| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
POMEN FITNEŠKE VADBE PRI OBLIKOVANJU TURISTIČNIH PROGRAMOV
Drago Žganec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavam pomen telesnih aktivnosti, predvsem fitneške vadbe, pri oblikovanju turističnih programov. Telesna aktivnost in zdrav način življenja postajata čedalje bolj pomembna, saj le tako lahko ohranjamo zdravje in dobro počutje tudi v pozni starosti. Predstavil sem vrste telesnih aktivnosti, pomen fitneške vadbe in njenih zvrsti (individualna in skupinska vadba) ter se osredotočil na fitneško vadbo v turističnih programih. Individualna in skupinska fitneška vadba sta prisotni že daljše obdobje v različnih fitneških centrih ter studiih. Fitneška vadba kot primarna aktivnost turističnih programov pa je na turističnem trgu relativno nov pojav. V primarni raziskavi sem želel ugotoviti, kolikšen pomen ima fitneška vadba za udeležence turističnih programov, kateri dejavniki vplivajo na turiste, da se odločajo za turistične programe, ki vključujejo fitneško vadbo. Ugotovil sem, da se zaenkrat za tovrstne turistične programe, ki vključujejo fitneško vadbo, odloča manj turistov, kot bi pričakovali.
Ključne besede: telesna aktivnost, fitneška vadba, zdrav način življenja, velnes, velneški turizem, aktivne počitnice, turistični program.
Objavljeno: 01.12.2020; Ogledov: 128; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (522,64 KB)

2.
VLOGA IN POMEN ŠPORTNE REKREACIJE V TURISTIČNIH PROGRAMIH ZDRAVSTVENE PREVENTIVE
Boštjan Buhin, 2011, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Diplomsko delo obravnava pomen telesnih aktivnosti, predvsem vadbe v fitnes centru, pri oblikovanju turističnih preventivnih zdravstvenih programov. Telesna aktivnost in zdrav način življenja postajata čedalje bolj pomembna pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja tudi v pozni starosti. V diplomskem delu so najprej predstavljene vrste telesnih aktivnosti, pomen vadbe v fitnesu in njenih zvrsti (individualna in skupinska vadba) ter se osredotoči na vadbo v fitnesu v turističnih programih. Individualna in skupinska vadba v fitnesu sta prisotni že daljše obdobje v različnih fitnes centrih ter studiih. Fitnes vadba, kot primarna aktivnost turističnih programov zdravstvene preventive, je na turističnem trgu relativno nov pojav. V primarni raziskavi smo med zdraviliškimi gosti ugotavljali, kolikšen pomen ima fitnes za udeležence turističnih programov, kateri dejavniki vplivajo na turiste, da se odločajo za turistične programe, ki vključujejo fitnes vadbo. Ugotovili sem, da koriščenje turističnih programov, ki vključujejo fitnes ni tako odzivno kot bi pričakovali in si želeli.
Ključne besede: telesna aktivnost, vadba v fitnes centrih, zdrav način življenja, wellness, wellness turizem, aktivne počitnice, turistični program
Objavljeno: 21.07.2011; Ogledov: 2728; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (779,76 KB)

3.
RAZISKAVA MOTIVOV OBISKA DOMAČIH GOSTOV V IZBRANIH SLOVENSKIH ZDRAVILIŠČIH
Renata Petek, 2010, diplomsko delo

Opis: V prvem poglavju smo oprdelili področje, ki ga obravnavamo, navedli cilje in trditve, ki smo jih preverjali, navedli predpostavke in omejitve raziskave ter predstavili metode raziskovanja. V drugem poglavju smo predstavili pojem zadovoljstva gostov ter njihove motive. Izvedli smo tudi anketo,s katero smo želeli izvedeti, kateri del ponudbe izbranih slovenskih zdravilišč domače goste najbolj pritegne in kako so bili s storitvami zadovoljni. Anketo smo izvedli med domačimi gosti hotelov izbranih slovenskih zdravilišč. Veloko informacij smo dobili s pogovorom zaposlenih v izbranih slovenskih zdraviliščih, ki so nas sprejeli in omogočili izvedbo raziskave. Glavne ugotovitve raziskave so: •gostje so bili zadovoljni; •za oddih so se odločili predvsem zaradi mirnega okolja, wellness ponudbe, vodnih programov in rekreacije; •nekaj gostov je bilo na zdravljenju; •celovita ponudba in aktivnosti, ki jih ponujajo zdravilišča, imajo pomembno vlogo pri odločitvi domačih gostov glede izbire oddiha; •pomembno vlogo ima čistoča bazenov.
Ključne besede: Terme Topolšica, Terme Dobrna, Terme Laško, celovita ponudba, motivi, wellness, recesija, zdravilišča, zadovoljstvo, aktivne počitnice, čistoča bazenov
Objavljeno: 07.03.2011; Ogledov: 2005; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (389,10 KB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici