| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
RACIONALIZACIJA ČASA MENJAVE ORODIJ ZA BRIZGANJE PLASTIČNIH MAS V PODJETJU ISKRA MEHANIZMI D.D. LIPNICA
Tomaž Oblak, 2009, diplomsko delo

Opis: Spremembe, ki so stalnica današnjega časa, nastajajo zelo hitro. S tem se tudi okolje, v katerem živimo, nenehno in zelo intenzivno spreminja. Takšemu okolju se morajo hitro in nenehno prilagajati tudi podjetja, če si želijo zagotoviti svoj dolgoročni obstoj. V diplomski nalogi je predstavljeno nekaj osnov o brizganju plastičnih mas in preoblikovanje sistema menjav orodij na strojih za brizganje plastičnih mas s pomočjo uporabe metode SMED. V nalogi so predstavljene prednosti, ki jih metoda SMED prinaša in uporaba metode je prikazana na praktičnem primeru. Zaradi merjenja učinkovitosti metode SMED so se izvajale meritve časa menjave orodja pred in po izbolšavi. Dobljeni rezultati in stroškovna analiza prihrankov je prikazana v zaključku naloge.
Ključne besede: - organizacija - proizvodni proces - prenova proizvodnega procesa - brizganje plastike - preoblikovanje sistema menjav orodij - Iskra Mehanizmi, d.d., Lipnica
Objavljeno: 23.02.2010; Ogledov: 2501; Prenosov: 429
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

5.
ROBOTIZIRANA STREGA PRI BRIZGANJU PLASTIKE
Peter Planinšek, 2010, diplomsko delo

Opis: V podjetju Makop d.o.o. kjer sem opravljal praktično usposabljanje, se je z uvedbo novega izdelka pojavila težava zaradi katere je podjetje prejemalo reklamacije naročnika. Do reklamacij je prihajalo zaradi neustreznega načina izmetavanja kosov iz orodja in težkega prepoznavanja razlik med izdelkoma, ki se brizgata hkrati. Kljub uvedbi različnih izboljšav, nam težav ni uspelo odpraviti. Zato smo se odločili za nakup robota, ki pobira kose iz orodja in jih potem odlaga tako, da so različni kosi vsak na svoji strani transportnega traku. Na ta način smo olajšali delo delavcu, ki mu ni treba več ločevati kosov in preverjati ustreznosti le-teh, hkrati pa tudi ni več izmeta.
Ključne besede: Brizganje plastike, strega, avtomatizacija, robotizacija.
Objavljeno: 15.07.2010; Ogledov: 1926; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (2,92 MB)

6.
OPTIMIZACIJA APARATA ZA VROČE NAPITKE
Anton Tiršek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bom predstavil odpravljanje težav pri nastajanju malega gospodinjskega aparata za vroče napitke, ki ga vpeljujemo v podjetju BSH d.o.o. Podjetje se ukvarja pretežno z izdelavo malih gospodinjskih aparatov. Gre za izboljšave aparata Tassimo, tako v proizvodnji in tudi v razvojnem oddelku. Problemi, s katerimi sem se soočal so bili: funkcionalno ročno testiranje podstavka na predalniku, merjenje sile na kuhalni enoti, odprava pomika energetskega kabla, problem membrane in problem tesnjenja. Težave sem rešil z različnimi konstrukcijskimi spremembami, raznimi testiranji in izboljšavami.
Ključne besede: Brizganje plastike, konstruiranje, modeliranje, proizvodni procesi, aparat za vroče napitke, kontrola.
Objavljeno: 22.04.2011; Ogledov: 2422; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (13,88 MB)

7.
Model kalkulacije stroškov izdelave orodij za brizganje plastike v podjetju Vivapen
Boštjan Kovačec, 2011, diplomsko delo

Opis: Pri delu sem se omejil na kriterije, ki pogojujejo ceno in rok izdelave orodja za brizganje plastike. Izmed vseh kriterijev sem zaradi enostavnejšega izračuna določil najbolj bistvene, za le-te pa s programsko opremo PLAZET 8.0 izvedel regresijsko analizo, ki je podala ustrezno enačbo za izračun cene ter časa izdelave orodja za omenjeni izdelek oziroma polizdelek. Cilj diplomskega dela je izdelava preprostega modela za hitro izvedbo kalkulacije cene in roka izvedbe orodja za določen brizgan izdelek ali polizdelek, ki lahko ob manjših količinah naročila predstavlja velik odstotek celotnega proizvodnega stroška.
Ključne besede: model za izvedbo kalkulacije, regresijska analiza, vplivni parametri, izračun cene, brizganje plastike
Objavljeno: 01.08.2011; Ogledov: 4739; Prenosov: 347
URL Povezava na celotno besedilo

8.
PREGLED PROGRAMOV ZA SIMULACIJO BRIZGANJA PLASTIKE IN PREOBLIKOVANJA PLOČEVINE
Leopold Gajšek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava v prvem delu teoretične osnove simulacij, osnove teorije brizganja plastike in teorije preoblikovanja pločevine. V jedru diplomske naloge sem proučil in na kratko opisal najbolj znane ter najpogosteje uporabljene simulacijske programe za področji brizganja plastike in preoblikovanja pločevine. Navedene so značilnosti, prednosti in novosti, ki jih ponujajo ustvarjalci posameznega programa.
Ključne besede: simulacija, CAD/CAM, simulacije brizganje plastike, simulacije preoblikovanja pločevine
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 2258; Prenosov: 577
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

9.
ROBOTSKA CELICA ZA INJEKCIJSKO BRIZGANJE PLASTIKE
Gregor Klavž, 2012, diplomsko delo

Opis: V podjetju Kovinoplastika Povše, s. p., smo že nekaj let izdelovali izdelek gred reduktorja z zobnikom. Te gredi se uporabljajo za montažo reduktorjev, namenjenih za proizvodnjo paličnih mešalnikov. Ker je v zadnjem času tržišče le-teh naraslo, smo se v podjetju odločili za nakup kartezičnega linearnega robota Wemo. Gredi je pri sedanjih, manjših količinah v sam stroj vstavljal človek (dve izmeni), vendar zaradi povečanega naročila, humanizacije dela in povečanja povpraševanja s trga nismo dosegali želenih norm. Robot je namenjen vstavljanju gredi v brizgalni stroj za brizganje plastike in pobiranje izbrizganih gredi iz samega stroja. Na ta način smo premestili delavca na drugo ergonomsko delovno mesto, zmanjšali ciklus brizganja, kar pomeni poleg večizmenskega dela tudi povečanje količine želenih izdelkov.
Ključne besede: brizganje plastike, kartezični linearni robot, robotizacija
Objavljeno: 29.08.2012; Ogledov: 1574; Prenosov: 235
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

10.
Optimizacija linije za proizvodnjo metlic in gnetilcev
Jurij Pušnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava optimizacijo delovnega mesta brizganja konektorjev metlic in gnetilcev v podjetju Šumer d.o.o.. Med izdelavo diplomskega dela sem z različnimi postopki in orodji opravil analizo delovnega mesta, podal predlog končne optimizacije ter predstavil ekonomsko upravičenost predlagane rešitve. Delovno mesto bo po optimizaciji preprečilo zamenjavo levih in desnih izdelkov med sabo. Problem zamenjave izdelkov je predstavljal velik problem pri kupcu in vzrok reklamacij. Odprava reklamacij bo podjetju prinesla prihranek in napredovanje v višji razred dobaviteljev, kar prinaša dodatne ugodnosti.
Ključne besede: optimizacija, proizvodnja, reklamacija, brizganje plastike
Objavljeno: 10.12.2012; Ogledov: 1298; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (4,48 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici