| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 42
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
ANALIZA UČINKOVITOSTI VHODA IN IZHODA BLAGA V PERUTNINI PTUJ, D.D.
Bojana Zebec, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen transport blaga od obravnavanega podjetja do njegovih odjemalcev. Odprema blaga iz podjetja, njena pot in prevoz potekata organizirano in planirano. Skladiščni proces in distribucija potekata prav tako v skladu s predpisi in navodili. Na težavo na letimo kadar posamezni odjemalci nimajo urejenega sprejema blaga za proizvode ki so izrazito občutljivi na temperaturo, za t.i. pokvarljivo blago. Problem nastane v neurejenem procesu sprejemanja blaga ali v izrazito dolgem času sprejema blaga v vhodnem skladišču, ki pa ni temperaturno nadzorovan. Omenjeni razlogi lahko privedejo do uničenja blaga. Z vpeljavo predlogov možnih rešitev glede nove organizacije dela, tehnoloških novostim urejenega skladiščnega poslovanja bi lahko izrazito zmanjšali možnost za uničenje blaga.
Ključne besede: transport, sprejem blaga, vhodno skladišče, analiza učinkovitosti sprejema blaga
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1376; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (927,65 KB)

3.
Analiza skladiščnega poslovanja v trgovskem centru Bauhaus : diplomsko delo
Jasmina Tischler, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljena analiza skladiščnega poslovanja v Trgovskem centru Bauhaus. Ob spoznavanju obstoječega stanja skladišča v centru je bila najdena najprimernejša rešitev, ki bi izboljšala učinkovitost skladiščnega poslovanja. Del teoretičnih izhodišč je obravnavan na samem začetku diplomskega dela, za lažje razumevanje in pregled nad diplomskim delom. Drugi del diplomskega dela zajema predstavitev obstoječega stanja, kjer je poudarek na skladiščnem prostoru in času trajanja skladiščnih procesov. Predstavitev obstoječega stanja se zaključi s kritično analizo. Predstavljene rešitve so hkrati tudi tretji del diplomskega dela, kjer sta podana dva primera rešitev, in sicer primer nakupa in montaže industrijskega skladiščnega šotora ter primer najema javnega skladiščnega prostora. Oba predloga predstavljata rešitev za problem pomanjkanja skladiščnega prostora. V nadaljevanju je predstavljena tudi rešitev neučinkovitega skladiščnega procesa. Diplomsko delo se zaključi z ocenjevanjem stopnje učinkovitosti predlaganih rešitev in predstavitvijo pogojev za uvedbo.
Ključne besede: skladišče, skladiščni procesi, potek skladiščnih procesov, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 2096; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

4.
Logistična analiza sistema komisioniranja komisionar-k-blagu : diplomsko delo
Barbara Klančar, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Komisioniranje je proces zbiranja in odpreme blaga iz skladišča, glede na vsebino in obseg posameznih delovnih nalogov. Komisioniranje velja kot delovno najbolj intenziven in stroškovno najdražji proces za skoraj vsako skladišče v praksi. Na splošno obstajajo v skladiščih različni sistemi komisioniranja blaga. V večini skladišč se uporablja eno- ali dvodimenzionalni sistem komisioniranja "komisionar-k-blagu", kjer komisionar z vozičkom hodi, ali se vozi z viličarjem po regalnih hodnikih in zbira (komisionira) blago. V diplomski nalogi je predstavljena logistična analiza sistema komisioniranja Komisionar-k-blagu. Analiza temelji na treh oblikah skladišča, treh postavkah delovnega naloga in štirih komisionirnih strategijah. Pri analizi smo uporabili računalniško podprto orodje Interactive Warehouse, na osnovi katerega smo določili povprečne poti komisioniranja glede na obliko skladišča, število postavk v delovnem nalogu in izbrano komisionirno strategijo. Na osnovi rezultatov analize dobimo hiter vpogled za učinkovitost komisioniranja, s čimer smo dosegli glavni namen diplomske naloge.
Ključne besede: skladišča, sistem komisioniranja komisionar-k-blagu, komisionirne strategije, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 3855; Prenosov: 0

5.
REORGANIZACIJA SKLADIŠČA V PODJETJU TIMI KRŠKO, D.O.O.
Inida Sinančević, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen problem neurejenega skladiščnega poslovanja v podjetju Timi Krško, gradbeništvo d.o.o., ki se ukvarja z gradbeno dejavnostjo. V omenjenem podjetju se srečujejo predvsem s problemom skladiščnega poslovanja, ki še vedno temelji na papirnem poslovanju. Le-to ni podprto z informacijsko podporo, kar povzroča velik problem v skladišču kot tudi v nabavni sluţbi. Problematika obravnavana v diplomskem delu obsega prevzem materiala, izdajo materiala iz skladišča ter skladiščenje materiala
Ključne besede: logistična analiza, skladiščno poslovanje, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti.
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2408; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

6.
UVEDBA ČRTNE KODE V VHODNEM SKLADIŠČU PODJETJA RADENSKA D.D. RADENCI
Jasna Prejac, 2011, diplomsko delo

Opis: Skladiščno poslovanje je pomemben del logistike, ki vedno bolj pridobiva na pomenu. Na tem področju obstaja še veliko možnosti izboljšav, s katerimi podjetja lahko občutno zmanjšajo stroške poslovanja. V diplomskem delu je obravnavana analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Radenska, d. d., Radenci, kjer smo se osredotočili na skladiščno poslovanje v vhodnem skladišču. Vhodno skladišče je razdeljeno na tri lokacije, kjer se skladiščijo zamaški, repromaterial in etikete. V tem skladišču ne uporabljajo informacijske tehnologije za podporo skladiščnim procesom, ki bi omogočala večji nadzor nad zalogami in bi pripomogla k zmanjšanju človeških napak, temveč se še vedno zanašajo na papirnato tehnologijo. V okviru diplomskega dela je na podlagi obstoječega stanja predstavljena rešitev informacijske tehnologije v vhodnem skladišču podjetja. Predlagani sta uvedba črtne kode in programska rešitev s pripadajočo opremo. Z reorganizacijo skladiščnih procesov in uvedbo črtne kode dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje.
Ključne besede: skladišča, skladiščni procesi, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti.
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1761; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

7.
UVEDBA TEHNOLOGIJE ČRTNE KODE V OBRATU STEKLARNE ROGAŠKA, D.D.
Valerija Toplišek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo za praktičen primer uvedbe črtne kode obravnavali obrat podjetja Steklarna Rogaška, d. d., ki proizvaja ročno in strojno papirnato embalažo. V diplomskem delu so predstavljene teoretične osnove, ki so osnova pri izdelavi predlogov rešitev za povečanje učinkovitosti skladiščnega poslovanja. S kritično analizo so opredeljeni vzroki za neučinkovito skladiščno poslovanje in nakazane možne izboljšave povečanja učinkovitosti. V okviru diplomskega delo so zbrane predlagane rešitve in njihovi podrobnejši opisi. Predlagan je načrt uvedbe črtne kode in izračun investicije. Predstavljena je tudi vsa potrebna strojna in informacijska podpora za izvedbo predlagane rešitve. Na zaključku diplomskega dela smo na podlagi stroškov investicije in prihrankov predlagano rešitev ocenili kot pozitivno.
Ključne besede: logistika, skladiščno poslovanje, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1568; Prenosov: 230
.pdf Celotno besedilo (745,55 KB)

8.
AVTOMATIZACIJA SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA V PODJETJU CETIS
Robert Kmetič, 2011, diplomsko delo

Opis: Avtomatizacija skladišča je proces pospešitve pretoka blaga, in sicer med dobavo, skladiščenjem, proizvodnjo in odpreme. Sem sodijo tudi vse transportne dejavnosti, interne in eksterne. Da bi bil pretok blaga čim bolj skladen z zahtevami kupcev, nikakor ne more biti v uporabi "zastarelo" skladiščenje. Avtomatizacija je korak k boljšemu obdelovanju zalog blaga, manipulacijam, zagotavlja potrebne in ažurne informacije, boljše komunikacije, nadzor in potrebne kadre. V podjetju Cetis, kjer sem bil zaposlen, sem v praksi spoznal, kaj bi pripomoglo k bolj učinkovitemu delovnemu procesu, kar sem opisal v nalogi.
Ključne besede: logistika, skladišče, avtomatizacija, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1403; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (1,28 MB)

9.
VPLIV MODULNIH TRANSPORTNIH PRIPOMOČKOV NA PROIZVODNJO VGRADNIH KUHALNIH PLOŠČ V GORENJU, D.D.
Janko Hrašar, 2011, diplomsko delo

Opis: Uspešna podjetja, kot je Gorenje d.d., se zavedajo pomembnosti učinkovite proizvodnje izdelkov. Pri zagotavljanju učinkovitosti je pomembna prilagodljivost in dobra usklajenost med vsemi proizvodnimi procesi, saj lahko na ta način eliminiramo nepotrebne aktivnosti in tako zmanjšamo izgube. V teoretičnem delu je prikazano, kako zajeti materialne tokove in opaziti nepotrebne izgube, ki otežujejo proizvodnjo in posledično povečujejo ceno izdelkom. V praktičnem delu smo predstavili obstoječe stanje notranjega transporta in montaže v obratu vgradnih kuhalnih plošč. Osredotočili smo se na problematiko montažne linije 6, kjer se izdeluje veliko različnih tipov aparatov ter podali praktične rešitve za izboljšave. Namen naloge je izboljšati učinkovitost proizvodnje. Z vidika vitke proizvodnje smo prikazali nepotrebne izgube v proizvodnem procesu. Poiskali smo načine, kako jih lahko zmanjšamo ali odstranimo. Ocenili smo prihranke in preverili smiselnost investicij.
Ključne besede: Notranji transport, vitka proizvodnja, nov koncept oskrbe z vozički, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 06.07.2011; Ogledov: 1562; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (2,74 MB)

10.
UVEDBA ČRTNE KODE V PODJETJU EUREL, D.O.O.
Vojko Volavšek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobno predstavljeno skladiščno poslovanje v podjetju EUREL, d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo elektronskih komponent ter sestavo in montažo malih gospodinjskih aparatov. Glavni problem predstavlja pomanjkanje informacijske podpore v skladiščnem poslovanju, kar posledično vpliva na učinkovitost poslovanja. Predstavljen je postopek obstoječega stanja skladiščnih procesov s kritično analizo, kjer smo opredelili vzroke za neučinkovito skladiščno poslovanje in tudi nakazali možne izboljšave. V nadaljevanju sledijo predlagana rešitev in njihovi podrobnejši opisi s potrebno strojno opremo in informacijsko podporo za izvedbo predlagane rešitve.
Ključne besede: skladišča, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 14.07.2011; Ogledov: 2060; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (1,94 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici