| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Uvedba nove paketno-pretovorne pošte (PPP) v Celju : diplomsko delo
Aleš Pungeršek, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: pošta, distribucijska logistika
Objavljeno: 12.11.2008; Ogledov: 3217; Prenosov: 374
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

3.
DISTRIBUCIJSKA LOGISTIKA V PODJETJU LAMA DEKANI, D.D.
Kristina Segulin, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Distribucijska logistika v podjetju Lama Dekani, d.d., v svojem teoretičnem delu zajema opredelitev samega pojma in pomena logistike ter elementov logističnega sistema. V nadaljevanju so opredeljeni logistični podsistemi v proizvodnem podjetju, kamor spadajo nabavna, notranja, distribucijska ter poprodajna logistika. V aplikativnem delu diplomskega dela je predstavljeno podjetje Lama Dekani, d.d. ter opis panoge, v kateri podjetje deluje. Podrobneje je opisana distribucijska logistika v podjetju oziroma elementi logističnega sistema v podjetju (zunanji transport, notranji transport in skladiščenje) ter proces priprave blaga od naročila do izvedbe. V zadnjem delu diplomskega dela je razčlenjena težava s skladiščnim prostorom ter predlogi za njeno rešitev.
Ključne besede: logistika, logistični podsistemi, distribucijska logistika, distribucija, transport, skladiščenje
Objavljeno: 02.03.2010; Ogledov: 3793; Prenosov: 539
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

4.
ANALIZA IN POTEK PROCESA DISTRIBUCIJSKE LOGISTIKE V PODJETJU ŠTORE STEEL D.O.O.
Sabina Šelekar, 2009, diplomsko delo

Opis: Vprašanje pomembnosti logistike postaja danes zelo aktualno, saj je logistika funkcija, kateri se daje v sodobnih in razvijajočih se podjetjih vedno večji poudarek. Vse od nabave do prodaje proizvodov se podjetje sooča z logističnimi storitvami. Logistika je del vsake funkcije v podjetju in velikega pomena za medsebojno sodelovanje ter povezanost z vsemi ostalimi funkcijami (nabava, proizvodnja, prodaja, finance, informatika …). V diplomskem delu se bomo omejili na podsistem logistike, distribucijsko logistiko, ki bi jo lahko najbolje povezali s funkcijo prodaje. Opisuje pot izdelka iz skladišča podjetja do končnega cilja — kupca. Naloga je razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu želimo prikazati osnovne značilnosti logistike, podrobno predstaviti distribucijsko logistiko in opisati vse sestavine in elemente le-te. V praktičnem delu pa želimo predstaviti in analizirati potek procesa distribucijske logistike v izbranem podjetju Štore Steel, d. o. o. V prvem poglavju teoretičnega dela bomo na kratko opisali logistiko kot pojem in predstavili vse njene podsisteme. Logistika predstavlja le uvod v naslednje poglavje, kjer bo sledila predstavitev podsistema distribucijske logistike. V naslednjem poglavju, kot smo že omenili, bomo opisali distribucijsko logistiko in podrobno prikazali vse njene elemente. Opisali bomo dokumentacijo v procesu in na kratko predstavili osnove transportnega zavarovanja na osnovi Incoterms klavzul. Praktični del naloge bomo pričeli s kratko predstavitvijo podjetja in nadaljevali s podrobno analizo poteka distribucijske logistike v njem. Na primeru podjetja bomo predstavili elemente distribucijske logistike, podkrepljene s slikovnim in grafičnim materialom. Na koncu bomo predstavili dosežene cilje prodaje v letu 2007 in predstavili plan za leto 2008. S tem bomo zaokrožili praktični del in na samem koncu naloge podali seznam literature in virov.
Ključne besede: logistika, distribucijska logistika, zunanji transport, JIT (just in time), hišno carinjenje, Incoterms klavzule.
Objavljeno: 09.07.2010; Ogledov: 2636; Prenosov: 340
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

5.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU KOLORADO
Tanja Volavšek Kovač, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu Logistični podsistemi v podjetju Kolorado smo v prvem delu predstavili logistiko, cilje in organiziranost logistike, ter njeno pomembnost skozi teoretično opredelitev različnih avtorjev. Osrednji del je namenjen predstavitvi proizvodnega podjetja Kolorado d.o.o. , njegovega razvoja in strategije ter podrobni predstavitvi proizvodnega programa, ki zajema zastave, drogove za zastave, reklamne napise, digitalni tisk in najem oglaševalnih površin. V zadnjem delu smo teoretično opredelili logistične podsisteme: nabavno, notranjo, distribucijsko in poprodajno logistiko in jih povezali s praktičnim delovanjem posameznega logističnega podsistema v podjetju Kolorado d.o.o.. Na področju nabavne logistike smo predstavili tudi primer nabave materiala za zastave. Na koncu smo posvetili tudi pozornost pretoku informacij, kadrom in elektronskemu poslovanju.
Ključne besede: Kolorado, logistika, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika, pretok informacij, kadri, informacijska tehnologija.
Objavljeno: 12.11.2010; Ogledov: 2701; Prenosov: 416
.pdf Celotno besedilo (793,35 KB)

6.
IZBOLJŠANJE ORGANIZACIJE LOGISTIKE V PODJETJU PLINARNA MARIBOR D.O.O.
Blaž Tavčar, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo v teoretičnem delu zajema opredelitev logistike, in sicer: značilnosti logistike, njen pomen, cilje, outsoucing in elemente logističnega sistema ter stroške, ki nastanejo pri logistiki . V empiričnem delu je predstavljena Plinarna Maribor d.o.o. Bolj podrobno je opisana dejavnost podjetja, lastniška struktura, organiziranost podjetja. V nadaljevanju je razdelana organiziranost logistike v podjetju in sicer na nabavno logistiko, notranjo logistiko, distribucijsko logistiko in poprodajno logistiko Delo diplomskega seminarja je zaključeno s predlogi za izboljšanje organizacije na področju logistike v podjetju, saj je to eno izmed vse večjih in pomembnejših področij, na katerih se podjetje ne sme zadovoljiti le s povprečnimi rezultati.
Ključne besede: logistika, organizacija, distribucijska logistika, nabavna logistika, zaloge, outsourcing, poprodajna logistika, notranja logistika.
Objavljeno: 25.01.2011; Ogledov: 2483; Prenosov: 23

7.
DISTRIBUCIJSKA LOGISTIKA V PODJETJU KOZMETIKA AFRODITA D.O.O.
Polona Renier, 2010, diplomsko delo

Opis: Podjetje Kozmetika Afrodita d. o. o je proizvodno-prodajno podjetje, kar pomeni, da je funkcija distribucijske logistike izrednega pomena. Procesi, ki se odvijajo znotraj distribucijske logistike, danes v podjetju še niso informacijsko podprti, vendar podjetje načrtuje informacijsko podporo le-teh z izgradnjo novega skladišča. Podjetje že ima zastavljen idejni projekt, kako bodo procesi v novem skladišču potekali in smo jih v nalogi tudi predstavili. Z izgradnjo novega skladišča bodo procesi vezani na distribucijsko logistiko potekali hitreje in predvsem z veliko manjšo možnostjo nastanka napak. Izvzeta bo predvsem možnost nastanka napak, ki se navezujejo na izpolnjevanje dokumentacije, ki danes znotraj distribucijske politike skoraj v celoti poteka v papirni obliki. Za učinkovitejše izvajanje logističnih procesov bo v novem skladišču skrbel informacijski sistem WMS — Elogis, ki bo integriran s PIS — Largo. Delavci v skladišču si bodo pri svojem delu pomagali s RF terminali. Podjetje je zunanjemu izvajalcu dalo izdelati tudi ABC analizo, ki se nanaša na novo skladišče. Na podlagi le-te je podjetje ugotovilo, koliko prostora potrebuje za hranjenje izdelkov, kakšna je najprimernejša infrastruktura novega skladišča glede na pretočnost izdelkov v podjetju. Z uvedbo informacijske podpore procesom znotraj distribucijske logistike bodo v podjetju zaokrožili celoto, saj informacijska podpora obstaja že za vse procese, ki se navezujejo na nabavno in notranjo logistiko. Tako bodo informacijsko podprti vsi procesi v podjetju.
Ključne besede: Distribucijska logistika, RF terminal, WMS, TSE, ABC analiza
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 2666; Prenosov: 764
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

8.
Distribucija blaga iz logističnega centra podjetja BTC d. d. po Sloveniji : diplomsko delo
Jure Konjar, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Predmet diplomske naloge je predstavitev poslovne enote Logistični center podjetja BTC d.d. in prikazati pretekli in sedanji način opravljanja storitev distribucijske logistike. Prav tako pa je smoter naloge tudi v izboljšanju dosedanjega dela na podlagi izkušenj, raziskav in videnj tekom pisanja diplomske naloge. V diplomskem delu bomo opisali tudi ISO standarde, ki so pomembni za slednje kakovosti poslovanja. V diplomski nalogi smo se osredotočili na problem distribucije v logističnem centru, ki zajema jutranjo odpremo, elektronske dobavnice, avtomatski obračun stroškov distribucije in transport. Problem jutranje odpreme je razpršenost odpremnih mest po celotnem območju Logističnega centra. Rešitev problema bi lahko bilo zdruţenje vseh odpremnih mest v eno odpremno mesto. Pripravljeno blago za kupca spremlja veliko dokumentov v več izvodih, moţna rešitev bi bile elektronske dobavnice. Pomemben del distribucije je tudi denarni tok, ki poteka v nasprotni smeri kot blagovni tok. Da denarni tok lahko poteka, je potrebno obračunati stroške distribucijskih storitev. Obračunavanje slednjih pa predstavlja dodaten strošek, ki ga lahko zmanjšamo z avtomatskim obračunavanjem.
Ključne besede: distribucijska logistika, ISO standard, skladiščenje, transport
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 3482; Prenosov: 440
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

9.
Logistika in njeni podsistemi : e-vaje
Marjan Sternad, 2009, drugo učno gradivo

Ključne besede: logistika, logistični sistemi, nabavna logistika, distribucijska logistika
Objavljeno: 05.06.2012; Ogledov: 1794; Prenosov: 194
URL Povezava na celotno besedilo

10.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU RONDAL
Mateja Unterlehner, 2014, diplomsko delo

Opis: Delo diplomskega seminarja je vsebinsko razdeljeno na dva dela: na teoretični in praktični del. Najprej smo v teoretičnem delu opredelili in predstavili logistiko, v drugem delu pa smo prikazali, kako logistika deluje v našem izbranem podjetju. V prvem delu smo s pomočjo različnih avtorjev opredelili pojem logistike in opisali njen zgodovinski razvoj, katerega smo razdelili na tri pomembna obdobja. Prikazali smo osnovne cilje dobrega vodenja logističnih storitev in ker je naše izbrano podjetje proizvodnega tipa, smo opisali logistične cilje v proizvodnem podjetju. V nadaljevanju smo glede na osnovne funkcije v podjetju prikazali logistične podsisteme z mikrologističnega oz. podjetniškega vidika. S tega vidika smo logistične podsisteme razdelili na nabavno, notranjo, distribucijsko ter poprodajno logistiko, glavne značilnosti in naloge teh podsistemov pa smo prikazali v tretjem poglavju. Za lažje razumevanje bomo v začetku drugega (praktičnega) dela predstavili dejavnost podjetja Rondal d. o. o. in na kratko predstavili podjetje. V nadaljevanju pa smo teorijo o logističnih podsistemih iz tretjega poglavja, povezali s praktičnim delovanjem posameznega podsistema v podjetju Rondal d. o. o.
Ključne besede: Rondal, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika.
Objavljeno: 13.10.2014; Ogledov: 925; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici