| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
NAČRTOVANJE IN VODENJE PROIZVODNJE V ORODJARNI KOBAN D.O.O.
Aleš Petrovič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomi je opisan problem, ki ga je imelo podjetje z nadzorom nad celotno proizvodnjo. Ta problem je podjetje Koban d. o .o. rešilo z uvedbo programa Perftech Largo. Program izpiše podatke iz povpraševanj, ponudb, naročil, kosovnic in nabavnih nalogov ter omogoča dobro sledljivost dokumentacije, ki je bila podjetju v veliko pomoč pri uvedbi standarda ISO 9001. Rezultat uvedenega programa je boljši nadzor nad samo dokumentacijo, delavci in celotno proizvodnjo. Dobro poznavanje programa in pravilna uporaba sta ključnega pomena, da se na zbrane podatke lahko zanesemo.
Ključne besede: načrtovanje proizvodnje, nadzor in vodenje proizvodnje, delovna dokumentacija.
Objavljeno: 06.07.2011; Ogledov: 2580; Prenosov: 300
.pdf Celotno besedilo (2,76 MB)

6.
7.
PRENOVA PROCESA RAZPISOVANJA DELOVNE DOKUMENTACIJE V TEKSTINI D.D. AJDOVŠČINA
Matej Grmek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko naloga govori o razpisovanju in lansiranju delovne dokumentacije in sledljivosti le-te skozi proces. Podali smo tri postopne ršitve. Izboljšti spremni list tkanine tako, da bo dober nosilec informacij, še vedno pa ni podprt z bazo podatkov. Nadgraditi obstoječi Paradox DOS sistem, kjer se naredi tehnološki list, ki je osnova za spremni list tkanine in kalkulacijo. Ali zamenjati informacijski sistem.
Ključne besede: organizacija proizvodnje, delovna dokumentacija, sledljivost proizvodnje
Objavljeno: 27.02.2014; Ogledov: 724; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

8.
Konstruiranje priprave za montažo sklopa viličarja
Martin Postružnik, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja celoten proces konstruiranja priprave za montažo in preverjanje delovanja sklopov viličarjev. Priprava se potrebuje za skrajšanje proizvodnih časov izdelave sklopa. V nalogi so predstavljene faze razvoja izdelka od pojava potrebe po pripravi do izdelave zahtevnika, 3D-modeliranja, izbire materialov in izdelave tehniške dokumentacije. Na podlagi izpolnjenih zahtev in ocene stroškov izdelave bo podjetje morda pripravo tudi izdelalo.
Ključne besede: Konstruiranje, 3D-modeliranje, delovna priprava, hidravlika, analiza, simulacije, kalkulacija, stroški, tehnična dokumentacija
Objavljeno: 09.09.2016; Ogledov: 409; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (8,24 MB)

9.
Računalniško podprto gospodarjenje s časom v proizvodnem podjetju
Marko Popič, 2016, diplomsko delo

Opis: Gospodarjenje s časom je eden bistvenih elementov produktivnosti proizvodnega podjetja. Današnje razmere na trgu ne dopuščajo, da bi resna proizvodnja delovala brez sprotnih podatkov. Pravočasne informacije iz proizvodnje so eden od temeljev za ohranjanje konkurenčnosti, ustvarjanje zaupanja vrednega poslovnega partnerstva med dobaviteljem in kupcem ter za samo upravljanje proizvodnje. Podjetje Kopa d.d. je za podporo interaktivnemu spremljanju in vodenju proizvodnje izdelalo prilagodljiv sistem UTRIP.PRO, ki po uvedbi nudi boljši nadzor nad dogajanjem v proizvodnih procesih. Program omogoča, da se lahko v proizvodnih procesih beležijo časi prisotnosti delavcev na delovnem centru in operaciji. Evidentirajo se izdelane količine, izmet, napake in zastoji. Analitični modul programa pa omogoča dobro analizo zajetih podatkov.
Ključne besede: spremljanje proizvodnje, proizvodni proces, čas izdelave, računalniška podpora, delovna dokumentacija
Objavljeno: 06.10.2016; Ogledov: 448; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

10.
Analiza procesa vodenja proizvodnje v podjetju sems d.o.o.
Saša Stojko, 2017, diplomsko delo

Opis: V gospodarstvu se še vedno občuti kriza, zato je zelo pomembno, da podjetja na trgu ostanejo konkurenčna, ob tem pa dosegajo svoje temeljne proizvodne cilje. Receptov za doseganje teh ciljev je več, eden izmed glavnih pa je prav gotovo uspešno vodenje proizvodnje, ki predstavlja v podjetju temeljno funkcijo, okoli katere se nadalje odvijajo vse ostale aktivnosti. Prav zaradi tega razloga sem se odločila, da opravim analizo procesa vodenja v podjetju, v katerem sem zaposlena. Tako sem v prvem delu diplomske naloge predstavila teoretične osnove vodenja proizvodnje. Najprej je predstavljeno podjetje, nato so opisane še druge teme, kot sta priprava in nadzor proizvodnje. Nato sem se osredotočila na proces vodenja proizvodnje, pri čemer so podane bistvene stvari od prihoda naročila, do načrtovanja proizvodnega programa. Drugi del diplomskega dela zajema trenutno stanje v podjetju Sems d. o. o., kamor je vključen tudi program JobDISPO. Postopek je prikazan od predaje dokumentacije do izdelave končnega izdelka. S to nalogo bi želela podjetju prikazati metode, ki bi jih bilo možno vpeljati v podjetje in bi bile v pomoč pri proizvodnem procesu.
Ključne besede: priprava proizvodnje, delovna dokumentacija, nadzor, terminsko planiranje, razvrščanje, delovni nalog, JobDISPO
Objavljeno: 12.09.2017; Ogledov: 377; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici