| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
MODEL UVEDBE NAJPRIMERNEJŠEGA NAČINA ARHIVIRANJA RAČUNOVODSKE DOKUMENTACIJE V LUKI KOPER D.D.
Anja Dolenc, 2010, diplomsko delo

Opis: Podjetja morajo v današnjem času, ko se borijo za obstanek, biti sposobna se prilagajati in uporabljati najsodobnejše informacijske sisteme. V našem diplomskem delu smo se osredotočili na elektronsko arhiviranje, ki postaja že nuja, saj v podjetje prihaja vse več elektronske dokumentacije. Z ustreznim načinom arhiviranja lahko v podjetju znižamo stroške povezane z iskanjem in dostopanjem do informacij, z izgubo, poškodovanjem ali fizično zlorabo pomembnih dokumentov ter z zasedanjem prostora. Spremembam pa se morejo prilagajati tudi zakonodajalci ne samo podjetja, zato je leta 2006 prišlo do sprejetja Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih, s katerim so poskrbeli za pravno veljavnost elektronskih dokumentov. Seveda, elektronsko arhiviranje ima tudi svoje slabosti in nevarnosti, kot jih ima vsak sistem, vendar s pravilno izgradnjo sistema prednosti in priložnosti elektronskega arhiviranja pretehtajo slabosti in nevarnosti.
Ključne besede: arhiviranje, računovodska dokumentacija, elektronsko arhiviranje, mikrofilmsko arhiviranje, hibridno arhiviranje, ZVDAGA, Enotne tehnološke zahteve, Luka Koper d.d., sprejemna pisarna, notranja pravila
Objavljeno: 04.08.2010; Ogledov: 1539; Prenosov: 339
.pdf Celotno besedilo (374,67 KB)

2.
RAZVOJ PROTOTIPA S PREDPISI SKLADNEGA ELEKTRONSKEGA ARHIVA
Jure Časl, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo opisali in definirali pomen dokumentih in arhivskih sistemov s pomočjo zakona ZVDAGA in njene uredbe na ta zakon. Hkrati vzporedno smo še opisali kontrolnik kakovosti za preverjanje usklajenosti programske opreme s tem zakonom, ki prikazuje nekaj smernic za uporabo in vzpostavitev takšnega okolja. Dodatno smo še analizirali nekatere zelo pomembne korake v enotnih tehnoloških zahtevah, ki ponazarjajo organizacijo in notranja pravila za elektronske dokumente in za tiste, ki te dokumente upravljajo. Kot zadnje dejanje smo razvili tudi lažji prototip dokumentnega sistema, ki bi ustrezal nekaterim od teh zahtev oziroma upošteva nekatera načela iz prej omenjenih sestavkov.
Ključne besede: Arhivski sistemi, dokumentni sistemi, elektronsko arhiviranje, arhiviranje ZVDAGA, ETZ
Objavljeno: 22.04.2010; Ogledov: 1605; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (1,86 MB)

3.
Uporaba ERPa v trgovskem podjetju in uvajanje DMS v poslovanje : diplomsko delo
Aljoša Ortl, 2010, diplomsko delo

Opis: Že dalj časa se podjetniki zavedajo pomembnosti informatizacije poslovanja. Pri tem so jim v veliko pomoč celovite programske rešitve ERP, ki omogočajo učinkovito obvladovanje vseh procesov v podjetju in med podjetji. Ker pa informacijske tehnologije hitro napredujejo, podjetja iščejo konkurenčne prednosti in prihranke tudi v uvedbi posebnih modulov, ki niso del osnovnih paketov sistemov ERP. Rešitev je uvedba dokumentnega sistema — DMS. Nadalje smo opisali dokumentne sisteme, ki omogočajo zakonsko skladen prehod na brezpapirno poslovanje, pri tem pa ponujajo prednosti skupinskega dela in optimizacijo delovnih procesov. Opisali smo delovanje in funkcionalnosti dokumentnih sistemov ter zakonodajne vire, ki določajo pravno veljavnost digitaliziranih dokumentov. Poleg teoretičnih osnov obeh sistemov smo nakazali tudi trende, kot je računalništvo »v oblakih«, CMIS, SOA, mobilni dostop itd. Zadnji del diplomske naloge je namenjen podrobni analizi dotičnega sistema DMS ter opredelitvi prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti vpeljave v obravnavano manjše trgovsko podjetje. Prikazali smo tudi smernice za nadaljnjo informatizacijo obravnavanega podjetja.
Ključne besede: DMS, dokumentni sistem, ERP, asistent DMS, ZVDAGA
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 2132; Prenosov: 367
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici