| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 30
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
OCENJEVANJE FUNKCIJE POVPRAŠEVANJA PO DENARJU ZA ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE V OBDOBJU 1959 - 2008
Brina Gomzi, 2009, diplomsko delo

Opis: Ekonomska teorija ugotavlja, da je povpraševanje po denarju pozitivno odvisno od realnega dohodka ali realnega premoženja in negativno odvisno od obrestne mere, medtem ko empirične študije povpraševanja po denarju za Združene države Amerike kažejo, da predznaki ocenjenih regresijskih koeficientov niso vedno v skladu z ekonomsko teorijo. Ocenjeni regresijski koeficienti linearne in dvojno logaritemske funkcije povpraševanja po denarju za Združene države Amerike v obdobju 1959 – 2008 imajo teoretično pričakovane predznake (izjema: pozitiven predznak pojasnjevalne spremenljivke »obrestna mera zakladnih menic« pri odvisni spremenljivki »denarni agregat M2« ocenjenega linearnega regresijskega modela).
Ključne besede: teorije povpraševanja po denarju, funkcija povpraševanja po denarju, denarni agregat M1 in M2, realni bruto domači proizvod, obrestna mera zakladnih menic
Objavljeno: 12.10.2009; Ogledov: 1828; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (347,88 KB)

7.
OGREVANJE IN HLAJENJE OČESNE KLINIKE
Damijan Režonja, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga temelji na projektu očesne kirurgije. V nalogi se bom osredotočil samo na prostor operacijske sobe, ter elemente, kateri so neomajno potrebni za dosego le teh parametrov; • zahteve po pripravi dovodnega zraka - čistost • distribucija zraka - dovod — odvod — hitrost • temperiranje dovodnega zraka — ogrevanje — hlajenje • izračun zimsko letne transmisije V prvem delu sem opisal elemente, katere bom kasneje potreboval za izvedbo in njihove karakteristike. V drugem delu sem se pa lotil izračunov in sestave posameznih elementov v celoto. Med samo izvedbo in časom pisanja diplomske naloge so se spremenili določeni predpisi, zato je diplomska naloga narejena tako, kot to velevajo predpisi in ne tako kot je izvedeno na objektu ali zapisano v dispoziciji diplomskega dela. V zaključku so navedene razlike in moje pripombe oziroma opazke na spremembo predpisov.
Ključne besede: - hlajenje - ogrevanje - hladilni agregat - klimatska naprava - operacijski dovodni strop - operacijska soba
Objavljeno: 23.09.2009; Ogledov: 1930; Prenosov: 416
.pdf Celotno besedilo (5,93 MB)

8.
OCENJEVANJE FUNKCIJE POVPRAŠEVANJA PO DENARJU ZA VELIKO BRITANIJO V OBDOBJU 1970-1999
Maja Škerget, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Ekonomska teorija ugotavlja, da je povpraševanje po denarju pozitivno odvisno od realnega dohodka oziroma realnega premoženja ter negativno od obrestne mere, kar pa potrjujejo tudi empirične študije povpraševanja po denarju za Veliko Britanijo. Pri ocenjevanju funkcije povpraševanja po denarju za Veliko Britanijo v obdobju 1970-1999 smo ugotovili, da so ocenjeni regresijski koeficienti v skladu z ekonomsko teorijo, izjema je predznak regresijskega koeficienta pri pojasnjevalni spremenljivki GDP. Pri preverjanju predpostavk metode najmanjših kvadratov smo prišli do sklepa, da dvojno logaritemska funkcija povpraševanja po denarju odstopa od le-teh. Po odpravi avtokorelacije lahko povemo, da se predznaki regresijskih koeficientov novo ocenjene funkcije povpraševanja po denarju skladajo s teorijo. S pomočjo Chowovega testa in z uporabo slamnatih spremenljivk smo pri dvojno logaritemski funkciji ugotovili, da se podvzorca za prvih in drugih petnajst let med seboj razlikujeta. Do spremembe prihaja pri diferencialnem presečiščnem koeficientu in diferencialnem smernem koeficientu pri pojasnjevalni spremenljivki realni bruto domači proizvod.
Ključne besede: Metoda najmanjših kvadratov, teorije povpraševanja po denarju, funkcija povpraševanja po denarju, denarni agregat M1, obrestna mera zakladnih menic, realni bruto domači proizvod.
Objavljeno: 02.12.2010; Ogledov: 1439; Prenosov: 314
.pdf Celotno besedilo (616,68 KB)

9.
REMONT HE VRHOVO
Blaž Keršič, 2010, diplomsko delo

Opis: Povzetek Hidroelektrarna Vrhovo je prva elektrarna v nizu spodnjesavske verige. Za nemoteno delovanje le te, pa je potrebno ustrezno vzdrževanje, servisiranje, ter opravljanje remontov. Podrobneje bom opisal remont enega od agregatov. V obsegu remonta smo zamenjali tesnilko turbinskega obroča, servisirali transformator, hladilne in mazalne sisteme ter vso ostalo pomožno opremo.
Ključne besede: remont, turbina, hidroelektrarna, agregat, proizvodnja električne energije, vzdrževanje.
Objavljeno: 13.09.2010; Ogledov: 2065; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

10.
TESTNA NAPRAVA ZA PREIZKUŠANJE OBDELOVALNIH GLAV EMAG
Gašper Mikek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljena predelava obstoječega hidravličnega agregata v namensko testno mizo. Cilj naloge je predvsem olajšati delo vzdrževalne službe pri ponavljajočih se menjavah obnovljenih obdelovalnih glav, vrste Emag. V uvodu je na kratko opisano podjetje GKN Driveline Zreče, proizvodni program in urejenost vzdrževalne službe. Sledi poglavje, ki zajema sam problem naloge ter predvidene cilje in metode s katerimi smo ga rešili. V osrednjem delu sta obsežneje opisani poglavji, ki opisujeta delovanje stroja Emag in sestavo namenske testne mize za preizkušanje glav Emag. Naloga se konča z opisanim obsegom rekonstrukcije, s končnimi rezultati in sklepom dela.
Ključne besede: testna naprava, rekonstrukcija, krmilje, hidravlični agregat, vzdrževanje.
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1183; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (4,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici