| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
BREZŽIČNI DIGITALNI PRENOS AVDIO IN VIDEO SIGNALA
Jure Podmenik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili napravo, s katero brezžično pošiljamo avdio in videosignale. Opisane so osnove o avdio in videotehniki in njenih lastnostih. Dodatno smo preučili tudi v napajalno vezje in vezje za zaporo šuma za oba avdiokanala. Prav tako smo predstavili, kako zajemati videosignal z računalnikom in kako videosliko shraniti s programom. Opravili smo meritve brezžičnega sistema in predstavili ideje za alternativne prenose signalov.
Ključne besede: avdio, video, prenos, brezžični sistem, signali
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 3110; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

4.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA BREZŽIČNO VODENEGA MODELA ČOLNA ZA PREVOZ VAB PRI RIBOLOVU
Gregor Pihler, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena izvedba daljinsko vodenega modela čolna za prevoz vab pri ribolovu. Cilj projekta je bila nadgradnja in izboljšanje obstoječih rešitev na trgu z uporabo računalniške igralne palice za krmiljenje modela in sistemoma za kontroliran način izmeta vabe in neodvisen izpust navezov. Dodatno je izdelek opremljen z brezžičnim video nadzornim sistemom, s kamero na premični platformi. Izboljšan je način osvetlitve na plovilu z dodatno infrardečo osvetlitvijo. V nalogi so podane smernice za izdelavo konstrukcije modela z uporabljenimi materiali, podrobneje pa so predstavljena elektronska vezja in uporabljene komponente. Poudarek je tudi na opisu in delovanju programske opreme izbranih mikrokrmilnikov.
Ključne besede: model za prevoz vab, mikrokrmilnik, brezžični prenos, krmiljenje
Objavljeno: 21.04.2011; Ogledov: 1474; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (3,36 MB)

5.
IZVEDBA PREPROSTE VREMENSKE POSTAJE S POUDARKOM NA ENERGETSKI VARČNOSTI
Matic Merkač, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo izdelali preprosto varčno vremensko postajo. Vremenska postaja je sestavljena iz oddajnega dela, ki ga sestavljajo senzorji, mikrokrmilnik ter sprejemno/oddajni modul. Razvita programska oprema poskrbi, da mikrokrmilnik periodično izmeri podatke s senzorjev ter jih nato preko brezžične povezave posreduje sprejemniku. Sprejemnik smo zasnovali tako, da se na osebni računalnik priključi preko povezave USB. Napisali smo tudi program, ki vse podatke prikaže v grafičnem vmesniku. Porabo vremenske postaje smo ocenili na dva načina – analitično in z dejanskimi meritvami. Oba načina sta pokazala, da ima naprava vsaj dve leti avtonomije.
Ključne besede: mikrokrmilniki, varčno delovanje, vremenska postaja, brezžični prenos
Objavljeno: 21.07.2011; Ogledov: 1656; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

6.
DIGITALNI SISTEM ZA MERJENJE IN BREZŽIČNI PRENOS TEMPERATURNIH PODATKOV
Daniel Černi, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo razvili sitem za merjenje temperature in brezžični prenos podatkov, s pomočjo radikofrekvenčnega prenosa, na sprejemno enoto. Merilni sistem je razdeljen na sprejemno in dve merilni enoti. Sprejemna enota je zgrajena okrog mikrokrmilnika PIC18F877A, ki nadzoruje prenos iz merilnih enot in omogoča prikaz podatkov na LCD - zaslonu ter preko vodila USB računalniku pošilja podatke. Merilni enoti pa sta implementirani na mikrokrmilniku PIC16F870, ki skrbi za avtomatsko merjenje temperature s temperaturnim senzorjem Dallas DS18S20 ter posreduje podatke na zahtevo sprejemne enote.
Ključne besede: Sistem za merjenje temperature, brezžični prenos, radiofrekvenčni prenos, sprejemna enota, mikrokrmilnik, merilne enote, USB, temperaturni senzor Dallas DS18S20.
Objavljeno: 13.09.2012; Ogledov: 2590; Prenosov: 346
.pdf Celotno besedilo (5,14 MB)

7.
BREZŽIČNI PRENOS SLIKE MULTIKOPTERJA S STABILIZACIJO KAMERE V OKOLJU LABVIEW
Sebastijan Cvirn, 2013, diplomsko delo

Opis: V delu je opisana izdelava multikopterja s šestimi motorji, hardverske modifikacije na oddajnem in sprejemnem modulu ter softverske na regulatorju hitrosti za brezkrtačne motorje. Opisano je tudi kako smo izvedli celoten stabilizacijski sistem za kamero. Načrtovanje celotnega dvosmernega stabilizacijskega sistema je potekalo v programu SolidWorks 2011. Stabilizacija temelji na odprtokodnem sistemu »BRUSHLESS GIMBAL«. Brezžičen analogni prenos slike na osebni računalnik je bil dosežen z brezplačnim programom WinAvi Video Capture.
Ključne besede: multikopter, stabilizacija kamere, brezžični prenos slike
Objavljeno: 20.09.2013; Ogledov: 1125; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (4,31 MB)

8.
MEDSEBOJNI VPLIVI MED SISTEMI DVOSISTEMSKEGA PRENOSNEGA VODA
Ernest Lampret, 2015, magistrsko delo

Opis: Nesimetrije, ki se pojavijo v elektroenergetskem sistemu, lahko imajo izvor v nesimetričnem odjemu električne energije ali pa v samih elementih prenosnega sistema (transformatorjih, prenosnih vodih ....). Prav pri slednjih so napetostne in tokovne nesimetrije posledica elektromagnetne sklopljenosti med vodnik in sistemi, ki so asimetrično razporejeni v glavah stebrov. Izpeljani izrazi za izračun parametrov voda so bili uporabljeni kot vhodni podatki v modelu dvosistemskega prenosnega voda z enim zaščitnim vodnikom. Model je bil zasnovan v programskem okolju Matlab-Simulink, s katerim so bile opravljene simulacije medsebojnih vplivov in tokovnih nesimetrij. Analiza je bila izvedena za različna obratovalna stanja relativno kratkega voda in v nadaljevanju za vod z vkomponirano transpozicijo vodnikov. V razcepljenem vodu smo poiskali tisto optimalno kombinacijo prepleta faznih vodnikov (transpozicijo), v odvisnosti od razdalje, pri kateri je bila tokovna disimetrija na vhodu vzankanega kraka najmanjša.
Ključne besede: prenosni vod, dvosistemski vod, nesimetrije tokov, brezžični prenos moči, medsebojni vplivi, elektromagnetna sklopljenost, izgube, prepletanje
Objavljeno: 23.06.2015; Ogledov: 689; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (14,72 MB)

9.
UPORABA KAPACITIVNIH SENZORJEV EMFIT NA PLATFORMI CYPRESS CY8CKIT-049 ZA BREZŽIČNO MERJENJE SIL NA STOPALU
Andraž Kirn, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavano snovanje sistema za merjenje sil na podplatu in brezžično pošiljanje podatkov na računalnik. Razporejenost sil merimo z osmimi kapacitivnimi senzorji Emfit, za zajem podatkov pa skrbi mikrokrmilnik Cypress CY8CKIT-049. Podatke pošiljamo na računalnik znotraj brezžičnega lokalnega omrežja, pri tem za povezljivost skrbi modul ESP8266, na katerem je poleg osnovnih funkcionalnosti, potrebnih za prenos podatkov, implementiran enostaven strežnik za konfiguriranje. Izdelana je tudi namizna aplikacija, ki omogoča sprejem podatkov, grafično vizualizacijo in shranjevanje.
Ključne besede: kapacitivni senzorji, mikrokrmilnik, brezžični prenos
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 703; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

10.
ZAJEM IN BREZŽIČNI PRENOS PODATKOV Z MIKROKRMILNIKOM ARDUINO
Ferdin Shotani, 2017, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektnem delu je predstavljen mikrokrmilnik Arduino Uno in njegova integracija v internetno omrežje. Za potrebe prenosa podatkov preko brezžičnega omrežja je uporabljen Wifi shield podjetja Arduino, za meritev toka je uporabljen senzor ACS712-5b, napetost pa se meri preko uporovnega delilnika. Vsi zajeti podatki se shranjujejo na SD mini kartico in jih je mogoče s programom Processing tudi izrisati v graf.
Ključne besede: Termoelektrični element, brezžični prenos, baza podatkov, analogno digitalni pretvornik, Arduino
Objavljeno: 30.01.2018; Ogledov: 1192; Prenosov: 186
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici