| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
IZBOLJŠAVA KODE V RAČUNALNIŠKEM PROGRAMU
Matevž Šubelj, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo optimirali delovanje programa ClickTrans. Program omogoča vodenje dogodkov v poslovnem procesu opravljanja transportne in logistične dejavnosti. Z eksperimentalno metodo smo določili tiste funkcije, ki porabijo največ časa, pomnilnika ter procesorja. Spremembe smo izvajali v razvijalskem okolju Visual Studio 2008 v jeziku Visual Basic .NET ter C# . Optimizacijo delovanja smo dosegli s spremembo načina nalaganja podatkovin prikazom podatkov, ki jih v danem trenutku potrebujemo. Skrajšali smo čas nalaganja za več kot 75 %, zmanjšali porabo pomnilnika za več kot 85% in porabo procesorja za več kot 50%.
Ključne besede: Programska oprema ClickTrans Visual Basic.NET SQL Poraba resursov
Objavljeno: 22.10.2009; Ogledov: 1511; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (565,56 KB)

9.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA IZDELOVANJE PONUDB ZA PREMOŽENJSKA ZAVAROVANJA
Borut Bergant, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena programska rešitev, ki je namenjena izdelavi ponudb premoženjskega zavarovanja za organizacije. Rešitev je izdelana za Generali Zavarovalnico d. d. in je nadomestila staro programsko rešitev. Na začetku diplome je predstavljeno problemsko stanje v podjetju in opis metode >Življenjski cikel razvoja aplikacije<, po kateri je bila rešitev izdelana. Za zgraditev rešitve smo uporabili programsko orodje MS Excel in Visual Basic za aplikacije. V osrednjem delu sta opisana potek zgraditve in delovanje programske rešitve. Prikazanih je nekaj zanimivih programskih stavkov in obrazcev, ki jih rešitev uporablja za delovanje. Predstavljeni so rezultati analize SWOT. S programsko rešitvijo smo dosegli večjo učinkovitost poslovanja podjetja ter skrajšanje časov za izdelavo ponudb premoženjskega zavarovanja. V sklepnem delu so ocene o učinkih delovanja aplikacije pri poslovanju omenjenega podjetja, predstavljeni pa so tudi pogoji za uvedbo ter možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: • Programska rešitev • Ponudba za premoženjsko zavarovanje • Življenjski cikel razvoja aplikacije • MS Excel • Visual Basic za aplikacije
Objavljeno: 04.05.2010; Ogledov: 1824; Prenosov: 189
.pdf Celotno besedilo (3,90 MB)

10.
PROGRAMSKI JEZIK VISUAL BASIC V OSNOVNI ŠOLI
Barbara Majhen, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu »Programski jezik Visual Basic v osnovni šoli« je v ospredje postavljeno programiranje in spoznavanje programskega jezika Visual Basic ter analiza stanja in možnosti uporabe tega programskega jezika za prve korake v programiranju. Uvodne besede so namenjene osnovnim pojmom in kratki predstavitvi najpogosteje uporabljenih programskih jezikov v osnovni šoli. V naslednjem poglavju je predstavljena analiza računalništva v osnovni šoli na vseh treh področjih izobraževanja s pregledom učnega načrta, analizo statističnih podatkov o didaktični problematiki predmeta in analizo aktualnih učbenikov v osnovni šoli na temo programiranja. Jedro diplomskega dela je E-priročnik za programski jezik Visual Basic, ki je izdelan v spletni obliki. S primernim, interaktivnim didaktičnim pripomočkom (E-priročnikom), je programski jezik Visual Basic učencem prikazan in približan na razumljiv in dojemljiv način. Del diplomske naloge je posvečen tudi pregledu in analizi spletnih strani o programskem jeziku Visual Basic in njegovi uporabi. V zadnjem poglavju diplomskega dela pa je podan primer uporabe programskega jezika Visual Basic v osnovni šoli (časovna razporeditev učne snovi) za izbirni predmet in interesno dejavnost računalništva na osnovi izdelanega E-priročnika.
Ključne besede: programski jezik, programiranje, Visual Basic, E-priročnik, analiza, učni načrt
Objavljeno: 11.11.2010; Ogledov: 2861; Prenosov: 316
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici