| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba avdio-vizualnih sredstev pri likovnih dejavnostih v vrtcu
Klemen Auguštin, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja varne in poučne načine uporabe avdio-vizualnih sredstev pri likovnih dejavnostih v vrtcu. V teoretičnem delu smo z deskriptivno in komparativno metodo predstavili nacionalni dokument Kurikulum za vrtce ter Didaktiko likovne umetnosti v vrtcu, opredelili smo besedno zvezo avdio-vizualna sredstva, vlogo strokovnih delavcev pri uporabi le-teh in nevarnosti pri delu z njimi. Razčlenili smo različna avdio-vizualna sredstva ter podrobneje predstavili njihov pomen in uporabo pri likovnih dejavnostih v vrtcu. Praktični del temelji na kvalitativnih metodah ter obravnava pripravo, izvedbo in evalvacijo petih dejavnosti s področja likovne umetnosti, pri katerih smo uporabili avdio-vizualna sredstva. Uporabljena sredstva so bila varna, enostavna in lahko dosegljiva za uporabo, pri delu pa smo bili pozorni na pravilno ravnanje.
Ključne besede: Predšolska vzgoja, področje umetnosti, didaktika likovne umetnosti, avdio-vizualna sredstva.
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 538; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (3,47 MB)

2.
Digitalni brezžični sistem za akustično kitaro
Tomaž Vidovič, 2017, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrskega dela je bila izdelava vgrajenega sistema, ki omogoča enostavno in neinvazivno pretvorbo akustične kitare v elektroakustično kitaro. Sistem je bil sestavljen iz oddajnega in sprejemnega modula, med katerima je potekala digitalna brezžična komunikacija na nelicenčnem ISM -pasu 864 MHz. Na oddajnem modulu je bil za pretvorbo akustičnega signala v električni signal uporabljen magnetni odjemnik zvoka, katerega izhod je bil prilagojen z načrtanim avdio predojačevalnikom. Za pretvorbo prilagojenega analognega zvočnega signala v digitalno obliko je bil uporabljen 24-bitni AD -pretvornik. Za napajanje oddajnega modula je bila uporabljena LiPo -polnilna baterija. Na sprejemnem modulu je bil za pretvorbo digitalnega zvočnega signala v analogno obliko uporabljen 24-bitni DA -pretvornik, katerega izhod je bil namenjen priključitvi na ozvočenje oziroma ojačevalec. Na njem je bila tudi implementirana digitalna obdelava zvočnega signala za kontrolo glasnosti in tripasovnega avdio izenačevalnika. Vgrajena programska koda za realno-časovno zajemanje oziroma predvajanje in brezžično pošiljanje zvočnega signala ter koda celotnega digitalnega brezžičnega komunikacijskega protokola je bila izvedena na mikrokrmilniku oddajnega in sprejemnega modula. Iz rezultatov opravljenih meritev prototipnih vezij oddajnega in sprejemnega modula je bilo zaključeno, da realizirani sistem v večji meri ustreza predhodno določenim projektnim zahtevam. Na koncu so bile podane morebitne izboljšave in nadgradnje realiziranega sistema.
Ključne besede: vgrajen sistem, akustična kitara, digitalna brezžična komunikacija, digitalna obdelava signalov, avdio predojačevalnik
Objavljeno: 29.11.2017; Ogledov: 852; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (5,66 MB)

3.
DIGITALNA OJAČEVALNA NAPRAVA ZA NAGLUŠNE OSEBE
Miha Laba, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje zasnovo, načrtovanje in izdelavo digitalne ojačevalne naprave za naglušne osebe. Večina slušnih aparatov je načrtovana tako, da ne ojačujejo nizkih fekvenc, ampak samo srednje in visoke (od 1500 Hz naprej), zato sem se odločil izdelati napravo, ki ojačuje celotni slišni spekter. Namen naprave je zagotoviti verodostojno ojačanje čim širšega spektra zvokov iz okolice. V diplomskem delu je opisan celoten postopek od zasnove do izdelave prototipa, vse meritve in končni izdelek.
Ključne besede: avdio ojačevalnik, D razred, digitalni avdio, naglušnost
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 1019; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (5,83 MB)

4.
MULTIMODALNA KOMUNIKACIJA NA MOBILNEM TELEFONU
Gregor Šeško, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo analizirali možnosti uporabe multimodalne komunikacije v okolju mobilnega telefona. Preverili smo prednosti in omejitve uporabe multimodalne komunikacije in zasnovali sistem multimodalne komunikacije v obliki igre. Cilj je bil zasnovati čim bolj učinkovit sistem z multimodalnostjo. Multimodalnost omogoča vizualno, slušno in taktilno komunikacijo. Razvili smo igro na mobilnem telefonu s sistemom Android in preverili učinkovitost multimodalne komunikacije.
Ključne besede: multimodalna kominikacija na mobilnem telefonu, avdio, video, taktilna komunikacija
Objavljeno: 13.09.2016; Ogledov: 704; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

5.
UVEDBA AVDIO/VIDEO KONFERENČNEGA SISTEMA V PODJETJU PRISTOP SKUPINA
Primož Peternelj, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali možnosti za izbor najprimernejšega konferenčnega sistema v obravnavanem podjetju. Najprej smo definirali osnovne pojme, ki se dotikajo obravnavane tematike. Glede na možnosti, ki jih tehnologija danes ponuja, smo se odločili za uvedbo programskega produkta spletne konference. Izbrali, analizirali in primerjali smo vodilne programske produkte za spletne konference: (sedaj Microsoftov) Skype, Citrixov GoToMeeting, Googlov Google Hangouts, Ciscov WebEx in Microsoftov Skype for Bussines. Po podrobnejši analizi posameznega programskega produkta, smo produkte po izbranih kriterijih ocenili. Sledila je primerjava analiziranih in ocenjenih produktov ter izbor najprimernejšega. Zadnjo fazo diplomske naloge predstavlja implementacija izbrane rešitve v poslovanje obravnavanega podjetja. Le ta je sestavljena iz tehnične implementacije, ureditve sistema v sejni sobi in faze, povezane z usposabljanjem zaposlenih za uspešno uporabo implementirane rešitve. Diplomsko delo smo zaključili z izzivi za nadaljnje raziskovanje.
Ključne besede: avdio/video konferenčni sistem, spletna konferenca, primerjalna analiza, implementacija produkta
Objavljeno: 24.02.2016; Ogledov: 885; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

6.
IZGUBNO STISKANJE ZVOKA S KRIVULJNO INTERPOLACIJO IN DINAMIČNIM PROGRAMIRANJEM
Jakob Kramar, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi pregledamo področje stiskanja avdio posnetkov in razvijemo lasten algoritem za stiskanje avdio posnetkov v valovni obliki oz. v časovnem prostoru. Algoritem temelji na zamenjavi posameznih vzorcev znotraj avdio posnetka z daljico ali z Bézierjevo krivuljo drugega reda. Za optimalno izbiro nadomeščenih odsekov se uporablja dinamični algoritem veriženja eksonov, ki ga povzemamo po napovedovanju genov v bioinformatiki.
Ključne besede: avdio, stiskanje podatkov, časovni prostor, krivuljna interpolacija, dinamično programiranje
Objavljeno: 19.09.2013; Ogledov: 1126; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

7.
VKLJUČITEV VEČPREDSTAVNOSTNIH VSEBIN V APLIKACIJE ZA MOBILNE NAPRAVE
Robi Cavnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo večpredstavnost in pametne telefone, ter zmogljivost pametnih telefonov. Predvsem se posvečamo primerjavi treh pomembnejših mobilnih platform glede podpore za zajemanje in prikaz večpredstavnostnih vsebin. Platforme primerjamo glede preprostosti implementacij, pomoči na spletu in samih orodij, potrebnih za razvoj. Mislim, da od treh primerjanih platform najbolj izstopa Android platforma. Diplomsko nalogo zato zaključimo z implementacijo aplikacije “Kamera”, ki omogoča zajemanje in prikaz večpredstavnostnih vsebin ravno na platformi Android.
Ključne besede: večpredstavnost, video, fotografije, avdio, Android, Windows Phone, iOS, pametni telefon, platforma
Objavljeno: 20.12.2012; Ogledov: 1342; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (3,64 MB)

8.
VIDEO KODIRNIKI V SODOBNIH AVDIOVIZUALNIH STORITVAH
Klavdijo Repolusk, 2012, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo predstavili arhitekturo sodobnih komunikacijskih sistemov in avdiovizualne storitve. V okviru tega smo podali osnovne značilnosti kodirnikov ter ocenili njihovo kvaliteto ob različnih naborih vhodnih parametrov. Ocenjevali smo naslednje kodirnike: MPEG-2, MPEG-4 part 10 oziroma H.264, VC-1, H.263 in VP8. V drugem delu smo opravili teste, kjer smo posamezne kodeke ocenjevali subjektivno in objektivno. Za subjektivno ocenjevanje smo podali svoje mnenje o kvaliteti posnetka, medtem ko smo objektivno ocenjevanje opravili s pomočjo programa ImageMagick. Ta nam je na posameznih slikah ponazoril predele, kjer so napake. Najboljše rezultate smo dosegli s kodeki VP8, H.264 in H.263.
Ključne besede: Video kodeki, avdio kodeki, video klic, videokonference, IMSDroid, Boghe, subjektivno in objektivno vrednotenje
Objavljeno: 03.07.2012; Ogledov: 1788; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (6,99 MB)

9.
ORGANIZACIJA IN REALIZACIJA TELEVIZIJSKIH PRENOSOV
Bojan Purgaj, 2011, diplomsko delo

Opis: Televizija nam predstavlja enega izmed virov zabave, izobraževanja in preživljanja prostega časa nasploh. Poseben čar imajo televizijski prenosi v živo, saj gledalca postavijo v dogajanje, ki poteka v realnem času. Prav zaradi tega so športni prenosi ena izmed najbolj priljubljenih vsebin na televizijah po vsem svetu. Veliko truda in ustrezne tehnologije je potrebno vložiti s strani televizijske produkcije, da je prenos v živo kar se da kvaliteten in brez napak. Večina ljudi si le stežka predstavlja obseg dela in potrebne televizijske opreme, da se izvede televizijski prenos v živo, saj večino gledalcev zanima le končen rezultat. Vsako delo ima svoje specifične lastnosti, zato je dobro poznavanje lastnega dela v okviru televizijske produkcije še kako pomembno.
Ključne besede: televizijski prenosi, televizijska produkcija, reportažni avtomobil, režija, avdio in video oprema
Objavljeno: 15.06.2011; Ogledov: 11420; Prenosov: 292
.pdf Celotno besedilo (2,59 MB)

10.
BREZŽIČNI DIGITALNI PRENOS AVDIO IN VIDEO SIGNALA
Jure Podmenik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili napravo, s katero brezžično pošiljamo avdio in videosignale. Opisane so osnove o avdio in videotehniki in njenih lastnostih. Dodatno smo preučili tudi v napajalno vezje in vezje za zaporo šuma za oba avdiokanala. Prav tako smo predstavili, kako zajemati videosignal z računalnikom in kako videosliko shraniti s programom. Opravili smo meritve brezžičnega sistema in predstavili ideje za alternativne prenose signalov.
Ključne besede: avdio, video, prenos, brezžični sistem, signali
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 3323; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici