| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 592
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Namizna aplikacija za beleženje statistike igralcev na rokometni tekmi
Timotej Friškovec, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo razvoj namizne aplikacije za vodenje statistike igralcev na rokometni tekmi. Pri tem podatke o tekmi, igralcih in uporabnikih pridobimo s pomočjo zahtevkov HTTP, temelječih na REST aplikacijskem programskem vmesniku. Na podlagi podatkov in vzorca MVVM opišemo implementacijo uporabniško prijaznega vmesnika, ki nam nato pomaga pri vnosu in spremljanju dogodkov na tekmi.
Ključne besede: namizna aplikacija, rokometna tekma, statistika igralcev, WPF, C#
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 26; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

2.
Geografski informacijski sistem za beleženje opazovanih ptic
Jan Breznar, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo izdelan geografski informacijski sistem za beleženje opazovanj ptic in analiziranje statistike njihovih pojavitev. V prvem delu analiziramo obstoječa sorodna orodja z vidika njihovih prednosti in slabosti, kar je osnova za naše delo. Slednje predstavimo v nadaljevanju, kjer podrobneje opišemo osnovne komponente sistema, njihovo delovanje in ključne funkcionalnosti, ki izhajajo iz njih. Z rezultati pokažemo učinkovitost razvitega GIS, diplomsko nalogo pa zaključimo z navedbo možnih razširitve in nadgraditve sistema.
Ključne besede: geografski informacijski sistem, spletna aplikacija, mobilna aplikacija, geoprostorski podatki
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 12; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

3.
Spletna aplikacija za testiranje stohastičnih algoritmov
Tadej Podrekar, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo implementirali spletno aplikacijo za testiranje stohastičnih algoritmov. Stohastični algoritmi za optimizacijo potrebujejo veliko zagonov algoritma in procesorske moči, da najdejo dobro rešitev. Da zmanjšamo čas zagonov algoritmov lahko uporabimo princip porazdeljenega računanja. S tem omogočimo zaganjanje algoritma več uporabnikom, ki sodelujejo pri iskanju rešitve tako, da darujejo svojo procesorsko moč. Takšen sistem vsebuje spletno aplikacijo, aplikacijski vmesnik in podatkovno bazo. Spletna aplikacija omogoča administratorju nalaganje algoritmov in problemov ter ostalim uporabnikom sodelovanje pri reševanju problema. Naloga aplikacijskega vmesnika je procesiranje zahtev, ki jih uporabniki izvajajo na spletni strani in komunikacija s podatkovno bazo. Podatkovna baza nam omogoča shranjevanje rezultatov zagonov, ki so jih opravili uporabniki spletne aplikacije. Na osnovi teh podatkov smo omogočili primerjavo učinkovitosti algoritmov. S pomočjo spletne aplikacije smo omogočili porazdeljeno testiranje stohastičnih algoritmov.
Ključne besede: stohastični algoritmi, spletna aplikacija, testiranje
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 4; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

4.
Mobilna aplikacija za oddaljeno upravljanje vozila s kamero na platformi Raspberry Pi
Anže Ferčec, 2021, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je bil pripraviti vozilo z vrtljivo kamero, na katerem je računalnik Raspberry Pi, in narediti aplikacijo za Android mobilno napravo, s katero bi lahko upravljali vozilo na daljavo preko brezžičnega internetnega omrežja. V diplomskem delu je najprej opisana zasnova celotnega projekta, uporabljena strojna in programska oprema. Nato je bolj podrobno predstavljena implementacija naše rešitve, kjer se predstavi kalibracija uporabljenih senzorjev, izračun orientacije s pomočjo algoritma Madgwick, zajem slike na vozilu in potek komunikacije med vozilom ter mobilno napravo. Na koncu diplomskega dela je opis testiranja, predstavitev dobljenih rezultatov in predlogi za možne izboljšave trenutne rešitve.
Ključne besede: Raspberry pi, mobilna aplikacija, obdelava senzorskih signalov, internet stvari, oddaljeno upravljanje vozila
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 15; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

5.
Razvoj hibridne mobilne aplikacije za vizualizacijo statistike športnih treningov.
Jan Liber, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo za vizualizacijo statistike športnih treningov. Aplikacija omogoča ogled in izvajanje treningov, ki so gostovali na spletni platformi Fitcrea, in pripomore k preprostejši uporabi platforme ter boljšemu pregledu uporabnikove statistike. V sklopu tega dela predstavimo spletno platformo, ogrodje Flutter in njegove alternative, načine vizualizacije ter opišemo potek razvoja mobilne aplikacije.
Ključne besede: hibridna mobilna aplikacija, vizualizacija statistike, spletni tečaji, Flutter
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 10; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

6.
Strežniški vidik mobilne aplikacije za spremljanje nezdravih življenjskih navad mladostnikov
Marcel Sedlak, 2021, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo izdelali strežnik in zaledje za aplikacijo, ki spremlja nezdrave življenjske navade mladostnikov. Aplikacija omogoča anonimizirano spremljanje njihovih navad kot tudi odgovarjanje strokovnjakov na njihova vprašanja. Strežniški del aplikacije skrbi za varno shranjevanje podatkov uporabnikov in strokovnjakov ter pošiljanje podatkov v aplikacijo preko aplikacijsko programskega vmesnika. Pri sami implementaciji smo uporabili jezik PHP, za kreacijo vmesnika, in podatkovno bazo MySQL, ki hrani potrebne podatke.
Ključne besede: strežnik, aplikacija, PHP, MySQL
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 2; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (1,39 MB)

7.
Spremljanje telesne aktivnosti s pametno uro
Svit Dolenc, 2021, diplomsko delo

Opis: Naša telesa so ustvarjena za gibanje. Sprehod v naravi, kolesarjenje, hoja v hribe, tek in ostali športi pozitivno vplivajo na naše počutje. Zato smo se v sklopu diplomske naloge osredotočili na telesno aktivnost posameznika, kar predstavlja enega izmed najpomembnejših dejavnikov zdravega življenja in dobrega počutja. Izdelali smo aplikacijo, ki nam omogoča pregled in beleženje vadb ter s tem spodbuja uporabnika k bolj intenzivni vadbi. Celoten projekt je sestavljen iz treh delov: aplikacije na Apple pametni uri, strežnika NodeJS in spletne aplikacije Angular. Največji izziv pri izdelavi diplomskega dela pa se je pokazal v združitvi vseh treh elementov v celotno in uporabno aplikacijo.
Ključne besede: spletna aplikacija, aplikacija za pametno uro, spremljanje aktivnosti
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 7; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (1,28 MB)

8.
Razvoj aplikacije fam.do s knjižnico kendo ui
Benjamin Serec, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili plačljivo razvojno knjižnico Kendo UI. Z razvojem aplikacije Fam.do smo raziskali, kako nam ta knjižnica skrajša razvojni čas. Pogledali smo si, kako so posamezne komponente knjižnice prilagodljive in kakšne funkcionalnosti imajo implementirane. Knjižnico Kendo UI smo uporabili skupaj s slogovnih ogrodjem Bootstrap in raziskali, kako se komponente Kendo UI-a stilsko skladajo z ogrodjem Bootstrap. Prišli smo do sklepa, da je to zelo dobra kombinacija, ki znatno skrajša čas razvoja aplikacije.
Ključne besede: KendoUI, React, aplikacija, razvoj
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 4; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Razvijanje spletnih portalov s pomočjo knjižnice Nebular v ogrodju Angular
Bojan Stjepanović, 2021, diplomsko delo

Opis: V zadnjem času smo priča vse večjemu povpraševanju po spletnih tehnologijah in digitalizaciji podjetij. Zaradi tega se podjetja odločajo za uporabo portalov, ki jim omogočajo lažjo organizacijo dokumentov, lažjo komunikacijo med zaposlenimi in strankami ter lažji nadzor nad poslovanjem. V diplomskem delu je razvit in opisan portal, namenjen vodenju podjetja, ki se ukvarja s prevozništvom. Pri razvoju portala je bila uporabljena tehnologija Angular in knjižnica Nebular. Ob razvoju so se upoštevala tudi sodobna načela, kot je npr. reaktivno programiranje, zato je bila uporabljena knjižnica RxJs (angl. Reactive Extensions Library for JavaScript) znotraj tehnologije Angular. Uporabljena je bila tudi baza podatkov Firebase, ki ponuja zaledni sistem, ki se lahko nadgrajuje z uporabo oblačnih funkcij.
Ključne besede: spletna aplikacija, Angular, Nebular, RxJs
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 6; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

10.
Simulacija in vizualizacija evolucije v evolucijskih algoritmih
Dmitry Leposha, 2021, diplomsko delo

Opis: Tekom diplomske naloge smo izdelali aplikacijo za izobraževalne namene, ki simulira in vizualizira naravne evolucijske procese s pomočjo evolucijskih algoritmov. S spletnim orodjem Piskel smo ustvarili statične in dinamične grafične gradnike za vizualizacijo celotnega postopka simulacije. Nato smo implementirali genetski algoritem in osnovne mehanike simulatorja v programskem jeziku C# ter integrirali celotno rešitev v okolje Unity.
Ključne besede: vizualizacija, simulator, namizna aplikacija, evolucijski algoritmi, Unity
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 3; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici