| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Cestne zapore : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Rok Presečnik, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: cestni promet, javne ceste, cestne zapore, označevanje zapore ceste
Objavljeno: 13.01.2009; Ogledov: 2877; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (4,86 MB)

3.
ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI V CESTNEM PROMETU PRI ZAPORI CESTE
Sonja Centrih, 2010, diplomsko delo

Opis: Zagotavljanje prometne varnosti v cestnem prometu pri zapori določenega odseka na javni cesti se doseže s pravilno presojo in ukrepom. Osnova pri zapori javne ceste je zagotavljanje varnosti udeležencev v cestnem prometu. V posebnem delu diplomske naloge smo prikazali postopke, ki so potrebni pred pričetkom rekonstrukcije obstoječega dela vozišča, prikazana je bila postavitev cestne zapore, ki je izdelana v skladu s predpisi določenimi v Pravilniku o načinu označevanja in zavarovanja del na javnih cestah in ovir v cestnem prometu. V diplomski smo prikazali način pravilnega postopka pridobivanja vseh potrebnih soglasij in izdelavo elaborata za zaporo ceste in samo izvedbo zapore na določenem odseku (prikaz na konkretnem primeru), in sicer za polovično zaporo ceste za potrebe izgradnje krožnega križišča Stranice na cesti R2-430, odsek 0281 Stranice — Višnja vas od km 0,000 do km 0,150.
Ključne besede: varnost v cestnem prometu, prometna signalizacija, cestne zapore
Objavljeno: 10.09.2010; Ogledov: 3194; Prenosov: 262
.pdf Celotno besedilo (19,45 MB)

4.
NAČRTOVANJE CESTNIH ZAPOR V PRIMERU REKONSTRUKCIJ NIVOJSKIH KRIŽIŠČ
Roman Ilešič, 2010, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomskega dela je preučitev začasnih prometnih ureditev na javnih cestah in njihovo načrtovanje. Zaradi izvajanja gradbenih ali vzdrževalnih del, zavarovanja ovir v cestnem prometu ali prireditev na, ob ali nad cesto ali na drugi površini ob njej se na javnih prometnicah vzpostavi zapora ceste oziroma začasna prometna ureditev. V diplomskem delu je predstavljena domača regulativa, ki ureja področje cestnih zapor, podrobneje je opisan tudi postopek pridobitve dovoljenja za zaporo ceste. Na podlagi predstavljene regulative je prikazano načrtovanje cestne zapore v primeru rekonstrukcije križišča Mlinske ulice z Ulico Kneza Koclja v Mariboru. Za navedeno križišče je predvidena rekonstrukcija obstoječega semaforiziranega križišča v krožno križišče.
Ključne besede: rekonstrukcija cest in križišč, cestne zapore
Objavljeno: 15.09.2010; Ogledov: 2133; Prenosov: 162
.pdf Celotno besedilo (16,26 MB)

5.
ZAGOTAVLJANJE PROMETNE VARNOSTI Z VERTIKALNO SIGNALIZACIJO
Simon Bogdanić, 2015, diplomsko delo

Opis: Človek v vlogi voznika je s svojimi psihofizičnimi procesi in osebnostjo odločilni vplivni dejavnik pri zaznavanju in upoštevanju prometne signalizacije. Prav tako je v vlogi vzdrževalca ceste odgovoren za pravilno postavitev in vzdrževanje vertikalne prometne signalizacije, ki smo jo podrobneje prikazali na podlagi predpisov iz Pravilnika o prometni signalizaciji in opremi na javnih cestah v Republiki Sloveniji . V posebnem delu diplomskega dela smo na primeru cestne zapore prikazali uporabo vertikalne signalizacije z namenom zagotavljanja prometne varnosti za potrebe izgradnje pločnika. Pri tem so prikazani vsi postopki načrtovanja in priprave cestne zapore v skladu s Pravilnikom o načinu označevanja in zavarovanja del na javnih cestah in ovir v cestnem prometu.
Ključne besede: varnost v cestnem prometu, vertikalna prometna signalizacija, cestne zapore
Objavljeno: 19.03.2015; Ogledov: 1073; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (11,09 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici