| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Zadovoljstvo zaposlenih z izobraževanjem v Zavodu RS za transfuzijsko medicino
Klavdija Likar, 2021, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo vsebuje raziskavo zaposlenih na Zavodu RS za transfuzijsko medicino glede zadovoljstva z izobraževanjem in njihove motivacije za udeležbo. Zanimalo nas je, v kolikšni meri so zaposleni zadovoljni z izobraževanjem in motiviranjem. Izvedeli smo tudi, kateri dejavnik zaposlene najbolj preprečuje pri udeležbi na izobraževanjih. V teoretičnem delu bomo predstavili pomen in osnovne pojme izobraževanja ter motivacije. V nadaljevanju bomo opisali motivacijske dejavnike, ki vplivajo na udeležbo izobraževanj in načine motiviranja. V drugem delu smo s pomočjo raziskave ugotovili, da je večji del zaposlenih zadovoljnih z organizacijo in izvedbo izobraževanj. Spodbudna je bila ugotovitev, da zaposlene k udeležbi izobraževanj najbolj motivira pridobivanje novih znanj. Manj spodbudna je, da zaposlenim preprečujejo udeležbo finančna sredstva, ki jih je vsako leto manj. Na temelju analize lahko sklepamo, da so izobraževanja organizirana ustrezno. Tudi motiviranje zaposlenih je zelo uspešno, saj so dejavnik motiviranja višje plačilo umestili na zadnje mesto.
Ključne besede: Izobraževanje, motivacija, zaposleni, zadovoljstvo, Zavod za transfuzijsko medicino
Objavljeno: 21.09.2021; Ogledov: 73; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

2.
Razvoj informacijskega sistema za transfuzijsko medicino
Suzana Pečarič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava razvoj informacijskega sistema za transfuzijsko medicino v Republiki Sloveniji. Kratko je opisan razvoj transfuzijske medicine in Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto. Definirani so naslednji glavni procesi: odvzem krvi, predelovanje in testiranje krvi na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino v Ljubljani, dobavljanje in skladiščenje na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, sprejemanje naročil in distribucija komponent krvi končnemu uporabniku. Razložen je proces razvoja programske rešitve. Podana je arhitektura informacijskega sistema, prikazani so uporabniški vmesniki, ki omogočajo varno in učinkovito manipulacijo s krvjo in krvnimi komponentami. Validacija informacijskega sistema je pokazala, da je programska rešitev enostavna za uporabo in omogoča močne kontrolne mehanizme za preprečevanje napak.
Ključne besede: informacijski sistem, modeliranje procesa, uporabniški vmesnik, TeleTransfuzija, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino
Objavljeno: 07.10.2016; Ogledov: 748; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

3.
IZOBRAŽEVANJE ZAPOSLENIH NA ZAVODU REPUBLIKE SLOVENIJE ZA TRANSFUZIJSKO MEDICINO
Urša Lanišek, 2013, diplomsko delo

Opis: Kot vemo, je izobraževanje zaposlenih dobra investicija in se obrestuje kratkoročno ter tudi dolgoročno. Izobraževanje zaposlenih zagotavlja uspešnost podjetja, v tem primeru Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino. Zaposleni, ki se pozitivno odzivajo na izobraževanja in se jih udeležujejo, se zavedajo, da je s tem povezana tudi njihova nadaljnja delovna kariera. Namen diplomske naloge je prikazati izobraževanje zaposlenih na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino. Na zavodu se zavedajo, da je izobraževanje in usposabljanje delavcev ter strokovnega kadra glavno vodilo do uspešnega podjetja, zato se pristojni za izobraževanje vsako leto temeljito pripravijo na usposabljanje zaposlenih. Namen izobraževanja zaposlenih na ZTM je obnavljanje, poglabljanje, širjenje in dvigovanje ravni znanja v skladu s potrebami delovnega mesta ter pridobivanje znanj za pravočasne odzive na spremembe in izzive okolja. V teoretičnem delu diplomske naloge bomo prikazali potek priprave izobraževanja. V ta potek se vključujejo faze izobraževanja, kot so motivacija, raziskovanje izobraževalnih potreb, po katerih se vidi, katero izobraževanje je primerno za določeno obdobje. Pomembni deli priprave na izobraževanje so tudi načrtovanje ter programiranje izobraževanja. Po vseh teh fazah pa pride do organizacije in izvedbe samega izobraževanja. Na koncu sta pomembni tudi kakovost in uspešnost izvedenega izobraževanja. V empiričnem delu bomo predstavili organiziranost, zgodovino zavoda, njihovo vizijo ter poslanstvo, storitve zavoda ter izobraževanje zaposlenih. Prikazali bomo tudi rezultate anketnega vprašalnika, ki smo ga razdelili med zaposlene.
Ključne besede: izobraževanje, motivacija, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino
Objavljeno: 11.12.2013; Ogledov: 1352; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici