| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
DELOVANJE CENTRA ZA SOCIALNO DELO, KADAR JE OTROK ŽRTEV NASILJA V DRUŽINI
Jovita Kovač, 2011, diplomsko delo

Opis: Marca l. 2008 je začel veljati Zakon o preprečevanju nasilja v družini, ki definira družinsko nasilje in vlogo ter naloge državnih organov, nosilcev javnih pooblastil in javnih služb ter nevladnih organizacij, ki imajo zakonsko dolžnost prijaviti nasilje in kasneje sodelovati pri obravnavi žrtev nasilja. Zakonodaja določa posebno varstvo otrok, ki so žrtve nasilja tudi, kadar niso neposredno napadeni. V letih 2009 in 2010 sprejeti pravilniki, določajo pravila postopanja ob zaznavi družinskega nasilja za organe in organizacije, ki se najpogosteje srečajo s tovrstnim nasiljem in jim nalagajo dolžnost medsebojnega obveščanja in sodelovanja. Večinoma je reševanje te problematike le eno izmed delovnih področij pristojnih institucij, zato jim zakon predpisuje dolžnost prednostne obravnave nasilja v družini. Področje nasilja v družini ureja več zakonov in podzakonskih aktov, žrtev mora sprožati različne postopke pred različnimi institucijami za izstop iz nasilnega odnosa. Otroci večinoma nimajo procesne sposobnosti. V primerih, ko iz objektivnih razlogov otroka ne more zastopati starš, zakonodaja predvideva različne vrste zastopanja. Glavna vloga centra za socialno delo je koordinacija med vsemi institucijami pri pomoči in reševanju socialnih in materialnih stisk žrtve ter organizacija multidisciplinarnih timov. Center za socialno delo pomaga tako žrtvi, kot povzročitelju nasilja, preko socialnovarstvenih storitev. Kadar je žrtev družinskega nasilja otrok, center lahko ukrepa po družinski zakonodaji. Nov Družinski zakonik bo centrom odvzel pristojnost za odločanje o odvzemu otrok staršem, prinesel pa bo nekatere nove ukrepe za pomoč ogroženim otrokom.
Ključne besede: družinsko pravo, nasilje v družini, otrok, otrokove pravice, center za socialno delo, socialnovarstvene storitve, ukrepi po družinski zakonodaji, multidisciplinarno sodelovanje
Objavljeno: 20.01.2011; Ogledov: 2849; Prenosov: 403
.pdf Celotno besedilo (431,43 KB)

2.
UPORABA PISARNE V OBLAKU ZA POTREBE DRUŽINSKEGA IN MLADINSKEGA CENTRA
Tina Repnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo v prvem delu teoretično obravnavali teledelo in računalništvo v oblaku. Preučili smo poznane rešitve računalništva v oblaku na trgu in se odločili za uporabo storitev enega izmed vodilnih podjetij s tega področja Google. Opredelili smo začetke in razvoj Googlea v svetu. Za potrebe Družinskega in mladinskega centra v Cerkljah smo z uporabo storitve Google Drive in Google Koledar ustvarili pisarno v oblaku. Za vse, ki niso vešči uporabe naštetih storitev, smo pripravili priročnik z navodili za uporabo.
Ključne besede: Teledelo, Računalništvo v oblaku, Google, Družinski in mladinski center
Objavljeno: 09.01.2013; Ogledov: 820; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

3.
Prenova območja stare mlekarne v Tübingenu v Nemčiji
Iva Skok, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V diplomskem delu sem obravnavala prenovo področja stare mlekarne v Tübingenu v Nemčiji. V prvem sklopu diplomskega dela sem predstavila Tübingen, kratek zgodovinski razvoj, samo mesto in območje obdelave. V drugem sklopu sem poskušala analizirati območje obdelave da dobim čim boljši pregled trenutnega stanja ter podlago za urbanistično in arhitekturno prenovo področja. V tretjem sklopu sem analizirala referenčne primere hostlov ter družinskega centra z razlago idej in koncepta. Sledita standardi za projektiranje hostlov in družinskih centrov ter urbanistična in arhitekturna zasnova. Z projektom sem skušala ukazati na možnost spremembe soseske in življenja prebivalcev s ciljem razvoja visoko kakovostnega življenskega sloga, socialne ter kulturne mešanice obiskovalcev in poživitev celega območja.
Ključne besede: hostel, družinski center, galerija, art park, stanovanjski bloki, Tübingen
Objavljeno: 11.09.2014; Ogledov: 643; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (35,98 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici