| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba tehnologije optičnega prepoznavanja znakov v aplikacijah Windows 10
Marko Deželak, 2017, diplomsko delo

Opis: V začetku diplomskega dela smo predstavili tehnologijo optičnega prepoznavanja znakov, opisali njene začetke ter podrobneje predstavili postopke in metodo prepoznavanja znakov. V nadaljevanju smo se osredotočili na operacijski sistem Windows 10, njegovo digitalno trgovino Windows Store in aplikacije namenjene optični prepoznavi znakov, katere smo pregledali in preizkusili njihovo delovanje. Nato smo z orodjem Visual Studio izdelali aplikacijo, v njej predstavili delovanje brezplačnih programskih knjižnic jih testirali in primerjali rezultate uspešnosti z obstoječimi rešitvami.
Ključne besede: optično prepoznavanje znakov, Windows 10, Windows 10 aplikacije
Objavljeno v DKUM: 09.10.2017; Ogledov: 1377; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (6,17 MB)

2.
RAZVOJ MOBILNE APLIKACIJE PREKMURJE
Tadej Ternar, 2016, diplomsko delo

Opis: Mobilne naprave so z nami že kar lep čas, s tem pa posledično tudi mobilne aplikacije, katerih kvaliteta in kvantiteta se še vedno povečuje. Za temo diplomske naloge smo si izbrali primerjavo izdelave mobilne aplikacije Prekmurje na mobilnih platformah Android in Windows Phone 8.1. Najprej smo se osredotočili na predstavitev obeh platform, kjer smo predstavili zgodovino, arhitekturo, programske jezike in razvijalna orodja. Nato smo predstavili izdelavo in zgradbo mobilne aplikacije. V sklepu diplome smo povzeli glavni del diplome, izpostavili glavne prednosti in slabosti obeh platform ter navedli nekaj ciljev za prihodnost razvoja mobilne aplikacije.
Ključne besede: Windows Phone 8.1, Android, mobilne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 25.10.2016; Ogledov: 2334; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (2,99 MB)

3.
Izdelava mobilne storitve za portal FERI na platformi Windows Phone
Uroš Zupan, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se ukvarjali z razvojem mobilne storitve za Windows Phone, ki študentom mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko omogoča hiter dostop do informacij povezanih s študijem. S pomočjo aplikacije lahko spremljajo pomembne informacije, ki se sicer nahajajo na spletni strani fakultete. Diplomsko delo sestavljata teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo opisali operacijski sistem Windows Phone ter spletni portal FERI, v praktičnem delu pa smo prikazali postopek razvoja aplikacije od začetnega načrtovanja do končne namestitve. Podrobneje smo predstavili njene funkcionalnosti, jo primerjali s podobnimi aplikacijami ter se pozanimali o njeni sprejetosti med študenti.
Ključne besede: mobilne naprave, mobilne aplikacije, FERI mobilna aplikacija, Windows Phone
Objavljeno v DKUM: 14.03.2016; Ogledov: 1783; Prenosov: 236
.pdf Celotno besedilo (8,01 MB)

4.
MEDPLATFORMSKI RAZVOJ INFORMACIJSKIH REŠITEV Z ORODJEM DELPHI
Dejan Molnar, 2015, diplomsko delo

Opis: Delphi je bilo priljubljeno razvojno orodje, ki je nastalo sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Skozi čas se je razvijal in z zadnjo izdajo z imenom Embarcadero Delphi 10 Seattle postal razvojno orodje za medplatformski razvoj aplikacij. V sklopu diplomskega dela smo predstavili proces medplatformskega razvoja, razvili preprosto aplikacijo igre vislice in prikazali prenos končne aplikacije na platforme Android, iOS, OS X in Windows.
Ključne besede: medplatformski razvoj aplikacije, Delphi, Android, iOS, Windows, mobilne rešitve, mobilne aplikacije, namizne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 22.10.2015; Ogledov: 1872; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (3,74 MB)

5.
SKUPINSKA POLITIKA V VIRTUALIZIRANEM OKOLJU WINDOWS SERVER 2012 R2
Žiga Oder, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno delo s skupinsko politiko in kakšen učinek imajo ta pravila na učinkovitost uporabnikov. Na začetku je opisano delovanje virtualizacije in kaj sploh pomeni izraz skupinska politika. Nato sta opisani dve pomembni točki vsakega naprednega virtualiziranega okolja, to sta varna komunikacija in aplikacije, ki se samodejno namestijo ob zagonu sistema. Na koncu je prikazana simulacija sistema, v kateri je praktično predstavljena virtualizacija, skupinska politika, zagonske aplikacije in orodje za povzetek skupinskih politik.
Ključne besede: skupinska politika, Windows Server 2012 R2, virtualizacija, varna komunikacija, zagonske aplikacije, Windows System Center 2012 R2
Objavljeno v DKUM: 29.05.2015; Ogledov: 1403; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (3,67 MB)

6.
RAZVOJ APLIKACIJ S PLATFORMO WINDOWS PHONE 8 IN PRIMERJAVA Z RAZLIČICO 7
Jurij Bugarin, 2015, diplomsko delo

Opis: Dandanes si ne predstavljamo več vsakdanjika brez pametne mobilne naprave, predvsem telefona. Nekaj časa je bila to samo ena od kategorij telefonov, sedaj pa je prevladujoča oz. sploh ne govorimo več o kategoriji, ampak o napravi, za katero se v splošnem že predvideva in pričakuje, da je pametna. Seveda je zaradi tako številčne uporabe in vedno večje zmogljivosti strojne opreme ter zaradi novih platform zahteva po mobilnih aplikacijah velika. Skozi razvoj novih platform se spremni tudi način razvoja aplikacij. Ta razvoj bomo opisali v diplomski nalogi, podali malo zgodovine in ga osvetlili z vidika razvijalca. Razvili bomo aplikacijo, s katero bomo ugotovili razlike v razvoju na platformi Windows Phone družine različice 8 v primerjavi z različico 7. Za aplikacijo smo si izbrali preprost program za upravljanje s kamero, ki bo imel funkcije, ki jih omogoča trenutno uporabljena platforma, v kateri bomo aplikacijo razvijali. Sproti bomo vse ugotovitve tudi zapisali.
Ključne besede: Windows Phone 8.1, Windows Phone 7, Silverlight, mobilna aplikacija, razvojna platforma, razvoj mobilne aplikacije, pametni telefon, mobilna kamera
Objavljeno v DKUM: 29.05.2015; Ogledov: 1863; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

7.
PRIMERJAVA TEHNOLOGIJ ZA RAZVOJ MOBILNIH REŠITEV
Andrej Bricman, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj mobilne spletne aplikacije z uporabo ASP.NET MVC 4 in nativne mobilne aplikacije z uporabo Windows Phone SDK 8.0. Na začetku predstavi arhitekturo MVC vzorca in pa novosti v ASP.NET MVC 4. Nato je opisan nabor HTML5 spletnih tehnologij. Na splošno je predstavljen operacijski sistem Windows Phone, zatem pa razvoj z Windows Phone SDK 8.0, kjer so predstavljene novosti nove verzije, proces vezave podatkov in vzorec MVVM. Naloga je zaokrožena z opisom implementacije obeh aplikacij, zatem pa primerja še pristopa, ki sta se uporabljala pri izgradnji aplikacij.
Ključne besede: spletne aplikacije, mobilne aplikacije, ASP.NET, MVC 4, Windows Phone 8, HTML5, jQuery Mobile, Web API, XAML
Objavljeno v DKUM: 15.07.2014; Ogledov: 1815; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (2,75 MB)

8.
PROGRAMI ZA ZAŠČITO MOBILNIH TELEFONOV
Marija Cankar, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali problematiko varnosti mobilnih naprav in protivirusne zaščite zanje. V ta namen smo raziskali in primerjali funkcionalnosti nekaterih operacijskih sistemov, raziskali trg ponujenih protivirusnih aplikacij, odkrili pomanjkljivosti zgradbe operacijskih sistemov in na vsakem operacijskem sistemu predstavili po dve protivirusni zaščiti. Uporabili smo najbolj razširjene protivirusne zaščite na posameznih platformah in testirali njihovo delovanje. Želeli smo preveriti tudi aktualnost protivirusnih aplikacij pri uporabniku s pomočjo ankete, ki je zajemala osnovna vprašanja na področju mobilne telefonije in uporabe protivirusne zaščite. Rezultati ankete so pokazali, da uporabniki večinoma ne uporabljajo protivirusne zaščite, vendar ji zaupajo. Uporabniška izkušnja pri Android protivirusni zaščiti je pokazala, da sta aplikaciji zadovoljili standarde, pri iOS in Windows Phonu pa smo razkrili, zakaj se ni razvila potreba po razvoju protivirusne aplikacije.
Ključne besede: protivirusna zaščita, zlonamerne aplikacije, iOS, Android, Windows Phone
Objavljeno v DKUM: 20.09.2013; Ogledov: 1733; Prenosov: 176
.pdf Celotno besedilo (915,90 KB)

9.
Prenova aplikacijskih in spletnih strežnikov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Igor Kuželj, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: Citrix, strežnik Windows 2003, aplikacije
Objavljeno v DKUM: 04.06.2012; Ogledov: 2112; Prenosov: 26

10.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJE ZAPRAVLJIVEC ZA MOBILNI PLATFORMI ANDROID IN WINDOWS PHONE 7
Primož Koletnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V obdobju razcveta pametnih naprav se na trgu pojavljajo potrebe po razvoju velike količine aplikacij za različne mobilne platforme. Poleg uporabnosti aplikacij je pomemben tudi vidik s strani razvijalcev. V ta namen smo v diplomski nalogi naredili primerjavo in predstavili prednosti ter slabosti za različne platforme. Osredotočili smo se na dve platformi, Android ter Windows Phone OS, za kateri smo razvili aplikacijo Zapravljivec. Zapravljivec je aplikacija, ki nam omogoča beleženje stroškov, njihov pregled po obdobjih in kategorijah ter grafični prikaz porabe. Implementirali smo možnost sinhronizacije podatkov s pomočjo spletne storitve do katere dostopamo iz obeh platform.
Ključne besede: mobilne aplikacije, mobilne platforme, Android, Windows Phone, primerjava razvoja, razvoj aplikacije, nadzor nad stroški, vodenje stroškov
Objavljeno v DKUM: 27.01.2012; Ogledov: 2642; Prenosov: 273
.pdf Celotno besedilo (3,99 MB)

Iskanje izvedeno v 0.99 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici