| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 31
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
ISKANJE STRATEŠKIH MOŽNOSTI V IZBRANI ORGANIZACIJI
Ines Šinko, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V diplomskem seminarju smo iskali strateške možnosti (možnosti za razvoj) izbrane organizacije, ki je javni zavod in ponuja storitve predvsem starejšim ljudem, ki potrebujejo nadomesten dom z ustrezno oskrbo ter zagotovljenimi pogoji za dostojanstveno in kakovostno življenje. Čeprav je bila organizacija ustanovljena že leta 1954, še vedno teži k rasti in razvoju. Če želi podjetje biti konkurenčno, inovativno, če želi ohraniti ali povečati svoj tržni položaj in s tem preživeti na trgu, se mora razvijati in rasti. Da bi podjetje doseglo tak položaj, mora skrbno načrtovati in opredeliti svojo vizijo, politiko podjetja, nenehno ugotavljati svoje prednosti in slabosti ter možnosti in nevarnosti. Tako podjetje išče svoje strateške (razvojne) možnosti, na katere vplivajo tudi notranji in zunanji razvojni potenciali podjetja. Za iskanje strateških možnosti smo se najprej seznanili z organizacijo, z njeno dejavnostjo, zaposlenimi, organiziranostjo, seznanili smo se z njihovimi dolgoročnimi cilji in na podlagi zbranih podatkov zapisali (oblikovali) njihovo vizijo in politiko organizacije. Predstavili smo tudi obstoječo strukturiranost organizacije. Nato smo določili prednosti in slabosti ter možnosti in nevarnosti organizacije, pri čem smo upoštevali prej proučeno. Z uporabo metode outside-in smo raziskali programsko-tržna področja organizacije. Nato smo podali po našem mnenju najboljše možne alternative za razvoj organizacije ter na koncu oblikovali predlog za razvoj proučevane organizacije, ki je skladen z izbranimi možnostmi njenega razvoja, za obdobje naslednjih osem let.
Ključne besede: strateški management, iskanje strateških (razvojnih) možnosti, programsko-tržna področja, outside-in metoda za določitev programsko-tržnih področij, prednosti in slabosti podjetja, možnosti in nevarnosti podjetja.
Objavljeno: 30.11.2010; Ogledov: 1543; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (535,09 KB)

7.
EKSPERIMENTALNA DOLOČITEV IZGUB TRANSFORMATORJEV ZA TOČKASTO VARJENJE
Martin Petrun, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so obravnavani transformatorji za točkasto varjenje z enosmernim tokom. Predstavljena sta zgradba in delovanje varilnih transformatorjev za točkasto varjenje ter laboratorijski sistem za preizkušanje le-teh transformatorjev. Opisano je delovanje sistema, kjer so predstavljene težave in rešitve pri obratovanju laboratorijskega sistema. Namen tega diplomskega dela je določitev izgub varilnih transformatorjev z enosmernim tokom. Pri določitvi izgub v železnem jedru transformatorjev je predlagan nov način eksperimentalne ločitve izgub na histerezne in vrtinčne izgube. Prav tako je predstavljen način eksperimentalne ločitve izgub v kratkem stiku.
Ključne besede: določitev izgub, eksperimentalna ločitev izgub, eksperimentalni sistem, električne naprave, uporovno točkasto varjenje, varilni transformator
Objavljeno: 08.12.2010; Ogledov: 2192; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (2,97 MB)

8.
DOLOČITEV PARAMETROV SINHRONSKEGA STROJA S TRAJNIMI MAGNETI IN IZVEDBA VODENJA
Marko Munda, 2011, diplomsko delo

Opis: Cilj naloge je določiti parametre sinhronskega motorja s trajnimi magneti in parametre regulatorjev. V diplomi je opisan postopek določitve parametrov motorja in regulatorjev. Meritve in preizkuse smo opravili s pomočjo krmilnega sistema dSpace. Uspešnost določitve parametrov smo preverili tako, da smo primerjali odzive eksperimentalnega sistema z numerično izračunanimi odzivi sistema v Matlab/Simulinku.
Ključne besede: sinhronski motor s trajnimi magneti, določitev parametrov, regulacija hitrosti
Objavljeno: 01.07.2011; Ogledov: 2139; Prenosov: 240
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

9.
Določitev dopustnega Hertzovega kontaktnega tlaka na tečini ležaja v odvisnosti od dimenzij kotalnega elementa in toplotne obdelave
Vojko Vidovič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo poskušali določiti dopustni Hertzov kontaktni tlak na tečini, v odvisnosti od dimenzij kotalnega elementa in toplotne obdelave. V uvodu je predstavljen problem preračuna po standardu ISO 76, saj ta standard zajema le ležaje manjših premerov, ki so prekaljeni po celotnem prerezu. Sledi poglavje v katerem je predstavljen teoretični preračun, po Hertzovi kontaktni teoriji in rezultati, ki smo jih s tem preračunom pridobili. V nadaljevanju so predstavljeni eksperimentalni rezultati, kontaktne deformacije med kroglico in tečino, trajne deformacije na tečini in velikosti polosi a in b, v odvisnosti od pritisne sile. V nadaljevanju smo analizirali eksperimentalne rezultate in jih primerjali s teoretičnim preračunom. Iz tega poglavja je razvidno, da so pri kontaktni deformaciji med kroglico in tečino, velika odstopanja med obema postopkoma, medtem ko so si rezultati velikosti kontaktnih polosi a in b zelo podobni. V zaključku je ugotovljeno, da bi bilo potrebno poboljšati oziroma spremeniti način merjenja trajne deformacije, saj je z trenutni načinom merjenja težko zagotoviti zanesljivost in ponovljivost meritev.
Ključne besede: Hertzov dopustni tlak, veliki ležaji, teoretična določitev Hertzovega tlaka, eksperimentalna določitev kontaktnega tlaka
Objavljeno: 27.02.2012; Ogledov: 2732; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (11,12 MB)

10.
IZVEDBA MERITEV IN PRESKUŠANJ V VN STIKALIŠČIH
Matej Kovač, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so podrobneje opisani stikalni aparati, kosovni preskusi in meritve, ki se na teh aparatih izvajajo. S temi preskusi se razkrivajo napake pri stikalnih aparatih in morajo biti narejeni tako, da je stikalna naprava brezhibna. Obravnavana je rekonstrukcija in delovanje 110 kV stikališča na območju HE Dravograd. Izvedeni so izračuni kratkih stikov s pomočjo katerih je dimenzionirana oprema to so ločilniki, odklopniki in zbiralke. Izračuni kratkih stikov so pokazali, da je izbrana oprema dejansko vgrajena na stikalušču HE Dravograd.
Ključne besede: stikalne naprave, kosovni preskusi, rekonstrukcija stikališča, kratek stik, določitev opreme
Objavljeno: 14.11.2012; Ogledov: 1415; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici