SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UPRAVLJANJE Z UPORABNIKI
Žiga Videc, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so opisani tipi uporabnikov na različnih sodobnih operacijskih sistemih Windows in Linux ter nekateri pristopi k upravljanju z njimi. Opisane so tudi uporabniške skupine. Za vsak operacijski sistem je opisanih nekaj metod (ukazna vrstica, namensko orodje) za upravljanje uporabnikov in uporabniških skupin. Predstavljeni so tudi načini, kako uporabnikom določati količinske in ostale omejitve. Najpogosteje uporabljene metode smo medsebojno primerjali in ocenili. V posebnem poglavju smo pregledali in preučili upravljanje z uporabniki v domenah, kjer je povezanih več računalnikov. Preučili smo tudi postopke, ki jih uporabljamo pri reševanju problemov z uporabniki v domeni.
Ključne besede: uporabnik, administrator, operacijski sistem, uporabniški račun
Objavljeno: 03.07.2012; Ogledov: 1270; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (3,33 MB)

2.
ADMINISTRACIJA PODATKOVNE BAZE MySQL
Staš Kopina, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu Administracija podatkovne baze MySQL smo predstavili naloge administratorja podatkovne baze MySQL. Predstavljena je tudi namestitev sistema MySQL z nastavitvenimi parametri, ki omogočajo boljšo optimizacijo sistema. Pri tem smo se omejili na operacijski sistem Windows 7. Zavedajoč se pomembnosti optimizacije sistema, smo vso pozornost usmerili v boljšo optimizacijo in poskušali predstaviti kar se da najboljše rešitve.
Ključne besede: Podatkovne baze, administrator podatkovnih baz, MySQL, optimizacija sistema
Objavljeno: 15.07.2014; Ogledov: 1314; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

3.
ODDALJENO NAMEŠČANJE PROGRAMSKE OPREME
Matej Hafner, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno oddaljeno nameščanje programske opreme. V današnjem času večina opravil temelji na računalniških sistemih. Teh je v velikih podjetjih ogromno, zato nam orodja, ki omogočajo oddaljeno nameščanje in nadgradnje programske opreme, močno olajšajo delo ter nam prihranijo veliko časa. V prvem delu diplomske naloge je kratek opis zgodovine teh orodij. V naslednjih poglavjih se osredotočimo na sistemske zahteve, varnost in nastavitve orodij za oddaljeno nameščanje. Peto poglavje vsebuje rezultate ter analizo praktičnega dela diplomske naloge. V zaključnih poglavjih so podane ugotovitve ter diskusija o uporabljenih orodjih.
Ključne besede: programska oprema, oddaljeno nameščanje programov, sistemski administrator, sistemska administracija, operacijski sistem
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 398; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

4.
Katalog znanja pri opravljanju administrativnega dela v storitveni dejavnosti prevozi potnikov
Marjetka Cunk, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Na delovna opravila nekega podjetja močno vplivajo različne tehnološke spremembe. Novosti na vseh področjih zahtevajo usvajanja novih spretnosti in nenehno izobraževanje zaposlenih.Težave, ki se pri administrativnem delu pojavljajo v praksi, pa ne nastopajo zaradi neznanja, temveč zaradi nepovezanega informacijskega sistema državnih organov in zaradi dejstva, da na trgu ni programa, s katerim bi lahko avtomatsko ažurirali podatke in jih obdelali. Vse podatke je potrebno vnašati posamezno v več programov, kar pomeni odvečne, ponavljajoče se in dolgotrajne delovne postopke. Ta problematika je bila osnovno vodilo pri našem raziskovanju, saj je bil cilj naloge ugotoviti katera orodja uporablja administrator za pridobivanje informacij in podatkov, kako mu lahko pri tem pomaga računalniška in informacijska tehnologija, s kakšnim programom bi lahko delal hitreje in učinkoviteje ter kako bi drugačen, izboljšan program vplival na sam potek dela v storitveni dejavnosti prevozi potnikov.
Ključne besede: Katalog znanja, administrator, storitvena dejavnost, računalniška tehnologija, informacijska tehnologija
Objavljeno: 14.11.2016; Ogledov: 327; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (5,67 MB)

5.
ADMINISTRACIJA SISTEMA CRM
Mitja Ristič, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno upravljanje odnosov s strankami, tako njegov koncept kot njegova povezanost z informacijsko tehnologijo. Po kriterijih podjetja Gora d.o.o, Ljubljana je opisana analiza trga programa CRM in njihovih ponudnikov. Opisane so tudi prednosti po integraciji sistema v podjetje. Predstavljeni sta vloga administratorja sistema CRM in njegova opravila z vidika sistemske administracije. Praktični del diplomske naloge vključuje predvsem opis namestitve in konfiguracije programske opreme SuiteCRM ter nekatera orodja za razvijalce. V zaključku je predstavljena kreacija modula, narejenega po meri z orodji za razvijalce.
Ključne besede: administrator, sistemi CRM, upravljanje odnosov s strankami, marketing
Objavljeno: 21.10.2016; Ogledov: 661; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici