| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Prenova procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Domen Fras, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na izvajanje procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga. Za lažje razumevanje vsebine diplomskega dela smo razložili pomen komisioniranja ter povzeli teoretične osnove s področja skladiščenja nevarnega blaga. Predstavili smo katero zakonodajo ter varnostne ukrepe mora podjetje izpolnjevati, da se lahko ukvarja z dejavnostjo skladiščenja nevarnega blaga. Podrobno smo razčlenili obstoječe stanje v skladišču nevarnega blaga z namenom preučitve operacij, ki se izvajajo znotraj procesa komisioniranja. Problematika, ki se pojavlja v izvajanju procesa komisioniranja, predstavljena v kritični analizi diplomskega dela, se odraža v neracionalni porabi delovnega časa. Z namenom uspešne odprave problema znotraj procesa komisioniranja smo poiskali vzroke za nastanek omenjenega problema. Nadaljevanje diplomskega dela smo namenili predstavitvi potencialnih rešitev s katerimi bi izboljšali proces komisioniranja. Prišli smo do ugotovitev, da je za odpravo problema potrebno realizirati rešitve s področja reorganizacije skladišča, skladiščne in informacijske tehnologije ter s področja manipulativnih delovnih sredstev. V sklepnem poglavju smo povzeli ugotovitve ter predstavili koliko bi podjetje prihranilo v primeru realizacije predlaganih rešitev.
Ključne besede: komisioniranje, nevarno blago, skladiščenje, manipulativna delovna sredstva, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 27.08.2009; Ogledov: 2416; Prenosov: 373
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

9.
Nabavna funkcija v podjetju : primer podjetja Comet d.o.o.
Danijela Pivec, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: podjetja, nabava, kadri, delovna sredstva, stroški, dobavitelji, diplomske naloge
Objavljeno: 11.03.2010; Ogledov: 1906; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

10.
Prenova organiziranosti vzdrževanja delovnih sredstev v Slovenski vojski : magistrsko delo
Danilo Bračko, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Magistrsko delo opisuje pomen in značilnosti uvajanja prenove organiziranosti sistema vzdrževanja motornih vozil, seznanja z osnovnimi pojmi delovnih sredstev, strukturo sistema organiziranosti vzdrževanja in analizo organizacije vzdrževanja materialnih sredstev v Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, obstoječo organiziranost vzdrževanja motornih vozil v taktični enoti Slovenske vojske ter vizijo organiziranosti vzdrževanja na taktični ravni v Slovenski vojski. V strnjeni vsebini so predstavljene pomanjkljivosti obstoječe organiziranosti vzdrževanja ter prednosti prenove vzdrževanja motornih vozil v Slovenski vojski na taktični ravni. Temeljni razlog uvajanja organizacijskih sprememb v obstoječi sistem je možnost združevanja vsebinsko podobnih zvrsti vzdrževanja. Krajšanje časa od nastanka do odprave okvare na motornem vozilu, zmanjšanje porabe finančnih sredstev, enostavnejše načrtovanje, racionalizacija izdelave in uporabe dokumentacije s ciljem povečanja učinkovitosti in kakovosti sistema vzdrževanja motornih vozil so še samo dodatni razlogi za pristop k izdelavi magistrske naloge. Predlagani model prenove vzdrževanja motornih vozil se lahko prenese na vzdrževanje drugih materialnih sredstev v Slovenski vojski.
Ključne besede: Slovenska vojska, delovna sredstva, organiziranost vzdrževanja, motorna vozila
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 2533; Prenosov: 237
.pdf Celotno besedilo (1,28 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici