| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Regulacija sile na linearni hidravlični servo osi
Luka Jerebic, 2018, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo opisuje načrtovanje, izvedbo in delovanje linearne elektro-hidravlične enote za merjenje in regulacijo sile. Takšne sisteme pogosto najdemo v industriji, saj hidravlika omogoča velike sile z relativno majhnimi stroji. Enota je sestavljena iz hidravličnih in električnih komponent. Prve skrbijo za prenos in pretvorbo energije, druge za napajanje, nadzor in varnost. V delu bodo opisane tri možnosti merjenja sile, in sicer: lasten senzor z merilnimi lističi, merilna celica sile in meritev sile s pomočjo razlike tlakov v komorah valja. Na ta način izmerjeno silo nato uporabimo pri povratni zanki regulacije sile. Regulacijo sile potrebujemo kasneje za avtomatizacijo preizkuševališča za določanje dinamične trdnosti materialov. Za krmiljenje komponent je vgrajen krmilnik proizvajalca Beckhoff tipa CX5140. Gre za zmogljiv večjedrni krmilnik, ki poganja operacijski sistem Windows Embedded Standard. Na njem se izvaja program zgrajen v programskem okolju Twincat 3. Za vmesnik človek-stroj smo izdelali še program v Visual Studio C# , ki poleg interakcije izvaja še nekatere druge funkcije.
Ključne besede: hidravlična linearna servo os, regulacija sile, koncepti regulacije, večjedrni krmilnik Beckhoff, Visual Basic, C#
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 639; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (4,51 MB)

2.
Razvoj vtičnika za eVem storitve
Žiga Cibic, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava razvoj dll vtičnika za povezavo z eVem spletnimi storitvami. Vtičnik je bil razvit v C#.NET jeziku, z namenom uporabe v Visual Basic 6 razvojnem okolju in kot opcijski modul pri končnih uporabnikih. Podjetje ni imelo obsežnejših izkušenj z razvojem programov v .NET družini jezikov, zato je sekundarna funkcija naloge pridobivanje dodatnega znanja in izkušenj, kar bo v prihodnosti omogočalo razvoj podobnih vtičnikov za druge spletne storitve. V nalogi pregledamo postopek načrtovanja in razvoja s predstavitvijo ključnih korakov in komponent končanega vtičnika. Predstavimo tudi postopke in specifike integracije C#.NET vtičnikov v Visual Basic 6 okolje, kar je ključnega pomena za učinkovito delovanje tako tega vtičnika kot tudi vseh prihodnjih.
Ključne besede: Vtičnik, dll, c#.net, evem spletna storitev, visual basic 6
Objavljeno: 30.08.2018; Ogledov: 426; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

3.
PRENOVA PROGRAMSKE REŠITVE ZA KONFERENČNI CENTER NA GOSPODARSKI ZBORNICI
Rok Harter, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Z diplomskim delom smo skušali rešiti težavo Gospodarske zbornice Slovenije, ki v svojem konferenčnem centru za rezervacije uporablja zastarelo in nedokumentirano aplikacijo. S ponovno zasnovo programa, namenjenega učinkovitejšemu pregledu in delu, smo delno uspeli implementirati rešitve, ki poenostavijo pregled in delo z rezervacijami. Program smo izdelali s pomočjo orodja Microsoft Visual Studio, uporabili pa smo različne programske jezike, med drugim C#, Visual basic, XML, SAP Crystal Reports in odprtokodno rešitev za prikaz koledarja v naši aplikaciji. Nova rešitev omogoča statistične preglede rezervacij ter prenovljene in poenostavljene izpise za različne uporabnike, obenem pa ohranja veliko mero dobrih rešitev stare aplikacije.
Ključne besede: baza podatkov, aplikacija, Visual Basic, statistična obdelava baz podatkov
Objavljeno: 08.11.2016; Ogledov: 658; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

4.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA VODENJE OPRAVIL NA KMETIJI
Benjamin Dolinar, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrski nalogi je predstavljena namizna programska rešitev za vodenje evidenc na kmetiji. V uvodnem delu naloge je predstavljen proučevani problem, posnetek stanja obravnavane kmetije, predpostavke in omejitve. Predstavljena je programska rešitev PantheonFarming, kot predloga nove rešitve. Sledi opis uporabljenih orodij za razvoj podatkovne zbirke in uporabniškega vmesnika. Razvoj namizne programske rešitve je potekal po prototipnem pristopu. Podatke o obravnavani kmetiji smo dobili na Univerzi v Ljubljani, Biotehniški fakulteti, Oddelku za zootehniko. Podatke za obdelovalne površine na kmetiji smo pridobili iz javnega pregledovalnika GERK. S podatki smo preverili delovanje programa in izvedli SWOT analizo programske rešitve.
Ključne besede: Visual Basic, Kmetijstvo, Programska rešitev, Vodenje evidenc
Objavljeno: 10.10.2016; Ogledov: 1038; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (3,49 MB)

5.
MIGRIRANJE E-POŠTE V OFFICE 365
Aleksander Popović, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili potek migracije elektronske pošte iz Open-Xchange v Office 365 na primeru večjega slovenskega podjetja. V ta namen smo razvili orodje za migracijo in pri tem uporabili prototipni pristop. Namen izdelave orodja za migracijo sta bili predvsem poenostavitev in avtomatizacija postopka migracije. Ob tem smo predstavili tudi razloge za migracijo in opravili SWOT- analizo. Poleg tega smo podrobno predstavili tudi delovanje orodja. Za razvojno okolje smo uporabili Microsoft Visual Basic, pri tem pa je bil glavni problem povezava GNU/Linux in Microsoft okolja.
Ključne besede: prototipni pristop, migracija elektronske pošte, Office 365, SWOT-analiza, Microsoft Visual Basic
Objavljeno: 22.04.2016; Ogledov: 894; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (1,57 MB)

6.
APLIKACIJA ZA ZASEBNO RADIOLOŠKO AMBULANTO
Lovro Avsenik, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena programska rešitev za zasebno radiološko ambulanto Specialistične Zdravstvene Dejavnosti, Jerica Rupar Avsenik s.p., izdelana v programskem jeziku Microsoft Visual Basic 2010. Aplikacija ima tri glavne funkcije: pisanje izvida po radiološki preiskavi, izdelava računa za naročnika in beleženje potnih stroškov podjetja. V primerjavi z uporabo poljubnega tekstovnega urejevalnika in ročnega beleženja ter vnašanja podatkov nam aplikacija omogoča izdelavo vseh treh dokumentov na enostavnejši in hitrejši način, predvsem pa z manjšo možnostjo napak. Glavna prednost pri pisanju izvidov je baza pogosto uporabljenih vzorcev za izvide po RTG ali UZ preiskavi in jasno razvidno sosledje korakov vnosa podatkov s primernimi omejitvami, ki preprečujejo napake. Ob tem se število izvidov, čas, lokacija in ostali relevantni podatki beležijo v sekvenčne datoteke, s pomočjo katerih lahko uporabnik kadarkoli na zelo enostaven način izdela račun ali izračun potnih stroškov podjetja. Potrebno je določiti le osnovne parametre, kot so časovni termin in ime naročnika, ostale informacije pa so obdelane in vnešene samodejno. V primerjavi z ročnim izpolnjevanjem tabel, iskanjem zabeleženih datumov in sledenjem zaporednih številk izstavljenih računov je takšen postopek mnogo prijaznejši do uporabnika.
Ključne besede: aplikacija, radiološki izvid, zasebna ambulanta, Microsoft Visual Basic 2010
Objavljeno: 27.08.2015; Ogledov: 655; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (4,42 MB)

7.
SPLETNA REŠITEV ZA NADZOR PROIZVODNJE
Matevž Šubelj, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo razvili spletno rešitev za dostop do podatkov proizvodnih prostorov podjetja. Rešitev je napisana v programskem jeziku VB.NET ter je osnovana na ASP.NET in .NET ogrodju. Kot bazo je uporabljen MSSQL. Del podatkov je črpan tudi iz baze MySQL. Uporabljen je tudi industrijski krmilnik Cybro. Rešitev prikazuje trenutno stanje obratovanja strojev, zgodovino za nazaj, vlago, temperaturo, točko rosišča in ima vmesnik za vnos prašnih delcev. Spletni del rešitve teče na strežniku IIS na operacijskem sistemu Windows Server 2012.
Ključne besede: Visual Basic .NET, ASP.NET, Spletna rešitev, MSSQL, Cybro
Objavljeno: 08.11.2013; Ogledov: 922; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (4,41 MB)

8.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA PODPORO AVTOPREVOZNIŠTVU
Robert Strmljan, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja izdelavo programske rešitve za podporo poslovanja avtoprevozniškega podjetja Strmljan & Co., d.n.o. Pred uvedbo programske rešitve se je pisanje računov in vodenje evidenc izvajalo ročno v urejevalniku besedila MS Word in s preglednicami v MS Excelu. Nova rešitev je narejena z obrazci, izdelanimi v MS Visual Basicu na osnovi MS Accessove relacijske baze. Programska rešitev omogoča pisanje računov, vodenje evidenc o vozilih, opozarjanje na prihajajoče servisne dejavnosti in registracije vozil ter prikaze različnih statistik. V zaključku so podane ocene učinkov, SWOT analize, pogoji za uvedbo ter možnosti nadaljnjega razvoja programske rešitve.
Ključne besede: programska rešitev, avtoprevozništvo, Microsoft Visual Basic 6.0, relacijska baza
Objavljeno: 14.07.2011; Ogledov: 1248; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

9.
PROGRAMSKI JEZIK VISUAL BASIC V OSNOVNI ŠOLI
Barbara Majhen, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu »Programski jezik Visual Basic v osnovni šoli« je v ospredje postavljeno programiranje in spoznavanje programskega jezika Visual Basic ter analiza stanja in možnosti uporabe tega programskega jezika za prve korake v programiranju. Uvodne besede so namenjene osnovnim pojmom in kratki predstavitvi najpogosteje uporabljenih programskih jezikov v osnovni šoli. V naslednjem poglavju je predstavljena analiza računalništva v osnovni šoli na vseh treh področjih izobraževanja s pregledom učnega načrta, analizo statističnih podatkov o didaktični problematiki predmeta in analizo aktualnih učbenikov v osnovni šoli na temo programiranja. Jedro diplomskega dela je E-priročnik za programski jezik Visual Basic, ki je izdelan v spletni obliki. S primernim, interaktivnim didaktičnim pripomočkom (E-priročnikom), je programski jezik Visual Basic učencem prikazan in približan na razumljiv in dojemljiv način. Del diplomske naloge je posvečen tudi pregledu in analizi spletnih strani o programskem jeziku Visual Basic in njegovi uporabi. V zadnjem poglavju diplomskega dela pa je podan primer uporabe programskega jezika Visual Basic v osnovni šoli (časovna razporeditev učne snovi) za izbirni predmet in interesno dejavnost računalništva na osnovi izdelanega E-priročnika.
Ključne besede: programski jezik, programiranje, Visual Basic, E-priročnik, analiza, učni načrt
Objavljeno: 11.11.2010; Ogledov: 3128; Prenosov: 336
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

10.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA IZDELOVANJE PONUDB ZA PREMOŽENJSKA ZAVAROVANJA
Borut Bergant, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena programska rešitev, ki je namenjena izdelavi ponudb premoženjskega zavarovanja za organizacije. Rešitev je izdelana za Generali Zavarovalnico d. d. in je nadomestila staro programsko rešitev. Na začetku diplome je predstavljeno problemsko stanje v podjetju in opis metode >Življenjski cikel razvoja aplikacije<, po kateri je bila rešitev izdelana. Za zgraditev rešitve smo uporabili programsko orodje MS Excel in Visual Basic za aplikacije. V osrednjem delu sta opisana potek zgraditve in delovanje programske rešitve. Prikazanih je nekaj zanimivih programskih stavkov in obrazcev, ki jih rešitev uporablja za delovanje. Predstavljeni so rezultati analize SWOT. S programsko rešitvijo smo dosegli večjo učinkovitost poslovanja podjetja ter skrajšanje časov za izdelavo ponudb premoženjskega zavarovanja. V sklepnem delu so ocene o učinkih delovanja aplikacije pri poslovanju omenjenega podjetja, predstavljeni pa so tudi pogoji za uvedbo ter možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: • Programska rešitev • Ponudba za premoženjsko zavarovanje • Življenjski cikel razvoja aplikacije • MS Excel • Visual Basic za aplikacije
Objavljeno: 04.05.2010; Ogledov: 2071; Prenosov: 222
.pdf Celotno besedilo (3,90 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici