| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Prehod z lokalne domene na Microsoft Azure active directory v podjetju SIP d.d. : diplomsko delo
Nejc Tevč, 2023, diplomsko delo

Opis: V digitalnem in medsebojno povezanem svetu je upravljanje uporabniških identitet in dostopov do virov postal ključni korak vsake organizacije. V diplomskem delu je predstavljeno in analizirano okolje Microsoft Azure AD, s pomočjo katerega je bil narejen prehod iz lokalne domene v oblačno storitev upravljanja identitete in dostopa. Vpeljane rešitve omogočajo funkcijo enotne prijave, kar uporabnikom omogoča prijavo v več aplikacij z enotno identiteto in hkrati izboljša uporabniško izkušnjo. Narejena konfiguracija v podjetju zagotavlja višjo varnost sistema, hkrati pa omogoča centralno upravljanje naprav.
Ključne besede: Microsoft Azure, Active Directory, Microsoft Windows Defender, Office 365, hibridno okolje.
Objavljeno v DKUM: 21.12.2023; Ogledov: 445; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (3,01 MB)

2.
Varnostno kopiranje podatkov v podjetju Pancom d.o.o.
Boštjan Rožič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V današnjem hitrem tempu je varnostno kopiranje podatkov izredno pomembno. Običajno se podatkovne datoteke hranijo na eno mesto, kar je zelo nevarno. Računalniške izgube, kraje, naravne nesreče in nenamerno brisanje so samo nekateri načini, zaradi katerih lahko izgubimo podatke. Zato je izredno pomembno, da ima podjetje kakovostno varnostno strategijo. Obstaja veliko varnostnih načinov za varnostno kopiranje podatkov, ki zagotavlja zmanjšano tveganje izgube le-teh. V diplomskem delu smo predstavili pomen varnostnega kopiranja podatkov in podjetju Pancom, d. o. o., predlagali rešitev z uvedbo varnostnega kopiranja podatkov prek mrežnega diska NAS. Za nadaljnji razvoj informacijske tehnologije podjetja je nujna skrb za redno posodabljanje programske opreme in redne strojne nadgradnje. S tem ima podjetje na voljo več programskih funkcij, ki podjetju omogoči nemoteno poslovanje, varno kopiranje podatkov na strežnik, nižje stroške poslovanja ter čas.
Ključne besede: varnostno kopiranje, podatki, mediji za shranjevanje, Windows Server Backup, Microsoft Azure Backup, podjetje Pancom, d. o. o.
Objavljeno v DKUM: 04.06.2018; Ogledov: 1187; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

3.
4.
UPORABA MICROSOFT HYPER-V ZA PRENOVO STREŽNIŠKE INFRASTRUKTURE
Stašo Zver, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opisuje prenovo strežniške infrastrukture. Prenova strežniške infrastrukture v organizaciji je potrebna predvsem zaradi zastarele strojne in programske opreme, ki jo je v bližnji prihodnosti potrebno nadgraditi ali zamenjati. V diplomski nalogi so okvirno predstavljene tri možne opcije prenove in sicer z VMware virtualizacijo, Microsoft virtualizacijo ali z Windows Azure. Ker pa je po analizi prenova z Microsoft virtualizacijo za organizacijo najbolj ugodna, je tudi najbolj podrobno opisana.
Ključne besede: virtualizacija, Windows Azure, VMware, Microsoft, strežniška infrastruktura, strojna in programska oprema
Objavljeno v DKUM: 20.03.2015; Ogledov: 1376; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (8,98 MB)

5.
RAZVOJ SODOBNIH INFORMACIJSKIH REŠITEV V WINDOWS AZURE
Robert Dukarić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo Windows Azure platformo ter njeno vlogo v svetu računalništva v oblaku. Umestimo jo med ostale ponudnike oblačnega računalništva ter jo z njimi primerjamo. Prav tako podrobno opišemo in obrazložimo strukturo Windows Azure platforme ter vseh njenih storitev. V nadaljevanju še opišemo življenjski cikel razvoja Windows Azure aplikacij, obravnavamo podporo k interoperabilnosti v Windows Azure, opišemo prehod aplikacij na Windows Azure, kjer predstavimo možnost izvedbe hibridnih aplikacij ter prenos obstoječih aplikacij na Azure. Zadnji del diplomskega dela obsega praktičen primer aplikacije, ki se zaganja v Windows Azure okolju, načrtovanje arhitekture po metodologiji DDD, opis funkcionalnosti aplikacije in bistvenih primerov uporabe ter implementacijo socialne mreže CloudDocs in njeno namestitev v oblak.
Ključne besede: računalništvo v oblaku, Windows Azure, socialne mreže, PaaS, SaaS
Objavljeno v DKUM: 20.12.2010; Ogledov: 2710; Prenosov: 336  (2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (4,54 MB)

6.
IZDELAVA PROGRAMA V OBLAČKU
Peter Zagoranski, 2009, diplomsko delo

Opis: V predstavitvi so opisani koncepti računalništva v oblaku. Najprej smo predstavili klasifikacijo po nivojih, na katerih lahko uporabljamo storitve v oblaku, in si pri tem ogledali ponudbe trenutno najpomembnejših ponudnikov posameznih nivojev. V nadaljevanju smo se osredotočili na ponudbo plaftorme Windows Azure, saj smo z njeno pomočjo razvili aplikacijo, ki se izvaja v oblaku. Pri tem smo preučili storitve, katere nam trenutno ponuja platforma Windows Azure, in si zraven tega ogledali še, kakšne so vizije zaračunavanja za posamezne storitve. Končni produkt diplomske naloge je bila spletna aplikacija, ki se izvaja v oblaku in za svoje delovanje uporablja množico storitev omenjene platforme.
Ključne besede: računalništvo v oblaku, oblak, Windows Azure, spletni dnevnik, oxite, infrastruktura kot storitev, platforma kot storitev, programska oprema kot storitev
Objavljeno v DKUM: 20.11.2009; Ogledov: 2881; Prenosov: 399
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

Iskanje izvedeno v 2.41 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici