SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
ORGANIZACIJSKO INFORMACIJSKI MODEL TESTIRANJA PROGRAMSKE OPREME
Dragana Stanojevič, 2009, magistrsko delo

Opis: Naloga obravnava področje izboljševanja organizacijsko informacijskega modela testiranja programske opreme v konkretnem podjetju. Podane so definicije, zgledi iz literature in prakse ter pregled raziskav s področja testiranja informacijskih sistemov. Na konkretnem primeru podjetja s področja IT je bilo analizirano stanje in ugotovljene ključne slabosti. Glavni problemi v zvezi s testiranjem so povezani z zagotavljanjem zadostnih virov (ljudje, čas, denar, oprema) in upravljanjem posledic porabe virov (stroški vzdrževanja, razpoložljivost programske opreme, zadovoljstvo uporabnikov). V nalogi so kratko predstavljena, preskušena in ocenjena tri orodja za avtomatizirano testiranje. Izvedena SWOT analiza je bila temelj za izbiro najprimernejšega. Najpomembnejše izboljšave organizacijsko informacijskega modela testiranja programske opreme v konkretnem podjetju je vodstvo sprejelo in so v fazi uvajanja.
Ključne besede: Testiranje programske opreme Metode testiranja Avtomatizirano testiranje Kakovost programske opreme Izboljševanje procesa
Objavljeno: 07.01.2010; Ogledov: 2439; Prenosov: 305
.pdf Celotno besedilo (4,44 MB)

5.
RAZVOJ LOGISTIČNEGA CENTRA V DRUŽBI GORENJE D.D.
Jozo Lukenda, 2010, diplomsko delo

Opis: Sodobno gospodarsko okolje zahteva od podjetja racionalno poslovanje, na katero ima velik vpliv tudi poslovanje znotraj logistike. Logistika se nenehno spopada z novimi izzivi ter se spreminja hitreje kot kdaj koli prej, kar gre pripisati naprednejši tehnologiji in novim idejam. Strateške smernice družbe morajo biti osredotocene predvsem na politiko kakovosti in trajnega razvoja, ki družbo vodijo v doseganje ciljev na podrocju kakovosti, stroškov, rokov, cloveških virov in okolja. Podrocje logistike je v veliki meri odvisno od globalizacije svetovnega gospodarstva, ki je pospešilo vrsto dejavnikov, ki vplivajo na rast proizvodnje, izenacevanje proizvodov ter potreb uporabnikov. Konkurenca med podjetji je vse ostrejša, življenjski cikel proizvodov pa vse krajši. Nove okolišcine zahtevajo od vseh udeležencev v oskrbovalni verigi, da se tem spremembam prilagajajo, saj tako dobavitelji kot kupci, postajajo vse zahtevnejši in pricakujejo hitrejše odzivne case, zanesljivost in pregledno poslovanje. Družba Gorenje, d.d. je svojo strategijo poslovanja prilagajala zahtevam okolja. Dinamika narocil, oziroma narašcanje letnih proizvodnih planov je povzrocilo ozko grlo v predhodnem centralnem skladišcu, katero zaradi nefleksibilne zasnove ni bilo vec zmožno opravljat osnovnih skladišcnih nalog. Sledilo je projektiranje razvoja logisticnega centra, kar se nanaša na projekt oz. izgradnjo sodobnega logisticnega centra NAVIS. Nadaljnje smernice projektiranja organizacije so vodile v izgradnjo skladišca dokupnega in dopolnilnega programa STB. Izgradnja logisticnega centra, ni pomenila samo posodobitev skladišcne tehnologije, ki je bila v uporabi, temvec prenovo in posodobitev celotnega poslovanja, spremembo razmišljanja in tudi vpeljavo drugacnega nacina dela. Razvoj logisticnega centra s skladišcno tehnologijo v družbi Gorenje, d.d. v veliki meri vpliva na poslovanje podjetja in pridobivanje konkurencne prednosti na trgu.
Ključne besede: Logistika, skladišcenje, skladišcni sistemi, centralno skladišce, avtomatizirano visokoregalno skladišce, skladišce trgovskega blaga, dokupni progam, dopolnilni program, blok skladišce, regalno skaldišce.
Objavljeno: 25.08.2010; Ogledov: 1884; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (9,87 MB)

6.
TESTNO VODEN RAZVOJ PROGRAMSKIH REŠITEV
Bernard Atelšek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja testno voden pristop k razvoju programskih rešitev (TDD). Podali smo definicije in koncepte ter navedli razloge za nastanek te metode. Opisali smo tudi agilne metode razvoja programske opreme ter predstavili preoblikovanje kode, saj gre za pomemben del TDD. V nadaljevanju smo se posvetili testiranju – predvsem avtomatiziranemu. Navedli smo izbrana ogrodja za testiranje enot (xUnit) in definirali še druge vrste testiranj. Diplomsko delo pa podaja praktični primer razvoja programske opreme po metodi TDD. Med samim razvojem smo merili posamezne aktivnosti in jih na koncu tudi primerjali s podobnim eksperimentom.
Ključne besede: informacijski sistemi, agilni razvoj, testno voden razvoj, avtomatizirano testiranje, testiranje enot
Objavljeno: 23.09.2011; Ogledov: 1742; Prenosov: 164 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (3,77 MB)

7.
Primerjava rezultatov ročnega in programskega načina izbire parametrov strojnega vezenja
Janja Špeglič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomi je predstavljeno ročno in avtomatizirano programiranje bitne in vektorske slike za pripravo vezenja z netkano podlogo ali brez nje, na termovelur in referenčno tkanino. Bitna slika se zaradi slabše kakovosti programira ročno. Predloga vektorske slike za avtomatizirano izbiro programiranja je podana v dobri ločljivosti. Idealni izdelek je ustvarjen pri ročnem programiranju na izbrano tekstilijo – termovelur. Isti program je na referenčni tkanini nasičen z vbodi in neuporaben. Ročno programiranje se odlikuje z izvedbo postopka v enem koraku, avtomatsko zahteva več časa zaradi dodatnih popravkov in ponovnega vezenja. Pri programiranju ali vezenju so potrebne večletne izkušnje, saj je potrebno vnaprej predvideti omejitve oz. rešitve v določeni situaciji.
Ključne besede: strojno vezenje, izbira parametrov vezenja, bitna in vektorska slika, ročno in avtomatizirano programiranje
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1216; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

8.
OPTIMIZACIJA PROCESA IZHODNE LOGISTIKE V PODJETJU GORENJE D.D.
Nejc Fišer, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar obravnava izhodno logistiko v podjetju Gorenje. Raziskal sem, kaj je podjetje z investicijo v izgradnjo visokoregalnega skladišča NAVIS pridobilo, in to z vidika zaposlenih, skladiščnih površin in skladiščenih izdelkov. Preučil sem tudi optimizacijo procesa odpreme, da bi v podjetju realizirali optimalno odpremo končnih izdelkov.
Ključne besede: avtomatizirano visokoregalno skladišče (NAVIS), skladišče trgovskega blaga (STB), podjetje Gorenje, optimizacija nakladanja, optimizacija logističnega procesa, izhodna logistika.
Objavljeno: 17.12.2012; Ogledov: 1033; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (922,89 KB)

9.
Reorganizacija obstoječega skladiščnega sistema polizdelkov
Ingrid Horvat, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo se nanašali predvsem na reorganizacijo in avtomatizacijo skladiščenja polizdelkov in rezervnih delov. Opazili smo ključne logistične probleme, ki so bili predmet obravnavanja in analiziranja. S pomočjo posnetka dejanskega stanja, pridobljenih podatkov in potrebnih analiz smo prišli do rezultatov, ki hkrati ponujajo podjetju optimalno rešitev za postavitev skladiščnega sistema. Skozi celotno diplomsko nalogo smo se omejili na skladišče in skladiščno poslovanje v obstoječih prostorih in na nova avtomatizirana skladišča, ki jih bomo implementirali v novo zgrajenih prostorih.
Ključne besede: Ključne besede:Logistika, skladiščni sistemi, reorganizacija, avtomatizirano skladišče
Objavljeno: 28.10.2012; Ogledov: 680; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

10.
Vpenjalni elementi pri odrezavanju
Bojan Mataič, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava različne vpenjalne priprave ter pripadajoče vpenjalne elemente z namenom predstaviti njihovo uporabnost in značilnosti pri postopkih odrezavanja. Težava pri različnih tehnikah vpenjanja je, kako doseči predpisano natančnost in kakovost površine, zato sem predstavil vpenjalne priprave, opisal njihove splošne lastnosti in jih tudi povezal v medsebojno analizo. Predpisana natančnost izdelave ni odvisna le od pozicioniranja in končnega postavljanja, ampak tudi od pravilnega vpenjanja obdelovanca, pri čemer najpomembnejšo vlogo predstavljajo vpenjalni elementi. Najpogostejše vpenjalne elemente sem predstavil in jih analiziral na osnovi kriterijev, ki jih pogosto srečujemo v praksi.
Ključne besede: natančnost obdelave, kakovost površine, vpenjanje, vpenjalne priprave, vpenjalni elementi, avtomatizirano vpenjanje
Objavljeno: 26.10.2012; Ogledov: 1019; Prenosov: 252
.pdf Celotno besedilo (5,27 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici