| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj aplikacije Pametni upravitelj terminov : magistrsko delo
Dejan Orter, 2021, magistrsko delo

Opis: V okviru magistrskega dela smo izdelali rešitev za elektronsko vodenje rezervacij v storitvenih salonih kot alternativo za klasično vodenje terminov. Pametni upravitelj terminov smo naredili v ogrodju Flutter, ki omogoča hkraten razvoj za Android, iOS in splet. Preko aplikacije PUT lahko salon vodi evidenco zaposlenih, ureja storitve, vodi bazo uporabnikov in vnaša termine. Končne stranke salonov se lahko prijavijo v aplikacijo, kjer imajo pregled nad prostim osebjem, termini in storitvami, ki so jim na voljo. Preko intuitivnega vmesnika si lahko preprosto izberejo termin, ki jim najbolj ustreza in so po želji obveščene en dan pred rezervacijo.
Ključne besede: Flutter, Laravel, Android, iOS, spletni brskalnik
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 654; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

2.
Blokiranje in analiziranje obiska spletnih strani v brskalniku Google Chrome : diplomsko delo
Simon Hozjan, 2019, diplomsko delo

Opis: V današnjem času ogromno časa preživimo pred računalnikom. Računalnik najpogosteje uporabljamo za iskanje informacij na spletu. Med iskanjem podatkov pogosto zaidemo na napačna spletna mesta, ki zavirajo našo produktivnost na delovnem mestu. Otroci se že v osnovni šoli učijo uporabe interneta. Med samim učenjem velikokrat zaidejo na spletne strani, ki so za njih še neprimerne. Prav zaradi tega, smo se odločili narediti vtičnik za Google Chrome, ki beleži aktivnost uporabnika in si vsak obisk shrani v podatkovno bazo Firebase. Ena izmed funkcionalnosti je tudi, da blokira dostop do spletnih strani, katere so na seznamu blokiranih.
Ključne besede: vtičnik za brskalnik, Google Chrome, blokiranje spletni strani, analiza trendov iskanja
Objavljeno v DKUM: 11.11.2019; Ogledov: 795; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (707,28 KB)

3.
Porazdeljen sistem na osnovi spletnega brskalnika in stohastičnega algoritma
Niko Kovačič, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo zasnovali in implementirali porazdeljen sistem, ki s pomočjo spletnega brskalnika ter programskega jezika JavaScript rešuje problem neperiodičnih binarnih zaporedij z nizkimi avtokorelacijami (LABS) s stohastičnim algoritmom samo izogibajočega sprehoda (SAW). V nalogi smo predstavili različne tipe porazdeljenih sistemov in kakšne cilje morajo izpolniti, da je njihova izgradnja vredna truda. Opisali smo osnovne lastnosti problema LABS in algoritma SAW za njegovo reševanje. Na koncu smo predstavili še rezultate večmesečnega testiranja porazdeljenega sistema. Z pridobljenimi podatki smo ponovno izračunali enačbo zaključnega pogoja, s katero bi lahko ob omejenih razpoložljivih virih vseeno lahko v nadaljevanju testiranja daljših sekvenc našli najboljše rešitve.
Ključne besede: porazdeljen sistem, spletni brskalnik, stohastični algoritem SAW
Objavljeno v DKUM: 14.02.2019; Ogledov: 1130; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

4.
Primerjava in razvoj pristopov računske inteligence za spletno platformo igre Travian: Kingdoms
Mitja Šantl, 2018, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu se ukvarjamo z nalogo spletnih agentov za igro Travian: Kingdoms. V ta namen razvijemo razširitev za brskalnik, ki deluje v brskalniku Google Chrome in ima sposobnost opravljanja osnovnih akcij v igri, na primer: gradnja, napadanje in trgovanje. Posebno pozornost posvetimo gradnji, kjer želimo poiskati optimalen vrstni red gradbenih nalog. Zaradi kompleksnosti naloge izdelave takega agenta preučimo aplikativnost domene računske inteligence za naš primer. Za spletno platformo igre Travian: Kingdoms tako razvijemo in primerjamo pristope s petimi algoritmi: algoritmom mehke logike, algoritmom diferencialne evolucije, naključnim algoritmom, algoritmom izčrpnega iskanje in požrešnim algoritmom. Na podlagi primerjave rezultatov pristopov ugotovimo, da ima vsak algoritem svoje prednosti in slabosti. V okviru naše naloge se najbolje odreže pristop z algoritmom diferencialne evolucije.
Ključne besede: računska inteligenca, spletni agent, razširitev spletnega brskalnika, računalniška igra Travian: Kingdoms, spletni brskalnik, večkriterijska optimizacija, računska inteligenca
Objavljeno v DKUM: 08.11.2018; Ogledov: 2246; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

5.
Primerjalna analiza platform za izdelavo spletnih mest google sites wix
Mateja Orešek, 2017, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega seminarja je izdelava spletnih mest s pomočjo brezplačnih orodij. V današnjem času podjetja nujno potrebujejo spletno mesto, saj večina ljudi pridobi informacije na svetovnem spletu in za nekatera podjetja je strošek izdelave spletnega mesta prevelik, zato smo v diplomskem projektu preverjali, ali lahko izdelamo spletno mesto brez znanja programiranja in ali je spletno mesto, izdelano z brezplačnimi orodji, vseeno lahko videti profesionalno. Namen diplomskega projekta je primerjava funkcionalnosti dveh brezplačnih orodij za izdelavo spletnega mesta. Testirali smo orodji Google Sites in Wix. Ti sta si v veliki meri med seboj zelo podobni, uporabniški vmesnik se sicer rahlo razlikuje, funkcionalnost orodij pa kar precej. Da smo lahko orodji primerjali, smo v skladu s fazami življenjskega cikla izdelave spletnih mest izdelali dve podobni spletni mesti in to nato primerjali.
Ključne besede: spletno mesto, spletna stran, brskalnik, vrste spletnih mest, brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest, izdelava spletnega mesta, trendi spletnih mest.
Objavljeno v DKUM: 01.12.2017; Ogledov: 1605; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

6.
Migracija namizne rešitve TRONpos BackOffice v spletno rešitev
Alexander Cimerman, 2017, diplomsko delo

Opis: Zaradi vedno večjega povpraševanja po mobilnosti poslovanja smo se odločili, da trenutno namizno aplikacijo TRONpos BackOffice, ki deluje v operacijskem sistemu Windows, migriramo v spletni brskalnik. Vsebina diplomskega dela opisuje delovanje, strukturo, analizo in način migracije obstoječe namizne aplikacije TRONpos BackOffice v spletni brskalnik. Zgrajena je z ogrodjem CSLA (Component-based Scalable Logical Architecture). Opisuje uporabljene tehnologije v že obstoječi namizni aplikaciji in del, kjer se mora aplikacija ločiti, da postane dostopna preko spletnega brskalnika. Aplikacija uporablja podatkovno bazo Microsoft SQL (Structured Query Language), ki s pomočjo ogrodja Entity Framework polni objekte ogrodja CSLA in preko Windows Presentation Fundation ter Telerik UI uporabniku v okolju Windows prikazuje podatke na namizni aplikaciji.
Ključne besede: migracija, namizna aplikacija, spletna aplikacija, internetni brskalnik, CSLA
Objavljeno v DKUM: 27.10.2017; Ogledov: 952; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

7.
Vtičnik Visual Studio za oblikovanje in pregledovanje spletnih vmesnikov
Patrik Rek, 2017, diplomsko delo

Opis: Visual Studio je priljubljeno orodje za razvoj različnih aplikacij. Uporablja se tudi za oblikovanje spletnih vmesnikov HTML. Njegova pomanjkljivost je spletni brskalnik za predogled, ki ni prilagojen novim standardom. Zato smo ustvarili vtičnik, ki v Visual Studio vključi brskalnik Chromium. V diplomskem delu smo raziskali rešitev za vgradnjo brskalnika v aplikacije .NET in trenutne primere vtičnikov za Visual Studio, na katerih smo zasnovali svoj vtičnik. Uporabili smo orodje CEFSharp za vgradnjo brskalnika, ki prikaže trenutno odprt dokument HTML in se osveži ob vsakem shranjevanju.
Ključne besede: Visual Studio, dodatek, spletno oblikovanje, brskalnik po meri
Objavljeno v DKUM: 06.10.2017; Ogledov: 1125; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

8.
Zbiranje podatkov in profiliranje uporabniških naprav s pomočjo spletnih brskalnikov
Luka Hrgarek, 2017, magistrsko delo

Opis: Svetovni splet se je od začetkov svojega obstoja preobrazil iz zbirke s hiperpovezavami povezanih dokumentov v globalno platformo, na kateri so dostopne najrazličnejše programske rešitve. Programski jezik JavaScript je ključnega pomena za interaktivnost na spletu in omogoča razvijalcem dostop do številnih podatkov o uporabnikovem brskalniku ter posledično o uporabniku samemu. Kljub mnogim ukrepom organizacije World Wide Web Consortuim (W3C) in proizvajalcev brskalnikov je postopek zbiranja podatkov z uporabo kode JavaScript za navadnega uporabnika neviden, kar odpira možnosti zlorab. V magistrskem delu smo obravnavali možnosti zbiranja podatkov o brskalnikih in uporabniških napravah s pomočjo namenske spletne aplikacije ter analizo stopnje zavedanja uporabnikov o možnosti zbiranja omenjenih podatkov. Ugotovili smo, da spletne aplikacije lahko pridobivajo podatke o brskalnikih v tolikšni meri, da to omogoča enolično identificiranje spletnih brskalnikov. Prav tako se je pokazalo, da so uporabniki dobro ozaveščeni o možnosti pridobivanja podatkov s pomočjo spletnih brskalnikov.
Ključne besede: zasebnost, spletni brskalnik, profiliranje
Objavljeno v DKUM: 06.06.2017; Ogledov: 1406; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (3,89 MB)

9.
Realizacija dogodkovne simulacije v JavaScriptu
Peter Florjan, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava razvoj dogodkovnega simulacijskega modela strežnega mesta v jeziku JavaScript. Predstavljene so osnove dogodkovne simulacije in jezik JavaScript. Z uporabo tehnologije WebGL smo izdelali 3D grafiko, ki je bila uporabljena za predstavitev modela. Sam namen izdelave simulacije je bila hitra analiza rezultatov, ki so v realnem času in preprosto razumljivi uporabniku. Razviti simulacijski model omogoča takojšnje razumevanje dogajanja.
Ključne besede: Dogodkovna simulacija, JavaScript, WebGL, simulacijski model, brskalnik
Objavljeno v DKUM: 12.10.2016; Ogledov: 1339; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (4,04 MB)

10.
NAPREDNO IN VARNO BELEŽENJE OSEBNE ZGODOVINE OBISKANIH SPLETNIH STRANI V BRSKALNIKU GOOGLE CHROME
Luka Koštomaj, 2016, diplomsko delo

Opis: Danes si težko predstavljamo življenje brez interneta. Največkrat se sploh ne zavedamo, koliko časa namenimo brskanju po spletnih straneh. Pogosto vemo, da smo nekoč in nekje prebrali zanimivo vsebino, a se točnega spletnega naslova že obiskane spletne strani ne spomnimo. Zato smo v diplomskem delu implementirali dodatek za brskalnik Google Chrome, ki beleži zgodovino obiskanih strani in pridobljene ključne besede iz besedila. Dodatek omogoča statistični prikaz podatkov in iskanje po shranjenih ključnih besedah. Ključne besede spletne strani se določijo avtomatsko, s pomočjo programske knjižnice Readability in lematizatorja javascript Lemmatizer. Skupaj s spletnim naslovom in časom obiska strani se hranijo v objektno podatkovno bazo IndexedDB. Implementiran dodatek podpira napredno iskanje ključnih besed spletnih strani in močno olajša iskanje spletnega naslova v preteklosti obiskanih spletnih strani.
Ključne besede: brskalnik Chrome, dodatek Chrome, beleženje zgodovine, iskanje po ključnih besedah
Objavljeno v DKUM: 22.09.2016; Ogledov: 1448; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (16,92 MB)

Iskanje izvedeno v 2.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici