| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjava in uporaba generatorjev statičnih spletnih strani na primeru DKUM : diplomsko delo
Timotej Cesar, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo primerjali prednosti in slabosti statičnih in dinamičnih spletnih strani. Primerjali smo tri generatorje statičnih spletnih strani ter z izbranim generatorjem Gatsby informativne podstrani iz spletne strani dk.um.si pretvorili v statične. Uporabili smo tudi dodatne tehnike optimizacije spletnih strani za spletne iskalnike in analizirali rezultate.
Ključne besede: statične spletne strani, dinamične spletne strani, generatorji statičnih spletnih strani, optimizacija spletnih strani za iskalnike, Gatsby, Jekyll, Hugo, ReactJS, JSX.
Objavljeno v DKUM: 22.11.2019; Ogledov: 618; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

2.
PRIMERJAVA IN ANALIZA JAVASCRIPT SPLETNIH GALERIJ
Sanda Rudež, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je raziskati in primerjati brezplačne JavaScript spletne galerije. Slednje morajo biti manj izkušenemu razvijalcu prijazne in preproste za uporabo pri vključevanju v spletno stran ter morajo omogočati širok nabor funkcionalnosti. Uporabljene so bile metode študije virov in literature, načrtovanje in snovanje primerov uporabe, iskanje in ovrednotenje JavaScript galerij, primerjalna analiza in vrednotenje ugotovitev. Poglaviten rezultat diplomskega dela je ugotovitev, da so si bolj razširjene galerije kakovostno in po načinu uporabe zelo podobne ter se večinoma razlikujejo le v načinu prikaza. Zaradi velikega števila galerij je potrebno raziskati že obstoječe ter najbolj ustrezno prilagoditi svojim potrebam.
Ključne besede: Spletna galerija, JavaScript, internet, splet 2.0, dinamične spletne strani, primerjava
Objavljeno v DKUM: 04.09.2012; Ogledov: 11121; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (3,73 MB)

3.
PRIMERJAVA STREŽNIŠKIH SKRIPTNIH JEZIKOV
Marko Knehtl, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je med seboj primerjanih pet strežniških skriptnih jezikov, ki se pogosto uporabljajo pri programiranju dinamičnih spletnih strani. Med te jezike spadajo PHP, JAVA, ASP.NET, Python in Ruby. Raziskano je ozadje vsakega jezika, s katerim smo za preizkus ustvarili preprosto dinamično spletno stran. Ob tem so omenjene še ostale komponente, ki so potrebne za delovanje dinamičnih spletnih strani. Sem spadajo strežniki, podatkovne baze in programska opema za pisanje spletnih dokumentov. Za lažji pregled je na koncu dodana primerjalna tabela jezikov, ki bo v pomoč uporabnikom pri izbiri pravega jezika za njihovo delo.
Ključne besede: dinamične spletne strani, PHP, JAVA, JSP, ASP.NET, Python, Django, Ruby, Rails, MySQL, primerjava
Objavljeno v DKUM: 11.06.2012; Ogledov: 7224; Prenosov: 269
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

4.
FLEXICMS - ODPRTOKODNI SISTEM UPRAVLJANJE Z VSEBINO
Miha Pirnat, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo implementirali spletni sistem upravljanja vsebine, ki smo ga poimenovali FlexiCMS. Glavni cilj je bil zgraditi majhen in pregleden sistem, a z dovolj funkcionalnosti, da je primeren za realne spletne strani. FlexiCMS je implementiran v programskem jeziku PHP za spletne strežnike Apache. Za shranjevanje podatkov strani se uporablja podatkovna baza MySQL. Načrtovali smo ga kot minimalističen sistem in pri tem imeli v mislih najpogostejše funkcije spletnih strani. Vgrajena je podpora za iskalnikom prijazne naslove URL, podpora za večjezične strani in nekaj najpogostejših modulov (album, novice, kontaktni obrazec, prenosi). Podprti so večuporabniški portali, z ločenimi spletnimi mesti uporabnikov, kontrolo dostopa do administracije posameznih spletnih mest, registracijo uporabnikov, pregled zadnjih člankov in komentarjev.
Ključne besede: statične in dinamične spletne strani, varnost spletnih aplikacij, sistemi upravljanja z vsebino, spletna trgovina
Objavljeno v DKUM: 14.03.2012; Ogledov: 2375; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (11,15 MB)

5.
IZDELAVA E-VPRAŠALNIKOV Z ACTIVE SERVER PAGES
Miro Puhek, 2009, diplomsko delo

Opis: Z razvojem interneta statične spletne strani ne morejo več slediti potrebam uporabnikov. Morale so se razviti tudi drugačne, dinamične spletne strani. Tako so nastali skriptni jeziki, med katerimi sta najbolj znana Linuxov PHP in Microsoftov ASP. V diplomski nalogi smo predstavili nekaj najpogostejših elementov, ki se uporabljajo pri izdelavi spletnih strani s pomočjo jezika Active Server Pages. Namen diplomske naloge je bil preučiti možnosti za izdelavo e-vprašalnikov, ki jih ponuja skriptni jezik Active Server Pages. Predstavili smo glavne objekte ASP (Response, Request, Session, Application, Server) in vključili razlago vgrajenih komponent ASP (AdRotator, Števce). Zgoraj omenjene objekte in komponente ASP smo tudi razložili in prikazali na primeru spletne strani, ki vsebuje elektronski vprašalnik in dodatek za pošiljanje e-sporočil.
Ključne besede: Active Server Pages, ASP, dinamične spletne strani, skriptni jeziki.
Objavljeno v DKUM: 11.09.2009; Ogledov: 2631; Prenosov: 123
.pdf Celotno besedilo (420,61 KB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici