| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
OPTIMALNO NAČRTOVANJE PRENOSNIH KANALOV V OMREŽJU Wi-Fi
Matjaž Jaklevič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje problematiko prekrivanja kanalov v brezžičnem lokalnem omrežju. Uvodni del vsebuje pregled brezžičnih omrežij ter predstavitev standardov IEEE 802.11. Uvodnemu delu sledi pregled kanalov in problematika nastavljanja kanalov v brezžičnem lokalnem omrežju. Za postavitev testnega omrežja smo uporabili dva brezžična usmerjevalnika TP-LINK Archer C7, en prenosni računalnik kot strežnik ter dva prenosna računalnika z brezžičnima povezavama, ki sta predstavljala odjemalca. Usmerjevalnika sta bila s strežnikom povezana preko lokalnega žičnega omrežja. Dva prenosna računalnika kot odjemalca pa smo uporabili za testiranje prenosa podatkov pri različnih kanalih brezžičnega omrežja in obremenitvah usmerjevalnikov.
Ključne besede: brezžična omrežja, Wi-Fi, WLAN, prenosni kanali
Objavljeno v DKUM: 13.09.2016; Ogledov: 1272; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (2,84 MB)

2.
PRENOVA BREZŽIČNEGA OMREŽJA V SREDNJE VELIKEM PODJETJU
Matic Kutnjak, 2013, diplomsko delo

Opis: Danes si življenja brez brezžičnega omrežja ne moremo več predstavljati. Omogoča nam svobodno gibanje, med tem ko smo povezani na internet. Brezžična tehnologija zelo hitro pridobiva na popularnosti, še posebej s hitrim razvojem mobilnih naprav, kot so mobilni telefoni, tablični računalniki, dlančniki, prenosniki in druge. Vedno več podjetji se odloča za implementacijo kakovostnega, a hkrati cenovno ugodnega brezžičnega omrežja. Diplomska naloga obravnava uvedbo profesionalnega brezžičnega sistema v podjetju Kron Telekom. Podjetje bo s podrobnim analiziranjem značilnosti oziroma sposobnosti brezžičnega sistema na podlagi ugodnih cen izbralo najprimernejšega ponudnika. V nalogi so opisane osnove brezžičnih omrežij, kot so standard IEEE 802.11, načini povezovanja, vrste brezžičnih omrežij in navsezadnje varnost. Ta vedno bolj pridobiva na pomembnosti, saj je vdorov v lokalna omrežja vedno več. Kot že omenjeno, je poudarek na izboru kvalitetnega profesionalnega brezžičnega omrežja. Slednje naj omogoča visoko razpoložljivost, zanesljivost in varnost.
Ključne besede: - WLAN – brezžično omrežje - Varnost brezžičnega omrežja - IEEE 802.11 - Internet - Značilnosti dostopnih točk in kontrolerja
Objavljeno v DKUM: 01.10.2013; Ogledov: 1692; Prenosov: 107
URL Povezava na celotno besedilo

3.
VARNOST BREZŽIČNIH OMREŽIJ PO STANDARDU IEEE 802.11
Matej Štumberger, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga se osredotoča na problem varovanja brezžičnih omrežij, zasnovanih po standardu IEEE 802.11. Opisano je združenje IEEE in njihova specifikacija standardov z oznako 802, prav tako pa so opisani tudi standardi, protokoli in tehnike varovanja in zaščite omrežij, ki delujejo po tej specifikaciji. Predstavljeno je tudi trenutno stanje varnosti brezžičnih omrežij na področju mesta Ptuj, opisani in prikazani pa so tudi različni pristopi za zlorabo brezžičnih omrežij, skupaj s programsko in strojno opremo, ki jo napadalec potrebuje za izvedbo napada. Prikazano je tudi, kako ugotavljanje ključa poteka v praksi in na kak način se lahko zavarujemo pred takšnimi napadi.
Ključne besede: Varnost, varovanje, brezžičnih, brezžična, brezžično, brezžičnega, omrežje, omrežij, omrežja, WEP, WPA, WPA2, TKIP, AES, CCMP, IEEE, WLAN, WIFI, 802, 802.11, vojne, vojna, vožnje, vožnja, napad, zlom, geslo, gesla, razbijanje, linux, backtrack, aircrack, kismet, pyrit, protokol, standard, protokoli, standardi, SSID, BSSID, ESSID, MAC, IP, overitev, overjanje, PSK, RADIUS, deljeni, ključ, ključi, ugotavljanje, preizkus, preizkušanje, vmesni, posrednik, vmesnim, posrednikom, IDS, zaznava, zazn
Objavljeno v DKUM: 26.09.2013; Ogledov: 4251; Prenosov: 336
.pdf Celotno besedilo (5,59 MB)

4.
IZGRADNJA BREZŽIČNEGA OMREŽJA V BANKI
Blaž Jensterle, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava izgradnjo brezžičnega omrežja za potrebe banke. Podatki, ki se prenašajo v omrežjih znotraj bank, so zaupne narave, zato je poudarek na zagotavljanju varnosti teh podatkov v omrežju in na preprečevanju nepooblaščenega dostopa do omrežja. Predstavljene so pomanjkljivosti različnih tipov zaščite, ki ogrožajo brezžična omrežja. Opisani so postopki povezovanja, konfiguriranja in nameščanja komponent ter programske opreme, potrebne za varno brezžično omrežje. Analizirane so najpogosteje uporabljane zaščite brezžičnega omrežja in preverjanja pristnosti, obenem pa so opisane prednosti in slabosti takšnih zaščit. Na podlagi analize je izdelan primer rešitve brezžičnega omrežja v banki. Podane so prednosti in slabosti rešitve ter pogoji za uvedbo in možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: brezžično omrežje WLAN, varnost v brezžičnem omrežju WLAN, internetna varnost, RADIUS, grožnje v brezžičnem omrežju WLAN
Objavljeno v DKUM: 13.05.2013; Ogledov: 1444; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

5.
ANALIZA NAPADA NA ODJEMALCA
Žiga Erhatič, 2010, diplomsko delo

Opis: Glavni namen naloge je bil prikazati nevarnosti, ki prežijo na odjemalca brezžičnih tehnologij. Velik problem brezžične tehnologije je ravno zagotavljanje varnosti. Uporabnika ni mogoče fizično zavarovati pred napadalci in dostikrat je brezžično omrežje primarna tarča napada. Predstavili smo varnostne ukrepe in standarde, uveljavljene v sistemih za brezžično povezavo, ter kako in s kakšnimi orodji lahko napadalec le-te zaobide. Na podlagi prikaza napada smo raziskali možnosti implementacije varnosti za določen sistem. Predvsem se je treba zavedati, da varnost ni izdelek oziroma nekaj, kar lahko kupimo, pač pa proces, ki ga je treba razvijati in neprestano gojiti.
Ključne besede: WLAN, napad, varnost, odjemalec
Objavljeno v DKUM: 20.04.2011; Ogledov: 1781; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

6.
VARNOST V BREZŽIČNIH OMREŽJIH
Robi Zorman, 2010, diplomsko delo

Opis: Dostop do interneta nam omogoča hitro pridobitev informacij in podatkov, ter nas povezuje med seboj, bodisi z uporabo komunikacijskih programskih paketov, ki omogočajo komunikacijo v realnem času, oziroma elektronsko pošto, ki nadomešča običajno poštno komunikacijo. Brezžične dostopne točke omogočajo svobodo gibanja v območju dosega signala, ter nas lahko spremljajo tudi na poti, da se lahko priključimo kjerkoli v dometu signala. Pri brezžičnih omrežjih pa poznamo več vrst varnostnih mehanizmov, ki nam zavarujejo omrežje pred vsiljivci in nepooblaščenim dostopom. Nekateri mehanizmi se počasi poslavljajo, medtem ko so drugi zakonsko določeni za implementacijo v varnostne mehanizme dostopne točke. V zaključnem delu diplomske naloge bom predstavil prototipno rešitev za razširitev uporabe brezžičnih omrežij z uporabo dvodelne pasovne širine.
Ključne besede: Internet, WLAN - brezžično omrežje, Varnost v WLAN omrežju, Nevarnosti v WLAN omrežju, WEP, WPA
Objavljeno v DKUM: 28.03.2011; Ogledov: 2291; Prenosov: 300
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

7.
Postavitev razširjenega LAN-a : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Luka Dolenec, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: LAN, TCP/IP, WLAN
Objavljeno v DKUM: 31.03.2008; Ogledov: 4573; Prenosov: 161

8.
9.
Iskanje izvedeno v 1.32 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici