| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Dolžniško financiranje in tanka kapitalizacija
Lidija Hauptman, Sašo Tič, 2014, izvirni znanstveni članek

Opis: Ker vsaka oblika financiranja zagotavlja določeno varnost in predstavlja določeno tveganje, so podjetja pogosto v dilemi, v kakšnem razmerju naj za svoje financiranje izberejo lastniške ali dolžniške vire. Da ne bi prišlo do prekomernega izkoriščanja nekaterih oblik dolžniškega fianciranja, jih davčna zakonodaja ureja s pravilom tanke kapitalizacije. V prispevku smo predstavili, kako se je spreminjalo razmerje med lastniškim in dolžniškim financiranjem v časovnem obdobju 1997-2012 in kako je uvedba pravila tanke kapitalizacije vplivala na to razmerje pri izbranih obvladujočih družbah v Sloveniji. Analiza razkriva, da se je delež dolžniškega financiranja pred uvedbo pravila tanke kapitalizacije in po njej v celotnem obdobju povečeval.
Ključne besede: notranja zadolženost, tanka kapitalizacija, analiza računovodskih izkazov, dolžniško financiranje
Objavljeno: 13.07.2017; Ogledov: 460; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (99,83 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Davčnopravni vidik odprave neenakosti obravnave lastniškega kapitala pri financiranju poslovanja gospodarskih družb
Aleš Kavrečič, 2016, magistrsko delo

Opis: Davčna zakonodaja na področju obdavčevanja dohodkov pravnih oseb v večini držav članic EMU dovoljuje, da se strošek obresti iz dolžniškega financiranja, skladno z omejitvami, ki so prisotne na nacionalni ravni, obravnava kot davčno priznan odhodek in kot tak znižuje davčno osnovo gospodarskih družb. To postavlja gospodarske družbe, ki so sposobne financirati poslovanje z lastnimi viri, v neenakopraven položaj, saj davčna zakonodaja stroška financiranja z lastnimi viri ne upošteva kot davčno priznanega odhodka. Taka naklonjenost davčne zakonodaje dolžniškemu financiranju spodbuja uporabo dolžniškega financiranja, kar dolgoročno negativno vpliva na finančno trdnost gospodarskih družb. Zadnja globalna gospodarska kriza je pokazala, kako lahko visoka zadolženost škodi ne le gospodarskim družbam, temveč tudi državam, ki so z dodatnim zadolževanjem poskušale preprečiti poglobitev gospodarske krize in so s tem breme prenesle nase, kar je za nekatere članice EMU pomenilo skorajšnjo nezmožnost poravnavanja lastnega dolga. Zato je toliko bolj pomembno, da se davčno zakonodajo na področju obdavčevanja dohodkov pravnih oseb spremeni na način, da se v čim večji meri izenači davčna obravnava lastniškega in dolžniškega načina financiranja gospodarskih družb. Pričujoča magistrska naloga analizira, na kakšen način se lahko doseže odpravo neenakosti obravnave lastniškega kapitala pri financiranju poslovanja gospodarskih družb. Nadalje primerja metode, s katerimi se lahko odpravi neenakost obravnave lastniškega kapitala in kakšen pristop so posamezne države, članice Evropske unije, pri tem izbrale. Izpostavljeni sta predvsem Belgija in Italija, ki sta na tem področju v zadnjih desetih letih storili največ, in sicer z vpeljavo odbitka za lastniško financiranje (ACE). Pričujoče delo prouči možnosti za odpravo obravnave neenakosti lastniškega kapitala v Sloveniji po vzoru Belgije in Italije in možne učinke, ki bi jih ta metoda imela na gospodarske družbe v Sloveniji.
Ključne besede: Davčna neenakost, dobiček, gospodarska družba, gospodarska kriza, lastniško in dolžniško financiranje, odbitek za lastniško financiranje, odbitna obrestna mera, obdavčitev pravnih oseb, obresti kot davčno priznan odhodek.
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 960; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

3.
VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ V SLOVENIJI NA PRIMERU PODJETJA X
Mojca Černčič, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar ima dva dela, in sicer teoretični del, v katerem so opisani viri financiranja podjetij v Sloveniji, in praktični del, v katerem je teorija prenesena na primer, konkretno na primer Paloma d.d.. Podjetja ki poslujejo, rastejo in se razvijajo, imajo na razpolago različne vire financiranja. Poznamo notranje in zunanje vire financiranja podjetij. Z vidika lastništva razlikujemo lastniško in dolžniško financiranje podjetij. Lahko pa se financirajo s pomočjo nepovratnega financiranja, ki prihaja s strani države. S številnimi omejitvami pri dostopu finančnih sredstev se soočajo podjetja, ki so šele na začetku svojega razvoja. Podjetje Paloma d.d., se pretežno financira z zunanjimi viri financiranja, natančneje z lizingom. Zraven tega se podjetje financira tudi z dolgoročnimi finančnimi obveznostmi do bank. Z lizingom podjetje ne pride do denarnega, ampak do stvarnega kapitala. Predmet operativnega lizinga so trajne potrošne dobrine (avto). Pri operativnem lizingu pa se sklenjene pogodbe nanašajo na krajši čas kot je življenjska doba zakupljenega predmeta. Za finančni lizing je značilno, da gre za dolgoročno pogodbo med lastnikom stalnega sredstva in zakupnikom.
Ključne besede: financiranje, kapital, lastniško financiranje, dolžniško financiranje, delniški kapital, tvegani kapital, notranji in zunanji viri financiranja, dobiček, amortizacija, kredit
Objavljeno: 16.10.2013; Ogledov: 2014; Prenosov: 410
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

4.
ANALIZA VPLIVA TANKE KAPITALIZACIJE NA KAPITALSKO STRUKTURO IZBRANIH PODJETIJ
Sašo Tič, 2013, diplomsko delo

Opis: Pri odločanju o ustanovitvi podjetja kot kasneje pri investicijah, so lastniki pogosto v dilemi ali za financiranje uporabiti dražji, lastniški kapital ali posojilo. Zaostrovanje kreditnih pogojev ter gospodarska stagnacija silita podjetja k povečanemu zadolževanju s strani družbenikov, ki je neke vrste alternativa zadolževanja. Tovrstno financiranje s posojili med povezanimi osebami je zaradi zakonskih pomanjkljivosti in davčne konkurence med državami tudi ugodnejše, saj so obresti davčno priznan odhodek, ki znižuje davčno osnovo, dividende pa ne. Pri tem so davčni organi pozorni predvsem na to, po kakšni obrestni meri se posojilo odobri. Le-ta mora biti primerljiva tržni. S pravili tanke kapitalizacije skušajo zaščititi državni prihodek, ki se zmanjšuje zaradi prenašanja dobičkov med podjetji. Evropska Unija glede tanke kapitalizacije definira samo smernice, ostalo pa je v rokah nacionalnih organov. Slovenska pravila so se skozi zgodovino ZDDPO le malo spremenila, model pa ostaja enostaven, temelječ na fiksnem razmerju med kapitalom in dolgom. Ob tem moramo preveriti, ali ima oseba, ki se smatra za povezano, vsaj 25 % delež v kapitalu. Določbe o tanki kapitalizaciji v veliki meri ne dosegajo namena, kar se tiče omejevanja dolga in lupljenja dobička. Zlasti vnaprej predpisano, fiksno razmerje omogoča podjetjem, da že vnaprej planirajo optimalno sestavo sredstev in obveznosti. Z analizo rezultatov smo prišlo do spoznanj, da slovenska davčna zakonodaja z ukrepi tanke kapitalizacije ni dosegla boljše kapitalske strukture podjetij. Notranja zadolženost podjetij od leta 1997 se je povečevala, kar gre pripisati gospodarskemu stanju, povečanju odprtih terjatev in manjšemu zanimanju imetnikov kapitala za vlaganje.
Ključne besede: lastniško financiranje, dolžniško financiranje, davčna optimizacija, ukrepi za preprečevanje izogibanja plačilu davkov, povezane osebe, davčni ščit, tanka kapitalizacija, kapitalska struktura
Objavljeno: 11.10.2013; Ogledov: 1364; Prenosov: 244
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

5.
FINANCIRANJE RASTOČIH MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETIJ - NA PRIMERU PODJETJA AVTO NAD D.O.O.
Anja Muhič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo predstavili vire financiranja, ki so na razpolago na slovenskem finančnem trgu za mala in srednje velika podjetja. Danes je znano, da predstavljajo mala in srednja podjetja najbolj dinamičen del gospodarstva, torej so v svojem delovanju bolj prilagodljiva v primerjavi z velikimi podjetji. Lastniki malih in srednje velikih podjetij so za preživetje primorani pridobiti različna finančna sredstva, ki pa so povezana z različnimi stroški. Ravno preskrba finančnih sredstev pomeni eno izmed največjih ovir za dosego uspešnega poslovanja podjetja, saj je dostopnost do finančnih virov ključnega pomena za pospeševanje podjetništva, konkurenčnosti, inovativnosti in rasti. Za financiranje malih podjetij je značilno pretežno dolžniško financiranje. Večina podjetnikov se na začetku financira z lastnimi prihranki, ki pa običajno ne zadostujejo za dolgoročno rast in razvoj. V tej točki se pri malih in srednje velikih podjetjih pojavlja resen problem, kje pridobiti ustrezne finančne vire. Zaradi nedostopnosti določenih virov financiranja za mala in srednje velika podjetja se podjetja odločijo za obliko financiranja, ki jim je dostopna. To sta največkrat bančni kredit in leasing. Še do nedavnega je bil kredit najpogosteje uporabljen vir financiranja. V zadnjem času pa se vse bolj uveljavlja leasing. Tako leasing postaja zanimiva oblika financiranja za podjetja. V primerjavi s kreditom je leasing bolj fleksibilen, lažje dostopen, hitreje odobren in ne potrebuje dodatnega zavarovanja, kot so poroki in hipoteka. Prednost leasinga je tudi v tem, da je praviloma delež lastne udeležbe manjši kot pri kreditu. V delu diplomskega seminarja smo opisali možne vire financiranja malih in srednje velikih podjetij in predstavili njihove prednosti in slabosti. Omejili smo se na izbrano podjetje, kjer smo predstavili vire financiranja, ki jih podjetje koristi in izpostavili leasing.
Ključne besede: Mala in srednje velika podjetja, financiranje, financiranje malih in srednje velikih podjetij, dolžniško financiranje, lastniško financiranje, bančni krediti, leasing, faktoring.
Objavljeno: 18.07.2013; Ogledov: 1393; Prenosov: 302
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

6.
VPLIV SVETOVNE FINANČNE IN GOSPODARSKE KRIZE NA DOLŽNIŠKO FINANCIRANJE PODJETIJ IN GOSPODINJSTEV V REPUBLIKI SLOVENIJI IN EVROPSKI UNIJI
Borut Pokrajac, 2012, diplomsko delo

Opis: V delu diplomskega seminarja predstavljamo vzroke in izvor finančno gospodarske krize, njeno integracijo v podjetniško okolje ter v okolje posameznikov in gospodinjstev, natančneje z vidika dolžniškega financiranja ter odzive države in Evropske Unije na blažitev posledic krize. Primerjamo stanje dolžniškega financiranja subjektov finančnih institucij pred krizo in za čas trajanja. Rdečo nit diplomskega seminarja predstavlja gospodarsko finančna kriza, predstavljeni so ažurirani podatki dolžniškega financiranja rezidentov Slovenije in evroobmočja na podlagi izdanih publikacij s strani Banke Slovenije ter Evropske Centralne Banke, podani so ukrepi in strategije sprejeti s strani Vlade Republike Slovenije in Evropske Komisije.
Ključne besede: kriza, recesija, dolžniško financiranje, kreditni krč, ukrepi zoper krize
Objavljeno: 18.12.2012; Ogledov: 1261; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (816,44 KB)

7.
FINANCIRANJE RASTI MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETIJ, NA PRIMERU PODJETJA POLIKRISTAL, SILICIJ, D.O.O.
Anja Rajher, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Vsaka poslovna ideja, ki si jo podjetnik zamisli, se začne z investicijo, zato je ena glavnih nalog podjetnika zagotavljanje finančnih virov, da lahko podjetje nemoteno posluje, raste in premaguje ovire na svoji začrtani poti poslovanja. Že ob sami ustanovitvi podjetja se podjetnik sreča s problemom financiranja podjetja, kaj šele, ko želi podjetje rasti in širiti svojo dejavnost, kjer se problem financiranja še bolj poglablja. Vire financiranja potrebuje podjetje za začetne stroške, osnovna sredstva, obratni kapital, zaloge ter za samo rast in razširitev dejavnosti. Podjetnik za svoje podjetje vire izbira na različne načine, ki so mu ponujeni na tržišču. V veliki meri je odvisno tudi, kakšne vire financiranja za rast podjetja potrebuje, kakšne je zmožen odplačevati in kakšnim ugaja s pogoji. Vsaka oblika financiranja ima tako svoje prednosti kot pomanjkljivosti, zato jih moramo vedno natančno preučiti, da se lahko nato odločimo za najugodnejšo rešitev, ki je ugodna in primerna za podjetje iz finančnega kot tudi iz poslovnega vidika. Na kakšen način pa se bo lotil iskanja virov financiranja oziroma sredstev, pa je svobodno prepuščeno podjetniku. Podjetnik se lahko poslužuje lastnih sredstev, ki nastanejo med delovanjem podjetja, na primer lastna sredstva podjetnika, nerazdeljeni dobički preteklih let, amortizacija in drugi. Lahko pa poišče zunanja sredstva, kot so kapitalski dobički, bančni krediti, državne pomoči (garancije, posojila, poroštva, nepovratna sredstva), tvegani kapital (pridobitev sredstev s pomočjo poslovnih angelov ali iz skladov tveganega kapitala) in druge posebne oblike zunanjega financiranja, ki so v sodobnem svetu vedno bolj koristne (lizing, faktoring, forfeting). Podjetnik se mora sam odločiti, ali bo poiskal sredstva z lastnimi viri v podjetju ali si bo moral finančna sredstva sposoditi. Tako smo v delu diplomskega seminarja opisali možne oblike virov financiranja malih in srednje velikih podjetij, tako notranje kot zunanje vire, opredelili njihove lastnosti, prednosti in slabosti. Nato smo se omejili na izbrano proučevano podjetje, kjer smo predstavili vire, ki se jih podjetje poslužuje, in vire, ki jih namerava v prihodnosti koristiti.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: financiranje, financiranje rasti malih in srednje velikih podjetij, dolžniško financiranje, lastniško financiranje, notranje financiranje, zunanje financiranje, posebne oblike zunanjega financiranja.
Objavljeno: 25.11.2011; Ogledov: 2749; Prenosov: 309
.pdf Celotno besedilo (855,13 KB)

8.
DAVČNE IMPLIKACIJE DOLŽNIŠKEGA FINANCIRANJA Z VIDIKA SLOVENSKE DAVČNE ZAKONODAJE V PRIMERJAVI Z NEKATERIMI DRŽAVAMI EU
Gašper Marc, 2011, magistrsko delo

Opis: Glavni cilj magistrske naloge je prikazati z davčnega vidika prednosti dolžniškega financiranja pred lastniškim financiranjem. Dolžniško financiranje pomeni izposojo denarja iz zunanjih virov z obveznostjo plačila glavnice in obresti po dogovorjeni stopnji. Čeprav imajo omenjeni pogoji izposoje negativen prizvok, se podjetja največkrat odločajo za financiranje svojega poslovanja z dolžniškim financiranjem, kljub temu da bodo v svoji bilanci stanja izkazovala dolg. V finančni terminologiji je financiranje z dolgom največkrat omenjeno kot financiranje z vzvodom (leverage v ZDA in gearing v VB) . Financiranje z dolgom pomeni največkrat izposoja finančnih sredstev v banki, toda zaradi davčnih ugodnosti je lahko to tudi izposoja pri povezanih osebah (matični družbi, družina itd.). Medtem ko pri lastniškem financiranju gre za vlaganje finančnih sredstev iz notranjih virov oziroma vlaganje finančnih sredstev s strani lastnikov.Glavna prednost dolžniškega financiranja z davčnega zornega kota je, da so obresti kot strošek dolžniškega financiranja odbitna postavka za davčne namene, medtem ko dividende kot strošek lastniškega kapitala niso. Podjetja lahko dolg uporabijo kot davčni ščit (obrestni davčni ščit), in to zaradi obresti, ki za davčne namene pomenijo davčno priznan odhodek. Tako lahko dolg pomeni davčni ščit, ker zmanjšuje davčno osnovo. Vrednost davčnega ščita pa je odvisna od davčne stopnje davka od dohodka pravnih oseb pri posojilojemalcu (višja bo davčna stopnja, večja bo vrednost davčnega ščita).
Ključne besede: Lastniško financiranje, dolžniško financiranje, davčni vidik financiranja, transferne cene, povezane osebe, tanka kapitalizacija, obrestni davčni ščit, davek po odbitku, mednarodne konvencije o izogibanju dvojnega obdavčenja (KIDO), prednosti in slabosti dolžniškega financiranja.
Objavljeno: 08.11.2011; Ogledov: 2838; Prenosov: 482
.pdf Celotno besedilo (775,42 KB)

9.
FINANCIRANJE S POSLOVNIMI ANGELI
Metka Hrašan, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu sem predstavila različne oblike financiranja malih in srednjih podjetij. Osredotočila sem se predvsem na financiranje s pomočjo poslovnih angelov. Tako sem poskušala čim bolj predstaviti delo kluba poslovnih angelov Slovenije. Predstavila sem delovanje tega kluba, kot tudi njegove dejavnosti v preteklih letih. Podjetje svoje vire zbira na različne načine, kar je odvisno od podjetnika, kako se bo lotil zbiranja sredstev. Ena izmed možnosti je tudi pridobivanje virov preko angelov. Poslovni angeli so torej posamezniki, ki se združujejo v klubu. Klub financira mlada inovativna podjetja, ki imajo jasno zastavljene cilje za prihodnost. Na leto financirajo od tri do širi projekte in tako postanejo poslovni angeli manjšinski delničarji v financiranem podjetju. Tako poslovni angeli zagotovijo uspešen nadaljnji razvoj teh novoustanovljenih podjetij. Klub Poslovni angeli Slovenije torej predstavlja stičišče med podjetniki, najboljšimi slovenskimi poslovneži ter podjetniki, ki iščejo vire financiranja. Na drugi strani pa Klub predstavlja tudi pomembno bazo znanja o lastniškem financiranju ter o tem, kako postaviti trdne temelje, ki so nujno potrebni za hitro rast podjetja ter podjetniški uspeh. S problemom financiranja se sreča vsak podjetnik že ob ustanovitvi podjetja, z rastjo in širitvijo dejavnosti pa se problem financiranja še poglablja. Podjetnik se mora na začetku odločiti, ali bo podjetje financiral z lastnimi viri ali si bo moral finančna sredstva sposoditi.
Ključne besede: financiranje, dolžniško financiranje, lastniško financiranje, poslovni angeli.
Objavljeno: 10.01.2011; Ogledov: 1975; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (945,09 KB)

10.
FINANCIRANJE INVESTICIJ V VAROVANA STANOVANJA
Mateja Finžgar, 2010, diplomsko delo

Opis: Staranje človeka je proces, ki poteka vse življenje. V razvitem svetu je že dlje časa značilno podaljševanje življenjske dobe prebivalstva. Proces staranja prebivalstva je predvsem v razvitejših državah tesno povezan z zniževanjem rodnosti in smrtnosti starejšega prebivalstva, kar vpliva na starostno strukturo prebivalstva. Dejstvo je, da se tudi prebivalstvo v Sloveniji stara in da število starejših občanov, starih nad 65 let, narašča. Napovedi za prihodnost obetajo naraščanje povpraševanja po zagotovitvi sodobnejših nastanitvenih zmogljivosti za tiste prebivalce, ki sicer še ne potrebujejo domskega varstva, vendar ne morejo živeti povsem samostojno, saj potrebujejo nego ali delno pomoč druge osebe in prav temu so namenjena varovana oziroma oskrbovana stanovanja. Varovana stanovanja so namensko grajena stanovanja in tehnično prilagojena starejšim in funkcionalno oviranim ljudem. Namenjena so starejšim od 65 let, katerim starost in zdravstvene razmere dopuščajo razmeroma samostojno življenje ob manjši ali večji pomoči strokovnega osebja. Stanovalci so tako deležni socialne in zdravstvene oskrbe štiriindvajset ur dnevno čez vse leto. Praviloma se varovana stanovanja nahajajo v neposredni bližini domov za starejše, saj je v teh domovih praviloma prisotna tudi socialno-zdravstvena služba, ki skrbi za socialno oskrbo in nego oskrbovanca. Podatki o zasedenosti objektov z varovanimi stanovanji po posameznih občinah potrjujejo, da je zanimanje na slovenskem trgu za varovana stanovanja zelo veliko in da povpraševanje presega ponudbo tovrstnih stanovanj. Pri gradnji varovanih stanovanj je pomembno dobro poznavanje vseh temeljnih komponent izvedbe investicijskega projekta z oblikovanjem ustreznega predloga finančne konstrukcije, ki naj bi vseboval stvarno napoved gibanja denarnih tokov v obdobju financiranja investicije in v obdobju njenega odplačevanja. Rentabilnost naložbe lahko opredelimo z izračunom nekaterih pomembnejših kazalnikov učinka naložbe z upoštevanjem razmerja med donosom in vloženimi sredstvi, hkrati pa je treba upoštevati še stroške financiranja in rentabilnost lastnih virov financiranja z namenom določitve take ekonomske cene za kvadratni meter stanovanja, ki bo sprejemljiva tako za najemnika kot za samega investitorja, ki stremi k zapolnitvi vseh razpoložljivih zmogljivosti. Odločitev o investiciji je ena najpomembnejših poslovnih odločitev za vsakega investitorja. Investitor se danes odloča o višini vložka potrebnih denarnih sredstev s ciljem maksimiziranja koristnosti v prihodnosti. Za analizo učinkovitosti investicijskega projekta moramo zato izbrati takšna merila, ki so usklajena s standardi, normativi in predvidenimi stroški naložbe in hkrati omogočajo izbiro najdonosnejše naložbe med različnimi možnostmi. V zvezi z ocenjevanjem uspešnosti projekta se tako običajno uporablja delitev na statične in dinamične metode. Pri obeh pristopih se za oceno uporablja določena metodologija, s tem da statične metode ne upoštevajo časovne komponente, medtem ko dinamične metode čas upoštevajo kot element pri trajanju investicije in ocenjevanju donosnosti naložbe. Pri financiranju investicij se lahko potencialni investitorji odločijo bodisi za projektno oziroma zunajbilančno financiranje bodisi izberejo katero od drugih oblik financiranja investicijskih projektov (leasing, samofinanciranje, dolžniško financiranje). Po drugi strani glavne vire financiranja investicijskih projektov med drugim predstavljajo tako komercialne banke in rizični kapital kot izdaja obveznic na domačem ali mednarodnih trgih kapitala. Na področju gradnje oskrbovanih stanovanj imata pomembno vlogo Stanovanjski sklad Republike Slovenije, ki je bil leta 1991 ustanovljen z namenom izvajanja nacionalnega stanovanjskega programa oziroma za spodbujanje stanovanjske gradnje, prenove in vzdrževanja stanovanj, ter Nepremičninski sklad Republike Slovenije, ki sofinancira pridobivanje varovanih stanovanj za starejše na način, da daje dogoročna p
Ključne besede: Staranje prebivalstva, vzroki in posledice staranja prebivalstva, institucionalna mreža storitev za starejše občane, varovana stanovanja, Stanovanjski sklad Republike Slovenije, Nepremičninski sklad Republike Slovenije, predlog finančne konstrukcije, ocena učinkovitosti investicijskega projekta, statične metode, dinamične metode, projektno financiranje, javno in zasebno partnerstvo, leasing, samofinanciranje, dolžniško financiranje, komercialne banke, izdaja obveznic, rizični kapital.  
Objavljeno: 14.12.2010; Ogledov: 2954; Prenosov: 438
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici