| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 83
Na začetekNa prejšnjo stran123456789Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava in optimizacija spletne strani za marketinško podjetje
Amir Draganović, 2023, diplomsko delo

Opis: Podjetja morajo imeti v današnjem času funkcionalne spletne strani, oblikovane v moderni zasnovi, če želijo ostati konkurenčna. V diplomskem delu je predstavljena izdelava spletne strani za marketinško podjetje Pro Marketing, d. o. o. Spletna stran je izdelana v odprtokodnem sistemu WordPress za upravljanje spletnih vsebin. V prvem delu diplomskega dela so predstavljeni vtičniki uporabljeni na strani, vizualni graditelj strani Elementor in osnovni pristopi k optimizaciji spletne strani. V drugem delu diplomskega dela je opisan postopek priprave diagrama z aplikacijo diagrams.net, načrta z orodjem Adobe XD in spletne strani v odprtokodnem sistemu WordPress. V zaključnem delu je predstavljen proces optimizacije s pomočjo vtičnika Rankmath in prikazana analiza rezultatov s pomočjo orodja Google Analytics. Rezultati analize kažejo, da smo uspešno opravili optimizacijo strani in posledično izboljšali prepoznavnost in prodajo podjetja.
Ključne besede: Wordpress, Elementor, Rank Math, vtičniki, izdelava spletne strani, optimizacija spletne strani
Objavljeno v DKUM: 09.05.2023; Ogledov: 77; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (5,71 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Postavitev spletne trgovine za prodajo lesenih izdelkov
Ivan Peternelj, 2022, diplomsko delo

Opis: V današnjem svetu si podjetništva brez interneta ne moremo več predstavljati. S hitrim razvojem interneta in podjetništva se vse več podjetij odloča, da želijo izdelke ponuditi prek svoje spletne strani oz. prek spletne trgovine. Namen diplomskega dela je izdelava in optimizacija spletne trgovine za domačega obrtnika, ki se na področju mizarstva ukvarja z izdelavo lesenih izdelkov. Spletno trgovino smo izdelali s pomočjo orodja Wordpress in jo optimizirali za spletne brskalnike s pomočjo različnih orodij. Za optimizacijo je potrebna neprestana skrb, saj se optimizacija za spletne brskalnike nenehno razvija in spreminja. Na ta način smo spletno trgovino uvrstili med dobre rezultate iskanj na spletnih brskalnikih. Tako smo naročniku povečali prepoznavnost in prodajo prek spletne trgovine
Ključne besede: leseni izdelek, spletna trgovina, wordpress, woocommerce
Objavljeno v DKUM: 03.03.2023; Ogledov: 181; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

3.
Razvoj spletne trgovine za m&l equine
Blaž Kvasnik, 2022, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela opišemo ocenjevalni kriterij, predstavimo SWOT analizo in opis izbranih CMS-ov. Po opravljeni komparaciji izberemo CMS, s katerim izdelamo spletno trgovino in jo optimiziramo. Rezultat diplomskega dela je delujoča spletna trgovina izdelana po navodilih naročnika.
Ključne besede: CMS, SWOT, WordPress, spletna trgovina, vtičnik
Objavljeno v DKUM: 17.11.2022; Ogledov: 192; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

4.
Digitalizacija družinskega proizvodnega podjetja
Max Krašovec, 2022, magistrsko delo

Opis: Malo družinsko podjetje se spopada s težavami zaradi vedno pogostejše uporabe digitalnih tehnologij, sprememb kupčevih navad in omejitev zaradi zajezitve širjenja covida-19. Z analizo možnosti digitalizacije podjetja smo ugotovili, da je najbolj optimalno digitalizirati prodajo z vpeljavo lastne spletne strani in trgovine (t. i. e-commerce) in s trženjem na družbenih omrežjih. Za določitev novega poslovnega modela smo uporabili metodo CANVAS, medtem ko smo uporabili za digitalno strategijo trženja metodo N-REL. Pri izdelavi spletne strani in trgovine smo uporabili Wordpress in vtičnike, ki jih podpira. Opravili smo tudi lokalizacijo strani in optimizacijo za namene optimizacije iskalnikov. Tako je podjetje zdaj pripravljeno za širitev svoje prodaje na nove trge in zaradi nove spletne trgovine ni več odvisno od fizične prodaje blaga. Podjetje mora v prihodnje še vpeljati predlagano digitalno strategijo trženja v svoje poslovanje in spremljati vzpostavljeno analitiko strani, da bo lahko prilagodilo svojo stran ali ponudbo glede na nove trge.
Ključne besede: digitalizacija, proizvodnjo podjetje, WordPress, optimizacija iskalnikov, e-poslovanje
Objavljeno v DKUM: 19.10.2022; Ogledov: 189; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

5.
Digitalizacija prodaje športnih oblačil
Jaka Bochl, 2022, diplomsko delo

Opis: Obravnavamo problematiko reševanja potreb potrošniške družbe, ki vse bolj strmi k unikatnim, okolju prijaznim, a vseeno modernim izdelkom ali storitvam. Rešitev smo našli v novem idejnem podjetju Bullzy, v sklopu katerega bi s spletno trgovino, ki predstavlja orodje za najbolj razširjen način kupovanja, trgu predstavili izdelke iz bambusovih vlaken. Namen diplomskega dela je raziskati spletno prodajo, se seznaniti z delovanjem in postaviti spletno trgovino, ki bo hkrati funkcionalna, pregledna in tako uporabnikom kot skrbniku enostavna za uporabo. V teoretičnem delu smo s pomočjo pregleda literature opredelili pojem spletne prodaje, spletne trgovine in preučili sisteme za upravljanje spletnih vsebin, navedli vrste platform in se bolj podrobno seznanili z delovanjem platforme WordPress. V praktičnem delu pa smo na osnovi pridobljenih znanj postavili spletno trgovino za idejno podjetje Bullzy, ki bo ponujalo nakup športnih oblačil iz bambusovih vlaken. Spletno trgovino smo izdelali na lokalnem strežniku XAMPP, v platformi WordPress, v sklopu katere smo v nadzorni plošči namestili sistem, izbrali želeno temo in vtičnike ter s pomočjo vizije in poslanstva idejnega podjetja oblikovali vsebino spletne trgovine.
Ključne besede: spletna prodaja, spletna trgovina, WordPress, blagovna znamka
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 147; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

6.
Razvoj spletne strani za Studio Berlin
Žiga Brcar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili razvoj spletne strani za frizerski salon Studio Berlin. Salon zaenkrat še nima spletne strani, preko katere bi lahko uporabniki dostopali do podatkov ali se naročali na storitve, ki jih nudijo. Zato je glavni cilj diplomske naloge vzpostavitev spletne strani, ki bo uporabniku omogočala naročanje na storitve v frizerskem salonu. Na ta način se bo v bazi kreiral seznam ljudi, ki bodo koristili frizerske storitve, nad katerimi bo imel pregled frizer v salonu. S tem bo bistveno olajšan pregled nad termini naročenih strank. Za razvoj spletne strani smo uporabili CMS sistem WordPress, ki je služil kot osnovno orodje za spletno stran. Preko sistema WordPress smo vpeljali nekaj vtičnikov, ki so nam olajšali razvoj spletne strani. Z izdelavo spletne strani smo pripomogli k promociji in oglaševanju frizerskega salona, saj bo tako pridobival potencialne stranke tudi preko spletne strani in ne le preko družbenih omrežij.
Ključne besede: Studio Berlin, spletna stran, Wordpress, CMS sistem, frizerski salon
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 183; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

7.
Spletna prodaja izdelkov iz rabljenih oblačil
Nina Danaja Lamovec, 2022, diplomsko delo

Opis: Obravnavana diplomska naloga opisuje idejno podjetje ND eco, ki izdeluje izdelke iz rabljenih oblačil z namenom zmanjševanja tekstilnih odpadkov. Diplomska naloga je razdeljena na dva dela. V prvem delu je narejen in opisan poslovni načrt po modelu kanvas, v drugem delu pa je bila izdelana spletna trgovina, ki je v diplomski nalogi tudi opisana.
Ključne besede: spletna trgovina, WordPress, poslovni načrt
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 181; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

8.
Primerjava izdelave spletne strani z uporabo dveh različnih pristopov
Miha Božnar, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava primerjavo razvoja spletnega mesta z uporabo dveh pristopov. V diplomskem delu obravnavamo problematiko izbire primernejšega pristopa k razvoju spletne strani glede na namen spletne predstavitve, časovne stiske in nenazadnje tudi finančne zmožnosti organizacije. Cilj je ustvariti dva prototipa spletišč: enega z uporabo preprostega urejevalnika Elementor in drugega z razvojem lastne WordPress teme. Dela smo se lotili s predstavitvijo dotičnih spletnih tehnologij, nato smo razvili oba prototipa, tehniki med seboj primerjali in s primernejšo spletno mesto tudi dokončali. Rezultat dela je poleg predstavitve prednosti in slabosti uporabljenih pristopov še dokončana spletna stran, ki jo bo kulturno društvo lahko uporabljalo pri svojem nastopu na spletu.
Ključne besede: WordPress, sistem za upravljanje vsebin, spletna stran, predloga spletne strani
Objavljeno v DKUM: 13.10.2022; Ogledov: 148; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

9.
Prenova in optimizacija spletnega mesta za psihoterapijo in svetovanje, Anja Kavčič s.p.
Primož Jenčič, 2022, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo izvedli prenovo spletnega mesta za psihoterapijo in svetovanje, Anja Kavčič s. p., s poudarkom na optimizaciji in dostopnosti. Cilj prenove kot celote je bil povišati položaj spletnega mesta med rezultati v brskalniku, povečati pritok strank ter okrepiti zaupljivost storitve, ki je predstavljena na mestu. S pomočjo raznih orodij smo identificirali napake na teh področjih in v sistemu za upravljanje spletnih strani WordPress in izvedli prototipno rešitev spletnega mesta s popravki. Končna analiza prototipa je pokazala, da smo odpravili večino napak. Učinkovitost rešitve se bo pokazala po implementaciji na samem mestu.
Ključne besede: prenova, dostopnost, WordPress, SEO, psihoterapija
Objavljeno v DKUM: 22.09.2022; Ogledov: 323; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

10.
Izdelava spletne strani za podjetje as domžale nadgrajuje d.o.o
Nejc Levec, 2022, diplomsko delo

Opis: Namen te diplomske naloge je bil, da se izdela spletno stran za podjetje AS Domžale nadgradnje d.o.o. in se jo izboljša v primerjavi s prejšnjo spletno stranjo iz vizualnega in tudi vsebinskega vidika. Prvo sem se lotil opisa pomembnih stvari, ki so povezane s spletnimi stranmi. Za začetek sem namenil nekaj besed o spletu in njegovem delovanju, saj brez spleta ne bi mogli prikazovati spletnih strani. Nato sem se lotil teoretičnega dela spletnih strani, katere ločimo na statične in dinamične. Omenil in na kratko sem opisal tudi HTML in XML jezika s katerima lahko kreiramo spletne strani. Sledila je optimizacija spletnih strani, zakaj je tako pomembna in kako optimiziramo spletne strani. Nato sem opisal CMS sisteme, predstavil njihove prednosti, jih primerjal med seboj in tri najbolj priljubljene tudi opisal (WordPress, Joomla in Drupal). Pri WordPressu sem dodal še cel postopek namestitve in vključil posnetke zaslona za lažje razumevanje. Na koncu pa je sledil še najpomembnejši del diplomske naloge, ki pa je izdelava spletne strani. Med samo izdelavo sem naredil nekaj posnetkov zaslona, ki sem jih vključil v diplomsko nalogo, ter jih na kratko tudi opisal, tako da bo lažje razumeti postopek izdelave. Za izdelavo spletne strani sem uporabljal program WordPress, ki je brezplačen in ponuja ogromno različnih funkcij in elementov s katerimi lahko poljubno ustvarjamo kar želimo.
Ključne besede: spletna stran, WordPress, CMS, prenova, prototip
Objavljeno v DKUM: 26.08.2022; Ogledov: 242; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici