| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ELEKTRONSKI PRIROČNIK ZA ODBOJKO
Iztok Romšak, 2013, diplomsko delo

Opis: Računalnik je danes nepogrešljiv pripomoček. Ima ga skoraj vsako gospodinjstvo, saj si z njim olajšamo delo ali popestrimo prosti čas. Dalo nam je misliti zakaj ne bi združili prijetno s koristnim, kjer bi se preko računalnika lahko naučili nekaj stvari o odbojki. V diplomski nalogi smo s pomočjo ustreznih programov izoblikovali elektronski učbenik za odbojko. Z učbenikom smo predstavili v prvem poglavju zgodovino odbojke, kjer smo opisali kdo je izumitelj in kako je napredoval njen razvoj skozi čas ter v drugem poglavju elemente in podrobnosti odbojke, kjer smo predstavili osnovne udarce odbojke. S pomočjo zaslonskih slik bomo opisali kako je naš učbenik nastajal v obeh programih za izdelovanje e – učbenikov. Na koncu bomo naredili primerjavo med programoma in dodali anketo s pripadajočo analizo.
Ključne besede: Večpredstavnost, Avtorska orodja, CourseLab, Xerte online toolkits
Objavljeno: 15.07.2013; Ogledov: 1182; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (3,97 MB)

2.
UPORABA E-GRADIV V SPLETNEM UČNEM OKOLJU MOODLE
Irena Lončar, 2014, diplomsko delo

Opis: Informacijsko-komunikacijska tehnologija je postala del našega vsakdanjika in računalnik je postal nepogrešljivi del skoraj vsakega gospodinjstva. Spremembe na področju IKT so v zadnjih dveh desetletjih spremenile tudi načine učenja. Kombinacija elektronskega in tradicionalnega učenja je postala standardna. Ne samo elektronska gradiva, ampak tudi spletne učilnice so postale pomemben del izobraževalnega procesa. Kombinacija slednjega nam omogoča večjo interaktivnost gradiv in sodelovanje študentov. V diplomski nalogi bomo opisali osnove e-gradiv ter e-učenja. Osredotočili se bomo predvsem na to, kako v programu Xerte Online Toolkits izdelana gradiva prenesti v spletno učno okolje Moodle (verzija 2.5). Opisali bomo načine in postopke, ki smo jih uporabili. Za boljše razumevanje postopkov smo dodali tudi zaslonske slike.
Ključne besede: E-izobraževanje, E-gradiva, Xerte Online Toolkits, Spletno učno okolje, Moodle
Objavljeno: 09.10.2014; Ogledov: 1123; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (2,60 MB)

3.
ELEKTRONSKI PRIROČNIK ZA RAZVOJ BLAGOVNE ZNAMKE MLEČNIH IZDELKOV
Simon Pavlič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Elektronski učbeniki v primerjavi s klasičnimi »šolskimi« učbeniki s svojo interaktivnostjo in multimedijskimi vsebinami omogočajo privlačnejše, nazornejše in učinkovitejše podajanje snovi. Poleg tega so zaradi svetovnega spleta dostopni vedno in povsod. Tako lahko zainteresirane ciljne skupine prosto in brezplačno dostopajo do želenih vsebin. Predavanje, na osnovi katerega smo pripravili elektronski učbenik, govori o razvoju blagovne znamke lastnih mlečnih izdelkov vse od surovine, prek proizvoda in celostne grafične podobe, pa do izdelave embalaže. Izdelani elektronski učbenik smo skupaj s pripravljenim anketnim vprašalnikom o zadovoljstvu z uporabniško izkušnjo ciljni skupini poslali po elektronski pošti. Ugotovitve in rezultati ankete so pozitivni. Večina uporabnikov se je z interaktivnim elektronskim učbenikom srečala prvič. Podano vsebino so razumeli, takšen način podajanja znanja pa jim je bil zelo všeč.
Ključne besede: Xerte Online Toolkits, blagovna znamka, celostna grafična podoba, elektronski učbenik, interaktivnost
Objavljeno: 29.06.2016; Ogledov: 836; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

4.
ELEKTRONSKI UČBENIK O CELOSTNI GRAFIČNI PODOBI
Maja Kuhar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Svet brez računalnika v današnjem času skoraj ne obstaja več. Prav tako se je z napredkom elektronske tehnologije spremenil tudi učni sistem. Namesto učnih gradiv v fizični obliki se vedno bolj uveljavljajo elektronska učna gradiva. V diplomskem delu želimo predstaviti izdelavo elektronskega učbenika na temo celostne grafične podobe. Ta bo namenjen vsem, ki svoje lastne ideje razvijajo v projekte ali podjetja, oziroma že obstoječim podjetjem, ki jim celostna grafična podoba ne prinaša želenih rezultatov in je zato potrebna sprememba. Namenjen bo tudi izvajalcem, torej grafičnim oblikovalcem, oglaševalskim agencijam in vsem sodelujočim pri izvedbi.
Ključne besede: E-izobraževanje, Elektronski učbenik, Večpredstavnost, Xerte Online Toolkits, Celostna grafična podoba »CGP«
Objavljeno: 25.01.2017; Ogledov: 1000; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici