| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
MODEL ZMANJŠANJA OBREMENITEV OKOLJA, KI JIH POVZROČA CESTNI TOVORNI PROMET
Damjan Papič, 2009, diplomsko delo

Opis: Transport je eden ključnih dejavnikov sodobnega gospodarstva, vendar kljub prednostim in olajšavam, ki nam jih zagotavlja, ima tudi slabe lastnosti in to so predvsem obremenitve, katere s svojim delovanjem povzroča okolju. V preteklih letih te obremenitve niso bile tako izpostavljene, ker se jih nismo zavedali in ker je bilo transporta veliko manj kot danes. Dandanes pa se je transport močno razvil v pomemben gospodarski podsistem in si brez njega več ne znamo predstavljati življenja. Poznamo več vrst in oblik transporta, vendar je bilo primerno izpostaviti predvsem problematiko obremenitev pri cestnem tovornem transportu, ker je to drugi največji obremenjevalec okolja. Cestni tovorni transport je najbolj razvita vrsta med vsemi oblikami transporta in zato tudi najbolj obremenilna za okolje.
Ključne besede: - cestni tovorni transport - obremenitev - prometna politika - obremenjevanje - negativne posledice
Objavljeno: 20.07.2009; Ogledov: 1854; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (803,59 KB)

5.
6.
TRŽENJE TRANSPORTNIH STORITEV CESTNEGA TOVORNEGA HLADILNIŠKEGA TRANSPORTA V PODJETJU ŽONTA MARJAN S.P.-ŽONTA TRANSPORT
Katja Klavžar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na cestni tovorni transport, ki zaradi svoje učinkovitosti, fleksibilnosti in hitrosti predstavlja nepogrešljivo dejavnost v sodobnem tržnem gospodarstvu. Opisali smo značilnosti, prednosti in slabosti cestnega tovornega transporta, transportno dokumentacijo in zavarovanje, proces organiziranja cestnega tovornega hladilniškega transporta na primeru podjetja Žonta transport ter posebnosti pri prevozu temperaturno občutljivega blaga s hladilniškimi vozili.
Ključne besede: Cestni tovorni transport, hladilniški transport, transportna storitev, trženje storitev, trženjski splet storitev, organiziranje cestnega tovornega transporta, paletizacija, euro standardi, gospodarska kriza.
Objavljeno: 20.07.2011; Ogledov: 2335; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (1,64 MB)

7.
ORGANIZIRANJE PREVOZA BLAGA PO CESTI V TRANSPORTNEM PODJETJU
Štefka Horvat, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem najprej orisala pomen transporta v gospodarstvu. Transport je bistven dejavnik prostorske delitve dela. Prikazala sem cestni tovorni transport, katerega glavna prednost je njegova velika dostopnost, ki jo omogoča razširjenost cestne mreže. Njegovi pomembni prednosti sta tudi hitrost in velika prožnost oz. odzivnost. Zaradi vse večje konkurence v cestnem tovornem transportu morajo podjetja nenehno spremljati razmere na trgu in se prilagajati spremembam. Uveljavljajo se predvsem podjetja, ki razmišljajo tržno in nenehno izboljšujejo raven kakovosti transportnih storitev. V empiričnem delu naloge sem predstavila organiziranje cestnega tovornega transporta v prevozniškem podjetju Filipič Srečko transport d.o.o. Glavne ugotovitve tega dela naloge so:  za kakovostno izvajanje transportnih storitev je nujna dobra organiziranost transportnih procesov v podjetju in učinkovito upravljanje z voznim parkom;  s pravo izbiro transportnega sredstva (lahko) optimiziramo stroške in čas  podjetje si prizadeva dostaviti pošiljke pravočasno;  v čim večji meri se je potrebno izogniti praznim povratnim vožnjam;  v podjetju posvečajo veliko pozornosti izbiri transportne embalaže in načina pakiranja.
Ključne besede: cestni tovorni transport, elementi konvencije CMR, vrste pošiljk v cestnem transportu, organiziranje cestnega tovornega transporta, prevozniško podjetje Filipič Srečko transport
Objavljeno: 25.01.2012; Ogledov: 2170; Prenosov: 725
.pdf Celotno besedilo (2,96 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici