| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 30
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Sodobne mobilne aplikacije za motoriste
Klemen Hudobreznik, 2018, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bila raziskava področja o sodobnih mobilnih aplikacijah za motoriste. Opravili smo analizo že obstoječih aplikacij. Analizirali smo le tiste, ki so bile na trgu najbolj uporabljene. Ker so vse aplikacije v angleščini, smo se odločili implementirati svojo mobilno aplikacijo za operacijski sistem Windows Phone. Najprej smo naredili zasnovo ter na podlagi te zasnove implementirali aplikacijo. Poudarek v aplikaciji je bila funkcionalnost beleženja poti ter funkcionalnost CrashAlert. Na koncu smo podali še možne izboljšave za prihodnji razvoj.
Ključne besede: mobilna aplikacija, motocikel, pametni mobilni telefon, Windows Phone
Objavljeno v DKUM: 17.07.2018; Ogledov: 2060; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (2,72 MB)

2.
Mobilna aplikacija za pomoč pri vodenju kmetijskega gospodarstva
Gregor Korez, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je na začetku predstavljeno kmetijsko gospodarstvo in njene pripadajoče enote. Ker se del diplomskega dela navezuje na evidenco delovnih opravil, je nekoliko podrobneje tudi opisana in predstavljena vrsta evidenc o delovnih opravilih. Na koncu poglavja sledi opis obstoječe aplikacije iz tega področja ter programska orodja in programski jeziki, ki so bili uporabljeni za izvedbo naloge. V naslednjem poglavju sledi načrtovanje končne aplikacije in izdelava diagrama primerov uporabe, entitetno relacijski model ter opis končne verzije aplikacije. V zadnjem delu diplomskega dela je opisana in z izseki kode prikazana še implementacija in funkcionalnost prototipa mobilne aplikacije.
Ključne besede: gerk, delovno opravilo, evidenca delovnih opravil, kmetijsko gospodarstvo, Windows Phone, mobilna aplikacija.
Objavljeno v DKUM: 18.08.2017; Ogledov: 1402; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

3.
Dnevnik aktivnosti psa na različnih platformah
Urša Šinkovec Palir, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo projekt, ki ga sestavljajo aplikacije, razvite na več platformah. Glavna naloga le-teh je komunikacija s strežnikom, saj ta zagotavlja vse potrebne informacije aplikacijam.
Ključne besede: WAMP, ASP. NET, Android, Windows Phone
Objavljeno v DKUM: 27.10.2016; Ogledov: 1087; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

4.
RAZVOJ MOBILNE APLIKACIJE PREKMURJE
Tadej Ternar, 2016, diplomsko delo

Opis: Mobilne naprave so z nami že kar lep čas, s tem pa posledično tudi mobilne aplikacije, katerih kvaliteta in kvantiteta se še vedno povečuje. Za temo diplomske naloge smo si izbrali primerjavo izdelave mobilne aplikacije Prekmurje na mobilnih platformah Android in Windows Phone 8.1. Najprej smo se osredotočili na predstavitev obeh platform, kjer smo predstavili zgodovino, arhitekturo, programske jezike in razvijalna orodja. Nato smo predstavili izdelavo in zgradbo mobilne aplikacije. V sklepu diplome smo povzeli glavni del diplome, izpostavili glavne prednosti in slabosti obeh platform ter navedli nekaj ciljev za prihodnost razvoja mobilne aplikacije.
Ključne besede: Windows Phone 8.1, Android, mobilne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 25.10.2016; Ogledov: 2222; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (2,99 MB)

5.
RAZVOJ DOMORODNIH MOBILNIH APLIKACIJ ZA ISKANJE PO REPOZITORIJIH NACIONALNE INFRASTRUKTURE ODPRTEGA DOSTOPA
Martin Oprešnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se ukvarjali z razvojem domorodne aplikacije za različne mobilne operacijske sisteme. Opisali in primerjali smo razvoj za operacijske sisteme Android, iOS in Windows Phone ter objavo v trgovinah mobilnih aplikacij. Za vsak sistem smo razvili mobilno aplikacijo, ki omogoča dostop do zaključnih in raziskovalnih del univerz ter nekaterih drugih organizacij, ki so vključene v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa. Izdelane aplikacije smo objavili v trgovinah Google Play, Apple App Store in Windows Store. Pri izdelavi aplikacij smo spoznali, da lahko z dobrim poznavanjem specifikacij in načrtovanjem zelo zmanjšamo čas implementacije.
Ključne besede: mobilna aplikacija, android, ios, windows phone, nacionalni portal odprte znanosti
Objavljeno v DKUM: 23.09.2016; Ogledov: 1895; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (4,37 MB)

6.
Izdelava mobilne storitve za portal FERI na platformi Windows Phone
Uroš Zupan, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se ukvarjali z razvojem mobilne storitve za Windows Phone, ki študentom mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko omogoča hiter dostop do informacij povezanih s študijem. S pomočjo aplikacije lahko spremljajo pomembne informacije, ki se sicer nahajajo na spletni strani fakultete. Diplomsko delo sestavljata teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo opisali operacijski sistem Windows Phone ter spletni portal FERI, v praktičnem delu pa smo prikazali postopek razvoja aplikacije od začetnega načrtovanja do končne namestitve. Podrobneje smo predstavili njene funkcionalnosti, jo primerjali s podobnimi aplikacijami ter se pozanimali o njeni sprejetosti med študenti.
Ključne besede: mobilne naprave, mobilne aplikacije, FERI mobilna aplikacija, Windows Phone
Objavljeno v DKUM: 14.03.2016; Ogledov: 1710; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (8,01 MB)

7.
RAZVOJ MOBILNE APLIKACIJE »LIFESAL« ZA PLATFORMO WINDOWS PHONE 8
Žiga Kajzer, 2014, diplomsko delo

Opis: Posamezniki sodobne družbe svojo energijo in pozornost vedno bolj usmerjajo k dobremu počutju ter zdravemu in kakovostnemu načinu življenja. Takšna dinamika zahteva veliko samodiscipline in predanosti, zato smo hoteli uporabniku olajšati izkušnjo z modernim pripomočkom. V diplomskem delu je predstavljena implementacija mobilne aplikacije, ki teče na platformi Windows Phone 8. Prikazali smo kreiranje uporabniških vmesnikov z jezikom XAML, uporabo knjižnice Json.NET za deserializacijo objektov ter delo z GPS sistemom na mobilni platformi. Raziskali in implementirali smo asinhrono programiranje v ogrodju .NET ter opravila, ki tečejo v ozadju, ko je aplikacija izklopljena.
Ključne besede: Windows Phone 8, mobilna aplikacija, .NET Framework
Objavljeno v DKUM: 06.11.2015; Ogledov: 2251; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

8.
Izgradnja programskih rešitev za trgovino Windows
Tamara Čuček, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili izgradnjo programskih rešitev za trgovino Windows. Na trgu je vedno več mobilnih naprav, ki podpirajo platformo Windows in platformo Windows Phone. Iz tega razloga smo predstavili izgradnjo univerzalnih aplikacij Windows, ki uporabniku omogočajo vzporedni razvoj aplikacij za platformo Windows in platformo Windows Phone. Predstavili smo tudi integrirano razvojno okolje Visual Studio, s pomočjo katerega smo izdelali projekt, ki prikazuje izgradnjo univerzalne aplikacije Windows. Projekt smo izdelali s programskim jezikom C# in označevalnim jezikom XAML.
Ključne besede: Windows 8.1, Windows Phone 8.1, C#, XAML, trgovina Windows
Objavljeno v DKUM: 30.10.2015; Ogledov: 925; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (3,00 MB)

9.
RAZVOJ INFORMACIJSKE PODPORE ZA PROSTOVOLJNE KRVODAJALCE
Petra Vrbanec, 2015, diplomsko delo

Opis: Uravnavanje zalog krvi v bolnišnicah je kompleksna naloga in zahteva nenehno spremljanje in ukrepanje transfuzijskih služb. Zgodi se, da določene krvne skupine zmanjka. Namesto napornega klicanja krvodajalcev in obveščanja preko množičnih medijev lahko potrebno število krvodajalcev dosegamo tudi z le nekaj kliki miške. V diplomskem delu bo opisana izdelava namizne aplikacije, namenjene bolnišnicam za obveščanje krvodajalcev, in mobilne aplikacije, namenjene prostovoljnim krvodajalcem. Rezultat diplomskega dela je aplikacijska povezava med potrebami bolnišnice in osebami, ki darujejo kri. Aplikacija temelji na »push notification« sporočilu.
Ključne besede: Windows Phone 8.1, push notification, prostovoljni krvodajalci, mobilna aplikacija, namizna aplikacija, C#
Objavljeno v DKUM: 30.06.2015; Ogledov: 1321; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (3,41 MB)

10.
RAZVOJ APLIKACIJ S PLATFORMO WINDOWS PHONE 8 IN PRIMERJAVA Z RAZLIČICO 7
Jurij Bugarin, 2015, diplomsko delo

Opis: Dandanes si ne predstavljamo več vsakdanjika brez pametne mobilne naprave, predvsem telefona. Nekaj časa je bila to samo ena od kategorij telefonov, sedaj pa je prevladujoča oz. sploh ne govorimo več o kategoriji, ampak o napravi, za katero se v splošnem že predvideva in pričakuje, da je pametna. Seveda je zaradi tako številčne uporabe in vedno večje zmogljivosti strojne opreme ter zaradi novih platform zahteva po mobilnih aplikacijah velika. Skozi razvoj novih platform se spremni tudi način razvoja aplikacij. Ta razvoj bomo opisali v diplomski nalogi, podali malo zgodovine in ga osvetlili z vidika razvijalca. Razvili bomo aplikacijo, s katero bomo ugotovili razlike v razvoju na platformi Windows Phone družine različice 8 v primerjavi z različico 7. Za aplikacijo smo si izbrali preprost program za upravljanje s kamero, ki bo imel funkcije, ki jih omogoča trenutno uporabljena platforma, v kateri bomo aplikacijo razvijali. Sproti bomo vse ugotovitve tudi zapisali.
Ključne besede: Windows Phone 8.1, Windows Phone 7, Silverlight, mobilna aplikacija, razvojna platforma, razvoj mobilne aplikacije, pametni telefon, mobilna kamera
Objavljeno v DKUM: 29.05.2015; Ogledov: 1759; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici