| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 63
Na začetekNa prejšnjo stran1234567Na naslednjo stranNa konec
1.
IZDELAVA SPLETNE STRANI ''KJE JE MOJ BICIKEL?''
Doroteja Vidmar, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena izdelava spletne strani "Kje je moj bicikel?". Ideja o spletni strani, na kateri bi postavili spletno odložišče odtujenih koles, se je rodila ko smo izvedeli, da je na letni ravni samo v Sloveniji ukradenih več tisoč koles. Lotili smo se izdelave. Spletno stran smo izdelali na platformi Wordpress z uporabo vtičnikov in zgolj osnovnim poznavanjem php kode. Izdelek je spletna stran, ki združuje informacije o preventivi in ravnanju v primeru kraje kolesa, aktualen seznam ukradenih koles, ki ga urejajo uporabniki, v bodoče pa jo želimo razširiti tudi s trgovino neukradenih rabljenih koles.
Ključne besede: spletna stran, kraje koles, Wordpress, PHP
Objavljeno: 28.01.2015; Ogledov: 1468; Prenosov: 186
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

2.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Matej Matjašec, 30, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu bomo obravnavali sisteme za upravljanje spletnih vsebin, razlike sistemov CMS sistemov pa se vidijo večinoma v njihovih funkcionalnostih. Omejili se bomo na sledeče sisteme za upravljanje vsebin Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops nad katerimi bomo izvedli kriterije in primerjanje funkcionalnosti sistemov. Uporabili bomo odločitveni program Dexi s katerim bomo določili najbolj optimalen sistem za upravljanje vsebin za določeno skupino uporabnikov. Izvedli bomo tudi anketni vprašalnik zaprtega tipa, s katerim bomo analizirali priljubljenost CMS sistemov študentov FERI.
Ključne besede: Sistemi za upravljanje vsebin, Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops, analiza, funkcionalnosti, primerjava.
Objavljeno: 28.10.2011; Ogledov: 2432; Prenosov: 298
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

3.
ANALIZA IN PRIMERJAVA CMS SISTEMOV, OSNOVANIH NA WEB 2.0
Matjaž Lesjak, 2012, diplomsko delo

Opis: Predstavljen je Splet 2.0, njegove lastnosti, funkcije, storitve, začetek in razvoj. Poudarek je na e-učenju in njegovi povezavi z različnimi stopnjami razvoja spleta. V praktičnem delu je raziskano, kateri CMS sistemi so najbolj priljubljeni. Prikazan je potek njihovih namestitev. Hitrost in zahtevnost namestitve, prilagodljivost ter zahtevnost njihove uporabe so izmerjene, analizirane in primerjane. Z anketnim vprašalnikom je ugotovljeno javno poznavanje pojma Splet 2.0 in uporaba njegovih sistemov. Na podlagi dobljenih rezultatov je izbran uporabnikom najbolj prijazen CMS. Podani so predlogi za nadaljnje izboljšave.
Ključne besede: Splet 2.0, Web 2.0, e-učenje, CMS, Joomla, Wordpress, Drupal
Objavljeno: 06.04.2012; Ogledov: 8882; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (5,54 MB)

4.
IZDELAVA NAPREDNE TEME ZA WORDPRESS
Nejc Kostanjšek, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen sistem za upravljanje z vsebino Wordpress ter izgradnjo napredne teme zanj. Izdelana napredna tema je namenjena fotografom. Glavne značilnosti, ki so bile ustvarjene, so možnost urejanja vseh barv na spletni strani, posebna vstopna stran in galerije. Na vstopni strani je omogočena izbira med drsnikom fotografij in prikazom naključne fotografije. Polja za urejanje vstopne strani in galerij so zgrajena z vtičnikom ACF-PRO, ki je bil na koncu vključen v temo. Z diplomsko nalogo je prikazano, kako lahko v Wordpress temo dodamo značilnosti za specifično spletno stran.
Ključne besede: Wordpress, tema, spletna stran
Objavljeno: 20.10.2015; Ogledov: 1244; Prenosov: 286 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

5.
IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE ZA PODJETJE ŽGANJEKUHA ŽAN FRANC S.P.
David Bergant, 2012, diplomsko delo

Opis: Podjetje Žganjekuha Žan Franc, s. p., želi povečati prodajo svojih izdelkov predvsem fizičnim osebam, ki trenutno odkupijo manj kot 10 odstotkov vseh njihovih izdelkov. Zaradi večje proizvodne zmogljivosti bi radi povečali prodajo tudi pravnim osebam, saj jim novi proizvodni obrat to omogoča. Ker podjetje še ni prisotno na spletu, smo se odločili za izdelavo spletne trgovine, s pomočjo katere bi prodajo zagotovo povečali, poleg tega pa tudi olajšali stik s potencialnimi strankami. Ker ponudba izdelkov ni velika, je najpomembneje to, da je spletna trgovina čim bolj preprosta za uporabo in stranki omogoča hiter in preprost nakup. Naročnikova želja je bila, da je sistem za upravljanje vsebine čim bolj preprost, zato smo opravili raziskavo, kjer smo primerjali tri sisteme in izbrali najprimernejšega. Ko je spletna trgovina končana, jo je potrebno predstaviti potencialnim strankam. Trenutno je eno izmed najprimernejših načinov za promocijo družabno omrežje Facebook. Opravili smo raziskavo za oglaševanje s pomočjo storitve Google AdWords, kjer smo si pomagali tudi z orodjem Google Analytics, in naročniku predlagali nadaljnje razvijanje elektronskega poslovanja.
Ključne besede: spletna trgovina, Wordpress, Joomla, Magento, Facebook
Objavljeno: 17.08.2012; Ogledov: 1562; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

6.
IZDELAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN Z ORODJEM WEBMATRIX
Tadej Konkolič, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo najprej opisali lastnosti programskega orodja WebMatrix in sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu, katerega smo podrobneje opisali, smo s pomočjo WebMatrix-a in treh različnih CMS sitemov (Joomla, Wordpress, Drupal) razvili tri, po strukturi podobne, novičarske portale. Na koncu smo izdelavo podrobno analizirali in med seboj primerjali prednosti ter slabosti posameznih sistemov. Pri analizi smo se osredotočili predvsem na delo z orodjem WebMatrix.
Ključne besede: Spletne tehnologije, sistem za uporavljanje vsebin, WebMatrix, Joomla, Drupal, Wordpress, razvoj, modul, vtičnik, CMS
Objavljeno: 29.03.2013; Ogledov: 1416; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (2,63 MB)

7.
IZDELAVA SPLETNEGA MESTA Z UPORABO SISTEMA ZA UPRAVLJANJE VSEBIN WORDPRESS
Rok Frešer, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bodo predstavljene tehnologije in orodja za izdelavo ter upravljanje spletnih strani. Predstavili bomo sistem za upravljanje vsebine (angl. content management system CMS), ki omogoča hitro, učinkovito in enostavno oblikovanje ter ažuriranje spletnih vsebin preko domačega računalnika. Poleg urejanja vsebin smo dodali še različne gradnike in vtičnike, ki omogočajo široko paleto dodatnih funkcionalnosti spletne strani. Predstavljen je potek vzpostavitve okolja sistema za urejanje vsebin spletne strani in delovanje samega sistema na primeru strani Kayaking Slovenia. Sistem in način implementacije nam je olajšal delo in prihranil precej časa. V diplomskem delu prikažemo postopek hitre in enostavne implementacije, ki omogoča učinkovito implementiranje in ažuriranje spletnih vsebin.
Ključne besede: spletna stran, CMS – sistem za upravljanje vsebin, Wordpress
Objavljeno: 26.06.2013; Ogledov: 5133; Prenosov: 215
.pdf Celotno besedilo (46,68 MB)

8.
IZDELAVA SPLETNE STRANI ZA KGO KOVINSKO GOSTINSKA OPREMA PETRA ŠTANGAR S.P.
David Kropf, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava proces izdelave posamične spletne predstavitve podjetja KGO s.p., katero se ukvarja z izdelavo in trženjem kovinsko gostinske opreme. Glavni namen izdelave nove spletne strani je predvsem posodobitev stare, ki za uporabnika ni več aktualna. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov in sicer iz teoretičnega in praktičnega. V teoretičnem delu je na kratko opisano delovanje interneta, začetki uporabe in storitve, ki nam jih ponuja, kaj je spletna stran, vrste in kako delujejo. V praktičnem delu pa je predstavljen celoten postopek izdelave spletne strani za omenjeno podjetje.
Ključne besede: internet, spletne strani, wordpress, facebook poslovna stran
Objavljeno: 23.09.2013; Ogledov: 1915; Prenosov: 395
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

9.
RAZVOJ SPLETNEGA MESTA ZA PODROČJE ODNOSOV Z JAVNOSTMI NA OSNOVI SISTEMA WORDPRESS
Dunja Šulc, 2013, diplomsko delo

Opis: Za urejanje in vzdrževanje spletnih vsebin so vse bolj priljubljeni sistemi WCMS (Web Content Management System), po slovensko sistemi za upravljanje spletnih vsebin. Te programske rešitve od uporabnika ne zahtevajo znanja označevalnega jezika HTML, zato je upravljanje vsebin poenostavljeno. Kljub temu pa je pomembno, da se uporabnik zaveda možnosti prilagoditve in nadgraditve sistema, ki bo ustrezal njegovim specifičnim potrebam in željam. Z optimalnimi razširitvami in vpeljavo dodatnih funkcionalnosti prilagodimo sistem za lastne potrebe in s tem poskrbimo, da bo naše delo potekalo bolj kvalitetno, hitreje ter ceneje. V diplomskem delu smo spoznali nadgradnjo spletnega mesta, postavljenega na odprtokodni programski rešitvi WordPress, za potrebe predstavnika za odnose z javnostmi, na primeru Študentskega sveta Univerze v Mariboru.
Ključne besede: sistemi za upravljanje spletnih vsebin, spletno mesto, WordPress, vtičniki, odnosi z javnostmi
Objavljeno: 20.09.2013; Ogledov: 943; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

10.
IZGRADNJA SPLETNE STRANI ZA FIZIOTERAPIJO
Dijana Babić, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje tehnologije in postopke za izdelavo dinamične spletne strani Fizioterapevt. Namen strani je predstavitev zasebne fizioterapije (Helena Pekošak, dipl. fiziot.), povečanje prepoznavnosti in pa trženje storitev.
Ključne besede: spletna stran, optimizacija, Wordpress, XAMPP
Objavljeno: 08.04.2014; Ogledov: 938; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (3,84 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici