| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Istosmerno iztiskovanje profilov iz Aluminijevih zlitin
Boštjan Povh, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo zajema osnove iztiskovanja aluminijevih zlitin, predstavitev postopkov iztiskovanja ter opis strojev in orodij, ki se za to uporabljajo. Diplomsko delo sem opravljal s pomočjo podjetja Impol, d. o. o., iz Slovenske Bistrice, ki se ukvarja na splošno z aluminijem in z izdelavo raznih izdelkov, kot so valjani traki, cevi, palice, profili, odkovki. Podjetje Impol PCP – Profili za izdelavo iztisnjenih izdelkov uporablja postopek vročega istosmernega iztiskovanja. S tem postopkom bo iztisnjen nov profil za praktični del naloge, ki zajema opis in potek izdelave novega aluminijevega profila. Postopek se bo izvajal na stroju stiskalnica 28 MN, ki se nahaja v tem proizvodnem procesu.
Ključne besede: iztiskovanje, iztiskovalni postopki, stroji in orodja za iztiskovanje, aluminijasti profili
Objavljeno: 19.03.2021; Ogledov: 165; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (4,38 MB)

2.
Dimenzioniranje profilov drsnih vrat s termičnimi mostički
Erik Gal, 2019, magistrsko delo

Opis: Glavno zahtevo pri razvoju nove družine avtomatskih drsnih vrat ''product line 330'' predstavlja vključitev termičnih mostičkov, ki služijo povezavi med profili. Uporaba le teh radikalno zmanjša toplotno prevodnost aluminija, vendar se pri tem lahko pojavijo težave pri nosilnosti profilov. Namen magistrskega dela je bil ugotoviti vpliv plastičnih mostičkov na nosilnost sistema in tako razviti sistem, ki ustreza predvidenim obremenitvam. S pomočjo programskega orodja Solidworks smo naredili numerične analize za izračun povesa sistema. Dobljene rezultate smo primerjali z rezultati, ki smo jih pridobili v praksi. Ugotovili smo, da se naš problem lahko reši na dva načina. Prvo rešitev predstavlja uporaba obstoječih profilov z dodatki standardnih profilov, drugo pa razvoj novega profila. Ne glede na izbrano rešitev pa je potrebno še dodatno opozoriti na pomembnost kvalitetnega vpetja profilov na konstrukcijo.
Ključne besede: Avtomatska drsna vrata, aluminijasti profili, nosilnost, termična ločitev
Objavljeno: 16.07.2019; Ogledov: 637; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (2,72 MB)

3.
Zasnova in konstruiranje avtomatskih drsnih vrat "product line 330+"
Erik Gal, 2016, diplomsko delo

Opis: V sklopu praktičnega usposabljanja sem opravljal delo v podjetju, kjer se ukvarjajo z razvojem, proizvodnjo, prodajo in servisiranjem avtomatskih drsnih vrat. Zaradi potrebe po sledenju trendom je konstruiranje novega sistema vrat predstavljalo glavni problem diplomskega dela, in tako smo s primerjavo starejših sistemov zasnovali novo družino avtomatskih drsnih vrat, imenovano »product line 330+«. Rezultati konstruiranja so opisani ter predstavljeni s skicami posameznih delov.
Ključne besede: Avtomatska drsna vrata, konstruiranje, PVC profili, aluminijasti profili
Objavljeno: 02.09.2016; Ogledov: 1017; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

4.
Zasnova in dimenzioniranje industrijskih drsnih vrat
Lea Barton, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo obravnavali avtomatska drsna vrata. Na kratko smo jih predstavili, prikazali njihovo delovanje, sestavne dele. Opisali smo družino avtomatskih drsnih vrat SL300, različne modele iz te družine in njihovo uporabnost, tehnične podatke ter pogonsko enoto. Opredelili smo glavne razlike med pogonsko enoto drsnih vrat družine SL300 in pogonsko enoto novega razvijajočega sistema. Glavni cilj magistrskega dela je bila numerična analiza nosilnih profilov standardnih vrat družine SL300 in nato dimenzioniranje nosilnega profila novega sistema. Pri novem sistemu smo morali zaradi zahtev na trgu in želje po konkurenčnosti zmanjšati višino profila in s tem višino pogonske enote. Rezultate numeričnih analiz obeh nosilnih profilov smo primerjali in poskušali z različnimi spremembami novega profila doseči nosilnost starega.
Ključne besede: Drsna vrata, numerične analize, aluminijasti profili, dimenzioniranje
Objavljeno: 03.03.2014; Ogledov: 1163; Prenosov: 220
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici