| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza uporabnosti sistemov hišne avtomatizacije
Damijan Golež, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljeni najbolj uporabni sistemi hišne avtomatizacije. Podana je primerjava žičnih, brezžičnih in samozadostnih (energy harvesting) rešitev. Prav tako je predstavljen praktični primer projekta hišne avtomatizacije s poudarkom na avtomatizaciji razsvetljave in senčil z uporabo komponent CyBro-2-230, LC-DC, Bio-8R4, Raspberry Pi, Prima SoloDALI in Prima Duo DALI. Na koncu je predstavljena še izdelava ekonomske upravičenosti uporabe posameznih sistemov hišne avtomatizacije ter meritve modulov TCM300 in LEA-T1000.
Ključne besede: hišna avtomatizacija, pametne hiše, pametna razsvetljava, krmiljenje senčil, pametne inštalacije, brezžične komunikacije
Objavljeno v DKUM: 28.09.2016; Ogledov: 5761; Prenosov: 239
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

2.
3.
BREZŽIČNO KOMUNIKACIJSKO RAZVOJNO OKOLJE ZA ROBOTA ROBOSAPIEN
Mitja Gomboc, 2007, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan razvoj brezžičnega komunikacijskega okolja za Robosapien. Ta razvoj zajema analizo obstoječe strojne opreme in načrtovanje nove ter primerjavo in uporabo različnih brezžičnih tehnologij za prenos podatkov. Za uporabo brezžičnih komunikacijskih omrežij smo analizirali različne vgrajene sisteme, ki omogočajo uporabo brezžičnih tehnologij WLAN 802.11 in Bluetooth v1.1 ter omogočajo razvoj lastne programske opreme. Razvojno okolje nam nudi dostop do strojne opreme, tako lahko krmilimo elektromotorje in zaznavamo informacije od senzorjev ter ima možnosti za oddaljeno nadgradnjo programske opreme.
Ključne besede: elektronika, brezžične komunikacije, mobilne naprave, mikrokrmilniki, senzorji, vgrajeni sistemi
Objavljeno v DKUM: 02.02.2012; Ogledov: 2397; Prenosov: 309
.pdf Celotno besedilo (25,21 MB)

4.
GOVORNO KRMILJEN DVD PREDVAJALNIK PHILIPS DVP 5960
Marko Radović, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali izvedbo govorno krmiljenega DVD-predvajalnika PHILIPS DVP 5960. Namen govorno krmiljenega DVD-predvajalnika PHILIPS DVP 5960 je, da uporabnik z uporabo govora komunicira z DVD-predvajalnikom. S tem smo omogočili uporabniku prijetnejšo komunikacijo, saj ne potrebuje daljinskega upravljalca. V diplomskem delu smo opisali strojno in programsko opremo, ki je sestavni del govorno krmiljenega DVD-predvajalnika PHILIPS DVP 5960.
Ključne besede: govorno krmiljene aplikacije, avtomatsko razpoznavanje govora, brezžične komunikacije
Objavljeno v DKUM: 15.07.2010; Ogledov: 2610; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (4,57 MB)

5.
GOVORNO KRMILJENJE ROLET IN PLATNA PREKO POVEZAVE WLAN V INTELIGENTNEM OKOLJU
Bojan Dukarić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi obravnavamo izvedbo sistema za govorno krmiljenje rolet in platna, kjer poteka komunikacija preko povezave WLAN med računalnikom (ali samostojnim sistemom) na eni strani in WiPort-om povezanim z mikrokrmilnikom ter ostalo elektroniko na drugi strani. Na računalniku smo uporabili razpoznavalnik govora za neodvisnega govorca ter aplikacijo napisano v programskem jeziku JAVA s pomočjo programskega okolja NetBeans. Ta aplikacija omogoča pošiljanje podatkov preko brezžične povezave — WLAN, bodisi s pritiski na gumbe ali govorno komunikacijo.
Ključne besede: govorno krmiljene aplikacije, avtomatsko razpoznavanje govora, brezžične komunikacije
Objavljeno v DKUM: 21.06.2010; Ogledov: 2878; Prenosov: 347  (2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (2,69 MB)

6.
VGRAJEN SISTEM ZA SLEDENJE VOZIL
Dejan Gačnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan razvoj vgrajenega sistema mobilne naprave in centralnega sistema za sledenje vozil. Sledi opis novih tehnologij, katere so vključene pri razvoju sistema. Razvoj zajema analizo obstoječe strojne opreme, načrtovanje nove ter izgradnjo programske opreme centralnega sistema. Za komunikacijo med sistemoma, preko GPRS storitve mobilnega GSM omrežja, analiziramo in primerjamo učinkovitost transportnega UDP in TCP protokola za prenos podatkov. V aplikacijskem nivoju je predstavljen razvoj in uporaba lastnega protokola, s pomočjo katerega se okvirjajo podatki na obeh straneh sistema. Z razvojem spletne aplikacije omogočimo prikaz zajetih telemetrijskih podatkov na digitalni kartografiji. S tem dobi sistem polno uporabnost sistema za slednje vozil.
Ključne besede: elektronika, brezžične komunikacije, mikrokrmilniki, vgrajeni sistemi, programiranje, podatkovne baze
Objavljeno v DKUM: 21.10.2009; Ogledov: 3137; Prenosov: 488
.pdf Celotno besedilo (6,46 MB)

7.
8.
Iskanje izvedeno v 0.51 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici