| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Dimenzioniranje nosilnega ogrodja polietilenskega silosa
Matej Fiderih, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je zajeto dimenzioniranje in statični preračun nosilnega ogrodja polietilenskega silosa. S pomočjo standardov Evrokod je prikazan postopek izračuna obremenitev, ki delujejo na konstrukcijo. Glede na določene obtežbe silosa je bil s pomočjo programa za preračun konstrukcij SCIA Engineer 2013.1 izveden statični preračun. Na podlagi preračuna smo izbrali ustrezne nosilne profile podporne konstrukcije silosa. V zadnjem delu diplomskega dela so prikazani rezultati dokaza nosilnosti in uporabnosti konstrukcije.
Ključne besede: silos, nosilno ogrodje, statični preračun, dokaz nosilnosti in uporabnosti
Objavljeno v DKUM: 20.10.2014; Ogledov: 1259; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,38 MB)

2.
Dimenzioniranje aluminijaste hale
Uroš Vudler, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je dimenzioniranje in statični preračun hale, ki bi bila uporabna za različne namene. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu aluminijastih konstrukcij. Preračun izvedemo na podlagi podanih dimenzij in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun konstrukcij SciaEngineer 2010. Na podlagi preračuna aluminijaste konstrukcije izberemo ustrezne nosilne prereze in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomske naloge so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost aluminijaste hale.
Ključne besede: aluminijasta hala, aluminijasta konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti, metoda končnih elementov
Objavljeno v DKUM: 23.05.2012; Ogledov: 2158; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (5,15 MB)

3.
STATIČNI PRERAČUN PODPORNE KONSTRUKCIJE CEVOVODA
Andrej Vanič, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo zajema pristop h konstruiranju podporne jeklene konstrukcije cevovoda, pri katerem sem sodeloval v sklopu šestmesečne prakse v podjetju EKTEN d.o.o. Cevovod služi kot povezovalni člen med obratom proizvodnje steklenih vlaken in čistilnim delom stranskih produktov na drugi strani. Preračun po metodi končnih elementov je izveden na podlagi podanih dimenzij in obremenitev konstrukcije s pomočjo programske aplikacije za preračun jeklenih konstrukcij Scia Engineer 2009. Z programom Scia Engineer 2009 smo na podlagi dobljenih rezultatov izbrali optimalno rešitev med ceno, dobavnimi roki in nosilnostjo podporne konstrukcije.
Ključne besede: jeklene konstrukcije, cevovodi, obtežbe, dokaz nosilnosti in uporabnosti, metoda končnih elementov
Objavljeno v DKUM: 07.07.2010; Ogledov: 2272; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (3,90 MB)

4.
STATIČNI PRERAČUN JEKLENE KONSTRUKCIJE HANGARJA ZA SHRANJEVANJE LETAL
Andrej Čah, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je dimenzionirati in statično preračunati jekleno konstrukcijo hangarja za shranjevanje letal. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu jeklenih konstrukcij. Preračun izvedemo na podlagi podanih dimenzij in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun jeklenih konstrukcij Scia Engineer 2008. Po vzoru že obstoječega hangarja na Letališču Edvarda Rusjana Maribor smo izbrali temu primerno obliko hangarja. Po preračunu jeklene konstrukcije smo izbrali ustrezne nosilne prereze in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomskega dela so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost konstrukcije hangarja.
Ključne besede: hangar letal, jeklena konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti, metoda končnih elementov
Objavljeno v DKUM: 11.06.2010; Ogledov: 5730; Prenosov: 729
.pdf Celotno besedilo (3,79 MB)

5.
PROJEKTIRANJE IN DIMENZIONIRANJE STROJNE LOPE
Robert Kunej, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je dimenzioniranje in statični preračun strojne lope, ki je namenjena garažiranju kmetijske mehanizacije. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu jeklenih konstrukcij. Preračun izvedemo na podlagi podanih dimenzij in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun jeklenih konstrukcij Scia Engineer 2009. Na podlagi preračuna jeklene konstrukcije smo izbrali ustrezne nosilne prereze in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomske naloge so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost strojne lope.
Ključne besede: strojna lopa, jeklena konstrukcija, določevanje obtežb, dokaz nosilnosti in uporabnosti, metoda končnih elementov
Objavljeno v DKUM: 01.03.2010; Ogledov: 4404; Prenosov: 506
.pdf Celotno besedilo (6,23 MB)

6.
DIMENZIONIRANJE PODPORNE KONSTRUKCIJE SILOSA
Matej Lapornik, 2009, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je dimenzioniranje in statični preračun podporne konstrukcije silosa za shranjevanje elektrofiltrskega pepela. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu jeklenih konstrukcij. Preračun je izveden na podlagi podanih dimenzij silosa in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun jeklenih konstrukcije SCIA ESA PT 2007. Na podlagi preračuna podporne konstrukcije smo izbrali ustrezne nosilne profile konstrukcije in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomske naloge so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost podporne konstrukcije silosa.
Ključne besede: silos, podporna konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti
Objavljeno v DKUM: 28.09.2009; Ogledov: 3902; Prenosov: 422
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici