| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
POVEZAVA MED UREJENOSTJO MEJNEGA PREHODA IN PODOBO DRŽAVE V OČEH MEDNARODNIH POTNIKOV
Ksenija Pulko, 2010, diplomsko delo

Opis: Podoba mejnega prehoda kot vstopne točke v državo in prvi stik potnika z njo vpliva na oblikovanje podobe države. V diplomskem delu smo proučevali povezavo med urejenostjo mejnega prehoda in podobo države v očeh mednarodnih potnikov. V prvem, uvodnem poglavju, smo opredelili problem, namen in cilje ter postavili osnovno trditev, ki smo jo dokazovali v diplomskem delu. Prav tako smo opredelili predpostavke in omejitve, strokovne in geografske, ter predvidene metode raziskovanja, katerim smo sledili. Drugo poglavje predstavlja teoretični del naloge, kjer smo za lažje razumevanje opredelili mejni prehod kot del cestne infrastrukture, ki bistveno vpliva na podobo države v očeh uporabnika. Podrobneje smo predstavili cestno infrastrukturo, državno mejo, mejni prehod in njegovo ureditev ter pojem podoba države. V tretjem poglavju smo opredelili sestavo Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje in opisali tisti del infrastrukture, ki je namenjen potnikom. V nadaljevanju smo predstavili analizo, ki temelji na anketnem vprašalniku in je bila usmerjena v ugotavljanje zadovoljstva uporabnikov mejnega prehoda Gruškovje z infrastrukturo namenjeno njim. Prav tako smo ugotavljali ali potniki povezujejo podobo mejnega prehoda s podobo države v katero vstopajo. V četrtem, sklepnem poglavju smo podali končne ugotovitve in priporočila za izboljšave v infrastrukturi na mejnem prehodu, s katerimi bi potnikom olajšali potovanje in tako z dvigom njihovega zadovoljstva, posredno vplivali tudi na boljšo podobo države.
Ključne besede: mejni prehod, mednarodni potniki, podoba države, cestna infrastruktura
Objavljeno: 15.12.2010; Ogledov: 1345; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (522,10 KB)

10.
INFRASTRUKTURNI IN EKONOMSKI VIDIKI UVEDBE ELEKTRONSKEGA SISTEMA CESTNINJENJA V PROSTEM PROMETNEM TOKU
Boris Voršič, 2010, diplomsko delo

Opis: Danes ni več vprašanje, ali vzpostaviti sistem brezgotovinskega elektronskega cestninjenja za vsa vozila ali ne, saj so evropske smernice na področju plačevanja storitev jasne. Zaračunavanje uporabe cest naj bo sorazmerno z dejansko uporabo, to pa je mogoče le ob natančnem merjenju in obračunavanju vsakega prevoženega kilometra ceste. Diplomska naloga predstavlja raznolikost vpeljanih konceptov v državah Evrope in sveta, katere pospešeno uvajajo elektronsko cestninjenje, saj le to omogoča boljšo pretočnost prometa, zmanjšanje škodljivih emisij v okolje ter večje prihodke iz naslova cestninjenja. Diplomska naloga podaja koncept rešitve, ki izhaja iz osnovnih zahtev obračunavanja cestnin za vsa motorna vozila v prostem prometnem toku in je glede na zahteve najprimernejši za uvedbo v Republiki Sloveniji.
Ključne besede: cestna infrastruktura, ekologija, prosti prometni tok, informacijski sistem, cestnina, elektronsko cestninjenje, ekonomska upravičenost, mikrovalovno cestninjenje, satelitsko cestninjenje, sistem univerzalne identifikacije, varstvo osebnih podatkov
Objavljeno: 09.12.2010; Ogledov: 2302; Prenosov: 285
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici