| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 88
Na začetekNa prejšnjo stran123456789Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava in optimizacija spletne strani za gradbeno podjetje
Stefan Krajinović, 2024, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta predstavljeni izdelava in optimizacija spletne strani za gradbeno podjetje z namenom povečanja prepoznavnosti in poslovanja po spletu. V delu je podrobno opisan postopek izdelave spletne strani, ki vključuje načrtovanje, oblikovanje in izvedbo. Poudarek je na funkcionalnosti in odzivnosti strani, ki omogoča ogled iz različnih naprav. Za izdelavo spletne strani je bil uporabljen WordPress, program, ki je bil nameščen na že prej zakupljen strežnik in domeno s pomočjo ponudnika storitev Neoserv.si. V delu je prikazan tudi postopek optimizacije, ki ima pomemben vpliv na boljšo uvrstitev spletne strani v iskalnikih. S pomočjo analize so bili identificirani problemi in izzivi, ki so bili uspešno rešeni.
Ključne besede: spletna stran, CMS-sistemi, WordPress, vtičniki, optimizacija
Objavljeno v DKUM: 04.04.2024; Ogledov: 178; Prenosov: 30
.pdf Celotno besedilo (2,16 MB)

2.
Optimizacija uporabniške izkušnje manjšega spletnega podjetja na WordPressu : diplomsko delo
Albert Duhanaj, 2023, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu smo se osredotočili na optimizacijo uporabniške izkušnje za majhna spletna podjetja na WordPress platformi. Namen dela je bil raziskati, kako se WordPress lahko izkoristi za izboljšanje digitalne prisotnosti. Uporabili smo analitične metode in praktično testiranje. Ugotovili smo, da prilagojeni vtičniki in tema znatno povečajo uporabniško zadovoljstvo. Priporočamo nadaljnje izobraževanje za podjetnike na področju UX in WordPressa.
Ključne besede: Optimizacija, Uporabniška izkušnja, WordPress, Majhno podjetje, Digitalna prisotnost.
Objavljeno v DKUM: 25.10.2023; Ogledov: 627; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

3.
Prenova spletne strani otroške igralnice lolliland
Brigita Mulec, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena prenova spletne strani otroške igralnice Lolliland. Spletna stran igralnice ima ključno vlogo pri privabljanju strank, zato je bil naš cilj vzpostaviti dobro načrtovano, pregledno, živo stran, ki je prilagojena potrebam ciljne skupine. Po analizi obstoječe spletne strani smo naročniku predlagali izboljšave ter jih izvedli. Stran smo vzpostavili v sistemu za upravljanje spletnih vsebin WordPress in s pomočjo njegovih vtičnikov prišli do želene strani. Po izdelavi spletne strani sta sledili njena optimizacija in Google analiza. V zadnjem delu diplomskega dela so predstavljeni rezultati SWOT analize, kjer so predstavljene ključne ugotovitve prenovljene spletne strani ter možnosti za njen nadaljnji razvoj.
Ključne besede: WordPress, spletna stran, optimizacija spletne strani, otroške igralnice
Objavljeno v DKUM: 25.09.2023; Ogledov: 369; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (2,84 MB)

4.
Posodobitev in optimizacija spletne strani podjetja Asatrans d. o. o.
Jan Lenič, 2023, diplomsko delo

Opis: Namen zaključnega dela je bil izdelati novo, posodobljeno spletno stran za prevozniško podjetje Asatrans d.o.o. Pri tem smo uporabili platformo WordPress. Delo smo osredotočili na področje spletnega oblikovanja in razvoja, pri čemer je bil glavni cilj izboljšati predstavitev podjetja na spletu in posledično tudi uporabniško izkušnjo. Pri izdelavi nove spletne strani za podjetje Asatrans d.o.o. smo uporabili različne metode. Opravili smo analizo obstoječe spletne strani in konkurence, razvili vizualne elemente ter vse skupaj implementirali na platformi WordPress. Na vodilnem socialnem omrežju Facebook smo podjetju ustvarili profil in ga uspešno povezali s spletno stranjo. Ta korak bo v prihodnosti prispeval k izboljšanju prepoznavnosti podjetja tako v poslovnem svetu kot med potencialnimi naročniki. Pri izdelavi spletne strani smo se posvetili predvsem željam naročnika. V prvi vrsti je bila želja, da je stran profesionalnega izgleda, a vendarle bolj živih barv. To smo dosegli z določeno postavitvijo elementov in s prevladujočo oranžno barvo. Prav tako smo posodobili podatke in dodali gradnike, ki jih predhodna spletna stran ni vsebovala.
Ključne besede: Asatrans, prevozništvo, splet, WordPress, družbena omrežja
Objavljeno v DKUM: 25.09.2023; Ogledov: 331; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (996,73 KB)

5.
Digitalna preobrazba balinarskega kluba: Zasnova in razvoj moderne spletne strani in testiranje uporabniške izkušnje : diplomsko delo
Leja Vehovec, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali pomen spletnih strani in sistemov za upravljanje vsebin, predvsem sistem WordPress, ki smo ga izbrali na podlagi analize in ga v praktičnem delu uporabili za razvoj spletne strani za balinarski športni klub Krim Ljubljana. Izkušnje obiskovalcev smo testirali z anketo o uporabniški izkušnji strani, osredotočili smo se na razumevanje vsebine, enostavnost iskanja informacij in občutek varnosti. Rezultati kažejo, da so uporabniki zadovoljni s hitrostjo nalaganja strani, prilagojenostjo napravam, preglednostjo vsebine in grafičnimi elementi. Kljub pomislekom glede varnosti na strani, načrtujemo razširitev strani, saj je klub postal Nacionalni panožni center.
Ključne besede: CMS, spletna stran, WordPress, uporabniška izkušnja, oblikovanje spletne strani
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 410; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

6.
Izdelava in optimizacija spletne strani za marketinško podjetje
Amir Draganović, 2023, diplomsko delo

Opis: Podjetja morajo imeti v današnjem času funkcionalne spletne strani, oblikovane v moderni zasnovi, če želijo ostati konkurenčna. V diplomskem delu je predstavljena izdelava spletne strani za marketinško podjetje Pro Marketing, d. o. o. Spletna stran je izdelana v odprtokodnem sistemu WordPress za upravljanje spletnih vsebin. V prvem delu diplomskega dela so predstavljeni vtičniki uporabljeni na strani, vizualni graditelj strani Elementor in osnovni pristopi k optimizaciji spletne strani. V drugem delu diplomskega dela je opisan postopek priprave diagrama z aplikacijo diagrams.net, načrta z orodjem Adobe XD in spletne strani v odprtokodnem sistemu WordPress. V zaključnem delu je predstavljen proces optimizacije s pomočjo vtičnika Rankmath in prikazana analiza rezultatov s pomočjo orodja Google Analytics. Rezultati analize kažejo, da smo uspešno opravili optimizacijo strani in posledično izboljšali prepoznavnost in prodajo podjetja.
Ključne besede: Wordpress, Elementor, Rank Math, vtičniki, izdelava spletne strani, optimizacija spletne strani
Objavljeno v DKUM: 09.05.2023; Ogledov: 574; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (5,71 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
Postavitev spletne trgovine za prodajo lesenih izdelkov
Ivan Peternelj, 2022, diplomsko delo

Opis: V današnjem svetu si podjetništva brez interneta ne moremo več predstavljati. S hitrim razvojem interneta in podjetništva se vse več podjetij odloča, da želijo izdelke ponuditi prek svoje spletne strani oz. prek spletne trgovine. Namen diplomskega dela je izdelava in optimizacija spletne trgovine za domačega obrtnika, ki se na področju mizarstva ukvarja z izdelavo lesenih izdelkov. Spletno trgovino smo izdelali s pomočjo orodja Wordpress in jo optimizirali za spletne brskalnike s pomočjo različnih orodij. Za optimizacijo je potrebna neprestana skrb, saj se optimizacija za spletne brskalnike nenehno razvija in spreminja. Na ta način smo spletno trgovino uvrstili med dobre rezultate iskanj na spletnih brskalnikih. Tako smo naročniku povečali prepoznavnost in prodajo prek spletne trgovine
Ključne besede: leseni izdelek, spletna trgovina, wordpress, woocommerce
Objavljeno v DKUM: 03.03.2023; Ogledov: 643; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

8.
Razvoj spletne trgovine za m&l equine
Blaž Kvasnik, 2022, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela opišemo ocenjevalni kriterij, predstavimo SWOT analizo in opis izbranih CMS-ov. Po opravljeni komparaciji izberemo CMS, s katerim izdelamo spletno trgovino in jo optimiziramo. Rezultat diplomskega dela je delujoča spletna trgovina izdelana po navodilih naročnika.
Ključne besede: CMS, SWOT, WordPress, spletna trgovina, vtičnik
Objavljeno v DKUM: 17.11.2022; Ogledov: 606; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

9.
Digitalizacija družinskega proizvodnega podjetja
Max Krašovec, 2022, magistrsko delo

Opis: Malo družinsko podjetje se spopada s težavami zaradi vedno pogostejše uporabe digitalnih tehnologij, sprememb kupčevih navad in omejitev zaradi zajezitve širjenja covida-19. Z analizo možnosti digitalizacije podjetja smo ugotovili, da je najbolj optimalno digitalizirati prodajo z vpeljavo lastne spletne strani in trgovine (t. i. e-commerce) in s trženjem na družbenih omrežjih. Za določitev novega poslovnega modela smo uporabili metodo CANVAS, medtem ko smo uporabili za digitalno strategijo trženja metodo N-REL. Pri izdelavi spletne strani in trgovine smo uporabili Wordpress in vtičnike, ki jih podpira. Opravili smo tudi lokalizacijo strani in optimizacijo za namene optimizacije iskalnikov. Tako je podjetje zdaj pripravljeno za širitev svoje prodaje na nove trge in zaradi nove spletne trgovine ni več odvisno od fizične prodaje blaga. Podjetje mora v prihodnje še vpeljati predlagano digitalno strategijo trženja v svoje poslovanje in spremljati vzpostavljeno analitiko strani, da bo lahko prilagodilo svojo stran ali ponudbo glede na nove trge.
Ključne besede: digitalizacija, proizvodnjo podjetje, WordPress, optimizacija iskalnikov, e-poslovanje
Objavljeno v DKUM: 19.10.2022; Ogledov: 579; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

10.
Digitalizacija prodaje športnih oblačil
Jaka Bochl, 2022, diplomsko delo

Opis: Obravnavamo problematiko reševanja potreb potrošniške družbe, ki vse bolj strmi k unikatnim, okolju prijaznim, a vseeno modernim izdelkom ali storitvam. Rešitev smo našli v novem idejnem podjetju Bullzy, v sklopu katerega bi s spletno trgovino, ki predstavlja orodje za najbolj razširjen način kupovanja, trgu predstavili izdelke iz bambusovih vlaken. Namen diplomskega dela je raziskati spletno prodajo, se seznaniti z delovanjem in postaviti spletno trgovino, ki bo hkrati funkcionalna, pregledna in tako uporabnikom kot skrbniku enostavna za uporabo. V teoretičnem delu smo s pomočjo pregleda literature opredelili pojem spletne prodaje, spletne trgovine in preučili sisteme za upravljanje spletnih vsebin, navedli vrste platform in se bolj podrobno seznanili z delovanjem platforme WordPress. V praktičnem delu pa smo na osnovi pridobljenih znanj postavili spletno trgovino za idejno podjetje Bullzy, ki bo ponujalo nakup športnih oblačil iz bambusovih vlaken. Spletno trgovino smo izdelali na lokalnem strežniku XAMPP, v platformi WordPress, v sklopu katere smo v nadzorni plošči namestili sistem, izbrali želeno temo in vtičnike ter s pomočjo vizije in poslanstva idejnega podjetja oblikovali vsebino spletne trgovine.
Ključne besede: spletna prodaja, spletna trgovina, WordPress, blagovna znamka
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 502; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

Iskanje izvedeno v 3.78 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici