski člani pomembno vplivajo na otrokovo vzgojo, razvoj in osebnost. Znotraj vsake družine so tudi pestri medsebojni odnosi, prav zato je v književnih delih za bralce na razredni stopnji motiv družine tako pogosto zastopan. Glavni del magistrske naloge tvori literarna analiza izbranih sodobnih slovenskih proznih besedil, ki so primerna za bralce na razredni stopnji. K vsakemu tipu družine je uvrščeno vsaj eno literarno delo, znotraj katerega je podrobneje analiziran tip družine ter odnosi znotraj nje. Izbrana so dela naslednjih sodobnih slovenskih avtorjev: Dese Muck, Cvetke Sokolov, Miha Mazzinija, Majde Koren, Nataše Konc Lorenzutti, Janje Vidmar, Vinka Möderndorferja, Ane Kalin, Dima Zupana, Neli Kodrič Filipič, Franja Frančiča, Matjaža Pikala, Barbare Habič in Toneta Partljiča.
Ključne besede: Družina, družinski odnosi, tipi družin, realistična proza, mladinska književnost.
Objavljeno v DKUM: 28.10.2020; Ogledov: 887; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (831,99 KB)

6.
Družinsko podjetje in prenos nasledstva
Nika Vodovnik, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu smo s pomočjo raziskave domače in tuje literature podrobneje predstavili družinsko podjetje. Navedli smo tipične značilnosti in lastnosti, po katerih se družinsko podjetje razlikuje od nedružinskega. Predstavili smo prednosti in slabosti družinskih podjetij ter kako družinska podjetja vplivajo na gospodarstvo in družbo. V družinskem podjetju je v ospredju družina, zato smo predstavili, kakšna je njena vloga v tej vrsti podjetja ter kako lahko družinski odnosi vplivajo na družinsko podjetje. V nadaljevanju teoretičnega dela smo se osredotočili na največji problem, s katerim se soočajo družinska podjetja, to je nasledstvo. Opredelili smo, kdo vse ima na splošno možnost naslediti družinsko podjetje ter kako poteka nasledstveni proces. Nato smo navedli še možne vplive in težave, ki lahko nastanejo pri izbiri naslednika ali v procesu nasledstva. V praktičnem delu diplomskega projekta smo teoretična izhodišča povezali z izbranim raziskovanim družinskim podjetjem PM, s. p. Predstavili smo zgodovino podjetja PM, s. p., in kako se je skozi čas razvijalo. Opredelili smo tudi značilnosti družinskega podjetja PM, s. p., njegove prednosti in slabosti. Nato smo podrobneje predstavili člane družine, njihove vloge v podjetju in družinske odnose med člani družine. Opredelili smo podjetniško naravnanost članov preučevane družine. Navedli smo, kako v družinskem podjetju PM, s. p., planirajo nasledstvo, kakšne možnosti izbire naslednika ima lastnik podjetja, ki razmišlja o svoji upokojitvi, pa tudi kaj vpliva na njegovo izbiro. Za zaključek smo podali še predloge za prenos podjetja, ki bi lahko koristili družinskemu podjetju PM, s. p.
Ključne besede: družinsko podjetje, prednosti in slabosti družinskega podjetja, družina in družinski odnosi, podjetnost v družinskem podjetju, nasledstvo, nasledstveni proces.
Objavljeno v DKUM: 05.11.2019; Ogledov: 1314; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (863,53 KB)

7.
Vpliv bipolarne motnje na odnose v družini
Anja Bevc, 2019, diplomsko delo

Opis: Bipolarna motnja je pogosto, zapleteno in ponavljajoče se hudo duševno stanje s progresivnimi motnjami socialne in kognitivne funkcije. Raziskave kažejo, da ta motnja vpliva na 1,5 % populacije. Za bipolarno motnjo je značilna manija z epizodami depresije. Bipolarna motnja je huda bolezen, ki resno vpliva na življenja prizadetih in na njihove družine. V diplomskem delu smo raziskali, kako se z bipolarno motnjo spopadajo pacientovi svojci in kakšen je vpliv bolezni na njihove medsebojne odnose.Uporabljena je bila deskriptivna metoda dela. Temo diplomskega dela smo raziskali z analiziranjem relevantne literature, katero smo preučili s pomočjo virov najdenih v podatkovnih bazah ScienceDirect, Web of Science, CINAHL in PubMed. Kakovost življenja osebe z bipolarno motnjo je slabša in te osebe potrebujejo veliko pomoči s strani družine. Prav tako pa mora družina svojcu nuditi veliko podpore in sočutja. Svojci morajo biti poučeni o bolezni in ukrepih, s katerimi pacientu nudijo dodatno podporo in lažji potek bolezni. Družina se velikokrat spopada s čustveno izgorelostjo in krizo. Velik pomen imajo tudi medicinske sestre, ki morajo svojce poučiti o bipolarni motnji in ukrepih.Bipolarna motnja močno vpliva na kakovost življenja prizadetega in odnose med družinskimi člani. Menimo, da bi bil pri pacientu potreben intenzivnejši individualni pristop. Potrebno bi bilo tudi večje informiranje svojcev o bipolarni motnji, svetovanje in zdravstveno vzgojo bolezni.
Ključne besede: depresija, manija, družinski odnosi, duševna motnja, pacient z bipolarno motnjo, analiza literature.
Objavljeno v DKUM: 13.02.2019; Ogledov: 1739; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (338,61 KB)

8.
Prednosti in slabosti družinskega podjetja na primeru podjetja Železnina Hudovernik, d. o. o.
Nika Holzknecht, 2018, diplomsko delo

Opis: Osrednja tema diplomskega projekta so prednosti in slabosti družinskega podjetja. Posamezne prednosti in slabosti, ki jih različni avtorji pripisujejo družinskim podjetjem, smo najprej raziskali v teoriji, nato pa smo na podlagi informacij, ki smo jih pridobili s pogovorom s člani družine Hudovernik, posamezne prednosti in slabosti iz teorije preverili na primeru družinskega podjetja Železnina Hudovernik, d. o. o. Zapisane ugotovitve bo lahko uporabilo podjetje v svoji poslovni praksi: poskušalo prednosti izboljšati in izkoristiti, slabosti pa zmanjšati ali celo odpraviti. V prvem delu dela diplomskega projekta smo opredelili značilnosti družinskih podjetij. Opredelili smo pojem družinskega podjetja, vloge članov družine v družinskem podjetju, možne konflikte ter vzroke za njihov nastanek. Zapisano v prvem, teoretičnem delu dela diplomskega projekta, smo v drugem, praktičnem delu dela diplomskega projekta, preverjali na primeru podjetja Železnina Hudovernik, d. o. o. Z raziskanim smo imeli zadostna izhodišča za določitev prednosti in slabosti podjetja, ki smo jih obravnavali v drugem delu diplomskega projekta. Družinsko podjetje predstavlja dva sistema – družinskega in poslovnega, ki ju je potrebno medsebojno usklajevati. Družinsko podjetje gospodarstvu prinaša mnoge prednosti: omogoča visoko transparentnost poslovanja glede prihodkov, stroškov, dobička in delitve le-tega, spodbuja k odgovornosti in razvijanju delovnih navad vseh članov družine ter nudi identiteto in možnost motiviranja za člane in nečlane družine, v njihovi predanosti za doseganje skupnih ciljev. Soočajo pa se tudi s slabostmi, kot so to na primer nasprotje med željami otrok in staršev, omejitev finančnih virov sredstev, pomanjkanje časa za normalno družinsko življenje, prenos težav članov družine, ki so vključeni v družinski posel, v oba sistema, ki ju družinsko podjetje predstavlja. Zaradi navedenega, je za vsako družinsko podjetje še toliko bolj pomembno, da svoje prednosti in slabost dobro pozna.
Ključne besede: družinsko podjetje, prednosti in slabosti družinskih podjetij, vloge članov družine v družinskem podjetju, družinski odnosi, družinski konflikti, vzroki za konflikte v družinskem podjetju
Objavljeno v DKUM: 29.11.2018; Ogledov: 1119; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

9.
Uspešnost prenosa nasledstva na primeru družinskega podjetja Vivapen d.o.o.
Pija Šilec, 2017, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je prikazati značilnosti družinskih podjetij, odnose med člani družine in načrtovanje procesa nasledstva. Številne posebnosti delajo to vrsto podjetja zanimivo in vredno raziskovanja. S pomočjo primera iz prakse smo ugotavljali odnose med člani družine ter kako prenos nasledstva izgleda na resničnem primeru. Potrdili smo zastavljene teze, da je podjetje uspešno izvedlo prenos nasledstva ter da je po prenosu še uspešnejše. Ugotovili smo, da je za uspeh družinskega podjetja potrebno poznavanje vseh funkcij v podjetju, saj je podjetnik močno vpet v vsako izmed njih. Prav tako pa je potrebno z družinskimi člani imeti dobre in spoštljive odnose, saj so le-ti temeljni kamen in moralna podpora takrat, ko jih najbolj potrebuješ, ne le v zasebnem ampak tudi v poslovnem življenju. Ustanovitelj mora vedeti, kdaj napoči njegov čas za umik iz podjetja, saj je le tako lahko nasledstvo uspešno preneseno.
Ključne besede: družinsko podjetje, podjetje, družinski člani, nasledstvo, družinski odnosi
Objavljeno v DKUM: 28.11.2017; Ogledov: 1279; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (890,72 KB)

10.
Problem Nasledstva v družinskem podjetju ter vpliv na družinske odnose
Suzana Zakšek, 2016, diplomsko delo

Opis: Družinska podjetja imajo izjemno velik pomen v gospodarstvu in prispevajo zelo pomemben del k nacionalnemu gospodarstvu, saj zaposlujejo veliko število ljudi in prispevajo k uspešnosti našega gospodarstva. Predstavljajo pomemben del v strukturi vseh podjetij, po mnogih raziskavah pa celo prevladujejo. Družinska podjetja so lahko vseh velikosti, vendar po ocenah kar nekaj raziskovalcev prevladujejo mala in srednje velika podjetja. Za ti dve vrsti podjetij lahko rečemo, da so prevladujoča oblika podjetij v svetu. V diplomskem projektu smo v prvih poglavjih na podlagi teorije opisali in predstavili družinsko podjetništvo, njegove značilnosti, prednosti ter slabosti. Osredotočili smo se predvsem na nasledstvo v družinskem podjetništvu, planiranje in probleme nasledstva, ki v današnjem času predstavljajo veliko težavo večini družinskih podjetij z dolgoletno tradicijo. Prav nasledstvo oz. prenos podjetja v naslednjo generacijo prinaša problem. Takšne vrste podjetij imajo veliko vprašanj in malo izkušenj, saj večina družinskih podjetij še vedno vodijo ustanovitelji. V diplomskem projektu smo opisali tudi družinske odnose ter konflikte, ki najpogosteje nastanejo v fazi prenosa lastništva, opredelili smo družinske odnose na splošno ter opisali, kako prenos lastništva na naslednjo generacijo vpliva na družinske odnose znotraj podjetja. V teoretičnem delu smo torej opisali izhodišča, ki smo jih v praktičnem delu primerjali s konkretnim podjetjem, ki je v bližnji preteklosti šlo skozi fazo prenosa lastništva na drugo generacijo. Za praktičen primer smo si izbrali podjetje, ki je šlo skozi proces nasledstva in tako smo lahko na primeru takega podjetja dobili podatke iz prve roke ter dejstva, ki so opredeljena v teoriji, tudi primerjali in odgovorili na postavljene hipoteze.
Ključne besede: podjetje, družina, družinsko podjetje, družinsko podjetništvo, nasledstvo, družinski odnosi.
Objavljeno v DKUM: 21.12.2016; Ogledov: 1504; Prenosov: 178
.pdf Celotno besedilo (882,92 KB)

Iskanje izvedeno v 1.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici