| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Modeliranje in armiranje prekladnih elementov mostnih konstrukcij s programom Tekla Structures : diplomsko delo
David Tomaž, 2021, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava možnosti uporabe programa Tekla Structures, Rhino in Grasshopper pri modeliranju, armiranju in izdelavi armaturnih risb na realnih primerih prekladnih mostnih konstrukcij Viadukta Pesnice ter Mostu čez Savo v Krškem, ki je zahtevnejše oblike. V diplomskem delu je najprej predstavljen princip delovanja programov Tekla Structures, Rhino in Grasshoper, nato pa prikazan postopek modeliranja in armiranja ter izdelave armaturnih risb v programu Tekla Structures.
Ključne besede: modeliranje, armiranje, mostovi, Tekla Structures, Rhino, Grasshopper
Objavljeno v DKUM: 07.10.2021; Ogledov: 433; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (8,96 MB)

2.
Vpliv kota na dimenzioniranje poševnih ab-plošč : magistrsko delo
Armin Lambizer, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava vpliv kota na dimenzioniranje poševnih AB-plošč. Predstavljene so posebnosti, ki jih velja upoštevati pri zasnovi in statični obravnavi. Izvedena je analiza različnih modelov, kjer smo spreminjali kot plošče, razmerje stranic in vrsto podpiranja. Dobljene rezultate smo analizirali in ugotavljali bistvene vplive, ki so pomembni pri analizi. Podali smo smernice za pravilno zasnovo in dimenzioniranje poševnih AB-plošč.
Ključne besede: poševne plošče, armirani beton, kot nagiba, armiranje, modeliranje
Objavljeno v DKUM: 28.01.2020; Ogledov: 790; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (10,52 MB)

3.
Nasipi na slabo nosilnih tleh
Marko Bubanić, 2018, magistrsko delo

Opis: V Magistrskem delu je obravnavana težava nosilnosti in deformacij nasipov na nosilnih tleh s slabimi mehanskimi lastnostmi. Predstavljeni so ukrepi izboljšav temeljnih tal in stika temeljnih tal z nasipom. Izboljšave, ki so obdelane, so namenjene reduciranju diferencialnih posedkov in izboljšav mehanskih lastnosti z uporabo metod za armiranje tal. Kot glavni sodelujoči material armiranja tal, ki tvori nosilni kompozitni sistem, je uporabljen geosintetik, ki je dostopen na trgu v velikem izboru izdelkov in je najbolj ekonomična izbira. Zaradi tega je posebna pozornost podana geosintetiku kot materialu, in njegovim lastnostim, tipom in funkcijam. V nalogi so obdelani 4 primeri izboljšav temeljnih tal, samo armirajoči sloj geosintetika na stiku nasipa in temeljnih tleh, vertikalne drenaže, izboljšava temeljnih tal z uporabo prodnih slopov in izboljšave temeljnih tal z uporabo zabitih pilotov. Za vsak ukrep izboljšave je narejena teoretična analiza delovanja sistema, tehnologija vgrajevanja in računski model za izračun nosilnosti in deformacij. Na koncu je izbran nasip enotne geometrije in mehanskih lastnosti, na podlagi katerega so izvedeni prikazani izračuni in primerjani rezultati.
Ključne besede: gradbeništvo, nasip, geosintetik, armiranje tal, vertikalne drenaže, prodni slopi, piloti, izboljšava tal
Objavljeno v DKUM: 16.07.2018; Ogledov: 1368; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

4.
DOLOČITEV BREZDIMENZIJSKEGA FAKTORJA ZA DIMENZIONIRANJE ARMIRANE VOZIŠČNE KONSTRUKCIJE PO TSC
Mitja Picej, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo predstavlja določitev brezdimenzijskih faktorjev armiranja voziščnih konstrukcij z geomrežo s pomočjo dveh ločenih metod za dimenzioniranje asfaltiranih in neasfaltiranih voziščnih konstrukcij, ojačanih z geomrežo. Predstavljena je metoda dimenzioniranja voziščnih konstrukcij po TSC in način, kako bi lahko pripadajoč brezdimenzijski faktor armiranja vključili v postopek dimenzioniranja po TSC. Opisani so postopki za pridobitev ključnih parametrov, ki so potrebni pri dimenzioniranju voziščnih konstrukcij.
Ključne besede: gradbeništvo, voziščna konstrukcija, dimenzioniranje, brezdimenzijski faktor, armiranje, geomreža, nevezana nosilna plast, metode, TSC
Objavljeno v DKUM: 12.10.2016; Ogledov: 1431; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

5.
Armiranje lamelno lepljenih lesenih nosilcev s kontinuiranimi ogljikovimi vlakni
Robert Špiler, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi smo predstavili lastnosti in uporabo lesa ter ojačitveni material s poudarkom na pletenicah iz ogljikovih vlaken hkrati z možnostjo njune skupne uporabe z različnimi vezivnimi sredstvi. Pri eksperimentu smo obravnavali armiranje lepljenih lamelnih lesenih nosilcev s kontinuiranimi ogljikovimi vlakni in vpliv armiranja na nosilnost in mehanske lastnosti nosilca. Testiranje preizkušancev smo opravili s tri-točkovnim upogibnim preizkusom. Na podlagi rezultatov smo ugotovili, da se mehanske sposobnosti armiranih preizkušancev povečajo. Način armiranja in vezivno sredstvo močno vplivata na rezultate.
Ključne besede: gradbeništvo, materiali, armiranje, les, lesene konstrukcije, ogljikova vlakna, nosilec
Objavljeno v DKUM: 12.09.2014; Ogledov: 1755; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (3,17 MB)

6.
Uporaba polimernih kompozitov pri izdelavi orodij
Nejc Vrabič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena uporaba kompozitnih materialov pri izdelavi orodij oz. kalupov. V uvodnem delu so predstavljeni kompozitni materiali, vrste kompozitnih materialov, njihove lastnosti ter uporaba v industriji. V nadaljevanju je predstavljena tehnologija izdelave orodij iz polimernih kompozitov ter nekatere tehnologije izdelave polimerno kompozitnih izdelkov, saj so le te v neposredni povezavi. V zaključku so predstavljeni izbrani kriteriji za izbiro optimalnega polimerno kompozitnega materiala pri izdelavi orodij glede na tehnologijo izdelave izdelka.
Ključne besede: Polimerni kompozitni material, orodje/kalup, predelava polimernih kompozitov, polimerizacija, ojačitve orodij, ročno armiranje, RTM, AUTOKLAV.
Objavljeno v DKUM: 04.01.2013; Ogledov: 2072; Prenosov: 378
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

7.
RAČUNALNIŠKO PODPRT RAZVOJ NAPRAVE ZA ARMIRANJE STIROPORNIH PLOŠČ
Denis Baltić, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje proces računalniško podprtega konstruiranja naprave za armiranje stiropornih plošč z namenom soočenja s problematiko izdelave takšnih vrst naprav in z namenom izdelave prototipa naprave, ki bi omogočil pričetek proizvodnje armiranih plošč. Najbolj pomemben rezultat te naloge pa bo, dolgoročno gledano, serijska izdelava armiranih plošč za prodajo na domačem, morebiti pa tudi na tujem trgu.
Ključne besede: računalniško podprto konstruiranje, naprava za armiranje stiropornih plošč, Pro/Engineer Wild Fire
Objavljeno v DKUM: 23.06.2009; Ogledov: 1897; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (5,23 MB)

8.
Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici