| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJALNA ANALIZA VPLIVA KRIZE NA UČINKOVITOST IN USPEŠNOST POSLOVANJA PODJETIJ KEMIČNE INDUSTRIJE
Miran Matija, 2012, diplomsko delo

Opis: Skozi analizo premoženjsko-finančnega položaja, poslovne učinkovitosti in uspešnosti ter denarne uspešnosti dveh domačih in enega tujega podjetja kemične industrije v obdobju 2007-2010 smo ugotovili, da je kriza negativno vplivala na poslovno in finančno uspešnost vseh treh proučevanih podjetij, a ne enako močno. Poslovanje slovenskih podjetij, Heliosa in Melamina, je v skoraj vseh vidikih proučevanja manj uspešno kot nemško podjetje BASF SE. Tako smo lahko potrdili tezo, da je velikost in razvejanost programa podjetja tudi pomemben faktor v okoliščinah gospodarske krize, saj se podjetje lažje prilagaja spremembam v njegovem poslovnem okolju, kar mu omogoča tudi večja paleta proizvodov, ki jih razpečuje različnim gospodarskim sektorjem na različnih prodajnih trgih po vsem svetu.
Ključne besede: velikost podjetja, analiza premoženjsko-finančnega položaja, poslovna učinkovitost, poslovna uspešnost, denarna uspešnost.
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 1309; Prenosov: 297
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

2.
Analiza poslovanja mednarodnih društev študentov
Ilire Rizvanaj, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar proučuje analizo poslovanja mednarodnih društev študentov. Razdeljena bo na teoretični in praktični del. V teoretične delu bomo opisali značilnosti društev in klujčne pojme analiziranja poslovanja društev. Praktični primer bo zavzemal naš primer analize poslovanja mednarodnega društva IAESTE LC MARIBOR. Za primerjavo s tem društvom smo si izbrali lokalno društvo in sicer Prostovoljno gasilsko društvo Maribor. Za obe društvi bomo naredli analizo premoženjsko-finančnega položaja, analizo članov društva, analizo dotacij in donacij v primerjavi s prihodki iz dejavnosti društva, ter analizo dogodkov, ki jih je društvo organiziralo v zadnjih preteklih letih.
Ključne besede: Društvo, analiza poslovanja društva, računovodstvo, računovodsko analiziranje, računovodski izkazi, analiza premoženjsko-finančnega položaja.
Objavljeno: 22.10.2015; Ogledov: 323; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

3.
PRIMERJALNA ANALIZA UČINKOVITOSTI IN USPEŠNOSTI PODJETJA GORENJE SUROVINA D.O.O. Z DVEMA DOMAČIMA IN ENIM TUJIM KONKURENTOM
Zlatka Ornik, 2016, diplomsko delo

Opis: Z diplomsko nalogo smo naredili primerjalno analizo učinkovitosti in uspešnosti treh slovenskih podjetij, Gorenje Surovina d.o.o., Dinos d.d. in Odpad d.o.o., ter nemškega podjetja Scholz AG za obdobje šestih let (od leta 2008 do leta 2013) za slovenska podjetja ter za obdobje štirih let (od leta 2010 do leta 2013) za podjetje Scholz iz Nemčije. Ugotavljamo, da je kriza v letu 2009 negativno vplivala na poslovno in finančno uspešnost vseh proučevanih podjetij, vendar ne enako močno. Najbolj je prizadela podjetje Gorenje Surovina, ki je leto zaključilo z izgubo oziroma negativnim poslovnim izidom. V prihodnosti bo poslovanje proučevanih podjetij močno odvisno od razmer na trgu, ki se zadnja leta močno spreminjajo. S primerjalno analizo ugotavljamo, da je podjetje Gorenje Surovina konkurenčno podjetje v svoji branži. Predstavljene so prednosti in slabosti poslovanja, ki jih podjetje mora upoštevati, če želi uresničevati zastavljene cilje.
Ključne besede: predelava odpadkov, primerjalna analiza premoženjsko-finančnega položaja, poslovna učinkovitost, poslovna uspešnost
Objavljeno: 08.06.2016; Ogledov: 694; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici